Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też całe życie w bloku a od kilku lat szukamy domu, ale wlasnie najlepiej żeby był jak najbliżej miasta ale ceny coraz wyższe i nie wiem czy się w końcu uda spełnić to marzenie. I ta glupia myśl czy jest sens bo nie wiadomo czy będą dzieci. Także widzę, że mamy podobne rozterki ☹
@Rahia gratulacje za zdrowe cycki
@Leśnintro ja czułam, że moje zdrowie szwankuje i jak zaczelam szukać to poszło lawinowo Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było okej!
@elektro96 dobrze, że maż jest otwarty i nie zamyka się na różne opcje. To też na pewno wprowadza spokój w życiu, że sa możliwości.
@Amira @Monka przytulam!
@Frutelka wow! Piękne słowa księdza
@MummyYummy jeju myslalam, ze takie teściowe to tylko z tych dowcipów. Ale najważniejsze, że umiesz się postawić i masz jeszcze wsparcie męża
@Chmurka21 Ale dobre wiadomości Będzie dobrze, zobaczysz!
@Prezesowa o kurczę z tym prezentem to mnie zaskoczyłaś, aż nie wiem co powiedzieć
@Pati2804 super
Nie wiem co dzisiaj ze mna jest, bo zwykle siedze w dresach i pracuje zdalnie, ale dzisiaj zalozylam sobie czerwona sukienke i pracuje i czuje jakiś przypływ dobrej energii
Prezesoowa, Leśneintro, MummyYummy, Pati2804, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Celibat też jest wymysłem księży, nie Boga
O ile dobrze kojarzę to celibat powstał, żeby nie było dziedziców do ziem kościelnychdamrade, Prezesoowa, notsobadd, Monk@, Dropsik, KejtKa lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Lauraa wrote:Ja też całe życie w bloku a od kilku lat szukamy domu, ale wlasnie najlepiej żeby był jak najbliżej miasta ale ceny coraz wyższe i nie wiem czy się w końcu uda spełnić to marzenie. I ta glupia myśl czy jest sens bo nie wiadomo czy będą dzieci. Także widzę, że mamy podobne rozterki ☹
@Rahia gratulacje za zdrowe cycki
@Leśnintro ja czułam, że moje zdrowie szwankuje i jak zaczelam szukać to poszło lawinowo Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było okej!
@elektro96 dobrze, że maż jest otwarty i nie zamyka się na różne opcje. To też na pewno wprowadza spokój w życiu, że sa możliwości.
@Amira @Monka przytulam!
@Frutelka wow! Piękne słowa księdza
@MummyYummy jeju myslalam, ze takie teściowe to tylko z tych dowcipów. Ale najważniejsze, że umiesz się postawić i masz jeszcze wsparcie męża
@Chmurka21 Ale dobre wiadomości Będzie dobrze, zobaczysz!
@Prezesowa o kurczę z tym prezentem to mnie zaskoczyłaś, aż nie wiem co powiedzieć
@Pati2804 super
Nie wiem co dzisiaj ze mna jest, bo zwykle siedze w dresach i pracuje zdalnie, ale dzisiaj zalozylam sobie czerwona sukienke i pracuje i czuje jakiś przypływ dobrej energii
Jak pracowałam x lat temu zdalnie to też się stroiłam do laptopa, żeby się zmotywować.
Ja dzisiaj też się odwaliłam do pracy. Sukienka, malinowe usta, granat z brokatem na powiekach.Prezesoowa, elektro96, notsobadd, MummyYummy, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:Celibat też jest wymysłem księży, nie Boga
Monk@ lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Suzie wrote:Jak pracowałam x lat temu zdalnie to też się stroiłam do laptopa, żeby się zmotywować.
Ja dzisiaj też się odwaliłam do pracy. Sukienka, malinowe usta, granat z brokatem na powiekach.
Ja dzisiaj też mam stylówkę na rich bitch i tak się czuję. Ta pogoda chyba tak zadziałałaPrezesoowa, Suzie, elektro96, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesoowa wrote:Ja też jestem osobą wierzącą, ale nie ukrywam, że mam z kościołem problem. Moja parafia była bardzo długo w porządku, ale proboszcz już jest zaawansowany wiekowo i trochę to zaczyna być widać. Nic mnie tak nie wkurwia jak mieszanie polityki do kościoła i ksiądz mówiący z ambony na kogo by tu głosować i kto jest dobry, a kto zły. No nie o to w tym wszystkim chodzi wg mnie.
Mam swój ulubiony kościół, ale niestety mam do niego kawałek, bo prawie 100 km, ale jeżdżę tam z radością
W gruncie rzeczy to dla mnie wiara właśnie na tym polega, żeby być dobrym i starać się być lepszymPrezesoowa, notsobadd, Majuna, MummyYummy lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
elektro96 wrote:Ojj tak tak, takich herezji politycznych nie znoszę. U nas dodatkowo pojawiały się teorie na temat tego, jak bardzo COVID ogłupił ludzi, jak bezmyślnie dali się zamknąć w domach… No ja takich rzeczy nie mogę słuchać, bo na własne oczy widziałam ludzi cierpiących i umierających przez to wstrętne choróbsko… Być może było to bardzo rozdmuchane, być może nie wszystkie zakazy i nakazy covidowe były potrzebne. Nie wiem, nie mnie to oceniać. Ale na pewno kościół nie jest miejscem do takich dyskusji. Tym bardziej, że na pewno była tam niejedna osoba, która z powodu tej choroby straciła kogoś bliskiego…
Mój proboszcz z rodzinnej parafii na kolędzie czy święconkach ciągle gadał, że covid to fikcja i że jesteśmy głupi, że uwierzyli, więc...I mówił to też rodzinie, która straciła starszą osobę przez te choróbsko. A oni mu wierzą, bo skoro ksiądz tak uważa, to prawdę mówi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 12:21
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Suzie wrote:Mój proboszcz z rodzinnej parafii na kolędzie czy święconkach ciągle gadał, że covid to fikcja i że jesteśmy głupi, że uwierzyli, więc...I mówił to też rodzinie, która straciła starszą osobę przez te choróbsko. A oni mu wierzą, bo skoro ksiądz tak uważa, to prawdę mówi.
notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:13
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Leśneintro, blob 🫂
Malinowysorbet, terapia super sprawa, mam nadzieję, że mocno Ci pomoże ❤️
Majlen, z tymi objawami to ja się sama śmiałam wczoraj, bo ogólnie też podchodzę w tym roku na luzie do tych objawów. Pamiętam z poprzednich starań, że co miesiąc miałam mdłości, wrażliwość na zapachy, kawa inaczej smakowała, piersi jakieś takie pełniejsze, co miesiąc i co miesiąc 🐒. A jak już się udało, to nie było nic innego. Odrzucenie od kawy czy innych produktów, zgaga (teraz mam co miesiąc 😂), mdłości - to wszystko było już po pozytywnym teście 🤡 ale tak działają nasze staraczkowe zwoje mózgowe, że no widzimy wszystko to, co chcemy 🤡
I widzę fasolkę szparagową, kocham! 😍 najlepiej z bułką tartą na masełku 🤤
Amira, weź udostępnij wykres, bo ja ciągle nie pamiętam, u której co było 🙈 pamiętam, że miałaś wysoko temperaturę, ale chyba dopiero dziś spadek? Taki jednodniowy teraz jest ok, jak odbije, to dobry znak
Chmurka, bardzo się cieszę, że pozytywnie po wizycie ❤️ nie mogło być inaczej ❤️
MymmyYummy, no właśnie szybko, a owulka nie dość, że testami, to jeszcze u gina potwierdzona… tylko widzisz, ja miałam cykl ponad 60 dni teraz i to moja druga małpa po ciąży, przy czym karmię, więc pewnie organizm jeszcze potrzebuje czasu… tak czy inaczej postaram się niedługo zajrzeć na kontrolę i podpytać, co mam teraz robić
Pati, no to super! 😍 kamień z serca? Czekamy na szczegóły ❤️Prezesoowa, Pati2804, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
O matko, nadrobiłam Was! Dziś mnie tu nie ma, bo moje dziecię się pochorowało i siedzę z nim w domu no napracowałam się, powiem Wam, tydzień do pracy chodziłam i cyk, dziecko chore ale liczyłam się z tym, tak to ze żłobkowymi dziećmi jest dziś idziemy do lekarza, mam nadzieję, że to tylko przeziębienie i do końca tygodnia tylko zostaniemy w domu, a w przyszłym tuż normalnie praca i żłobek
Młody poszedł na drzemkę, a ja na balkon z kawką z lodami nadrabiać i korzystać z pogody
Co do mieszkania/domu - ja całe życie mieszkałam w domu jednorodzinnym w małym mieście, w centrum, ale to nie to samo było, co jakieś wielkie miasto. I też zawsze chciałam dom, ale mąż się uparł, że mieszkanie w bloku. No i dobrze, kupiliśmy mieszkanie w dużym mieście, zapłaciliśmy więcej, niż za dom w mniejszym, no ale to norma. I co? Po trzech latach on jednak chce dom. No myślałam, że go rozsadzę. Teraz nie mamy szans na domek, ceny poszły jeszcze bardziej w górę, rata kredytu nam się podwoiła 🤡 może kiedyś, teraz o tym staram się nie myśleć, bo nic to nie zmieni
Pięknego dnia kochane ❤️ -
Hej dziewczyny.
Muszę się wygadać bo mnie zjedzą myśli.
Staranko od 3.5 roku. Były próby podejścia z farmakologia ale z różnych względów nie poszło. Trochę się poddaliśmy... ogólnie: ja miałam słaba ovu, on średniej jakości nasienie.
nadal bardzo chcemy. Tylko brakuje sił na walkę u lekarzy.
Ale...
Mamy kwiecień. Przytulanie było w czasie owu, sluz był ładny (15-17dc), ból owu też.
W sobotę (28dc) test negatywny
W niedzielę w poludnie plamienie świeża czerwoną krwią
We wtorek test negatywny.
Ogólnie od niedzieli rano czuje się dziwnie. Czuję się jakbym zaraz ta @ dostac, a tu nic. Testy negatywne póki co, a miałam nadzieję że ten incydent niedzielny to będzie implementacyjne..
Ja już nie wiem czy sobie wkręcam czy o co chodzi.. podpowiecie coś?
Czy możliwe że to początek ciąży? Tam na dole wszystko mam tak wrazliwo/dziwne jak w momencie miesiączki... -
JessicaAngela wrote:Hej dziewczyny.
Muszę się wygadać bo mnie zjedzą myśli.
Staranko od 3.5 roku. Były próby podejścia z farmakologia ale z różnych względów nie poszło. Trochę się poddaliśmy... ogólnie: ja miałam słaba ovu, on średniej jakości nasienie.
nadal bardzo chcemy. Tylko brakuje sił na walkę u lekarzy.
Ale...
Mamy kwiecień. Przytulanie było w czasie owu, sluz był ładny (15-17dc), ból owu też.
W sobotę (28dc) test negatywny
W niedzielę w poludnie plamienie świeża czerwoną krwią
We wtorek test negatywny.
Ogólnie od niedzieli rano czuje się dziwnie. Czuję się jakbym zaraz ta @ dostac, a tu nic. Testy negatywne póki co, a miałam nadzieję że ten incydent niedzielny to będzie implementacyjne..
Ja już nie wiem czy sobie wkręcam czy o co chodzi.. podpowiecie coś?
Czy możliwe że to początek ciąży? Tam na dole wszystko mam tak wrazliwo/dziwne jak w momencie miesiączki...
Jeżeli masz wątpliwości to idź na betę, będziesz wiedzieć na 100%.Prezesoowa, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Dzięki dziewczyny..
Jutro idę, o ile wcześniej @ mi planów nie pokrzyżuje
Powiem Wam tak, od tych paru lat przyzwyczaiłam się do tego comiesięcznego rozczarowania. A to co dzieje się teraz miesza mi w głowie tak że czuję że zwariuje.. gdyby się udało byłabym najszczęśliwsza na świecie ale to co teraz mam w myślach to istna masakra -
Prezesoowa wrote:Życzę Ci, żeby się Wam udało jak najszybciej 🤞 a robiliście jakąś diagnostykę? bierzecie jakieś leki, suplementy? chodzisz na monitoringi?
Mieliśmy zalecenia od lekarza co do leków suplementacji jak chodziliśmy do poradni ale od jakiegoś czasu (może pol roku) mamy wywalone. Bylo tego sporo. Tzn nie mamy całkowicie wywalone, bo ja biorę letrox, ostatnio mocno pilnuje inozytolu. Facet tylko zwykle witaminki. W trakcie staran z poradnia mieliśmy tego ogrom, ja wcześniej jak chodziłam sama do giną tez. I po prostu mieliśmy dość i odpuściliśmy na jakiś czas. Staramy się za to mniej stresować, może lepiej odżywiać, więcej ruszać.
W trakcie starań mega nam siadało na banie to, przy każdej tabletce docierało do nas "mamy problem", myśleliśmy o tym że nam nie wychodzi 24/7.
Dlatego teraz stop na jakis czas
Może to złe i głupie ale no nie daliśmy rady głową. Trzeba być mocnym. Podziwiam wszystkich aktywnie walczącychWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 13:21
-
Dziewczyny.. było opóźnienie i ogólnie to taka głodna byłam, jeszcze w korkach stałam i dopiero co weszłam. 😂
Dzieciątko z wyglądu bardzo dobrze, wydaje się być zdrowy, ale tę pewność to będę miała dopiero za 2 tygodnie. Jestem dobrej myśli Stresowałam się badaniem, dzieciątko „tańczyło” 🤪 Musiałam przeprowadzić wewnętrzną jogę, wtedy współpracował z doktorem. Po badaniu poszłam jeszcze na krew, by zrobić Pappe.
Rzucam foteczkę mojego tancerza
https://ibb.co/MNnM4sd
Dziękuje za trzymanie kciuków ❤️🌷notsobadd, Dropsik, elektro96, Prezesoowa, Majuna, JessicaAngela, Malinowysorbet, Leśneintro, Gregorka, MummyYummy, KejtKa, Pati2804, Vienna, Rachelka23, Monk@, Liyss🧚🏻, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Dziewczyny.. było opóźnienie i ogólnie to taka głodna byłam, jeszcze w korkach stałam i dopiero co weszłam. 😂
Dzieciątko z wyglądu bardzo dobrze, wydaje się być zdrowy, ale tę pewność to będę miała dopiero za 2 tygodnie. Jestem dobrej myśli Stresowałam się badaniem, dzieciątko „tańczyło” 🤪 Musiałam przeprowadzić wewnętrzną jogę, wtedy współpracował z doktorem. Po badaniu poszłam jeszcze na krew, by zrobić Pappe.
Rzucam foteczkę mojego tancerza
https://ibb.co/MNnM4sd
Dziękuje za trzymanie kciuków ❤️🌷
Witaj Maluszku 😍🫶🏻
Super, że wszystko w porządku ☺️Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻