X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 16:20

Dropsik, MummyYummy, Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Cudo! To już nie przypomina tych łóżeczek, które ja znam :P ten kolor drewna me gusta ♥️ a co z tym warkoczem nie tak? Wiem, ze na jedynym baby shower jakim byłam to taki warkocz był głównym prezentem 🎁

Z tego co wiem to w pierwszych miesiącach nie daje się żadnych dodatków do łóżeczka :D

Dropsik, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dropsik super, córeczka rośnie jak na drożdżach ❤️ Czekamy aż ogłosisz imię :D

O jejku tak, uwielbiam ten tekst „On mi pomaga przy dziecku/przy sprzątaniu” 🤡🤡

Notsobadd powodzenia u stomatologa!

Wróciliśmy właśnie, rosół wstawiony i teraz tak :D
    oglądaliśmy przeróżne łóżeczka, niby duzy wybór, ale większość wyglada bardzo podobnie do siebie i wiadomo 💰💰

Wybraliśmy takie, z którego można korzystać od noworodka do 3/4 roku życia. Tutaj macie dwa łóżeczka, ale to tak naprawdę jedno, które ma różne kombinacje (niby 7w1)- od dostawki do takiego większego łóżka, które można obniżać, dając taki efekt podłogowego. Biały kolorek chcemy i wiadomo bez tego warkocza na początek 🤪

66-E3-FA6-F-9523-4254-99-FE-694222-B179-A2.jpg

Zaczarowan, ja mam takie pytanko techniczne o to łóżko, może się orientujesz 🙂 Czy do tych różnych kombinacji e późniejszym czasie trzeba dokupować jakieś elementy? My, co prawda, mamy łóżeczko, ale też miałam te na oku, tylko jeszcze nie zgłębiałam tematu. I jak jest później z materacem do każdego wymiaru? Tu już chyba trzeba dokupić, prawda?

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Mummy, a jak u Ciebie idzie kompletowanie wyprawki dla Niko? :*

To miłe, że pytasz ♥️

Aktualnie tonę w niemowlęcych ubrankach dla chłopców 💙😍 Poluję na promkach, ale czasem zdarzy mi się kupić jakiś wymarzony komplet za absurdalne jak dla niemowlęcia pieniądze 🤪

Mamy też już wózek i fotelik, teraz polujemy na dostawkę. Muszę jeszcze pomyśleć co z przewijakiem i kupić laktator. A resztę wyprawki zostawiam na później, chociaż te ryzyko preeklampsji zmobilizowało nas do szybszych zakupów 🙈

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziadkowie. Tatuś też się zmył :(

Nawet nie chcę sobie wyobrażać, jak musiały i w sumie nadal muszą czuć się dzieci z takim bagażem odrzucenia. Dobrze, że dziadkowie stanęli na wysokości zadania, chociaż wiadomo, że na pewno i im, i tym dzieciom nie było łatwo.

Prezesoowa, Katsue lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezi widzę, że już dziewczyny odpisały 😂 u takiego noworodka jedyne co ma być w łóżeczku to otulacz/śpiworek.

Mummy co do materacyka to on jest trzyczęściowy (modułowy: pól przy dostawce, 2, 3), jest to materac piankowy t25, czyli podobno akurat dla takiego noworodka. Myślę sobie, że dla noworodka to jeszcze git ten mały materacyk, ale już przy tej starszej kombinacji, to raczej bym zainwestowała w lepszy materac. Nie trzeba dokupywać elementów, łóżko jest 7w1. Wpisz sobie w neta WALDIN 7w1

MummyYummy lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    To miłe, że pytasz ♥️

Aktualnie tonę w niemowlęcych ubrankach dla chłopców 💙😍 Poluję na promkach, ale czasem zdarzy mi się kupić jakiś wymarzony komplet za absurdalne jak dla niemowlęcia pieniądze 🤪

Mamy też już wózek i fotelik, teraz polujemy na dostawkę. Muszę jeszcze pomyśleć co z przewijakiem i kupić laktator. A resztę wyprawki zostawiam na później, chociaż te ryzyko preeklampsji zmobilizowało nas do szybszych zakupów 🙈

Mummy a jakie Ci wyszło te ryzyko?

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    To miłe, że pytasz ♥️

To ja się pytam dlaczego my jeszcze nie widziałyśmy zdjęć żadnych malusich śpioszków i dresików?
    Nic a nic się nie chwalisz 🤪

Szalej póki masz czas i siłę na zakupy, to musi być piękny czas. I te wszystkie maleńkie rzeczy takie słodkie, pewnie też bym fortunę przepuściła 😅

Prezesoowa, Malinowysorbet, Zaczarowan, MummyYummy, Vienna, Gregorka, Katsue, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    —z cyklu życie jest ciężkie—

Dziewczyny, muszę się wyżalić. Mówiłam wam wcześniej, że staram się dystansować od mojej rodziny, emocjonalnie i fizycznie. Powodem tego było ciągle przerzucanie winy, zwracanie się do mnie w sytuacjach problemowych, oczekując że ja będę rozwiązywać ich problemy itp. itd. 😂 No ale co, odezwała się do mnie mama, która pisze „czy jestem obrazona i jak czuje sie jej wnuk” 🤡 To jej odpisałam szczerze, że jedynie co czuje to zawiedzenie i po krotce wytłumaczyłam moje stanowisko, a ona odniosła się tylko do Tomka, pisząc „dobrze, że z dzieckiem dobrze, tylko tyle chciałam wiedzieć” 🤡🤡 Wiem, że to kolejna gierka manipulacyjna i narcystyczna z jej strony, ale po prostu jestem w szoku 😂 a mi przeszło przez myśl, że może zrozumiała… 🤔🤡

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    To ja się pytam dlaczego my jeszcze nie widziałyśmy zdjęć żadnych malusich śpioszków i dresików?
    Nic a nic się nie chwalisz 🤪

Szalej póki masz czas i siłę na zakupy, to musi być piękny czas. I te wszystkie maleńkie rzeczy takie słodkie, pewnie też bym fortunę przepuściła 😅
    Oo właśnie, mamuśki dajcie nacieszyć oczy chociaż na chwilę 😁

notsobadd, MummyYummy, Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸

Wysłany: 4 lipca 2024, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Dziewczyny, muszę się wyżalić. Mówiłam wam wcześniej, że staram się dystansować od mojej rodziny, emocjonalnie i fizycznie. Powodem tego było ciągle przerzucanie winy, zwracanie się do mnie w sytuacjach problemowych, oczekując że ja będę rozwiązywać ich problemy itp. itd. 😂 No ale co, odezwała się do mnie mama, która pisze „czy jestem obrazona i jak czuje sie jej wnuk” 🤡 To jej odpisałam szczerze, że jedynie co czuje to zawiedzenie i po krotce wytłumaczyłam moje stanowisko, a ona odniosła się tylko do Tomka, pisząc „dobrze, że z dzieckiem dobrze, tylko tyle chciałam wiedzieć” 🤡🤡 Wiem, że to kolejna gierka manipulacyjna i narcystyczna z jej strony, ale po prostu jestem w szoku 😂 a mi przeszło przez myśl, że może zrozumiała… 🤔🤡
    Słuchaj, jest nadzieja xD Może faktycznie powoli zaczyna docierać, że stawiali Cie w złym polozeniu 🤷🏼‍♀️ trzymam kciuki za powodzenie twojej akcji ✊️😁

03.24 💔 07.24💔👼🏼

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Słuchaj, jest nadzieja xD Może faktycznie powoli zaczyna docierać, że stawiali Cie w złym polozeniu 🤷🏼‍♀️ trzymam kciuki za powodzenie twojej akcji ✊️😁

A daj spokój xd

Po prostu niektórzy nie potrafią zrozumieć pewnych rzeczy, a ja też muszę przyjąć to, że nie na wszystko mam wpływ. Ahhh dobra 🤯😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png

Wysłany: 4 lipca 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    A daj spokój xd

Po prostu niektórzy nie potrafią zrozumieć pewnych rzeczy, a ja też muszę przyjąć to, że nie na wszystko mam wpływ. Ahhh dobra 🤯😂
    Racja, czasami trzeba powiedzieć stop i zadbać o siebie 💪 a ponarzekać tutaj zawsze możesz, po to tu jestesmy 😁

03.24 💔 07.24💔👼🏼

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

O kurde, strasznie mi przykro i jestem w szoku jak tak można…
    Nawet nie wiem co powiedzieć, zabrakło mi słów.
    Masz rację, że to mega narcystyczne zachowanie. Nie mówiąc już o tym jak strasznie chujowe wobec Ciebie.
    Gdyby naprawdę Twojej mamie zależało na dziecku to dbałaby przede wszystkim o komfort jego matki, szkoda że tego nie rozumie…

Zaczarowan, MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No.. dziękuje dziewczyny. Chyba potrzebowałam takich słów ❤️🥹

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Mummy a jakie Ci wyszło te ryzyko?

1:221 przed 34. tc i 1:53 pomiędzy 34. a 37. tc i właśnie z tego względu dostałam Acard 150 mg na dobę.

• Suzie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuję się pod słowami dziewczyn.
    Przykro, że napisałaś szczerze co czujesz a dostałaś takim tekstem, że chciała tylko wiedzieć czy z Tomkiem ok...

Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Kochana, doskonale Cię rozumiem, bo ja ostatnio mierzę się z podobnymi problemami nich rodziców - najpierw taka wiadomość, że aż siostra przyjechała, w okazało się, że to mocno rozdmuchane (choć wprost nikt tego nie powiedział ), a kilka dni później kolejna wyolbrzymiona sytuacja, która została tak przedstawiona, że wyłam do Męża z bezsilności na to, jak bardzo robią coś z niczego.

Przede wszystkim możesz być z siebie dumna, że w ten sposób postawiłaś granicę i że wyjaśniłaś mamie, w czym rzecz. To, co ona z tym zrobi, to już niestety jej sprawa - nie masz na to wpływu. Rzeczywiście, zagranie mega słabe, bo to nadal nie zapewnia Ci spokoju, tylko sieje niepotrzebny ferment, co jest wybitnie irytujące.

Przykro mi, że musisz się z tym mierzyć. Tak sobie myślę, że zawsze mogą Ci po prostu puścić hamulce i możesz napisać, że powinna martwić się swoim dzieckiem, czyli Tobą, bo o Tomka ma się kto zatroszczyć 😉

Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A kiedy macie wizytę u androloga? Będziemy trzymać za Was kciuki :* daj też znać jak wyniki hormonów u męża :)

Pamiętaj, że jesteśmy, nawet tylko po to, żeby pogadać o głupotach :)

Wizytę mamy w poniedziałek o 8.00. Dziekuje za kciuki i za wszystko.
    Przepraszam, ale nie mam siły na razie się udzielać :/

Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana ehh, smutne. Ale na niektórych ludzi nie ma wpływu, niestety 😪🫂

Mummy rozumiem 😘 ja po prostu pytałam bo odebrałam te wyniki pappy i nie wiem czego miałam się spodziewać 🙈

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ