Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:12
elektro96, Majuna, Lauraa, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Majlen wrote:
Samo zdrowie ☺️
Ja w tygodniu to się zmuszam, żeby chociaż jedno danie ugotować, o dwóch nawet nie marzę. Poza tym nie mogę męża rozpuścić 😂🤪Prezesoowa, elektro96, Majlen lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
grazka0022 wrote:My tak samo, albo zupa, albo drugie Najbardziej lubie zupy typu żur, z kiełbasą od razu Zupy z wkładką
Prezesoowa lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ja ogólnie nie umiem jeść dwóch dań. Zawsze robię jednodaniowe.elektro96 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Amira wrote:Dzień dobry dziewczyny...
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i wyniki.✊🏻
U mnie lipa, temperatura z 36.9 spadła na 36.4 także nici z tego ...
Kocham te wieczne rozczarowania.
EhhhAmira lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
elektro96 wrote:Dropsiku, co do invitro… Wyjdę teraz na hipokrytkę, bo jakiś czas temu gdzieś tu wspomniałam, że nie bierzemy tego pod uwagę… Ogólnie jesteśmy wierzącymi ludźmi, myślę że mój mąż dużo bardziej, ja raczej podchodzę do wielu kwestii liberalnie. Dopóki nas nie dotyczyła ta sytuacja z niepłodnością, to nie był to kompletnie temat dla nas. Ale ostatnio porozmawialiśmy o tym i mój mąż stwierdził, że dla niego adopcja byłaby dobra droga. Jednocześnie wie, że ja jako kobieta podchodzę do rodzicielstwa inaczej, że chciałabym przeżyć ten czas ciąży, poród, czy karmienie piersią i że on nie chciałby zamykać mi do tego drogi…
Więc na ten moment temat jest otwarty, ja może bardziej skłaniałabym się w stronę IUI, jeżeli problem leży tylko w nasieniu… W tym momencie mimo wszystko in vitro to dla mnie trochę „za dużo”.
Dlatego nie mówię nie… Dużo nam się pewnie rozjaśni po wizycie kontrolnej…
Elektro pozwolę się wciąć - nikt nie pomyśli o tobie źle; to jest każdego indywidualna kwestia i nie można kogoś do czegoś zmuszać. A teraz napiszę jak ja to widzę.
Jesteśmy z mężem wierzący, chodzimy do Kościoła; nasz proboszcz jest bardzo w porządku i na ostatniej wizycie duszpasterskiej od słowa do słowa weszliśmy na temat in vitro to co od Niego usłyszałam mnie zszokowało; a mianowicie powiedział, że może nie powinien tego mówić; ale IN VITRO to cud, dający możliwość zostania rodzicami tym którzy naturalnie z jakiś tam względów nie mogą mieć dzieci; po czy dodał; że Bóg kocha wszystkie dzieci; a nagonka przez Kościół na in vitro to nie jest wymysł Boga tylko księży i biskupów i on się z tym nie zgadza; mówi; że nie może powiedzieć tego głośno np. na kazaniu jednak to jest jego zdanie - ja poprostu zaniemówiłam i jedynie co mogłam powiedzieć to; że bardzo Go szanuję za te słowa.
Samej pewnie będzie mi dane zmierzyć się z in vitro i dzięki Jego słowom nie cofnę się przed tym. Tutaj moja wiara i Kościół nie ma nic do rzeczy, chcę mieć dziecko i nie cofnę się przed niczymPrezesoowa, Majuna, Vienna, notsobadd, KejtKa, elektro96, CoffeeDream, MummyYummy, Lauraa, Monk@, Dropsik, Platynova55, Gregorka, Pati2804, Rachelka23, Liyss🧚🏻, Fermina lubią tę wiadomość
-
Zwłaszcza, że księża wiedzę biorą z Pisma Świętego, a jak powstało Pismo Święte to nie znali czegoś takiego jak in vitro. Też nie wierzę, że Bóg ma coś przeciwko.
Majuna, Prezesoowa, notsobadd, MummyYummy, Dropsik, Gregorka, Pati2804, Platynova55, Rachelka23 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:34
notsobadd, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Majuna wrote:@notsobadd @Prezesoowa @Suzie Bardzo się zgadzam...
@Frutellka cudownie spotkać takiego kapłana na swojej drodze.
To jest poprostu, normalny ludzki ksiądz, na parafii jest już 20 lat - wszyscy go bardzo lubiąMajuna, elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość
-
To prawda, że są księża i „księża”. W swojej starej parafii w ogóle prawie nie chodziłam do Kościoła, bo gościu takie herezje prawił. A w naszej nowej parfiii zupełnie co innego, luz, żadnego straszenia i złorzeczenia, ksiądz jest po prostu człowiekiem i jest zawsze za ludźmi.
Majuna, Prezesoowa, Monk@ lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
grazka0022 wrote:My tak samo, albo zupa, albo drugie Najbardziej lubie zupy typu żur, z kiełbasą od razu Zupy z wkładką♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024 - starania "na poważnie"
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Frutelka, to piękne słowa i cudowne spotkać takiego księdza na swojej drodze. Ja też nie widzę w tej kwestii niczego złego… Przecież nikogo nie krzywdzę swoją chęcią do poczęcia tego małego człowieka…
Majuna, Frutellka , Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:34
Gregorka lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Przepraszam, ze tak na szybko, ale wracamy po lekarzu i spieszę się do pracy.
Maz po wizycie jakoś w lepszym humorze, dostał stymulację ovitrelle, clo i anacos. Dieta, suple itp. Ma jakieś jedno mniejsze jądro i to może być powodem. Lekarz coś mówił o inseminacji, ale więcej wieczorem wam napiszeMajuna, Suzie, elektro96, notsobadd, Fermina, MummyYummy, Prezesoowa, Rahia, Malinowysorbet, Leśneintro, Lauraa, CoffeeDream, Monk@, Dropsik, Pati2804, Gregorka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
elektro96 wrote:Frutelka, to piękne słowa i cudowne spotkać takiego księdza na swojej drodze. Ja też nie widzę w tej kwestii niczego złego… Przecież nikogo nie krzywdzę swoją chęcią do poczęcia tego małego człowieka…
Nasz proboszcz to jest bardzo dobry człowiek;)Majuna, elektro96 lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:@notsobadd, ech, rodzinka... U nas był ten sam problem, może komentarzy takich nie było, ale na początku moja Teściowa potrafiła brać Męża na bok i pytać, czy gotuję obiady i czy sprzątam, myśląc, że nie słyszę 🙄 Parę razy wpadli w weekend o 7 rano bez zapowiedzi, bo coś tam chcieli pożyczyć, to za którymś razem wyrwana ze snu otworzyłam im w majtkach, bo myślałam, że się pali. Aż w końcu po kolejnym nalocie nie wytrzymałam - Teściowa znowu przyszła bez zapowiedzi, po szczepieniu córki, więc jej powiedziałam, że można zadzwonić. Ona mi na to, że przecież jest jak domownik, to ją szybko z błędu wyprowadziłam, że nie, wcale nie jest domownikiem. Oczywiście była skarga do Męża, że ją "opier...liłam", ale on twardo stanął w mojej obronie i w końcu się skończyło 😉29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Maz po wizycie jakoś w lepszym humorze, dostał stymulację ovitrelle, clo i anacos. Dieta, suple itp. Ma jakieś jedno mniejsze jądro i to może być powodem. Lekarz coś mówił o inseminacji, ale więcej wieczorem wam napisze
Super, że mąż złapał wiatr w żagle czekamy na więcej infoChmurka21 lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Chmurka21 wrote:Przepraszam, ze tak na szybko, ale wracamy po lekarzu i spieszę się do pracy.
Maz po wizycie jakoś w lepszym humorze, dostał stymulację ovitrelle, clo i anacos. Dieta, suple itp. Ma jakieś jedno mniejsze jądro i to może być powodem. Lekarz coś mówił o inseminacji, ale więcej wieczorem wam napiszeMajuna, Prezesoowa, Chmurka21 lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia