X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! Zapisałam się wczoraj spontanicznie na wizytę do fryzjera, więc właśnie lecę 🤣

Katsue, widzę że jest stabilnie. Masz moje kciuki nadal ♥️

Katsue, Dropsik, Zbuntowana, Zaczarowan, MummyYummy, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 11 lipca 2024, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Miał być wczoraj piękny i upojny wieczór, a był płacz do późna… Jak wracaliśmy od lekarza to im bliżej byliśmy domu tym bardziej byliśmy przerażeni. Nie wiem co tu przeszło, ale takiej ilości powalonych drzew jeszcze tu nie widziałam. Jak wjechaliśmy na podwórko to już załamka… cały nasz taras, który budowaliśmy w maju jest połamany i rozrzucony, ogrodzenia mogę szukać na polach sąsiadów, nawet betonowe słupy są powalone, dach na garażu poderwany… wszystkie moje kwiaty połamane, lampki oświetleniowe…😭 do teraz nie mam prądu ani wody, załamka totalna.
    Tyle naszej pracy poszło się w sekundę jebac.

A największy żal mam do siebie, że nie było mnie w domu. Mój pies i koty siedziały same i zestresowane w garażu, a nie ze mną w domu 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2024, 07:44

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Miał być wczoraj piękny i upojny wieczór, a był płacz do późna… Jak wracaliśmy od lekarza to im bliżej byliśmy domu tym bardziej byliśmy przerażeni. Nie wiem co tu przeszło, ale takiej ilości powalonych drzew jeszcze nie widziałam. Jak wjechaliśmy na podwórko to już załamka… cały nasz taras, który budowaliśmy w maju jest połamany i rozrzucony, ogrodzenia mogę szukać na polach sąsiadów, nawet betonowe słupy są powalone, dach na garażu poderwany… wszystkie moje kwiaty połamane, lampki oświetleniowe…😭 do teraz nie mam prądu ani wody, załamka totalna.

A największy żal mam do siebie, że nie było mnie w domu. Mój pies i koty siedziały same i zestresowane w garażu, a nie ze mną w domu 😭
    O matko strasznie współczuję 🫂🫂🫂 dużo siły życzę

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Miał być wczoraj piękny i upojny wieczór, a był płacz do późna… Jak wracaliśmy od lekarza to im bliżej byliśmy domu tym bardziej byliśmy przerażeni. Nie wiem co tu przeszło, ale takiej ilości powalonych drzew jeszcze tu nie widziałam. Jak wjechaliśmy na podwórko to już załamka… cały nasz taras, który budowaliśmy w maju jest połamany i rozrzucony, ogrodzenia mogę szukać na polach sąsiadów, nawet betonowe słupy są powalone, dach na garażu poderwany… wszystkie moje kwiaty połamane, lampki oświetleniowe…😭 do teraz nie mam prądu ani wody, załamka totalna.

O Boże :( Ale Wam współczuję mocno 😭😭😭

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie zniknęłam bo moje dziecię się ostatnio mocno denerwuje kiedy widzi mnie z telefonem i robi różne rzeczy wtedy z opłakanym skutkiem wczoraj np wlał ok 2l płynu do baniek do basenu 🤣 a tylko dlatego że się odwróciłam bo rozmawiałam przez telefon 🤣🤣
    U mnie chyba jednak nici z cyklu pokłóciłam się z mężem, testy owu jeszcze nie wyszły pozytywne a powinien wyjść bo dziś powinna być owu No ja poprostu nie mogę nic kompletnie planować bo wtedy wychodzi dno🤣🤣 ale mimo wszystko humor mi dopisuje słonko jest chociaż ten upał już trochę daje mi się we znaki

Prezesoowa, Zbuntowana, Gregorka lubią tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Cześć dziewczyny.

Współczuję Wam kochana 😪 ehh z żywiołem nie da się wygrać.. Mam nadzieję, że uda się naprawić szkody ✊🏻

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia ✊🏻

Elektro cięcie czy kolor? 😁

Pati pokaż potem paznokcie 😁
    Czytałam, że w ciągu dnia jak kobieta się rusza i bobo się buja to przez to większość czasu śpi a niby najbardziej ruchliwy jest jak kobieta się już położy 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2024, 07:59

Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Cześć dziewczyny.

Ojej, współczuję 😭

Okropne były te wczorajsze burze 😢

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Cześć dziewczyny.

Tak mi przykro, kochana… domyślam sie, że to musi być straszne przeżycie…
    Taki żywioł jest niestety okropny… nic człowiek nie jest w stanie zrobić…

34 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 11 lipca 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Miłego dnia ✊🏻

Elektro cięcie czy kolor? 😁

Pati pokaż potem paznokcie 😁
    Czytałam, że w ciągu dnia jak kobieta się rusza i bobo się buja to przez to większość czasu śpi a niby najbardziej ruchliwy jest jak kobieta się już położy 😁
    Cięcie i jakieś sombre 😁

Prezesoowa, Anonim1992, Dropsik, Liyss🧚🏻, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 11 lipca 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd, współczuję :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Cześć dziewczyny.

O matko, tak mi przykro :( jesteście w stanie to jakoś odratować? Naprawić? Czy trzeba wszystko od nowa?

Przyroda włada jednak ogromnymi żywiołami i wydaje się to nieprawdopodobne, dopóki nie spotka to kogoś bliskiego :(

Przytulam Cię Kochana, nie wiem co powiedzieć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Witajcie zniknęłam bo moje dziecię się ostatnio mocno denerwuje kiedy widzi mnie z telefonem i robi różne rzeczy wtedy z opłakanym skutkiem wczoraj np wlał ok 2l płynu do baniek do basenu 🤣 a tylko dlatego że się odwróciłam bo rozmawiałam przez telefon 🤣🤣
    U mnie chyba jednak nici z cyklu pokłóciłam się z mężem, testy owu jeszcze nie wyszły pozytywne a powinien wyjść bo dziś powinna być owu No ja poprostu nie mogę nic kompletnie planować bo wtedy wychodzi dno🤣🤣 ale mimo wszystko humor mi dopisuje słonko jest chociaż ten upał już trochę daje mi się we znaki

Cieszę się, że humor dopisuje :) i jak się skończyła historia z płynem do baniek? Udało się przefiltrować czy kąpiecie się w bąbelkach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Dobrze, że dziś czwartek - złożyłam wniosek o urlop, ale nie wiem czy urażony książe podpisze. Poza tym, gwiazda mi odpisała jakieś bzdury... Chyba tak tego nie zostawię.

@Leśneintro - wysłałam Ci jej wiadomość, gdybyś miała wolną chwilę i ochotę przeczytać te wypociny 🙈

Dropsik lubi tę wiadomość

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Cieszę się, że humor dopisuje :) i jak się skończyła historia z płynem do baniek? Udało się przefiltrować czy kąpiecie się w bąbelkach?
    Na szczęście udało się przefiltrować chociaż chwilę było piana party 🤣

Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Na szczęście udało się przefiltrować chociaż chwilę było piana party 🤣

W sumie fajnie :D

Czas się nastawić na basenowanie - dostałam kiedyś na urodziny taką wielką dmuchaną lamę do basenu i chyba czas ją nadmuchać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2024, 08:59

Zbuntowana, MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    O matko, tak mi przykro :( jesteście w stanie to jakoś odratować? Naprawić? Czy trzeba wszystko od nowa?

Przyroda włada jednak ogromnymi żywiołami i wydaje się to nieprawdopodobne, dopóki nie spotka to kogoś bliskiego :(

Przytulam Cię Kochana, nie wiem co powiedzieć :(

Na pewno uda się naprawić tylko naprawdę nie wiem kiedy, my i tak nie mamy na nic czasu, mój mąż bardzo dużo pracuje, nie chce mi się nawet myśleć o tym ile czasu i pieniędzy znowu nam to pochłonie.
    Właśnie wróciłam z objazdu po rodzinie i upychaniu mięsa i ryb w ich zamrażarkach, bo tego najbardziej szkoda żeby się zmarnowało, a zawsze mam duże zapasy. Prądu dalej nie ma, wody też. Po drodze musiałam kolejne konary ściągać z drogi, bo jeszcze połamane spadają, a że u nas nic praktycznie nie jeździ na nasze zadupie to nikt tego za mnie nie zrobi.
    Powiem Wam, że ciężki dzień mam dzisiaj, wzięłam urlop na żądanie i w pracy ogromne niezadowolenie bo sezon urlopowy i wiadomo…
    Zgłosiłam „siłę wyższą” i jej nie dostałam, bo ZA DUŻO PAPIEROLOGII W KADRACH, MOŻESZ WZIĄĆ EWENTUALNIE NA ŻĄDANIE 👀

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Dzień dobry w czwartek! Jeszcze chwilka i weekend ♥️ miłego dnia wam życzę!
    Kciuki ode mnie

Katsue lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Cześć dziewczyny.

Cześć. Przepraszam przez pomyłkę polubiłam... szok masakra współczuję no szla wszczoraj jakaś dtraszna wichura ...

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Dobrze, że dziś czwartek - złożyłam wniosek o urlop, ale nie wiem czy urażony książe podpisze. Poza tym, gwiazda mi odpisała jakieś bzdury... Chyba tak tego nie zostawię.

@Leśneintro - wysłałam Ci jej wiadomość, gdybyś miała wolną chwilę i ochotę przeczytać te wypociny 🙈
    Cześć @prezesowa nie daj się mimo wszystko życzę miłego dnia oby nikt Ci go nie zepsol...
    @elektro piękna szama na wieczór...
    @Pati koniecznie pokarz paznokcie... a co do budzeniz o 4 to jak się Franio urodzi to o tej godzinie będzie cie budzić na jedzenie ... mój Piotruś też sobie tak upodobał ta godzinę i w ciazy i jak się urodził...
    @anoinim ciekawa historia z tymi bombelkami mój też zaczyna swirowac jak widzi że mama z telefonem ale to jak mam do załatwienia tel za tel albo szkolenie to wtedy... chcę bardzo zwrócić na siebie uwagę ale jak to jedynak... 🤣
    Zaczynam się stresować... proszę Was o pół kciuki za wizytę... boję się że moje mięśniaki zaczęły roznac... I że torbiel mogła się nie wchlonac... a może jest więcej mięśniaków niz 2...? Boję się że scenariusz z szansami na drugą ciaze będzie nie możliwy... ehhh koniec marudzenia... życzę Wam pięknego dnia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2024, 09:39

Prezesoowa lubi tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ