Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss🧚🏻 wrote:Zaczarowana ehh, smutne. Ale na niektórych ludzi nie ma wpływu, niestety 😪🫂
Mummy rozumiem 😘 ja po prostu pytałam bo odebrałam te wyniki pappy i nie wiem czego miałam się spodziewać 🙈
A zaglądałaś czy czekasz grzecznie na lekarza? 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2024, 19:06
-
MummyYummy wrote:Kochana, doskonale Cię rozumiem, bo ja ostatnio mierzę się z podobnymi problemami nich rodziców - najpierw taka wiadomość, że aż siostra przyjechała, w okazało się, że to mocno rozdmuchane (choć wprost nikt tego nie powiedział ), a kilka dni później kolejna wyolbrzymiona sytuacja, która została tak przedstawiona, że wyłam do Męża z bezsilności na to, jak bardzo robią coś z niczego.
Przede wszystkim możesz być z siebie dumna, że w ten sposób postawiłaś granicę i że wyjaśniłaś mamie, w czym rzecz. To, co ona z tym zrobi, to już niestety jej sprawa - nie masz na to wpływu. Rzeczywiście, zagranie mega słabe, bo to nadal nie zapewnia Ci spokoju, tylko sieje niepotrzebny ferment, co jest wybitnie irytujące.
Przykro mi, że musisz się z tym mierzyć. Tak sobie myślę, że zawsze mogą Ci po prostu puścić hamulce i możesz napisać, że powinna martwić się swoim dzieckiem, czyli Tobą, bo o Tomka ma się kto zatroszczyć 😉
A to prawda, ale wiesz co.. ja już jej powiedziałam, co sądzę i jak się z tym czuję. Po prostu trzeba zająć się tworzeniem własnej rodzinki i nie błagać o to, by ktoś na sile zrozumiał swoje postępowanie.
Mummy przytulam Cię mocno i wspieram. Najważniejsze, że masz piękne córeczki, Nikosia i męża ❤️MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Zaczarowana ehh, smutne. Ale na niektórych ludzi nie ma wpływu, niestety 😪🫂
Mummy rozumiem 😘 ja po prostu pytałam bo odebrałam te wyniki pappy i nie wiem czego miałam się spodziewać 🙈
A oni Ci wyślą interpretacje tych wyników czy musisz się umówić na wizytę? -
Zaczarowan wrote:A to prawda, ale wiesz co.. ja już jej powiedziałam, co sądzę i jak się z tym czuję. Po prostu trzeba zająć się tworzeniem własnej rodzinki i nie błagać o to, by ktoś na sile zrozumiał swoje postępowanie.
Mummy przytulam Cię mocno i wspieram. Najważniejsze, że masz piękne córeczki, Nikosia i męża ❤️
I bardzo się cieszę, że zebrałaś się na odwagę, bo na pewno sporo Cię to kosztowało.
Dziękuję 🥰 Ja Tobie także wysyłam dużo siły i spokoju i w 100% zgadzam się z Twoim podejściem - teraz najważniejsza jest Wasza trójka ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2024, 19:26
Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:I bardzo się cieszę, że zebrałaś się na odwagę, bo na pewno sporo Cię to kosztowało.
Dziękuję 🥰 Ja Tobie także wysyłam dużo siły i spokoju i w 100% zgadzam się z Twoim podejściem - teraz najważniejsza jest Wasza trójka ♥️
❤️🥹 -
Ale bym się nacięła: kończy mi się kwas foliowy z Naturell. Chciałam domówić i wyskoczyła mi Pueria Czysty Folian - w jednej tabletce 800 mikrogramów, tabletek w opakowaniu 90, wszystko cacy, cena fajna.i zonk, bo tam jest 400 metylowanego i 400 zwykłego 🙄
-
Hejo, wpadłam zobaczyć jak tam Notsobadd po badaniu, ale okazuje się że pomyliłam daty 🤪
Tak więc pozdrawiam Was gorąco ♥️ Nie dam rady nadrobić, wybaczcie.
Suzie, notsobadd, Dropsik, Malinowysorbet, Pati2804, Chmurka21, Vienna, MummyYummy, Prezesoowa, Zaczarowan, Katsue, Gregorka, Liyss🧚🏻, Leśneintro lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Kochana 🥹♥️♥️♥️
Macie pięknie! Ładujcie bateryjki! 💋👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Nawet nie próbuj nadrabiać teraz! Proszę się napawać widokami za nas 🥰🥰 Pięknie tam jest! Zazdroszczę i bawcie się dobrze z mężem ☀️🏖️
-
Pieknie❤️ udanego wypoczynku ❤️😊03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
MummyYummy wrote:Ale bym się nacięła: kończy mi się kwas foliowy z Naturell. Chciałam domówić i wyskoczyła mi Pueria Czysty Folian - w jednej tabletce 800 mikrogramów, tabletek w opakowaniu 90, wszystko cacy, cena fajna.i zonk, bo tam jest 400 metylowanego i 400 zwykłego 🙄
Prezesoowa lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Notsobadd tulę i przykro mi że przez to plamienie/krwawienie badanie stoi pod znakiem zapytania 🙄🫂
Katsue zdrówka! Oby się nic nie rozwinęło 🍀😘
MummyYummy i Zaczarowana , to strasznie przykre że bliscy ściągają na Was swoje problemy.. to nie czas na takie sprawy , nie powinnyście się denerwować teraz tym bardziej.. 🙄🫂 U mnie też co chwilę coś, nie mam czasu ani ochoty działać z wyprawką bo co chwilę w rodzinie jakieś zawirowania, obecnie z babcią ale to za długi temat żeby go tu ciągnąć, w każdym razie babcią dalej nie wie co jej jest ale potrzebuje pomocy bo jest już w domu od dziś i każdy patrzy jeden na drugiego.. ehh. Szkoda gadać.
Dostałam wyniki krwi I ogólnie jest dobrze żelazo na dobry poziomie, hemoglobina też ale ferrytyna... leży i kwiczy 15,8 😳 nie mam pojęcia co robię nie tak ... jak ją podnieść w ciąży?Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:O kurde, strasznie mi przykro i jestem w szoku jak tak można…
Nawet nie wiem co powiedzieć, zabrakło mi słów.
Masz rację, że to mega narcystyczne zachowanie. Nie mówiąc już o tym jak strasznie chujowe wobec Ciebie.
Gdyby naprawdę Twojej mamie zależało na dziecku to dbałaby przede wszystkim o komfort jego matki, szkoda że tego nie rozumie…
Dokładnie. Sama jest matką i powinna takie rzeczy rozumieć.. Zaczarowana, nie dziwię się, że izolujesz się od takich toksycznych zachowań. Przytulam Cię mocno :*Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Notsobadd tulę i przykro mi że przez to plamienie/krwawienie badanie stoi pod znakiem zapytania 🙄🫂
MummyYummy i Zaczarowana , to strasznie przykre że bliscy ściągają na Was swoje problemy.. to nie czas na takie sprawy , nie powinnyście się denerwować teraz tym bardziej.. 🙄🫂 U mnie też co chwilę coś, nie mam czasu ani ochoty działać z wyprawką bo co chwilę w rodzinie jakieś zawirowania, obecnie z babcią ale to za długi temat żeby go tu ciągnąć, w każdym razie babcią dalej nie wie co jej jest ale potrzebuje pomocy bo jest już w domu od dziś i każdy patrzy jeden na drugiego.. ehh. Szkoda gadać.
Dostałam wyniki krwi I ogólnie jest dobrze żelazo na dobry poziomie, hemoglobina też ale ferrytyna... leży i kwiczy 15,8 😳 nie mam pojęcia co robię nie tak ... jak ją podnieść w ciąży?
Pati, czyli jedziemy na podobnym wózku w kwestii rodziny... A z babcią na miejscu jest jej córka? W sensie w tej samej miejscowości? Kurczę, jakiś mi się umaniło, że babcia dostała diagnozę 🤔 Mam tylko nadzieję, że nikt nie patrzy w Twoim kierunku w kwestii opieki!
To może laktoferyna? Chyba ktoś tu pisał o dobrym działaniu w kontekście ferrytyny 🙂 -
nick nieaktualny
-
Elektro, ale pięknie! Zazdroszczę ❤️👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Notsobadd tulę i przykro mi że przez to plamienie/krwawienie badanie stoi pod znakiem zapytania 🙄🫂
Dostałam wyniki krwi I ogólnie jest dobrze żelazo na dobry poziomie, hemoglobina też ale ferrytyna... leży i kwiczy 15,8 😳 nie mam pojęcia co robię nie tak ... jak ją podnieść w ciąży?
W ciąży to chyba normalne, że zapasy żelaza są zużywane dla bobasa. Możesz brać laktoferynę, popijać zakwas z buraczka, pamiętać, żeby posiłków nie popijać herbatą ani kawą, a do posiłków bogatych w żelazo warto dodać witaminę C, ale trzeba by sprawdzić bezpieczną dawkę w ciąży wydaje mi się, że to będzie ok. 500 mg, ale o to lepiej dopytać kogoś kto potwierdzi to infoPati2804, Zaczarowan lubią tę wiadomość