X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, tu nie chodzi nawet o to, żeby tata wymagał aż takiej opieki, żeby opiekunka była potrzebna całodobowo. Po prostu nie może zostać sam, bo jak przyśnie i się budzi to nie moze się odnaleźć. Tak jakby przyzwyczaił się do szpitala i nie wie gdzie jest. Wczoraj mama wyszła na 15 minut do sklepu, który jest przy bloku, a przed wyjściem godzinę z nim rozmawiała o tym, że idzie to sam ją namawiał. Po czym mama wchodzi do klatki i na parterze słychać jak ojciec płacze i ujada.. A oni mieszkają na 3 piętrze i sypialnia jest w głębi mieszkania, więc siły ma sporo, skoro się potrafi tak drzeć :P

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    U mnie batalia z księgową rozpoczęta. Oczywiście, że dostałam chorobowe od podstawy, a dodatkowo w mailu dostałam informacje, że mogłabym ruszyć do niej dupę, a nie pisać wiadomości, żeby później je wyciągać na zewnątrz :P

Edit: już mnie telepie, bo nienawidzę takich sytuacji.

Niech się nie zesra. Pinda jedna 👀

Prezesoowa, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    U mnie batalia z księgową rozpoczęta. Oczywiście, że dostałam chorobowe od podstawy, a dodatkowo w mailu dostałam informacje, że mogłabym ruszyć do niej dupę, a nie pisać wiadomości, żeby później je wyciągać na zewnątrz :P

No to księgowa dała duży i teraz za to odpowie tylko szkoda tylko tych wszystkich nerwów to nikomu nie służy.
    A najgorsze że ludzie nawet jak wiedzą źe popełnili błąd to nie umieją się przyznać i go naprawić.

Prezesoowa, Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Wiecie, tu nie chodzi nawet o to, żeby tata wymagał aż takiej opieki, żeby opiekunka była potrzebna całodobowo. Po prostu nie może zostać sam, bo jak przyśnie i się budzi to nie moze się odnaleźć. Tak jakby przyzwyczaił się do szpitala i nie wie gdzie jest. Wczoraj mama wyszła na 15 minut do sklepu, który jest przy bloku, a przed wyjściem godzinę z nim rozmawiała o tym, że idzie to sam ją namawiał. Po czym mama wchodzi do klatki i na parterze słychać jak ojciec płacze i ujada.. A oni mieszkają na 3 piętrze i sypialnia jest w głębi mieszkania, więc siły ma sporo, skoro się potrafi tak drzeć :P

O matko 🥹 choroba jest straszna, jak potrafi wpłynąć na człowieka i świadomość.
    Myślę, że 1-2h takiej opiekunki już by sporo dały Twojej mamie, mogłaby właśnie spokojnie wyjść coś załatwić czy chociaż wziąć kąpiel nie w biegu.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    I co planujesz z tym zrobić?

Na razie napisałam prośbę o wyjaśnienie sytuacji. Zobaczymy co odpisze i czy w ogóle, ale zakładam, że nie odpisze tylko wyląduję na dywaniku u szefa. Pójdę z włączonym dyktafonem, no cóż mam prawo zabezpieczyć swój prywatny interes :P A jak to nic nie da to mam jeszcze ZUS, PIP i prawnika w zanadrzu :P
    Powiedziałam, że może to i będzie ostatnia rzecz jaką zrobię w tej firmie, ale dla "przyszłych pokoleń" doprowadzę tę sprawę do końca.

Dropsik, Zaczarowan, grazka0022, MummyYummy, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    O matko 🥹 choroba jest straszna, jak potrafi wpłynąć na człowieka i świadomość.
    Myślę, że 1-2h takiej opiekunki już by sporo dały Twojej mamie, mogłaby właśnie spokojnie wyjść coś załatwić czy chociaż wziąć kąpiel nie w biegu.

Kąpiel.. Czasem siku musi przerywać, bo jak tata coś potrzebuje to musi mieć natychmiast :P a szkoda gadać. Ja myślałam nawet na początek o 3-4 godzinach, a potem zobaczymy :)

Dropsik lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dieta leży i kwiczy w tym tygodniu. Wczoraj kryzysowe żelki, dzisiaj mcmuffin z maka. Za tydzień tort urodzinowy chłopa i pizza z okazji urodzin. Cóż, wyrąbane 🤭

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Wszystko dobrze, Franek ma 470 g 🙈🥰 leżał znowu głowa w dół 🙂 nie mam zdjęcia bo na tym etapie tylko poszczególne narządy widać, jest za duży na to już 🙈 no i dostałam sorbifer 1x1 dla mojego spokoju, ale lekarz mówił że poza ferrytyna pozostałe wyniki jeśli chodzi o poziom żelaza są dobre więc nie mam się czym martwić 🙂

To dobre wieści 🥰 Duży chłopak ♥️

Przyjmowałam Sorbifer w poprzedniej ciąży, u mnie pojawiły się przeprawy w toalecie, ale to nie reguła, więc tylko tak na wszelki daję znać 😉

I fajnie, że reszta parametrów jest ok 💪

Pati2804 lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kąpiel.. Czasem siku musi przerywać, bo jak tata coś potrzebuje to musi mieć natychmiast :P a szkoda gadać. Ja myślałam nawet na początek o 3-4 godzinach, a potem zobaczymy :)

Jakie to dziwne, że na starość czlowiek robi się coraz bardziej podobny do dziecka… 🙈
    Życie zatacza koło 🙄

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Na razie napisałam prośbę o wyjaśnienie sytuacji. Zobaczymy co odpisze i czy w ogóle, ale zakładam, że nie odpisze tylko wyląduję na dywaniku u szefa. Pójdę z włączonym dyktafonem, no cóż mam prawo zabezpieczyć swój prywatny interes :P A jak to nic nie da to mam jeszcze ZUS, PIP i prawnika w zanadrzu :P
    Powiedziałam, że może to i będzie ostatnia rzecz jaką zrobię w tej firmie, ale dla "przyszłych pokoleń" doprowadzę tę sprawę do końca.

Super, zrobiłabym to samo. Tak jak mówiłam ostatnio, ze nasza kadrowa sie pomylila i nie policzyła mi delegacji to w 3 sekundy u niej byłam po wypłacie. Tylko z tą różnicą, że jeszcze tego samego dnia dostałam kasę.

Zaczarowan, Prezesoowa, MummyYummy, Malinowysorbet, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa co za księgowa, co za babsko. Oby udało się wyjaśnić wszystko.

Co do taty to dużo jest pracy przy takiej opiece i mam nadzieję, że mamę uda się namówić i też ją odciążyć w ten sposób 🥹 To są trudne chwile i każdy inaczej to przeżywa. Szkoda tylko, że tak to w życiu jest, że część rodziny pomaga a część udaje, że nie ma problemu.

Wkurza mnie coś takiego, że jak spadek czy coś to wszyscy chętni a jak się zająć to już olewka.

U mojej koleżanki w rodzinie była taka sytuacja, że jej matka zajmowała się swoim teściem, który u nich mieszkał. Całodobowa opieka. Oczywiście mąż czyli syn tego faceta w ogóle się nie zajmował nic a blok dalej mieszkała córka tego faceta. Też się nie zajmowała. Odwiedzała go na 5 minut raz na tydzień albo dwa a to kobieta niepracująca już na emeryturze.. Więc miała czas. Zawsze jak mi to koleżanka opowiadała ile jej mama musi robić w domu a reszta nawet palcem nie kiwnęła. Przykre to 😪

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Moja dieta leży i kwiczy w tym tygodniu. Wczoraj kryzysowe żelki, dzisiaj mcmuffin z maka. Za tydzień tort urodzinowy chłopa i pizza z okazji urodzin. Cóż, wyrąbane 🤭

A ja mam dziś milkę bubbly white, ale trzymam na HSG notsobadd :D

Dropsik, Malinowysorbet, notsobadd, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejcia ❤️

Miłego dnia❤️❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:01

Prezesoowa, Zaczarowan, MummyYummy, Dropsik, Malinowysorbet, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Do tego jeszcze wczoraj przycisnęłam mamę o opiekunkę, że czas coś w tym kierunku zrobić, bo przecież ona też potrzebuje wytchnienia czy chociaż chwili w ciągu dnia, żeby pojechać i poleżeć na słońcu na działce. To zaczęła mi płakać i poczułam się tak jakby mnie oskarżała, że jej mówię, że nie da rady. No da radę, ale jakim kosztem? I po co?
    Przyjedzie brat to mamy pomówić z nią na ten temat ponownie, ale nie wiem czy to coś da :(

Rozumiem, że Twoja mama uważa, że da radę, ale tak jak mówisz: jakim kosztem? Jeśli jest możliwość skorzystania z pomocy, to nie ma co się opierać, a pisałaś też, że u mamy też ostatnio pojawiły się problemy ze zdrowiem. Może warto jakoś w tą stronę pójść przy jej przekonywaniu? Trzymam kciuki, żeby poszło gładko ✊

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Prezesowa co za księgowa, co za babsko. Oby udało się wyjaśnić wszystko.

Co do taty to dużo jest pracy przy takiej opiece i mam nadzieję, że mamę uda się namówić i też ją odciążyć w ten sposób 🥹 To są trudne chwile i każdy inaczej to przeżywa. Szkoda tylko, że tak to w życiu jest, że część rodziny pomaga a część udaje, że nie ma problemu.

Wkurza mnie coś takiego, że jak spadek czy coś to wszyscy chętni a jak się zająć to już olewka.

U mojej koleżanki w rodzinie była taka sytuacja, że jej matka zajmowała się swoim teściem, który u nich mieszkał. Całodobowa opieka. Oczywiście mąż czyli syn tego faceta w ogóle się nie zajmował nic a blok dalej mieszkała córka tego faceta. Też się nie zajmowała. Odwiedzała go na 5 minut raz na tydzień albo dwa a to kobieta niepracująca już na emeryturze.. Więc miała czas. Zawsze jak mi to koleżanka opowiadała ile jej mama musi robić w domu a reszta nawet palcem nie kiwnęła. Przykre to 😪

Przykre, a skoro ludzie nie potrafią sami czy z miłości czy z poczucia odpowiedzialności zapewnić rodzicom opieki to może tak jak @Mummy pisała, powinno to być uregulowane prawnie.
    Ja powiedziałam: nie chcesz pomagać to zafunduj opiekunkę, która Cię zastąpi. Krótka piłka :P szkoda tylko, że nie działa

MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A ja mam dziś milkę bubbly white, ale trzymam na HSG notsobadd :D

To jest najlepsza czekolada świata ❤️❤️ albo Milka truskawkowa, ale nie taka żelowa.. 😂

Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

I właśnie bardzo dobrze, że wszystko w mailu, a to, że tak pisze, to moim zdaniem sygnał tego, że się boi i wie, że robi źle. Jak ja nie lubię takich ludzi 🙄🙄🙄 Albo wykonujesz swoje obowiązki tak, jak trzeba, albo licz się z tym, że w końcu komuś skończy się cierpliwości do braku profesjonalizmu 😡

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

No nie, jeszcze Ty masz wylądować na dywaniku? 🤬

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przykre, a skoro ludzie nie potrafią sami czy z miłości czy z poczucia odpowiedzialności zapewnić rodzicom opieki to może tak jak @Mummy pisała, powinno to być uregulowane prawnie.
    Ja powiedziałam: nie chcesz pomagać to zafunduj opiekunkę, która Cię zastąpi. Krótka piłka :P szkoda tylko, że nie działa

Akurat tutaj sie srednio z Wami zgodzę, bo rodzice są baaardzo różni. Np. mój ojciec (tfu) zostawił nas jak miałam 9 miesiecy, potem był problem z alimentami,a na koniec mnie pozwał (jak miałam 24 lata). Szczerze, życze mu raczej gorzej niż lepiej i nawet połową paznokcia nie kwinę na jego starość. Nie chciałabym mieć jego w obowiązku. Niech spada na drzewo banany prostować :D

Dropsik, notsobadd, Suzie, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    No nie, jeszcze Ty masz wylądować na dywaniku? 🤬

Bo się dopominam o pieniądze i dodatkowo psuję humor najważniejszej osobie w firmie, a tak nie wolno :P

‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ