X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

@Pati, doskonale rozumiem Twoje emocje związane ze spokojem Franka 🥺 U mnie obie Dziewczyny na pewnym etapie napędziły takiego stracha, dlatego teraz kupiłam detektor. Mniejsza ruchliwość maluszka może wynikać też z upałów 😘 Najlepiej dużo nie myśleć, tylko czuć, że będzie dobrze 💪 Ale wiem że to trudne... Ja ostatnio też sobie wkręcam.
    @elektro, koniecznie pochwal się efektami wizyty u fryzjera 😍
    @Prezesoowa, ja też bym tak nie zostawiła tej chorej sytuacji 🙄 Współczuję Ci, że musisz się użerać z takimi ludźmi. I mam nadzieję, że dostaniesz urlop ✊
    @notsobadd, widzę, że u Ciebie w pracy też brak empatii i znieczulica... Jeszcze w obliczu takiej sytuacji...
    @Suzie, cieszę się, że się odezwałaś 😘 Wysyłam mnóstwo siły 💪♥️
    @Sorbeciku, stres przed wizytą jest zrozumiały 😘 Zawsze możesz powiedzieć, że coś Ci zaszkodziło, ja czasem wykorzystywałam ten argument 🤪

Prezesoowa, elektro96, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc aktualizując moją firmową telenowelę - nic się nie dowiedziałam nowego, poza tym, że księgowa, bez - w mojej opinii - konkretnego argumentu idzie w zaparte. Tak więc wysyłam dokumenty do ZUSu i będę czekać, co oni powiedzą :)

Dodatkowo, szef - nie do mnie, a do mojej koleżanki - stwierdził, że po co ja tak atakuję tę księgową, że powinnam jej dać spokój i ogólnie wywołałam straszny konflikt. Urlop mi podpisał, ale narzekał, że znowu coś kombinuję.

Do tego, dowiedziałam się, że księgowa od rana zleciła jednej pracownicy, która przyszła z jej polecenia, żeby sprawdziła cały dostępny monitoring wizyjny pod kątem jak przychodzę do pracy, jak wychodzę i czy przychodzę ubrana regulaminowo i czy nic podejrzane nie wnoszę nie wynoszę. Rykoszetem oberwało się też mojej przełożonej, bo ona też została sprawdzona.
    Ciekawe, bo ona nie ma uprawnień do kontroli monitoringu, ale szef nic z tym nie zrobi.

Wystarczy, że ona zrobiła z siebie ofiarę. Jaka jest biedna, prześladowana itp.

Wydawało mi się, że kobieta w jej wieku (po 60) powinna być już doświadczona i nie wiem, czemu widzi problem w zadanym w sposób kulturalny pytaniu i twierdzi, że wywołuję specjalnie konflikt.

Szkoda, że nikt mnie nie żałuje, że napisanie po prostu zapytania i to w sposób grzeczny i kulturalny kosztowało mnie dużo energii, bo łatwiej by było wydrzeć jape. Jak widać dokładnie o to jej chodziło, ale na szczęście to przewidziałam i nie dałam się sprowokować :P

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od kilku dni jest grany progesteron 🙄 Ewidentnie mam jazdy emocjonalne i wydaje mi się, że to od proga, bo wcześniej było stabilnie. Do tego czasem pojawi się ból głowy i... mdłości 🤢 Upały nie pomagają 🥴

W przekroju objawów jest też lekka biegunka, choć tu akurat muszę wzorem @Pati sprawdzić, czy to nie mleko, bo ostatnio mam na nie chrapkę.

Zaczynam się też stresować badaniami prenatalnymi. Martwię się i o to, żeby u Nikosia wszystko było ok, i o te łożysko...

Nooo, ponarzekałam, wracam do pracy 🤭 Choć zaczynają mi dokuczać plecy i muszę robić większe przerwy. Teraz to już naprawdę skończyłam narzekać 😅

Pati2804 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Prezesoowa, jak tam sprawa w pracy? Dzisiaj cos ruszyło? I jak to spotkanie co miałaś iść?

Napisałam całe opowiadanie już wyżej, a co do spotkania to szef nie poinformował mnie tylko moją przełożoną, że spotkanie jest wyjazdowe w poniedziałek. Mnie nie poinformował, więc mam wywalone :D

• Dropsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, no co za małpy! Szkoda, że z tej drugiej pracy nadal cisza,ale widac, że musisz się ewakuować stamtąd tak czy siak gdziekolwiek.

Sorbeciku, mdłości jak będą to będziesz wiedziała bez dwóch zdań, że to TO 🤣 a rodzinie możesz powiedzieć, że zapiłaś z koleżanką i masz kaca giganta 😂😂 (Oczywiście żartuję 😁)

Prezesoowa, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa, brak słów... Czy oni się nie boją, że naprawdę ostatecznie skończy Ci się cierpliwość?

Wiem, że zmiana pracy to ogromne wyzwanie, a też pisałaś, że w Twojej okolicy ciężko o miejsce, w którym mogłabyś realizować się zawodów, ale może dla własnego dobra psychicznego warto przemyśleć taki krok... Z tego, co pisałaś, Twój mąż Cię w tym wspiera, a to też ja pewno dużo znaczy 😘

Prezesoowa, Leśneintro lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Napisałam całe opowiadanie już wyżej, a co do spotkania to szef nie poinformował mnie tylko moją przełożoną, że spotkanie jest wyjazdowe w poniedziałek. Mnie nie poinformował, więc mam wywalone :D

Boże, to ja ślepa, szukałam własnie czy coś pisałaś :D Dobra zaraz moze znajde.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    U mnie od kilku dni jest grany progesteron 🙄 Ewidentnie mam jazdy emocjonalne i wydaje mi się, że to od proga, bo wcześniej było stabilnie. Do tego czasem pojawi się ból głowy i... mdłości 🤢 Upały nie pomagają 🥴

W przekroju objawów jest też lekka biegunka, choć tu akurat muszę wzorem @Pati sprawdzić, czy to nie mleko, bo ostatnio mam na nie chrapkę.

Zaczynam się też stresować badaniami prenatalnymi. Martwię się i o to, żeby u Nikosia wszystko było ok, i o te łożysko...

Nooo, ponarzekałam, wracam do pracy 🤭 Choć zaczynają mi dokuczać plecy i muszę robić większe przerwy. Teraz to już naprawdę skończyłam narzekać 😅

Narzekaj, ile tylko potrzebujesz :* Te upały to chyba wykończą nas wszystkich..

Rozumiem Twój stres, ale z Nikosiem jest wszystko w porządku :) może jest po prostu spokojniejszy niż Twoje córcie?

A jak Twój projekt? Jak idzie?

MummyYummy lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Boże, to ja ślepa, szukałam własnie czy coś pisałaś :D Dobra zaraz moze znajde.

A bo ty to teraz napsiałaś, a ja szukałam na poprzednich stronach okej :D

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezi to brzmi tak jakby ona teraz szukała na Ciebie haków.. :/ Dziwne.. kobieta mająca 60 lat, a zagrania podobne do dziecka. Pytanie, co ma rzeczywiście na celu? 🤔 Może tylko Cię postraszyć żebyś siedziała cicho? 🤨 No nie wiem.. jak ty się w ogóle czujesz w tej sytuacji? Jak ty się na to wszystko zapatrujesz?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, szybkie info po wizycie - bobasek ma już 4,8 cm i wszystko wygląda dobrze zdaniem lekarza ☺️❤️ Były nóżki, kolanka i nawet pięć paluszków w jednej łapce ☺️

Suzie, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Dropsik, Leśneintro, elektro96, Zaczarowan, Gregorka, MummyYummy, Malinowysorbet, notsobadd, Paima, Pati2804, Vienna, PaulaG, Zbuntowana lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Prezesoowa, brak słów... Czy oni się nie boją, że naprawdę ostatecznie skończy Ci się cierpliwość?

Wiem, że zmiana pracy to ogromne wyzwanie, a też pisałaś, że w Twojej okolicy ciężko o miejsce, w którym mogłabyś realizować się zawodów, ale może dla własnego dobra psychicznego warto przemyśleć taki krok... Z tego, co pisałaś, Twój mąż Cię w tym wspiera, a to też ja pewno dużo znaczy 😘

Moja cierpliwość się już skończyła. Wystarcza mi jej tylko na tyle, żeby zachować w pracy spokój, a odreagowuje w domu - albo się drę do ściany albo ryczę :P

Pracy cały czas szukam. Muszę po prostu obniżyć wymagania, znalazłam kilka ofert i doszlifuję CV. Przegadam też z mężem, jakie mamy inne możliwości. Mogłabym też poprosić teścia o pomoc, bo ma dużą dobrze prosperującą firmę, ale to jest dla mnie już taka ostateczna ostateczność - zupełnie inna branża i to techniczna. Nie do końca mój klimat, ale jeśli bym musiała to bym się nauczyła.

Mąż uważa, że powinnam pójść do nich i zrobić srogą awanturę, ale wiem, że to nic nie da, więc szkoda moich nerwów :)

Dropsik, Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słucham tego filmu co Prezesowa wczoraj wysłała. Ponad 80% kobiet z pcos ma podłoże cukrowe. Nie zdziwię się jak ta moja znajoma też tak ma. Jej powiedzieli tylko, ze ma pcos z powodu testosteronu, a czemu taki ma testosteron to nikt nie bada. Jeszcze wczoraj jej mówiłam, że przy potencjalnym drugim dziecku nie mam kandydata na chrzestnego i zażartowałam, że jak nie będę mieć dzieci to ten problem odpadnie. A ona że nie chciała już nic mówić, ale serio mogę nie mieć dzieci. Jestem zła, bo mam wrażenie, że mojego leczenia nie traktuje poważnie, ani metforminy, ani diety, bo jak jej mówię o diecie to ciągle gada, że mam nie przesadzać. No ale z czym mam przesadzać? Muszę unikać cukrów w dużej ilości, co ja mam „odpuścić”? Nie moja wina, że jej nikt nie pomógł, a sama nie chciała drążyć.

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tak więc aktualizując moją firmową telenowelę - nic się nie dowiedziałam nowego, poza tym, że księgowa, bez - w mojej opinii - konkretnego argumentu idzie w zaparte. Tak więc wysyłam dokumenty do ZUSu i będę czekać, co oni powiedzą :)

Dodatkowo, szef - nie do mnie, a do mojej koleżanki - stwierdził, że po co ja tak atakuję tę księgową, że powinnam jej dać spokój i ogólnie wywołałam straszny konflikt. Urlop mi podpisał, ale narzekał, że znowu coś kombinuję.

Do tego, dowiedziałam się, że księgowa od rana zleciła jednej pracownicy, która przyszła z jej polecenia, żeby sprawdziła cały dostępny monitoring wizyjny pod kątem jak przychodzę do pracy, jak wychodzę i czy przychodzę ubrana regulaminowo i czy nic podejrzane nie wnoszę nie wynoszę. Rykoszetem oberwało się też mojej przełożonej, bo ona też została sprawdzona.
    Ciekawe, bo ona nie ma uprawnień do kontroli monitoringu, ale szef nic z tym nie zrobi.

Wystarczy, że ona zrobiła z siebie ofiarę. Jaka jest biedna, prześladowana itp.

Wydawało mi się, że kobieta w jej wieku (po 60) powinna być już doświadczona i nie wiem, czemu widzi problem w zadanym w sposób kulturalny pytaniu i twierdzi, że wywołuję specjalnie konflikt.

Szkoda, że nikt mnie nie żałuje, że napisanie po prostu zapytania i to w sposób grzeczny i kulturalny kosztowało mnie dużo energii, bo łatwiej by było wydrzeć jape. Jak widać dokładnie o to jej chodziło, ale na szczęście to przewidziałam i nie dałam się sprowokować :P

Ja pieprzę, uciekaj stamtąd! Toxic!

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    07/04 17+4, 223g 🐻
    05/05 21+4, 493g 😱
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam już od gina, wziął mnie trochę wcześniej.
    Więc tak:
    Na usg endometrium ok 3mm, takie typowo przedmiesiączkowe. Jest obraz, który może sugerować pcos, ale powiedział, że aby mówić, że mam pcos, to wygląd tych pęcherzyków powieniem być w dużo większej ilości i wielkości, a u mnie to wygląda na naprawdę małe, bo pokazywał mi na monitorze. Więc mówi "młoda na spokojnie, nawet gdybyś miała to pcos to w ciążę i tak ci pomogę zajść i normalnie zajdziesz". Mam się zastosować do tego, co mi zlecił endokrynolog, czyli te dalsze badania i przyjść za 1,5-2msc, no i zobaczymy jak te jajniki wyglądają.
    Z jego strony żadnych leków nie dostałam, bo w zasadzie to nie ma na co mi cokolwiek przepisać, zresztą on, od tak, nic nie przepisuje.
    Także moje postanowienia:
    W przyszłym tygodniu jestem zapisana na 15.07 do internisty na 8:30 i będę działać w kierunku tego usg wątroby, w kolejnych dniach robię tą resztę badań.

I najważniejsze na ten moment - wyłączam się całkowicie z tego tematu, bo serio 1 raz poczułam takie coś, że jestem psychicznie zmęczona, mam dość codziennie czytać coś na temat płodności itd, głowę mam "spuchniętą" od tego wszystkiego, w ostatnich miesiącach chodziłam cały czas spięta, nic mnie nie cieszyło, bo w głowie cały czas temat staraczkowy i te owulaki wyrzucam w kąt. Jedyne co, to zamówiłam wczoraj fertistim, ale czekam, bo stacjonarnie nigdzie nie ma w aptekach.
    Na forum od paru dni jest mnie mało, a nawet w ogóle, pierwszy raz nie podczytuje ani nic. Wrócę jak mi się stan psychiczny naprawi 😘

Dropsik, Prezesoowa, Zaczarowan, Gregorka, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, MummyYummy, notsobadd, Katsue, Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Notsobad, aha a co Cię obchodzi ich papierologia jak to obowiązki kadrowych.. Ale najważniejsze, że masz wolne żeby pozałatwiać wszystko. Ehh smutno mi się zrobiło jak rano przeczytałam o tych zniszczeniach 😪 człowiek tyle czasu poświęca a tu wystarczy taka pogoda i jesteśmy bezsilni.. Trzymam kciuki ✊🏻

Zaczarowana pomalowane? Pomalowane, po co drążyć temat 😂😘 a tak poważnie, to u nas teść malował ściany i może idealnie nie jest ale nam pomógł i mamy zrobione!

Sorbecik myślę, że stres przed wizytą to normalka. Mimo pozytywnego nastawienia mój organizm też tak reaguje i w dniu wizyty jestem trochę zestresowana i trochę podekscytowana 🥹 tętno przed gabinetem mam zawsze powyżej 130 😂 oby samopoczucie dopisało!

Ja Was podziwiam z tym nie mówieniem rodzicom od razu 🙈 Ja serio przed ciążą planowałam mówić rodzicom trochę później a reszcie w 2 trym. Ale nie umiałam tego trzymać w sobie z tej radości i szczęścia 😂

Leśneintro kciuki za samopoczucie 🥹

Chociaż na początku te pierwsze objawy wbrew pozorom cieszą 🥹😘

Ja miałam typowe mdłości, czasami większą intensywność a czasami mniejszą. Każda pewnie inaczej będzie mieć. Ja miałam poranne mdłości całą dobę 😂
    Może Wam się to w ogóle nie rozkręci. Ciężkości na żołądku raczej nigdy nie czułam 😁

Prezesowa faktycznie telenowela. Księgowa ma jakieś problemy z ego. Pomyliła się ewidentnie ale idzie w zaparte, że jest bezbłędna to Tobie chce udowodnić, że popełniasz błędy. Masakra. Ciekawe jak na kontroli wyjdzie, że siedzisz nadgodziny, których Ci nie wypisała 😁 oby Ci się poukładało w pracy kochana ✊🏻

Mummy będzie dobrze 🥹😘

Suzie ✊🏻

Speranza super wieści 🥹😘

Elektro czekamy na fotkę 😁

A ja sobie zrobiłam 2 godzinną drzemkę, coś pięknego 😂 bo w nocy przez te upały ciężko spać. Na Śląsku była tropikalna noc 21 stopni 😁

Prezesoowa, elektro96, Zaczarowan, Malinowysorbet, MummyYummy, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobad, brak mi słów, strasznie Ci współczuję, wczoraj to jak dmuchnęło, nic dziwnego że są straty… 🫂😭

Sorbet i Leśneintro - takie uczucie głównie mi towarzyszyło przez ostatnie tygodnie 😉 Nie wymiotowałam, czasem tylko trochę jakby mnie ciągnęło, ale właśnie to uczucie jakby żołądek protestował, było coś z nim nie tak. Fatalne to było, na szczęście już przeszło 😊

Speranza ❤️😍

Suzie 😘🫂

Leśneintro, Malinowysorbet, Speranza :) lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Wyszłam już od gina, wziął mnie trochę wcześniej.
    Więc tak:
    Na usg endometrium ok 3mm, takie typowo przedmiesiączkowe. Jest obraz, który może sugerować pcos, ale powiedział, że aby mówić, że mam pcos, to wygląd tych pęcherzyków powieniem być w dużo większej ilości i wielkości, a u mnie to wygląda na naprawdę małe, bo pokazywał mi na monitorze. Więc mówi "młoda na spokojnie, nawet gdybyś miała to pcos to w ciążę i tak ci pomogę zajść i normalnie zajdziesz". Mam się zastosować do tego, co mi zlecił endokrynolog, czyli te dalsze badania i przyjść za 1,5-2msc, no i zobaczymy jak te jajniki wyglądają.
    Z jego strony żadnych leków nie dostałam, bo w zasadzie to nie ma na co mi cokolwiek przepisać, zresztą on, od tak, nic nie przepisuje.
    Także moje postanowienia:
    W przyszłym tygodniu jestem zapisana na 15.07 do internisty na 8:30 i będę działać w kierunku tego usg wątroby, w kolejnych dniach robię tą resztę badań.

I najważniejsze na ten moment - wyłączam się całkowicie z tego tematu, bo serio 1 raz poczułam takie coś, że jestem psychicznie zmęczona, mam dość codziennie czytać coś na temat płodności itd, głowę mam "spuchniętą" od tego wszystkiego, w ostatnich miesiącach chodziłam cały czas spięta, nic mnie nie cieszyło, bo w głowie cały czas temat staraczkowy i te owulaki wyrzucam w kąt. Jedyne co, to zamówiłam wczoraj fertistim, ale czekam, bo stacjonarnie nigdzie nie ma w aptekach.
    Na forum od paru dni jest mnie mało, a nawet w ogóle, pierwszy raz nie podczytuje ani nic. Wrócę jak mi się stan psychiczny naprawi 😘

Mam tak samo jak ty. Niestety. Męczy mnie to. Wiesz gdzie niektóre z nas szukać w razie pogadania o głupotach <3

Majlen lubi tę wiadomość

👩29👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    07/04 17+4, 223g 🐻
    05/05 21+4, 493g 😱
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Prezi to brzmi tak jakby ona teraz szukała na Ciebie haków.. :/ Dziwne.. kobieta mająca 60 lat, a zagrania podobne do dziecka. Pytanie, co ma rzeczywiście na celu? 🤔 Może tylko Cię postraszyć żebyś siedziała cicho? 🤨 No nie wiem.. jak ty się w ogóle czujesz w tej sytuacji? Jak ty się na to wszystko zapatrujesz?

Ona nienawidzi osób, które posądzają ją o błędy. A ja wiem z innego źródła, że "błąd" to powinna mieć na drugie imię. Sama opowiada, że ma to gdzieś, bo przecież ma ubezpieczenie OC działalności i świetnie :P

Niech szuka :) życzę jej powodzenia. Może się doczepić np. że za długo spędzam czas w toalecie i w zasadzie tyle :P Oczywiście, że ona chce mnie uciszyć i siadła na mojej przełożonej, żeby mnie w tym umacniała. A co ciekawe, moja przełożona się wnerwiła i stoi po mojej stronie :P
    "Haki" na nią też mam, naprawdę tyle rzeczy, która ona spieprzyła to chyba żaden stażysta nie spieprzył ;) tyle, że w moim mniemaniu jestem już na tyle dorosła, że nie potrzebuję się bawić w takie rzeczy. Po co mi to? Ja chcę mieć należną mi kasę na koncie na czas i święty spokój, nic więcej :)

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Hej, szybkie info po wizycie - bobasek ma już 4,8 cm i wszystko wygląda dobrze zdaniem lekarza ☺️❤️ Były nóżki, kolanka i nawet pięć paluszków w jednej łapce ☺️

Cudnie <3 a są jakieś zdjęcia dla cioć? :D

‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ