SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    Dzień dobry 🌸
    Przepraszam, że wtrącę się do Waszego forum, ale wiem, że są tu dziewczyny, które mi pomogą 😉
    Mam pytanie do tych z Was, które stosują zastrzyki z heparyną. Ja biorę Neoparin, do tej pory zastrzyki robiłam o 15:30 , ale ze względu na to, że wyjeżdżam na wakacje o wiele wygodniej byłoby mi je robić rano 9:00-10:00. Orientujecie się czy mogę sobie zmienić godzinę podania zastrzyku? Wtedy już cały czas brałabym go rano, nie zmieniałabym znowu godziny. Byłaby to jednorazowa zmiana.
    A pytałaś się lekarza o to ? Z lekami nie ma żartów więc lepiej radzić się swojego gina 🙂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dziewczyny mam głupie pytanie, a właściwie to ja zgłupiałam 😆 biorę prenatal uno i tak sobie patrzę na skład u tutaj jest w składzie 1 µg b12. Czyli tyle co nic i powinnam brac dodatkowo b12 tak?
    Na logikę wcześniej brałam comple-b gdzie wit b12 tutaj było 500 µg.
    Serio taka różnica czy mam mgle mózgową? XD

No to jest właśnie minus tych preparatów, że są takie minimalne dawki tych składników. Taka jest różnica :) a badałaś jakoś niedawno poziom B12?

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja to sie zastanawiam kiedy mam zacząć brać duphaston, skoro tamta pani mnie zaprosiła dopiero za 2 cykle i nie wiem kiedy owulacja... Nawet nie napisała, że np. "od 18 dc" tylko "po owulacji" :D Dobrze,ze mi podpowiedziałyscie z monitoringiem

No, następna mądra. Dyplom w chipsach znalazła.
    Dobrze chociaż, że wiedziała że owulacja może być w innym dniu niż 14 dc, to już duży sukces, nie każdy ma taką wiedzę xD

Prezesoowa, Zaczarowan, grazka0022, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow 3-4 dni oczekiwania niby, a minęło pół godziny i już mam receptę na dupka
    Poprosiłam o dwa opakowania na wszelki wypadek i tak po prostu mi wystawiono xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2024, 10:01

Leśneintro, Zaczarowan, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Dropsik, Zbuntowana, Gregorka, MummyYummy, Katsue, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No to jest właśnie minus tych preparatów, że są takie minimalne dawki tych składników. Taka jest różnica :) a badałaś jakoś niedawno poziom B12?
    Tak 3 czerwca robiłam i było bardzo dużo 🙈 753 pg/mL

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę dodatkowo b12 methyl z jarrow 500 raz dziennie 🙂 a też miałam wysoki poziom jak badałam

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Mam nadzieję, że już się nie będzie przydawał, ale zarąbiście, że się udało tak szybko załatwić :)

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    No, następna mądra. Dyplom w chipsach znalazła.
    Dobrze chociaż, że wiedziała że owulacja może być w innym dniu niż 14 dc, to już duży sukces, nie każdy ma taką wiedzę xD

A to tez widziałam takie kwiatki, jak czytałam o stymulacji clo + dupek, ze dziewczyny miały wpisane dupka od 15 dc i też bez monitoringu bez niczego

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak się orientowałam ile u mnie na Śląsku/w mieście, no to od 150zł w górę za każdą wizytę, ale z przewagą 230zł .. dlatego też jeszcze nie byłam. Dramatyczne ceny 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

I jakby ten pakiet 3-dniowy kosztował 300zł to nie byłoby mi szkoda wybulić, ale jak mam zapłacić 500zł lub więcej, to....🤮

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2024, 10:13

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja biorę dodatkowo b12 methyl z jarrow 500 raz dziennie 🙂 a też miałam wysoki poziom jak badałam
    No właśnie ja mam jeszcze opakowanie z naturell, to biorę dodatkowo raz dziennie 200. I nie wiem czy to ok czy za mało 🤔

• Suzie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Mam nadzieję, że już się nie będzie przydawał, ale zarąbiście, że się udało tak szybko załatwić :)

Mąż kazał czekać do niedzieli, bo twierdzi, że się rozkręci.. powiedziałam, że poczekam do końca jutrzejszego dnia. Nie będzie to w sobotę rano biorę. Dostanę wtedy okres na jego urodziny i weekend urodzinowy, ale trudno. Ja nie mogę tak dłużej żyć w zawieszeniu.

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

A widzisz!!! 😘😘

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    No właśnie ja mam jeszcze opakowanie z naturell, to biorę dodatkowo raz dziennie 200. I nie wiem czy to ok czy za mało 🤔

Powinno wystarczyć dla podtrzymania poziomu, ale ja bym pewnie zbadała za miesiąc - dwa, bo w ciąży zapas może się zużywać szybciej :)

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    A to tez widziałam takie kwiatki, jak czytałam o stymulacji clo + dupek, ze dziewczyny miały wpisane dupka od 15 dc i też bez monitoringu bez niczego

Cycki mi opadają jak czytam takie rzeczy... zastanawiam się, czy te dziewczyny polegają jedynie na tym co powie lekarz? Kurcze, a jeśli się myli? Ja wiem, że jestem upierdliwa, ale zawsze wszelkie zalecenia sprawdzam w 3 różnych źródłach i wybieram najlepsze wg mnie, no bo to ja poniosę konsekwencje :P

notsobadd, MummyYummy, Katsue lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Mąż kazał czekać do niedzieli, bo twierdzi, że się rozkręci.. powiedziałam, że poczekam do końca jutrzejszego dnia. Nie będzie to w sobotę rano biorę. Dostanę wtedy okres na jego urodziny i weekend urodzinowy, ale trudno. Ja nie mogę tak dłużej żyć w zawieszeniu.
    Ja też bym poczekała te 2 dni do niedzieli, ale zrob tak jak czujesz, to najważniejsze :*

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Powinno wystarczyć dla podtrzymania poziomu, ale ja bym pewnie zbadała za miesiąc - dwa, bo w ciąży zapas może się zużywać szybciej :)
    Tak zrobię, dzięki 🌷

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Taaa, czekamy do końca tygodnia i na początku przyszłego się wybieram. Wiem co mi powiedzą, znowu wyjdę z płaczem, dostanę duphaston, moje emocje to będzie rollercoaster i może w połowie lipca krwawienie się pojawi 🥴
    Hmmm a może płacz że szczęścia będzie trzymam kciuki...

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś okres rozkręcał się 5 dni, przez te 5 dni czułam się jakbym miała okres tylko bez krwawienia. Dostałam wtedy na głowę, też hormony i ten ból. Potem sam okres i czułam się jakbym okres miała pon miesiąca bo po okresie jeszcze plamienia 🙈

Dlatego ja Suzie jak czytam Twoje perypetie to bardzo współczuję, bo to też na głowę źle działa 😪

Ja przed ciążą to całe życie miałam zaplanowane pod okres 🙈 zwłaszcza jakieś wyjazdy urlopowe.

A pamiętam jak ustaliliśmy datę ślubu i w sumie ustaliliśmy taką, że nawet jakby mi się spóźnił okres 5 -7 dni to ominiemy dzień ślubu. Od momentu ustalenia daty okres mi się poprzestawiał 4 razy!! A zawsze miałam z zegarkiem w ręku. Ślub mieliśmy w sobotę, noc poślubna się jeszcze udała 😂 a na drugi dzień dostałam okres 😂

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Mi kiedyś okres rozkręcał się 5 dni, przez te 5 dni czułam się jakbym miała okres tylko bez krwawienia. Dostałam wtedy na głowę, też hormony i ten ból. Potem sam okres i czułam się jakbym okres miała pon miesiąca bo po okresie jeszcze plamienia 🙈

Dlatego ja Suzie jak czytam Twoje perypetie to bardzo współczuję, bo to też na głowę źle działa 😪

Ja przed ciążą to całe życie miałam zaplanowane pod okres 🙈 zwłaszcza jakieś wyjazdy urlopowe.

A pamiętam jak ustaliliśmy datę ślubu i w sumie ustaliliśmy taką, że nawet jakby mi się spóźnił okres 5 -7 dni to ominiemy dzień ślubu. Od momentu ustalenia daty okres mi się poprzestawiał 4 razy!! A zawsze miałam z zegarkiem w ręku. Ślub mieliśmy w sobotę, noc poślubna się jeszcze udała 😂 a na drugi dzień dostałam okres 😂

Ja bóle okresowe miałam od niedzieli do wtorku, wczoraj coś lekko tylko i szybko minęło. Dzisiaj nic.

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png

Wysłany: 4 lipca 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

To był największy stres, że okres wypadnie w dniu ślubu 😆 a weź tu wylicz jak wszystko organizowało się z wyprzedzeniem rok czy 2 😆

Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ