Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

@Pati, kciuki za wizytę ✊
    @notsobadd, mam nadzieję, że z oalmeineue to już cisza ostateczna i trzymam kciuki za HSG ✊
    @Marzycielka, kciuki za test ✊ Wszystkiego, co najlepsze z okazji urodzin 🎉

Pati2804 lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa, to słabe, że brat już czuje się "rozgrzeszony"... Nie wiem, czasem mam wrażenie, że zasady funkcjonowania rodziny powinny uregulowane prawnie 🙄 Dla niezainteresowanych, dorosłych dzieci jakieś grafiki opieki, a dla tych męczących rodziców jakieś cenzury, żeby nie denerwować dzieci.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌻

Biorę jogurcik z ziarenkami i borówkami i wskakuję do 🚂🚃🚃🚃🚃🚃

nick nieaktualny, Suzie, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, jesteśmy z Tobą <3

Pati2804, Speranza :) lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie mam już siły :( Brat przyjechał wtedy na tydzień i uważa, że już nic nie musi. Odrobił w tydzień 3,5 miesiąca i uważa, że to jest ok i na niego już mamy nie liczyć :P Teraz przyjeżdża drugi brat, ale on to będzie przede wszystkim wsparciem dla mamy, bo bedzie mógł w ciągu dnia trochę pomóc więcej, bo ja to jeżdżę tylko po pracy
    To jest naprawdę przykre jak niektórzy podchodzą do takich spraw zadaniowo. Byłem, odbębniłem i nara, a to przecież rodzina...dobrze, że chociaż drugi brat przyjedzie, zawsze to jakieś wsparcie nawet w dzień zeby mama mogła mieć chwile dla siebie 🫂

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Przykro mi 😔 widzę że w każdej rodzinie jest podobnie, u nas babcia chora, ma 4 dzieci a tylko dwójka z nich się nią interesuje, pozostali mają to w nosie..

No niestety tak jest. Jedni są do roboty, a inni tylko od brania :/

Pati2804, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🤗
    @Marzycielka - no czekamy czekamy na tego urodzinowego osikańca ! Życzę Ci tego i wszystkiego najpiękniejszego 🩷
    @Notsobadd - wierzę, że dziś już będzie czyściutko i nic Cię nie zaskoczy 😘
    @Pati - kciuki ! 🤞🍀
    @Suzie - jak dziś sytuacja? 🐵

Pati2804, notsobadd lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dzień dobry 🤗
    @Marzycielka - no czekamy czekamy na tego urodzinowego osikańca ! Życzę Ci tego i wszystkiego najpiękniejszego 🩷
    @Notsobadd - wierzę, że dziś już będzie czyściutko i nic Cię nie zaskoczy 😘
    @Pati - kciuki ! 🤞🍀
    @Suzie - jak dziś sytuacja? 🐵

Sytuacja bez zmian. Miałam wrażenie, że znowu coś mnie kręci w brzuchu, ale nie wiem czy kręci czy to moja głowa sobie wmawia 🙄

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze, Franek ma 470 g 🙈🥰 leżał znowu głowa w dół 🙂 nie mam zdjęcia bo na tym etapie tylko poszczególne narządy widać, jest za duży na to już 🙈 no i dostałam sorbifer 1x1 dla mojego spokoju, ale lekarz mówił że poza ferrytyna pozostałe wyniki jeśli chodzi o poziom żelaza są dobre więc nie mam się czym martwić 🙂

Suzie, nick nieaktualny, notsobadd, Zaczarowan, Majlen, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Vienna, Dropsik, MummyYummy, Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego jeszcze wczoraj przycisnęłam mamę o opiekunkę, że czas coś w tym kierunku zrobić, bo przecież ona też potrzebuje wytchnienia czy chociaż chwili w ciągu dnia, żeby pojechać i poleżeć na słońcu na działce. To zaczęła mi płakać i poczułam się tak jakby mnie oskarżała, że jej mówię, że nie da rady. No da radę, ale jakim kosztem? I po co?
    Przyjedzie brat to mamy pomówić z nią na ten temat ponownie, ale nie wiem czy to coś da :(

• Suzie Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Do tego jeszcze wczoraj przycisnęłam mamę o opiekunkę, że czas coś w tym kierunku zrobić, bo przecież ona też potrzebuje wytchnienia czy chociaż chwili w ciągu dnia, żeby pojechać i poleżeć na słońcu na działce. To zaczęła mi płakać i poczułam się tak jakby mnie oskarżała, że jej mówię, że nie da rady. No da radę, ale jakim kosztem? I po co?
    Przyjedzie brat to mamy pomówić z nią na ten temat ponownie, ale nie wiem czy to coś da :(

Pewnie da radę, ale będzie mega zniszczona :(

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Wszystko dobrze, Franek ma 470 g 🙈🥰 leżał znowu głowa w dół 🙂 nie mam zdjęcia bo na tym etapie tylko poszczególne narządy widać, jest za duży na to już 🙈 no i dostałam sorbifer 1x1 dla mojego spokoju, ale lekarz mówił że poza ferrytyna pozostałe wyniki jeśli chodzi o poziom żelaza są dobre więc nie mam się czym martwić 🙂

To on zaraz będzie miał już pół kilo 🙀

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Pati, super, że z Franiem wszystko dobrze :D pół kilo to już kawał chłopa :D <3

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku ☺️💋
    Będziesz brała ten Sorbifer?

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Oj trudne emocje widać 🥺
    Mama jakby nie chciała sobie dać pomóc w ogóle 🥺
    Wzięła by opiekunkę, pomogłaby jej, pogadała o czymś.
    Ale może mama nie może zaakceptować, że tata już jest w takim stanie?

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Notsobadd masz dzisiaj moje kciuki ✊😘 informuj na bieżąco jak u Ciebie 😘
    Marzycielka sto lat 🥳 czekamy na osikańca 😘🙂

Zaczarowana dzięki za podpowiedź, faktycznie nie opłaca się kupować tej dostawki 🙄 przypomnij jak te łóżeczko się nazywa ? 🤪 ale mi się podoba kolor drewna ..😍

Waldin 7w1

Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

🥹 mama pewnie taka sama superbohaterka jak Ty, ale myślę że jakby poczuła ten komfort dodatkowej pary rak to spojrzałaby na to inaczej.
    Mam nadzieję, że uda Ci się z bratem ją przekonać, bo - jak rozumiem - mama też ma już swoje lata i taki stres + całodobowa opieka nie wpływają na pewno korzystnie i na jej zdrowie.

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Ale szybka akcja z rana ❤️
    Super, że Franek już taki duży. 🥹🥹

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Sytuacja bez zmian. Miałam wrażenie, że znowu coś mnie kręci w brzuchu, ale nie wiem czy kręci czy to moja głowa sobie wmawia 🙄

No co za dziadostwo, ode mnie nie chce pójść, do Ciebie nie chce przyjść… zawsze nie na czas i nie w porę 🙄

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    ❤️❤️❤️

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ