Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiecie, tu nie chodzi nawet o to, żeby tata wymagał aż takiej opieki, żeby opiekunka była potrzebna całodobowo. Po prostu nie może zostać sam, bo jak przyśnie i się budzi to nie moze się odnaleźć. Tak jakby przyzwyczaił się do szpitala i nie wie gdzie jest. Wczoraj mama wyszła na 15 minut do sklepu, który jest przy bloku, a przed wyjściem godzinę z nim rozmawiała o tym, że idzie to sam ją namawiał. Po czym mama wchodzi do klatki i na parterze słychać jak ojciec płacze i ujada.. A oni mieszkają na 3 piętrze i sypialnia jest w głębi mieszkania, więc siły ma sporo, skoro się potrafi tak drzeć
-
Prezesoowa wrote:U mnie batalia z księgową rozpoczęta. Oczywiście, że dostałam chorobowe od podstawy, a dodatkowo w mailu dostałam informacje, że mogłabym ruszyć do niej dupę, a nie pisać wiadomości, żeby później je wyciągać na zewnątrz
Edit: już mnie telepie, bo nienawidzę takich sytuacji.
Niech się nie zesra. Pinda jedna 👀Prezesoowa, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:U mnie batalia z księgową rozpoczęta. Oczywiście, że dostałam chorobowe od podstawy, a dodatkowo w mailu dostałam informacje, że mogłabym ruszyć do niej dupę, a nie pisać wiadomości, żeby później je wyciągać na zewnątrz
A najgorsze że ludzie nawet jak wiedzą źe popełnili błąd to nie umieją się przyznać i go naprawić.Prezesoowa, Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Prezesoowa wrote:Wiecie, tu nie chodzi nawet o to, żeby tata wymagał aż takiej opieki, żeby opiekunka była potrzebna całodobowo. Po prostu nie może zostać sam, bo jak przyśnie i się budzi to nie moze się odnaleźć. Tak jakby przyzwyczaił się do szpitala i nie wie gdzie jest. Wczoraj mama wyszła na 15 minut do sklepu, który jest przy bloku, a przed wyjściem godzinę z nim rozmawiała o tym, że idzie to sam ją namawiał. Po czym mama wchodzi do klatki i na parterze słychać jak ojciec płacze i ujada.. A oni mieszkają na 3 piętrze i sypialnia jest w głębi mieszkania, więc siły ma sporo, skoro się potrafi tak drzeć
O matko 🥹 choroba jest straszna, jak potrafi wpłynąć na człowieka i świadomość.
Myślę, że 1-2h takiej opiekunki już by sporo dały Twojej mamie, mogłaby właśnie spokojnie wyjść coś załatwić czy chociaż wziąć kąpiel nie w biegu.Prezesoowa lubi tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnygrazka0022 wrote:I co planujesz z tym zrobić?
Na razie napisałam prośbę o wyjaśnienie sytuacji. Zobaczymy co odpisze i czy w ogóle, ale zakładam, że nie odpisze tylko wyląduję na dywaniku u szefa. Pójdę z włączonym dyktafonem, no cóż mam prawo zabezpieczyć swój prywatny interesA jak to nic nie da to mam jeszcze ZUS, PIP i prawnika w zanadrzu
Powiedziałam, że może to i będzie ostatnia rzecz jaką zrobię w tej firmie, ale dla "przyszłych pokoleń" doprowadzę tę sprawę do końca.Dropsik, Zaczarowan, grazka0022, MummyYummy, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:O matko 🥹 choroba jest straszna, jak potrafi wpłynąć na człowieka i świadomość.
Myślę, że 1-2h takiej opiekunki już by sporo dały Twojej mamie, mogłaby właśnie spokojnie wyjść coś załatwić czy chociaż wziąć kąpiel nie w biegu.
Kąpiel.. Czasem siku musi przerywać, bo jak tata coś potrzebuje to musi mieć natychmiasta szkoda gadać. Ja myślałam nawet na początek o 3-4 godzinach, a potem zobaczymy
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Moja dieta leży i kwiczy w tym tygodniu. Wczoraj kryzysowe żelki, dzisiaj mcmuffin z maka. Za tydzień tort urodzinowy chłopa i pizza z okazji urodzin. Cóż, wyrąbane 🤭👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Pati2804 wrote:Wszystko dobrze, Franek ma 470 g 🙈🥰 leżał znowu głowa w dół 🙂 nie mam zdjęcia bo na tym etapie tylko poszczególne narządy widać, jest za duży na to już 🙈 no i dostałam sorbifer 1x1 dla mojego spokoju, ale lekarz mówił że poza ferrytyna pozostałe wyniki jeśli chodzi o poziom żelaza są dobre więc nie mam się czym martwić 🙂
To dobre wieści 🥰 Duży chłopak ♥️
Przyjmowałam Sorbifer w poprzedniej ciąży, u mnie pojawiły się przeprawy w toalecie, ale to nie reguła, więc tylko tak na wszelki daję znać 😉
I fajnie, że reszta parametrów jest ok 💪Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Kąpiel.. Czasem siku musi przerywać, bo jak tata coś potrzebuje to musi mieć natychmiast
a szkoda gadać. Ja myślałam nawet na początek o 3-4 godzinach, a potem zobaczymy
Jakie to dziwne, że na starość czlowiek robi się coraz bardziej podobny do dziecka… 🙈
Życie zatacza koło 🙄Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Na razie napisałam prośbę o wyjaśnienie sytuacji. Zobaczymy co odpisze i czy w ogóle, ale zakładam, że nie odpisze tylko wyląduję na dywaniku u szefa. Pójdę z włączonym dyktafonem, no cóż mam prawo zabezpieczyć swój prywatny interes
A jak to nic nie da to mam jeszcze ZUS, PIP i prawnika w zanadrzu
Powiedziałam, że może to i będzie ostatnia rzecz jaką zrobię w tej firmie, ale dla "przyszłych pokoleń" doprowadzę tę sprawę do końca.
Super, zrobiłabym to samo. Tak jak mówiłam ostatnio, ze nasza kadrowa sie pomylila i nie policzyła mi delegacji to w 3 sekundy u niej byłam po wypłacie. Tylko z tą różnicą, że jeszcze tego samego dnia dostałam kasę.Zaczarowan, Prezesoowa, MummyYummy, Malinowysorbet, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesowa co za księgowa, co za babsko. Oby udało się wyjaśnić wszystko.
Co do taty to dużo jest pracy przy takiej opiece i mam nadzieję, że mamę uda się namówić i też ją odciążyć w ten sposób 🥹 To są trudne chwile i każdy inaczej to przeżywa. Szkoda tylko, że tak to w życiu jest, że część rodziny pomaga a część udaje, że nie ma problemu.
Wkurza mnie coś takiego, że jak spadek czy coś to wszyscy chętni a jak się zająć to już olewka.
U mojej koleżanki w rodzinie była taka sytuacja, że jej matka zajmowała się swoim teściem, który u nich mieszkał. Całodobowa opieka. Oczywiście mąż czyli syn tego faceta w ogóle się nie zajmował nic a blok dalej mieszkała córka tego faceta. Też się nie zajmowała. Odwiedzała go na 5 minut raz na tydzień albo dwa a to kobieta niepracująca już na emeryturze.. Więc miała czas. Zawsze jak mi to koleżanka opowiadała ile jej mama musi robić w domu a reszta nawet palcem nie kiwnęła. Przykre to 😪Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
nick nieaktualnySuzie wrote:Moja dieta leży i kwiczy w tym tygodniu. Wczoraj kryzysowe żelki, dzisiaj mcmuffin z maka. Za tydzień tort urodzinowy chłopa i pizza z okazji urodzin. Cóż, wyrąbane 🤭
A ja mam dziś milkę bubbly white, ale trzymam na HSG notsobaddDropsik, Malinowysorbet, notsobadd, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Do tego jeszcze wczoraj przycisnęłam mamę o opiekunkę, że czas coś w tym kierunku zrobić, bo przecież ona też potrzebuje wytchnienia czy chociaż chwili w ciągu dnia, żeby pojechać i poleżeć na słońcu na działce. To zaczęła mi płakać i poczułam się tak jakby mnie oskarżała, że jej mówię, że nie da rady. No da radę, ale jakim kosztem? I po co?
Przyjedzie brat to mamy pomówić z nią na ten temat ponownie, ale nie wiem czy to coś da
Rozumiem, że Twoja mama uważa, że da radę, ale tak jak mówisz: jakim kosztem? Jeśli jest możliwość skorzystania z pomocy, to nie ma co się opierać, a pisałaś też, że u mamy też ostatnio pojawiły się problemy ze zdrowiem. Może warto jakoś w tą stronę pójść przy jej przekonywaniu? Trzymam kciuki, żeby poszło gładko ✊Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Prezesowa co za księgowa, co za babsko. Oby udało się wyjaśnić wszystko.
Co do taty to dużo jest pracy przy takiej opiece i mam nadzieję, że mamę uda się namówić i też ją odciążyć w ten sposób 🥹 To są trudne chwile i każdy inaczej to przeżywa. Szkoda tylko, że tak to w życiu jest, że część rodziny pomaga a część udaje, że nie ma problemu.
Wkurza mnie coś takiego, że jak spadek czy coś to wszyscy chętni a jak się zająć to już olewka.
U mojej koleżanki w rodzinie była taka sytuacja, że jej matka zajmowała się swoim teściem, który u nich mieszkał. Całodobowa opieka. Oczywiście mąż czyli syn tego faceta w ogóle się nie zajmował nic a blok dalej mieszkała córka tego faceta. Też się nie zajmowała. Odwiedzała go na 5 minut raz na tydzień albo dwa a to kobieta niepracująca już na emeryturze.. Więc miała czas. Zawsze jak mi to koleżanka opowiadała ile jej mama musi robić w domu a reszta nawet palcem nie kiwnęła. Przykre to 😪
Przykre, a skoro ludzie nie potrafią sami czy z miłości czy z poczucia odpowiedzialności zapewnić rodzicom opieki to może tak jak @Mummy pisała, powinno to być uregulowane prawnie.
Ja powiedziałam: nie chcesz pomagać to zafunduj opiekunkę, która Cię zastąpi. Krótka piłkaszkoda tylko, że nie działa
MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A ja mam dziś milkę bubbly white, ale trzymam na HSG notsobadd
To jest najlepsza czekolada świata ❤️❤️ albo Milka truskawkowa, ale nie taka żelowa.. 😂Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
I właśnie bardzo dobrze, że wszystko w mailu, a to, że tak pisze, to moim zdaniem sygnał tego, że się boi i wie, że robi źle. Jak ja nie lubię takich ludzi 🙄🙄🙄 Albo wykonujesz swoje obowiązki tak, jak trzeba, albo licz się z tym, że w końcu komuś skończy się cierpliwości do braku profesjonalizmu 😡Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Na razie napisałam prośbę o wyjaśnienie sytuacji. Zobaczymy co odpisze i czy w ogóle, ale zakładam, że nie odpisze tylko wyląduję na dywaniku u szefa. Pójdę z włączonym dyktafonem, no cóż mam prawo zabezpieczyć swój prywatny interes
A jak to nic nie da to mam jeszcze ZUS, PIP i prawnika w zanadrzu
Powiedziałam, że może to i będzie ostatnia rzecz jaką zrobię w tej firmie, ale dla "przyszłych pokoleń" doprowadzę tę sprawę do końca.
No nie, jeszcze Ty masz wylądować na dywaniku? 🤬 -
Prezesoowa wrote:Przykre, a skoro ludzie nie potrafią sami czy z miłości czy z poczucia odpowiedzialności zapewnić rodzicom opieki to może tak jak @Mummy pisała, powinno to być uregulowane prawnie.
Ja powiedziałam: nie chcesz pomagać to zafunduj opiekunkę, która Cię zastąpi. Krótka piłkaszkoda tylko, że nie działa
Akurat tutaj sie srednio z Wami zgodzę, bo rodzice są baaardzo różni. Np. mój ojciec (tfu) zostawił nas jak miałam 9 miesiecy, potem był problem z alimentami,a na koniec mnie pozwał (jak miałam 24 lata). Szczerze, życze mu raczej gorzej niż lepiej i nawet połową paznokcia nie kwinę na jego starość. Nie chciałabym mieć jego w obowiązku. Niech spada na drzewo banany prostowaćDropsik, notsobadd, Suzie, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualny