X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:12

MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @notsobadd, ech, rodzinka... U nas był ten sam problem, może komentarzy takich nie było, ale na początku moja Teściowa potrafiła brać Męża na bok i pytać, czy gotuję obiady i czy sprzątam, myśląc, że nie słyszę 🙄 Parę razy wpadli w weekend o 7 rano bez zapowiedzi, bo coś tam chcieli pożyczyć, to za którymś razem wyrwana ze snu otworzyłam im w majtkach, bo myślałam, że się pali. Aż w końcu po kolejnym nalocie nie wytrzymałam - Teściowa znowu przyszła bez zapowiedzi, po szczepieniu córki, więc jej powiedziałam, że można zadzwonić. Ona mi na to, że przecież jest jak domownik, to ją szybko z błędu wyprowadziłam, że nie, wcale nie jest domownikiem. Oczywiście była skarga do Męża, że ją "opier...liłam", ale on twardo stanął w mojej obronie i w końcu się skończyło 😉

Co za baba, ja za to miałam z moimi przyszłymi teściami spinę raz na 2 lata i wtedy się z moim na 3 tygodnie rozstałam, a raz na pół roku :D Pare razy ustaliłam granicę i teraz sie ekstra dogadujemy, ale co z nimi przeszłam to moje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 11:31

Start starania: Marzec 2024

11 cs ❔🍀
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie (proszę 🙏)

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Rahia Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    To i ja dorzucę moje info po kontrolnej wizycie u endo-progesteron i TSH ładnie spadły, nie zmieniamy dawek póki co. Na wieść o moim wysokim progu i estradiolu 9dpo dała mi skierowanie do gina, bo jej zdaniem trzeba zbadać endometrium.
    Czy Wy przed staraniami też byłyście w poczuciu, że jesteście okazami zdrowia? :D
    Ja nadal twierdzę że jestem okazem zdrowia tak jak i mąż a mija 2 lata i nic. Szukanie punktu zaczepienia lub poprostu żeby móc wykonać kolejne czynności. I tak mija ten miesiąc za miesiącem. Wiem że nie powinnam tak mówić ale czasami już chciałabym żeby coś mi było, żeby poprawić. Nie daje to oczywiście pewności że się uda zajść ale ten punkt zaczepienia.

Leśneintro, Majuna lubią tę wiadomość

preg.png

29.04.2024 beta 380 ml
    02.05.2024 beta 1246 ml
    16.05.2024 💖
    10.06.2024 3,63 cm (10+4)
    19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
    21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:32

Prezesoowa, Majuna, Chmurka21, Rachelka23, Fermina lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

elektro96, Majuna lubią tę wiadomość

preg.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu nie jestem wierząca, do kościoła nie chodzę od własnej komunii i mi sie spoko żyje bez kościoła, ale oczywiście szanuje każdą wierzącą osobę tylko czasem mnie szokują poglądy księży, nie rozumiem co im przeszkadza in vitro, czy homoseksualizm. Żyjmy i dajmy żyć innym.

Suzie, Prezesoowa, notsobadd, Malinowysorbet, damrade, Lauraa, Vienna, Monk@, Majuna, KejtKa, ellevv, Gregorka, Pati2804, Platynova55, Rachelka23 lubią tę wiadomość

11 cs ❔🍀
    8 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚

🔜
    10.02 - drożność

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Prezesoowa, Lauraa, Monk@, Majuna, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Prezesoowa, damrade, Gregorka lubią tę wiadomość

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja znowu nie jestem wierząca, do kościoła nie chodzę od własnej komunii i mi sie spoko żyje bez kościoła, ale oczywiście szanuje każdą wierzącą osobę tylko czasem mnie szokują poglądy księży, nie rozumiem co im przeszkadza in vitro, czy homoseksualizm. Żyjmy i dajmy żyć innym.
    I ja również szanuję Ciebie. Każdy ma prawo do własnego wyboru i życia w taki sposób, jaki uważa za słuszny dla siebie.
    W obecnych czasach dużo się krzyczy na temat tolerancji, ale niestety mam wrażenie, że działa ona często tylko w jedną „słuszną” stronę…

Prezesoowa, Suzie, Lauraa, Majuna, MummyYummy, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    I ja również szanuję Ciebie. Każdy ma prawo do własnego wyboru i życia w taki sposób, jaki uważa za słuszny dla siebie.
    W obecnych czasach dużo się krzyczy na temat tolerancji, ale niestety mam wrażenie, że działa ona często tylko w jedną „słuszną” stronę…

A to totalnie się zgadzam, że ta "tolerancja" idzie tylko w lewą stronę :D

Prezesoowa, Monk@, Gregorka lubią tę wiadomość

11 cs ❔🍀
    8 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚

🔜
    10.02 - drożność

• Suzie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

Nigdy nie zapomnę jak koleżanki krzyczały o tolerancyjność, a potem obrażały facetów, bo uważali inaczej niż one. I to nie tak, że marudziły tylko głośno obrażały już nie powiem jak... Zwłaszcza jak jeden facet powiedział, że mężczyźni tez kolorowo nie mają. Wtedy to się zaczęło...

elektro96 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Juz po wizycie , wszystko dobrze 😘 resztę napisze jak wrócę 😊

<3

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Przepraszam, ze tak na szybko, ale wracamy po lekarzu i spieszę się do pracy.
    Maz po wizycie jakoś w lepszym humorze, dostał stymulację ovitrelle, clo i anacos. Dieta, suple itp. Ma jakieś jedno mniejsze jądro i to może być powodem. Lekarz coś mówił o inseminacji, ale więcej wieczorem wam napisze

Super, że wizyta udana. :D

Chmurka21 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Głównie tak, chociaż myślę, że i dużo jest takich, dla których tylko prawa strona jest słuszna 🙂
    Mnie to naprawdę nie obchodzi kto z kim sypia, czy ma dziecko z in vitro i jaki ma kolor skóry. Po prostu bądź dobry dla drugiego człowieka. Tyle mi wystarczy, żeby kogoś tolerować.

Przepraszam za narzucenie takich grubych tematów religijnych z samego rana 🫣

Suzie, notsobadd, Prezesoowa, damrade, Majuna, KejtKa, Pati2804 lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Prezesoowa, elektro96, damrade, Majuna, MummyYummy lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rahia wrote:
    Ja nadal twierdzę że jestem okazem zdrowia tak jak i mąż a mija 2 lata i nic. Szukanie punktu zaczepienia lub poprostu żeby móc wykonać kolejne czynności. I tak mija ten miesiąc za miesiącem. Wiem że nie powinnam tak mówić ale czasami już chciałabym żeby coś mi było, żeby poprawić. Nie daje to oczywiście pewności że się uda zajść ale ten punkt zaczepienia.
    Rozumiem, taki stan, że niby wszystko ok a jednak nie wychodzi to bardzo ciężkie do zniesienia

• damrade Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No właśnie ja mam największy problem z kościołem taki, że ktoś dał im kiedyś prawo do sprawowania funkcji opiniotwórczej i tak im zostało do dziś. Zwłaszcza w tematach, które ich nie dotyczą ;)
    Dokładnie. Nie jestem w stanie nawet pomyśleć o pójściu do kościoła katolickiego, gdzie wypowiadają się o życiu rodzinnym księża które pojęcia o tym nie mają…

Myślę że dużo by pomogło zniesienie celibatu - cerkiew prawosławna jest o wiele bardziej szanowana przez to, żyją normalnym życiem, mają rodziny i dzieci.

Prezesoowa, Vienna, elektro96, Monk@, Majuna, KejtKa, Platynova55, Rachelka23 lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Z tą tolerancją to jest temat rzeka. Ja każdemu mówię, że jestem nietolerancyjna. Czy robię komuś krzywdę? Nie. Uważam, że nie muszę wszystkiego rozumieć, wszystkiego akceptować i ze wszystkim się zgadzać. Jestem na tyle szczera ze sobą i z innymi, że mówię to wprost.
    Raz to powiedziałam żonie kolegi męża to na mnie naskoczyła, że jak to, że trzeba być tolerancyjnym. A ja uważam, że nie trzeba. Trzeba to być wobec siebie ok i nie robić innym krzywdy.

Mam wrażenie, że szczery ludzie obrywają jeszcze bardziej... :/

damrade, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @chmurka świetnie, że jest powiew nadziei :)
    @pati super, cudowne wieści 🩵

U mnie się właśnie zaczęło plamienie, także zaczynam właśnie nowy cykl. Powiem Wam, że sama się sobie dziwię, ale dostałam właśnie jakiejś energii do działania. Może dzięki tej pięknej pogodzie ☀️

Lauraa, Prezesoowa, damrade, elektro96, notsobadd, Majuna, MummyYummy, Gregorka, Pati2804, Chmurka21 lubią tę wiadomość

‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ