X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Zaczarowana ehh, smutne. Ale na niektórych ludzi nie ma wpływu, niestety 😪🫂

Mummy rozumiem 😘 ja po prostu pytałam bo odebrałam te wyniki pappy i nie wiem czego miałam się spodziewać 🙈

A zaglądałaś czy czekasz grzecznie na lekarza? 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2024, 19:06

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Kochana, doskonale Cię rozumiem, bo ja ostatnio mierzę się z podobnymi problemami nich rodziców - najpierw taka wiadomość, że aż siostra przyjechała, w okazało się, że to mocno rozdmuchane (choć wprost nikt tego nie powiedział ), a kilka dni później kolejna wyolbrzymiona sytuacja, która została tak przedstawiona, że wyłam do Męża z bezsilności na to, jak bardzo robią coś z niczego.

Przede wszystkim możesz być z siebie dumna, że w ten sposób postawiłaś granicę i że wyjaśniłaś mamie, w czym rzecz. To, co ona z tym zrobi, to już niestety jej sprawa - nie masz na to wpływu. Rzeczywiście, zagranie mega słabe, bo to nadal nie zapewnia Ci spokoju, tylko sieje niepotrzebny ferment, co jest wybitnie irytujące.

Przykro mi, że musisz się z tym mierzyć. Tak sobie myślę, że zawsze mogą Ci po prostu puścić hamulce i możesz napisać, że powinna martwić się swoim dzieckiem, czyli Tobą, bo o Tomka ma się kto zatroszczyć 😉

A to prawda, ale wiesz co.. ja już jej powiedziałam, co sądzę i jak się z tym czuję. Po prostu trzeba zająć się tworzeniem własnej rodzinki i nie błagać o to, by ktoś na sile zrozumiał swoje postępowanie.

Mummy przytulam Cię mocno i wspieram. Najważniejsze, że masz piękne córeczki, Nikosia i męża ❤️

MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Zaczarowana ehh, smutne. Ale na niektórych ludzi nie ma wpływu, niestety 😪🫂

Mummy rozumiem 😘 ja po prostu pytałam bo odebrałam te wyniki pappy i nie wiem czego miałam się spodziewać 🙈

A oni Ci wyślą interpretacje tych wyników czy musisz się umówić na wizytę?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    A to prawda, ale wiesz co.. ja już jej powiedziałam, co sądzę i jak się z tym czuję. Po prostu trzeba zająć się tworzeniem własnej rodzinki i nie błagać o to, by ktoś na sile zrozumiał swoje postępowanie.

Mummy przytulam Cię mocno i wspieram. Najważniejsze, że masz piękne córeczki, Nikosia i męża ❤️

I bardzo się cieszę, że zebrałaś się na odwagę, bo na pewno sporo Cię to kosztowało.

Dziękuję 🥰 Ja Tobie także wysyłam dużo siły i spokoju i w 100% zgadzam się z Twoim podejściem - teraz najważniejsza jest Wasza trójka ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2024, 19:26

Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    I bardzo się cieszę, że zebrałaś się na odwagę, bo na pewno sporo Cię to kosztowało.

Dziękuję 🥰 Ja Tobie także wysyłam dużo siły i spokoju i w 100% zgadzam się z Twoim podejściem - teraz najważniejsza jest Wasza trójka ♥️

❤️🥹

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym się nacięła: kończy mi się kwas foliowy z Naturell. Chciałam domówić i wyskoczyła mi Pueria Czysty Folian - w jednej tabletce 800 mikrogramów, tabletek w opakowaniu 90, wszystko cacy, cena fajna.i zonk, bo tam jest 400 metylowanego i 400 zwykłego 🙄

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, wpadłam zobaczyć jak tam Notsobadd po badaniu, ale okazuje się że pomyliłam daty 🤪
    Tak więc pozdrawiam Was gorąco ♥️ Nie dam rady nadrobić, wybaczcie.
    IMG-2518.jpg
    IMG-5901.jpg
    IMG-5871.jpg

Suzie, notsobadd, Dropsik, Malinowysorbet, Pati2804, Chmurka21, Vienna, MummyYummy, Prezesoowa, Zaczarowan, Katsue, Gregorka, Liyss🧚🏻, Leśneintro lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 4 lipca 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Hejo, wpadłam zobaczyć jak tam Notsobadd po badaniu, ale okazuje się że pomyliłam daty 🤪
    IMG-2518.jpg
    IMG-5901.jpg
    IMG-5871.jpg

Kochana 🥹♥️♥️♥️

Macie pięknie! Ładujcie bateryjki! 💋

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-2518.jpg
    IMG-5901.jpg
    IMG-5871.jpg
    Nawet nie próbuj nadrabiać teraz! Proszę się napawać widokami za nas 🥰🥰 Pięknie tam jest! Zazdroszczę i bawcie się dobrze z mężem ☀️🏖️

• Vienna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 16:20

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-2518.jpg
    IMG-5901.jpg
    IMG-5871.jpg
    Pieknie❤️ udanego wypoczynku ❤️😊

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ale bym się nacięła: kończy mi się kwas foliowy z Naturell. Chciałam domówić i wyskoczyła mi Pueria Czysty Folian - w jednej tabletce 800 mikrogramów, tabletek w opakowaniu 90, wszystko cacy, cena fajna.i zonk, bo tam jest 400 metylowanego i 400 zwykłego 🙄
    Przez te suple to można się okocić....wszystkie trzeba dosłownie pod lupą przeglądać tyle haczyków jest 🙄

Prezesoowa lubi tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd tulę i przykro mi że przez to plamienie/krwawienie badanie stoi pod znakiem zapytania 🙄🫂

Katsue zdrówka! Oby się nic nie rozwinęło 🍀😘

MummyYummy i Zaczarowana , to strasznie przykre że bliscy ściągają na Was swoje problemy.. to nie czas na takie sprawy , nie powinnyście się denerwować teraz tym bardziej.. 🙄🫂 U mnie też co chwilę coś, nie mam czasu ani ochoty działać z wyprawką bo co chwilę w rodzinie jakieś zawirowania, obecnie z babcią ale to za długi temat żeby go tu ciągnąć, w każdym razie babcią dalej nie wie co jej jest ale potrzebuje pomocy bo jest już w domu od dziś i każdy patrzy jeden na drugiego.. ehh. Szkoda gadać.

Dostałam wyniki krwi I ogólnie jest dobrze żelazo na dobry poziomie, hemoglobina też ale ferrytyna... leży i kwiczy 15,8 😳 nie mam pojęcia co robię nie tak ... jak ją podnieść w ciąży?

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Przez te suple to można się okocić....wszystkie trzeba dosłownie pod lupą przeglądać tyle haczyków jest 🙄

I jeszcze ta "chwytliwa" nazwa: Czysty Folian 🙄 No kurde, serio myślałam, że wyszli naprzeciw nowym wytycznym 🤪

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    O kurde, strasznie mi przykro i jestem w szoku jak tak można…
    Nawet nie wiem co powiedzieć, zabrakło mi słów.
    Masz rację, że to mega narcystyczne zachowanie. Nie mówiąc już o tym jak strasznie chujowe wobec Ciebie.
    Gdyby naprawdę Twojej mamie zależało na dziecku to dbałaby przede wszystkim o komfort jego matki, szkoda że tego nie rozumie…

Dokładnie. Sama jest matką i powinna takie rzeczy rozumieć.. Zaczarowana, nie dziwię się, że izolujesz się od takich toksycznych zachowań. Przytulam Cię mocno :*

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Notsobadd tulę i przykro mi że przez to plamienie/krwawienie badanie stoi pod znakiem zapytania 🙄🫂

MummyYummy i Zaczarowana , to strasznie przykre że bliscy ściągają na Was swoje problemy.. to nie czas na takie sprawy , nie powinnyście się denerwować teraz tym bardziej.. 🙄🫂 U mnie też co chwilę coś, nie mam czasu ani ochoty działać z wyprawką bo co chwilę w rodzinie jakieś zawirowania, obecnie z babcią ale to za długi temat żeby go tu ciągnąć, w każdym razie babcią dalej nie wie co jej jest ale potrzebuje pomocy bo jest już w domu od dziś i każdy patrzy jeden na drugiego.. ehh. Szkoda gadać.

Dostałam wyniki krwi I ogólnie jest dobrze żelazo na dobry poziomie, hemoglobina też ale ferrytyna... leży i kwiczy 15,8 😳 nie mam pojęcia co robię nie tak ... jak ją podnieść w ciąży?

Pati, czyli jedziemy na podobnym wózku w kwestii rodziny... A z babcią na miejscu jest jej córka? W sensie w tej samej miejscowości? Kurczę, jakiś mi się umaniło, że babcia dostała diagnozę 🤔 Mam tylko nadzieję, że nikt nie patrzy w Twoim kierunku w kwestii opieki!

To może laktoferyna? Chyba ktoś tu pisał o dobrym działaniu w kontekście ferrytyny 🙂

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-2518.jpg
    IMG-5901.jpg
    IMG-5871.jpg

Cudownie 😍😍😍 Odpoczywajcie! 😘 My Ci później wszystko streścimy 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-2518.jpg
    IMG-5901.jpg
    IMG-5871.jpg

Przepięknie!!! Odpoczywajcie Kochana <3

• Suzie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro, ale pięknie! Zazdroszczę ❤️

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

W ciąży to chyba normalne, że zapasy żelaza są zużywane dla bobasa. Możesz brać laktoferynę, popijać zakwas z buraczka, pamiętać, żeby posiłków nie popijać herbatą ani kawą, a do posiłków bogatych w żelazo warto dodać witaminę C, ale trzeba by sprawdzić bezpieczną dawkę w ciąży wydaje mi się, że to będzie ok. 500 mg, ale o to lepiej dopytać kogoś kto potwierdzi to info :)

Pati2804, Zaczarowan lubią tę wiadomość

‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ