SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Zaczarowana ehh, smutne. Ale na niektórych ludzi nie ma wpływu, niestety 😪🫂

Mummy rozumiem 😘 ja po prostu pytałam bo odebrałam te wyniki pappy i nie wiem czego miałam się spodziewać 🙈

A zaglądałaś czy czekasz grzecznie na lekarza? 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2024, 19:06

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Kochana, doskonale Cię rozumiem, bo ja ostatnio mierzę się z podobnymi problemami nich rodziców - najpierw taka wiadomość, że aż siostra przyjechała, w okazało się, że to mocno rozdmuchane (choć wprost nikt tego nie powiedział ), a kilka dni później kolejna wyolbrzymiona sytuacja, która została tak przedstawiona, że wyłam do Męża z bezsilności na to, jak bardzo robią coś z niczego.

Przede wszystkim możesz być z siebie dumna, że w ten sposób postawiłaś granicę i że wyjaśniłaś mamie, w czym rzecz. To, co ona z tym zrobi, to już niestety jej sprawa - nie masz na to wpływu. Rzeczywiście, zagranie mega słabe, bo to nadal nie zapewnia Ci spokoju, tylko sieje niepotrzebny ferment, co jest wybitnie irytujące.

Przykro mi, że musisz się z tym mierzyć. Tak sobie myślę, że zawsze mogą Ci po prostu puścić hamulce i możesz napisać, że powinna martwić się swoim dzieckiem, czyli Tobą, bo o Tomka ma się kto zatroszczyć 😉

A to prawda, ale wiesz co.. ja już jej powiedziałam, co sądzę i jak się z tym czuję. Po prostu trzeba zająć się tworzeniem własnej rodzinki i nie błagać o to, by ktoś na sile zrozumiał swoje postępowanie.

Mummy przytulam Cię mocno i wspieram. Najważniejsze, że masz piękne córeczki, Nikosia i męża ❤️

MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Zaczarowana ehh, smutne. Ale na niektórych ludzi nie ma wpływu, niestety 😪🫂

Mummy rozumiem 😘 ja po prostu pytałam bo odebrałam te wyniki pappy i nie wiem czego miałam się spodziewać 🙈

A oni Ci wyślą interpretacje tych wyników czy musisz się umówić na wizytę?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    A to prawda, ale wiesz co.. ja już jej powiedziałam, co sądzę i jak się z tym czuję. Po prostu trzeba zająć się tworzeniem własnej rodzinki i nie błagać o to, by ktoś na sile zrozumiał swoje postępowanie.

Mummy przytulam Cię mocno i wspieram. Najważniejsze, że masz piękne córeczki, Nikosia i męża ❤️

I bardzo się cieszę, że zebrałaś się na odwagę, bo na pewno sporo Cię to kosztowało.

Dziękuję 🥰 Ja Tobie także wysyłam dużo siły i spokoju i w 100% zgadzam się z Twoim podejściem - teraz najważniejsza jest Wasza trójka ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2024, 19:26

Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    I bardzo się cieszę, że zebrałaś się na odwagę, bo na pewno sporo Cię to kosztowało.

Dziękuję 🥰 Ja Tobie także wysyłam dużo siły i spokoju i w 100% zgadzam się z Twoim podejściem - teraz najważniejsza jest Wasza trójka ♥️

❤️🥹

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym się nacięła: kończy mi się kwas foliowy z Naturell. Chciałam domówić i wyskoczyła mi Pueria Czysty Folian - w jednej tabletce 800 mikrogramów, tabletek w opakowaniu 90, wszystko cacy, cena fajna.i zonk, bo tam jest 400 metylowanego i 400 zwykłego 🙄

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, wpadłam zobaczyć jak tam Notsobadd po badaniu, ale okazuje się że pomyliłam daty 🤪
    Tak więc pozdrawiam Was gorąco ♥️ Nie dam rady nadrobić, wybaczcie.
    IMG-2518.jpg
    IMG-5901.jpg
    IMG-5871.jpg

Suzie, notsobadd, Dropsik, Malinowysorbet, Pati2804, Chmurka21, Vienna, MummyYummy, Prezesoowa, Zaczarowan, Katsue, Gregorka, Liyss🧚🏻, Leśneintro lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium?
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 4 lipca 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Hejo, wpadłam zobaczyć jak tam Notsobadd po badaniu, ale okazuje się że pomyliłam daty 🤪
    IMG-2518.jpg
    IMG-5901.jpg
    IMG-5871.jpg

Kochana 🥹♥️♥️♥️

Macie pięknie! Ładujcie bateryjki! 💋

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-2518.jpg
    IMG-5901.jpg
    IMG-5871.jpg
    Nawet nie próbuj nadrabiać teraz! Proszę się napawać widokami za nas 🥰🥰 Pięknie tam jest! Zazdroszczę i bawcie się dobrze z mężem ☀️🏖️

• Vienna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 16:20

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-2518.jpg
    IMG-5901.jpg
    IMG-5871.jpg
    Pieknie❤️ udanego wypoczynku ❤️😊

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ale bym się nacięła: kończy mi się kwas foliowy z Naturell. Chciałam domówić i wyskoczyła mi Pueria Czysty Folian - w jednej tabletce 800 mikrogramów, tabletek w opakowaniu 90, wszystko cacy, cena fajna.i zonk, bo tam jest 400 metylowanego i 400 zwykłego 🙄
    Przez te suple to można się okocić....wszystkie trzeba dosłownie pod lupą przeglądać tyle haczyków jest 🙄

Prezesoowa lubi tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd tulę i przykro mi że przez to plamienie/krwawienie badanie stoi pod znakiem zapytania 🙄🫂

Katsue zdrówka! Oby się nic nie rozwinęło 🍀😘

MummyYummy i Zaczarowana , to strasznie przykre że bliscy ściągają na Was swoje problemy.. to nie czas na takie sprawy , nie powinnyście się denerwować teraz tym bardziej.. 🙄🫂 U mnie też co chwilę coś, nie mam czasu ani ochoty działać z wyprawką bo co chwilę w rodzinie jakieś zawirowania, obecnie z babcią ale to za długi temat żeby go tu ciągnąć, w każdym razie babcią dalej nie wie co jej jest ale potrzebuje pomocy bo jest już w domu od dziś i każdy patrzy jeden na drugiego.. ehh. Szkoda gadać.

Dostałam wyniki krwi I ogólnie jest dobrze żelazo na dobry poziomie, hemoglobina też ale ferrytyna... leży i kwiczy 15,8 😳 nie mam pojęcia co robię nie tak ... jak ją podnieść w ciąży?

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Przez te suple to można się okocić....wszystkie trzeba dosłownie pod lupą przeglądać tyle haczyków jest 🙄

I jeszcze ta "chwytliwa" nazwa: Czysty Folian 🙄 No kurde, serio myślałam, że wyszli naprzeciw nowym wytycznym 🤪

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    O kurde, strasznie mi przykro i jestem w szoku jak tak można…
    Nawet nie wiem co powiedzieć, zabrakło mi słów.
    Masz rację, że to mega narcystyczne zachowanie. Nie mówiąc już o tym jak strasznie chujowe wobec Ciebie.
    Gdyby naprawdę Twojej mamie zależało na dziecku to dbałaby przede wszystkim o komfort jego matki, szkoda że tego nie rozumie…

Dokładnie. Sama jest matką i powinna takie rzeczy rozumieć.. Zaczarowana, nie dziwię się, że izolujesz się od takich toksycznych zachowań. Przytulam Cię mocno :*

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Notsobadd tulę i przykro mi że przez to plamienie/krwawienie badanie stoi pod znakiem zapytania 🙄🫂

MummyYummy i Zaczarowana , to strasznie przykre że bliscy ściągają na Was swoje problemy.. to nie czas na takie sprawy , nie powinnyście się denerwować teraz tym bardziej.. 🙄🫂 U mnie też co chwilę coś, nie mam czasu ani ochoty działać z wyprawką bo co chwilę w rodzinie jakieś zawirowania, obecnie z babcią ale to za długi temat żeby go tu ciągnąć, w każdym razie babcią dalej nie wie co jej jest ale potrzebuje pomocy bo jest już w domu od dziś i każdy patrzy jeden na drugiego.. ehh. Szkoda gadać.

Dostałam wyniki krwi I ogólnie jest dobrze żelazo na dobry poziomie, hemoglobina też ale ferrytyna... leży i kwiczy 15,8 😳 nie mam pojęcia co robię nie tak ... jak ją podnieść w ciąży?

Pati, czyli jedziemy na podobnym wózku w kwestii rodziny... A z babcią na miejscu jest jej córka? W sensie w tej samej miejscowości? Kurczę, jakiś mi się umaniło, że babcia dostała diagnozę 🤔 Mam tylko nadzieję, że nikt nie patrzy w Twoim kierunku w kwestii opieki!

To może laktoferyna? Chyba ktoś tu pisał o dobrym działaniu w kontekście ferrytyny 🙂

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-2518.jpg
    IMG-5901.jpg
    IMG-5871.jpg

Cudownie 😍😍😍 Odpoczywajcie! 😘 My Ci później wszystko streścimy 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-2518.jpg
    IMG-5901.jpg
    IMG-5871.jpg

Przepięknie!!! Odpoczywajcie Kochana <3

• Suzie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro, ale pięknie! Zazdroszczę ❤️

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

W ciąży to chyba normalne, że zapasy żelaza są zużywane dla bobasa. Możesz brać laktoferynę, popijać zakwas z buraczka, pamiętać, żeby posiłków nie popijać herbatą ani kawą, a do posiłków bogatych w żelazo warto dodać witaminę C, ale trzeba by sprawdzić bezpieczną dawkę w ciąży wydaje mi się, że to będzie ok. 500 mg, ale o to lepiej dopytać kogoś kto potwierdzi to info :)

Pati2804, Zaczarowan lubią tę wiadomość

‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ