SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wróciłam z pracy, chciałam wrzucić coś lekkiego na ruszt przed treningiem, to zjadłam 3 jajka na pół miękko i pomidora, zapiłam miętą. No okej wszystko spoko, minęło 40 min i tak mi się zrobiło niedobrze 🤮i brzuch wzdędy jak balon. Dopiero niedawno mi przeszło

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff, dopiero skończyłam się przygotowywać na jutrzejszą batalię zawodowa i mogę Was nadrobić ☺️
    Majtki menstruacyjne mnie jakoś przerażają, nie wiem jak to niby ma działać, jakoś tak bym się bała, że przecieknie. Za to brzydkich majtek okresowych mam pół szuflady 😅

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 2 lipca 2024, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U nas na dzielni był jakiś straszny wypadek z udziałem pieszych. W tej ciąży to wszystko człowiek przeżywa razy dwa i nie może mi to teraz wyjść z głowy. Ciągle teraz czytam co i jak, dobrze że już w autobusie siedzę i jadę na to spotkanie to trochę się oderwę i rozerwę.

Dropsik wiem co czujesz, mnie też w tej ciąży jakoś mocniej takie zdarzenia dotykają. Nawet na wiadomościach zdarzy mi się popłakać

Dropsik lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 2 lipca 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że serio boję się jutrzejszej batalii, bo albo będę mega wredna jak mnie ktoś wkurzy (mam wrażenie, że przez te różne dolegliwości już w ogóle nie gryzę się w język 😈) albo się popłaczę 🤣 Czasem czuję się jak wariatka w tej ciąży...

Dropsik lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    A ja dziś wróciłam z pracy, chciałam wrzucić coś lekkiego na ruszt przed treningiem, to zjadłam 3 jajka na pół miękko i pomidora, zapiłam miętą. No okej wszystko spoko, minęło 40 min i tak mi się zrobiło niedobrze 🤮i brzuch wzdędy jak balon. Dopiero niedawno mi przeszło
    Mój mąż po jajkach też mówi że mu ciężko I wtedy zawsze je jakiś owoc- nektarynkę, pomarańczo cokolwiek I mówi że mu lepiej 🤷‍♀️
    Ja od siebie mogę polecić codziennie rano sanprobi ibs 1x I powinno być lepiej pp około dwóch tygodniach stosowania ale wiadomo że najlepiej brać na stałe takie probiotyki bo pomagają na jelita 😘 albo loggic60 1x dziennie , to jest zamiennik dicoflor ale o wiele tańszy na necie 🙂 mogę podesłać linki na allegro do tych probiotykow , ja stosuje też.

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Powiem Wam, że serio boję się jutrzejszej batalii, bo albo będę mega wredna jak mnie ktoś wkurzy (mam wrażenie, że przez te różne dolegliwości już w ogóle nie gryzę się w język 😈) albo się popłaczę 🤣 Czasem czuję się jak wariatka w tej ciąży...
    Witam w klubie .. Ja też ostatnio albo płacze, albo jestem zła.. dziś nakrzyczałam na męża i szwagra bo zaczęli mnie denerwować swoim gadaniem, zamiast zrobić tak jak im mówię/radzę.. 🙈 pomijając fakt że ich poprosiłam sama o pomoc a finalnie "I tak wiem lepiej"... 🤣😳 masakra jakaś 🤯🤷‍♀️

Speranza :), Zaczarowan lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez ostatnio.. raz płacz, raz wkurw 🤪 a potem śmiech i znowu coś.. 🤡 Wiec dziewczynki- trzymajmy się w tej karuzeli emocji xd

Wczoraj się popłakałam, bo Mój przyłożył głowę do brzucha, Tomek go kopnął i jakoś mnie to wzruszyło, że płakałam 5 minut 😂😳 No chora jakaś..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2024, 20:43

Pati2804, Speranza :) lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Speranza, @Pati, @Zaczarowan - zbijam piąteczki 🤭 U mnie potrafi się to bardzo szybko zmieniać - wstanę w dobrym humorze, zanim Mąż się obudzi, to już ko nastrój siądzie, później popłaczę i jest lepiej, a na koniec karuzela śmiechu 🤡🙈

A jak już płaczę, to dajcie spokój, całą sobą 🤪 Na początku straszyłam chłopa tym szlochem, że coś się stało, a tu najczęściej o błahostki się rozchodzi. Teraz już tylko mnie przytula i mówi, że to minie 🤭

Speranza :), Zaczarowan lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sorbeciku, jadłabym 😋

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:

Ojeju, współczuję... A z jajkami wszytko ok? Mój Mąż raz się właśnie załatwił jajkami 🤢

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Eniana, cieszę się, że wszystko w porządku 🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

,

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

• Suzie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i pękłam. Wszystko wyryczalam mężowi, ciągle łzy mi lecą. Mam dosyć, nienawidzę swojego ciała, swojego organizmu, całej siebie nienawidzę.

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana super wieści ❤️

Majlen tak, takie wyniki tarczycy są ok 👍

Suzie co się stało 🥺🥺🥺
    Nawiasem mówiąc, też dziś zrobiłam pesto na kolację, a dawno nie jadłam.

Majlen lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Nie wytrzymałam i pękłam. Wszystko wyryczalam mężowi, ciągle łzy mi lecą. Mam dosyć, nienawidzę swojego ciała, swojego organizmu, całej siebie nienawidzę.
    Taki płacz jest potrzebny, przytulam 🥺

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Bardzo mi przykro i smutno że tak się czujesz ..😔🫂
    Ostatnio dużo na Ciebie spadło, masz prawo do takich emocji.. niezmiennie czuję, że całe to Twoje poświęcenie się, jeśli chodzi o leczenie i zdrowe odżywianie i morze wypłakanych łez, przyniesie Tobie to o co tak dzielnie walczysz - Twój mały cud 🥺😘🍀✊ jesteś bardzo silna i jestem pełna podziwu dla Ciebie , bo domyślam się że to trudne z czym się mierzysz ! Także szacun Suzie, nie poddawaj się! Łzy są potrzebne czasem ..

Speranza :) lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

Wysłany: 2 lipca 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie... 🫂

‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ