Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Notsobadd tulę i przykro mi że przez to plamienie/krwawienie badanie stoi pod znakiem zapytania 🙄🫂

Katsue zdrówka! Oby się nic nie rozwinęło 🍀😘

MummyYummy i Zaczarowana , to strasznie przykre że bliscy ściągają na Was swoje problemy.. to nie czas na takie sprawy , nie powinnyście się denerwować teraz tym bardziej.. 🙄🫂 U mnie też co chwilę coś, nie mam czasu ani ochoty działać z wyprawką bo co chwilę w rodzinie jakieś zawirowania, obecnie z babcią ale to za długi temat żeby go tu ciągnąć, w każdym razie babcią dalej nie wie co jej jest ale potrzebuje pomocy bo jest już w domu od dziś i każdy patrzy jeden na drugiego.. ehh. Szkoda gadać.

Dostałam wyniki krwi I ogólnie jest dobrze żelazo na dobry poziomie, hemoglobina też ale ferrytyna... leży i kwiczy 15,8 😳 nie mam pojęcia co robię nie tak ... jak ją podnieść w ciąży?

Pati Laktoferyna I witaminą C. Frutellka kiedyś pisała, że można stosować jedno i drugie w ciąży, ale lepiej zapytaj oczywiście swojego lekarza.

Tak w ogóle to dopiero teraz się witam dziewczyny, bo intensywny dzień dzisiaj miałam.

Pati2804 lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Pati, czyli jedziemy na podobnym wózku w kwestii rodziny... A z babcią na miejscu jest jej córka? W sensie w tej samej miejscowości? Kurczę, jakiś mi się umaniło, że babcia dostała diagnozę 🤔 Mam tylko nadzieję, że nikt nie patrzy w Twoim kierunku w kwestii opieki!

To może laktoferyna? Chyba ktoś tu pisał o dobrym działaniu w kontekście ferrytyny 🙂
    No ja chciałam zakupić laktoferyne z Wit C i żelazem, ale mąż mówi ze mam zmienić sposób odżywiania się, jeść więcej mięsa , szpinaku itd ale ja w ciąży to mięso dziubie bo mi nie wchodzi i nie jestem pewna czy to da lepsze efekty niż suplementacja ..

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    No ja chciałam zakupić laktoferyne z Wit C i żelazem, ale mąż mówi ze mam zmienić sposób odżywiania się, jeść więcej mięsa , szpinaku itd ale ja w ciąży to mięso dziubie bo mi nie wchodzi i nie jestem pewna czy to da lepsze efekty niż suplementacja ..

Żelazo to tylko jak jest absolutna konieczność, a skoro nie masz anemii to mąż ma rację - sposób odżywiania, no i tak jak wyżej: laktoferyna i wit. C

Pati2804, Zaczarowan, Speranza :) lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór 😘
    My dziś ze starym byliśmy na siłowni i wróciliśmy z pizzą 🙈, ale ja nie jadłam, pół kawałka tylko na smaczek, bo zleciało mi 1,5kg, nie chce tego zepsuć xd
    Choć wiem, że to tylko woda z organizmu, ale i tak jest lepiej xd
    Narazie leżakuje z mokrymi włosami, ale gary w zlewie mnie wołają..

@Notsobadd- no nieźle Cię ten cykl robi w konia 😤😤
    Kurcze, oby tylko do jutra wszystko zniknęło :(. A to sono nie można nawet robić przy takim brązowym plamieniu? Musi być czyściutko?

@Zaczarowan- piękne te łóżeczka, nam też się podobają i oczywiście też białe 🤗
    I..to smutne, że tak można się przejechać na najbliższych 😔 ale uważam, że co by nie było, nie wolno sobie pozwolić wejść na głowę, nikomu .

@elektro96- łaaaał ale tam macie widoczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2024, 21:00

Zaczarowan lubi tę wiadomość

♀️30
    Zaszłam w ciążę, mimo PCOS 🤗

🍀szczęście w 11 cyklu

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie - P 🩷
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ferr C+ z Prenacaps ? Co myślicie ?
    Jutro zapytam o to lekarza 🙄

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Suzie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    A Ferr C+ z Prenacaps ? Co myślicie ?
    Jutro zapytam o to lekarza 🙄

To chyba dziewczyny właśnie biorą 🤔

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Dokładnie, mi polecono jeść więcej mięsa, podrobów i szpinak

Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Hejo, wpadłam zobaczyć jak tam Notsobadd po badaniu, ale okazuje się że pomyliłam daty 🤪
    Tak więc pozdrawiam Was gorąco ♥️ Nie dam rady nadrobić, wybaczcie.
    IMG-2518.jpg
    IMG-5901.jpg
    IMG-5871.jpg

Jak pięknie! 🌞

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie zapytam jutro lekarza czy mogę kupić laktoferyne i brać z Wit C 🙂 plus dodatkowo będę jeść więcej mięsa..🤢

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dobry wieczór 😘
    My dziś ze starym byliśmy na siłowni i wróciliśmy z pizzą 🙈, ale ja nie jadłam, pół kawałka tylko na smaczek, bo zleciało mi 1,5kg, nie chce tego zepsuć xd
    Choć wiem, że to tylko woda z organizmu, ale i tak jest lepiej xd
    Narazie leżakuje z mokrymi włosami, ale gary w zlewie mnie wołają..

@Notsobadd- no nieźle Cię ten cykl robi w konia 😤😤
    Kurcze, oby tylko do jutra wszystko zniknęło :(. A to sono nie można nawet robić przy takim brązowym plamieniu? Musi być czyściutko?

@Zaczarowan- piękne te łóżeczka, nam też się podobają i oczywiście też białe 🤗
    I..to smutne, że tak można się przejechać na najbliższych 😔 ale uważam, że co by nie było, nie wolno sobie pozwolić wejść na głowę, nikomu .

@elektro96- łaaaał ale tam macie widoczki :)

Jak było na wspólnym wypadzie na siłce? Robisz takie bardziej treningi siłowe czy jakie? Picka to życie ❤️

Majlen lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro96 wypoczywaj ! Piękne widoki 😊🥰😘

Zaczarowana ja dalej się waham czy kupić łóżeczko takie jak Wy czy dostawkę , bo u nas w pokoju mało miejsca 🤔 no i kwestia jest taka że łóżeczko z dzieckiem wolałabym mieć możliwość przesunąć na kółkach z pokoju do pokoju bo mój mąż pracuje w nocy a śpi w dzień więc jak on będzie wracał z pracy to wolałabym wyjechać z lozeczkiem do innego pokoju a nie kupować dwa osobne 🙈🤷‍♀️

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    A oni Ci wyślą interpretacje tych wyników czy musisz się umówić na wizytę?

Dostałam wyniki z interpretacja, że nie stwierdzono brak podwyższonego ryzyka. A o tym stanie przedrzucawkowym to nie mam skomentowane, ale to już zapytam mojej prowadzącej 😁

Zaczarowan, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Jesteśmy już razem 🫶🏻

01/2025 🌸
    08/2026 🌸
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    A zaglądałaś czy czekasz grzecznie na lekarza? 🤭

Dostałam z interpretacją 😁 tak bym nie zaglądała bo się nawet nie znam 😂

MummyYummy, Pati2804, Zaczarowan, Dropsik, Leśneintro, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Jesteśmy już razem 🫶🏻

01/2025 🌸
    08/2026 🌸
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro ale pięknie 🥹

Pati podpytaj lekarza zobaczysz co Ci powie ✊🏻
    Ja będę kupować takie łóżeczko na kółkach 🥹 i dostawkę. Najwyżej będę mieć za dużo wszystkiego 😂

Jesteśmy już razem 🫶🏻

01/2025 🌸
    08/2026 🌸
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Jak było na wspólnym wypadzie na siłce? Robisz takie bardziej treningi siłowe czy jakie? Picka to życie ❤️
    Tzn to był "wspólny trening" xd
    Razem sobie chodziliśmy po bieżniach na rozgrzewce i umówiliśmy się, że później mamy randkę w saunie 😆
    No trening dla mnie i dla mojego starego, to słuchawki, muzyka i swój świat, gdzieś tam czasem mnie tylko poprawi jak coś robię źle technicznie, bo on jest w tym temacie znawcą.
    A treningi robię siłowe, podzielone na partie 4x w tygodniu + aktualnie co trening robię cardio i tak zamierzam gdzieś przez 2- 3tyg jeszcze, później zmniejszę do 3 i do 2

♀️30

🍀szczęście w 11 cyklu

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Elektro96 wypoczywaj ! Piękne widoki 😊🥰😘

Zaczarowana ja dalej się waham czy kupić łóżeczko takie jak Wy czy dostawkę , bo u nas w pokoju mało miejsca 🤔 no i kwestia jest taka że łóżeczko z dzieckiem wolałabym mieć możliwość przesunąć na kółkach z pokoju do pokoju bo mój mąż pracuje w nocy a śpi w dzień więc jak on będzie wracał z pracy to wolałabym wyjechać z lozeczkiem do innego pokoju a nie kupować dwa osobne 🙈🤷‍♀️

Wiesz co Pati, też chciałam dostawkę, ale one są takie beznadziejne plastikowe i materiałowe.. dostawka jest zazwyczaj do 9kg i to jest zakup na jakieś 6 miesięcy. Dlatego my zdecydowaliśmy na łóżeczko w kilku opcjach (dostawki, łóżeczka +6 msc i takiej opcji dla starszaka do 3/4 lat). Fajnie w nim jest to, że jest na kółkach, ale w przypadku dostawki to te kołeczka wymontowujesz, bo wiadomo stabilne położenie musi być. Na te pierwsze pół roku będę miała w salonie kosz Mojżesza do takich drzemek, może coś takiego by Wam się sprawdziło? W nocy spisz z małym koło siebie, a w dzień kładziesz do takiego kosza i ew maszerujesz do kibelka z Franiem :)

Jeszcze przyszedł mi do głowy pomysł z takim sprzętem Chicco baby hug, on też ma kółeczka, ale to sprzęt na 6 msc i koszt 1400? 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2024, 21:58

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Tzn to był "wspólny trening" xd
    Razem sobie chodziliśmy po bieżniach na rozgrzewce i umówiliśmy się, że później mamy randkę w saunie 😆
    No trening dla mnie i dla mojego starego, to słuchawki, muzyka i swój świat, gdzieś tam czasem mnie tylko poprawi jak coś robię źle technicznie, bo on jest w tym temacie znawcą.
    A treningi robię siłowe, podzielone na partie 4x w tygodniu + aktualnie co trening robię cardio i tak zamierzam gdzieś przez 2- 3tyg jeszcze, później zmniejszę do 3 i do 2

O proszę.. brzmi bardzo ambitnie 😀 wyrośniesz nam na sportowego świrka 😂😘 udana randka w saunie? :)

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dostałam wyniki z interpretacja, że nie stwierdzono brak podwyższonego ryzyka. A o tym stanie przedrzucawkowym to nie mam skomentowane, ale to już zapytam mojej prowadzącej 😁

To najważniejsze, niech bobas zdrowo rośnie 🥰

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd na którą masz jutro zabieg? Muszę wiedzieć o której trzymać kciuki 😂

elektro96 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    O proszę.. brzmi bardzo ambitnie 😀 wyrośniesz nam na sportowego świrka 😂😘 udana randka w saunie? :)
    Tym świrem byłam jakieś 5-7 lat temu 😅 , później stopniowo się to we mnie usypiało, stałam się starym leniwcem, ale teraz znowu się budzę, dla naszego przyszłego bobaska ❤️
    A w saunie byliśmy sami przez 5 min 😄
    To typowo w siłowni, więc 0 intymności sam na sam.
    W ogóle później czułam się taka wiotka jak wyszłam z tej sauny, dziwne uczucie 😆

Zaczarowan lubi tę wiadomość

♀️30

🍀szczęście w 11 cyklu

‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ