Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Paima Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednym zdaniem spożywanie produktów z niskim indeksem glikemicznym.
    Spożywanie posiłków niewielkich, a częściej -5 posiłków.
    Kontrola cukru sensorem lub glukometrem 6razy dziennie -na czczo, plus 5razy godzinę po rozpoczęciu jedzonka.

Zakaz lodów i słodkości 🙈😜

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Jednym zdaniem spożywanie produktów z niskim indeksem glikemicznym.
    Spożywanie posiłków niewielkich, a częściej -5 posiłków.
    Kontrola cukru sensorem lub glukometrem 6razy dziennie -na czczo, plus 5razy godzinę po rozpoczęciu jedzonka.

Zakaz lodów i słodkości 🙈😜

Dzięki, muszę poczytać na ten temat, bo moze by mi się też przydało, mimo tego że cukier miałam dobry na czczo. Po każdym posiłku mam wrażenie że mi wszystko w gardle stoi, takie uczucie pełności. Kombinuje nad zmianą diety.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nie wiem jak u Was, ale my właśnie jedziemy na monitoring i mam wrażenie, że Gdańsk zaraz zniknie z mapy xD
    Zrobiło się ciemno i temperatura spadła o 12 stopni, jakbym się nie odezwała do jutra to zapalcie mi wirtualnego znicza 😂

No co Ty, pojedziemy Cię ratować 😄 Jaki wirtualny znicz?! 🤪 powodzenia na monitoringu!!! 🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2024, 19:21

elektro96 lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima to super, że wszystko dobrze 🥹

Notsobad ale ładne, takie „czyste” 😁 nie wiem jak to określić. Schludne? 😂♥️ dawaj te chmury do mnie!

Ultramaryną masz jakiś sprawdzony przepis na cezara?

Dropsik poproszę te chmury na Śląsk 😁 oo to jak już zrobisz czekamy na fotkę 😁

Katsue najważniejsze, żebyś działała tak, żeby tobie było dobrze 🥹 Ja zmieniłam podejście co do testów, że zaczęłam testować wcześniej, bo miałam wprowadzić heparynę więc musiałam wiedzieć. Kciuki ✊🏻

nick nieaktualny, Dropsik, Paima lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nie wiem jak u Was, ale my właśnie jedziemy na monitoring i mam wrażenie, że Gdańsk zaraz zniknie z mapy xD
    Zrobiło się ciemno i temperatura spadła o 12 stopni, jakbym się nie odezwała do jutra to zapalcie mi wirtualnego znicza 😂
    🤣🤣🤣
    U nas tez już zaczyna padać i grzmi 🤣
    W takim razie czekamy na wieści 😁

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Zaczarowana, no niestety, w ciąży chyba większość ma z tym problem 🥺🫣 Gdyby nie ten Melilax, to chyba w ogóle bym nie chodziła do toalety, polecam bo jest ekspresowy 😉 Ja jeszcze biorę progesteron, co wcale nie pomaga sytuacji…

Paima, super 😍 Lyiss, ja widzę u Ciebie 💙 😊

Ostatnio pokochałam na nowo sałatkę Cezara, w taki upał nieźle wchodzi 👌
    Ja też ostatecznie zdecydowałam się dzisiaj na cezara ♥️

nick nieaktualny, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss i jak wizyta? Gdzie fotka? 😁

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notdobadd, czekamy 😘

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie wszystko ok. Trochę było opóźnienia bo chyba weszłam po godzinie czekania ale była klima więc zbawienie 😁

Bobofrut miał dziś nogi na głowie, mały akrobata. I widzieliśmy tą maleńką rączkę 🥹🫠

A co do płci, to lekarz mówi, że jest za wcześnie i mamy się nie przywiązywać jeszcze do płci . Ale już od trzech wizyt słyszymy, że w moim brzuszku prawdopodobnie rośnie sobie dziewczynka 🩷

No ale się nie przywiązuje skoro gin mówiła, że to jeszcze do potwierdzenia. Za to Mąż już od 3 tygodni mówi, że córeczka tatusia rośnie. A ja twardo, że nie wiadomo jeszcze! Więc póki co do brzucha mówimy bobofrut 😂

PS po prenatalnych kupiłam pierwszą sukieneczkę, najwyżej komuś sprezentuje jak wyrośnie siusiak 😂

MummyYummy, Malinowysorbet, nick nieaktualny, Suzie, notsobadd, Dropsik, nick nieaktualny, Paima, Speranza :), elektro96, Zaczarowan, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Po wizycie wszystko ok. Trochę było opóźnienia bo chyba weszłam po godzinie czekania ale była klima więc zbawienie 😁

Bobofrut miał dziś nogi na głowie, mały akrobata. I widzieliśmy tą maleńką rączkę 🥹🫠

A co do płci, to lekarz mówi, że jest za wcześnie i mamy się nie przywiązywać jeszcze do płci . Ale już od trzech wizyt słyszymy, że w moim brzuszku prawdopodobnie rośnie sobie dziewczynka 🩷

No ale się nie przywiązuje skoro gin mówiła, że to jeszcze do potwierdzenia. Za to Mąż już od 3 tygodni mówi, że córeczka tatusia rośnie. A ja twardo, że nie wiadomo jeszcze! Więc póki co do brzucha mówimy bobofrut 😂

PS po prenatalnych kupiłam pierwszą sukieneczkę, najwyżej komuś sprezentuje jak wyrośnie siusiak 😂

No i piękne wieści ♥️♥️♥️

A jednak różowy team wygrał 😍🤭

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Ooo a jednak❤️ Dobrze ze wszystko dobrze niech rosnie zdrowo 🥰

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd, patrzę przez okno i myślę o Tobie jak Ty dojedziesz i wrócisz 🥺 Oby chociaż było warto i żebyś dobre wieści miała po wizycie 🤞

notsobadd, Speranza :) lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Ale cudnie!!! Mamy kolejną księżniczkę na wątku (prawdopodobnie) 🥰 nawet jak jej coś wyrośnie jednak między nogami to i tak jest super 🤪♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2024, 18:46

Liyss🧚🏻, elektro96 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Notsobadd, patrzę przez okno i myślę o Tobie jak Ty dojedziesz i wrócisz 🥺 Oby chociaż było warto i żebyś dobre wieści miała po wizycie 🤞

To samo mówię. Jak przyjechałam tu tylko usłyszeć, że cykl bezowulacyjny to będzie foch 😂

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Tych 12 stopni mniej zazdraszczam, ale reszty to już nie :) jak co to nadciągamy na ratunek!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Prędzej chyba "odpada" siusiak niż wyrasta, więc pewnie się potwierdzi córeczka tatusia :D a foto dla ciotek?

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam dziś fajnego foto, bobo ruchliwe 😂 Więc nie mam właśnie co wstawić.

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Dzięki, muszę poczytać na ten temat, bo moze by mi się też przydało, mimo tego że cukier miałam dobry na czczo. Po każdym posiłku mam wrażenie że mi wszystko w gardle stoi, takie uczucie pełności. Kombinuje nad zmianą diety.

Niestety, chyba pierwszy trymestr ma po prostu swoje prawa i te samopoczucie po jedzeniu często jest nie takie, jak by się chciało 🙈

Speranza :) lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Cudne wieści ❤️

Jeśli w 15tygodniu nic nie widzą (siusiaka) to już on raczej nie wyrośnie ☺️☺️

Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyiss, myślę, że już teraz się nie zmieni. Mi też lekarze tak zachowawczo mówili i się nie zmieniło. A jak się zmieni to będzie niespodzianka 😂

Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ