X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Ja jak zwykle dałam sobie w kość konkretnie. Byle do soboty i idę na 3dni na L4 żeby porobić wszystkie badania bo na serio nie mam kiedy. Zaczynam rano i wieczorem po pracach padam.
    Trochę jestem w tyle, nie wiem czy nadrobię. Ale całuję Was mocno i trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Czytam sobie o suszeniu w suszarce bębnowej, bo wczoraj zaliczyliśmy pierwszy zakup wyprawkowy 😂 Na jesień będzie jak znalazł 🥰 Wydaje mi się to jakieś Rocket science 🙈 Segregowanie ubrań, jaki program, co można a co nie 🤯 już jestem przerażona. A najgorzej, że teraz to już nic się nie zmieści w łazience, nawet kosz na bieliznę 🤣 Nie wiem jak to ogarniemy, bo rzeczy przybywa i robi się ciasno 🙃

Z doświadczenia powiem: nie segreguję nic 😂 wrzucam wszystko jak leci na program jeans i tyle 🤭 oczywiście mówię o takich codziennych rzeczach typu jeansy, bluzy, t-shirty. Jakieś delikatne sukienki itp to wiadomo.
    Obywało się do tej pory bez większych strat, nie polecam jedynie suszenia conversów, bo 2 buty wyjęłam jako DIY w 8 częściach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2024, 08:36

Prezesoowa, elektro96, Malinowysorbet, Dropsik, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Czytam sobie o suszeniu w suszarce bębnowej, bo wczoraj zaliczyliśmy pierwszy zakup wyprawkowy 😂 Na jesień będzie jak znalazł 🥰 Wydaje mi się to jakieś Rocket science 🙈 Segregowanie ubrań, jaki program, co można a co nie 🤯 już jestem przerażona. A najgorzej, że teraz to już nic się nie zmieści w łazience, nawet kosz na bieliznę 🤣 Nie wiem jak to ogarniemy, bo rzeczy przybywa i robi się ciasno 🙃

My też kupiliśmy suszarkę bębnową, jak pojawiła się Młodsza i powiem tak - będzie pani zadowolona 🤭 Na początku ciężko jest ogarnąć te wszystkie programy i ubrania, których lepiej nie suszyć. Chociaż ja czasami naginam zasady i jedyną rzeczą, z którą musieliśmy się pożegnać, była czapka Męża, teraz mniej więcej w rozmiarze Nikosia 🤪 Ale to też dlatego, że się zakręciłam i wrzuciłam szybko z pralki.

Największym plusem jest to, ile kłaków zostaje w suszarce, a nie na ubraniach 🤯 Przy alergikach to już w ogóle petarda. No i też jak wyciągnę ubrania na świeżo, to w wieku przypadkach odpada prasowanie, którego szczerze nienawidzę.

Dropsik lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, uwierz w to, że Twoje wyniki naprawdę są dobre, wiem że nie tego się spodziewałaś ale musisz się z tym pogodzić 😝 :*

Prezesoowa, elektro96, Vienna, Malinowysorbet, Zaczarowan, Leśneintro, MummyYummy, Gregorka, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Powiem Ci, że też jestem trochę zaskoczona tym wynikiem, oczywiście pozytywnie! Spodziewałam się jednak, że będzie przekroczony przede wszystkim z uwagi na to, w jakim permanentnym stresie ostatnio żyjesz. Ale to są super wieści ♥️💪 Może to znak, że wszystko się teraz odwróci ✊🥺

A może to kwestia diety? Pijesz dużo zielonej herbaty, jesz cytrusy i jaja? Omega -3 też obniża poziom kortyzolu, brałaś wcześniej?

No właśnie z tą dietą to u mnie tak cienko ostatnio... Jajek jemy sporo, owoców jem też sporo, zielonej herbaty dawno nie piję :P Omegi biorę wydaje mi się sporo od kilku miesięcy. No zobaczymy. Dobrze, że mam tę wizytę, bo bym panikowała ostro :P

Tzn. cieszę się, że te wyniki wyglądają nienajgorzej, bo spodziewałam się tragedii, ale jest to trochę dziwne dla mnie :P

Dropsik, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Też mam dosyć już tej duchoty. Rozumiem upały, ale takie "suche", a nie że woda wisi w powietrzu.

To puchnięcie to może po dupku? Jak się w ogóle czujesz?

Ja myślę, że i dupek i upał, bo w upaly też puchnę, więc mam combo :P

Aktualnie spuchniecie się czuję, wszystko mnie boli, cycki wybuchną, a na dodatek jeszcze mam czasami wkurw. I tak lepiej niż poprzednim razem, bo wtedy miałam kalejdoskop emocji, a teraz jakoś lżej

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Dropsik, Paula, Sorbecik trzymaaaam <3

Pytanie mam do Suzie i do dziewczyn które brały/biorą duphaston, czy podczas brania macie jakieś objawy okresowe? Bo u mnie się zaczyna pobolewanie jajników i cycków i tak się zastanawiam czy przed ostawieniem już pojawiają się objawy?

Jakieś objawy mam na ostatnich tabletkach, coś tam kuje w podbrzuszu, no i ból piersi jest, ale u mnie to od ich ciężkości po spuchnięciu

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Dropsik, Paula, Sorbecik trzymaaaam <3

Pytanie mam do Suzie i do dziewczyn które brały/biorą duphaston, czy podczas brania macie jakieś objawy okresowe? Bo u mnie się zaczyna pobolewanie jajników i cycków i tak się zastanawiam czy przed ostawieniem już pojawiają się objawy?

Ja biorąc duphaston normalnie objawy okresowe, wręcz chyba większe niż bez dupka i też dłużej utrzymujące się.

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    My też kupiliśmy suszarkę bębnową, jak pojawiła się Młodsza i powiem tak - będzie pani zadowolona 🤭 Na początku ciężko jest ogarnąć te wszystkie programy i ubrania, których lepiej nie suszyć. Chociaż ja czasami naginam zasady i jedyną rzeczą, z którą musieliśmy się pożegnać, była czapka Męża, teraz mniej więcej w rozmiarze Nikosia 🤪 Ale to też dlatego, że się zakręciłam i wrzuciłam szybko z pralki.

Największym plusem jest to, ile kłaków zostaje w suszarce, a nie na ubraniach 🤯 Przy alergikach to już w ogóle petarda. No i też jak wyciągnę ubrania na świeżo, to w wieku przypadkach odpada prasowanie, którego szczerze nienawidzę.

Ja susze tylko pościel i ręczniki. Jak suszyłam pierwszy raz to byłam w szoku ile tego "osadu" zostało xD

MummyYummy lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Prezesowa, uwierz w to, że Twoje wyniki naprawdę są dobre, wiem że nie tego się spodziewałaś ale musisz się z tym pogodzić 😝 :*

No spodziewałam się tragedii biorąc pod uwagę moje życie w ciągu ostatnich kilku miesięcy, teraz to nie wiem czy mój organizm jest normalny czy po prostu ma na mnie wyjebane i żyje własnym życiem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja myślę, że i dupek i upał, bo w upaly też puchnę, więc mam combo :P

Aktualnie spuchniecie się czuję, wszystko mnie boli, cycki wybuchną, a na dodatek jeszcze mam czasami wkurw. I tak lepiej niż poprzednim razem, bo wtedy miałam kalejdoskop emocji, a teraz jakoś lżej

Cieszę się, że chociaż trochę lżej :)

• Vienna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 16:32

Prezesoowa, Dropsik, MummyYummy, Zbuntowana, Gregorka, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No spodziewałam się tragedii biorąc pod uwagę moje życie w ciągu ostatnich kilku miesięcy, teraz to nie wiem czy mój organizm jest normalny czy po prostu ma na mnie wyjebane i żyje własnym życiem :P
    Uwierz w siebie i swoje ciało 😘

Prezesoowa lubi tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Twój organizm po prostu jest nieszablonowy 🤪

Prezesoowa, Zaczarowan, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

Kochana potem będziesz wkładała i mieszała, nie zważając czy tak można, czy nie 😂🤪 Najważniejsze to opróżniać filtr z fusów i ew pojemnik z wodą, zależy jak macie podłączoną :D No i warto mieć na uwadze, że suszarka wypłukuje zapach ubrań, wówczas jak komuś na tym zależy, można kupić takie specjalne płyny zapachowe, które wlewa się do takiej silikonowej kulki. Ubrania są suchutkie i pachniutkie 💜

Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 16:32

Dropsik, MummyYummy, Zbuntowana, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Hahaha dokładnie- pogódź się z tym 😂🫣

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 😘 Kciukasy za dzisiejsze wizyty 🥰

Zbuntowana, Gregorka lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja biorąc duphaston normalnie objawy okresowe, wręcz chyba większe niż bez dupka i też dłużej utrzymujące się.

No właśnie bo ja Wam kiedyś pisałam, ze ja za bardzo okresu nie czuje przed, a tu tym razem coś czuje.

Start starania: Marzec 2024

11 cs
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie - ❄️

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Ewidentnie coraz więcej par w klinice, no i większy tłok do immunologa, bo był problem z wizytą kolejną, ale się udało. W każdym razie dawka zostaje, wyniki nie skaczą i jest stabilnie. Widzimy się na koniec sierpnia i pewnie wtedy będzie obniżenie dawki do porodu. Wracam do domu, bo jest już naprawdę ciepło.
    Widziałam, że otworzyli Aldi koło przystanku i nawet chciałam wejść po czekolady 🙈 ale jednak jestem głodna i wracam do domu na śniadanie. Mąż odprowadził synka do przedszkola i dał znak, że śniadanie "się robi" 😁

Prezesoowa, grazka0022, MummyYummy, Zaczarowan, notsobadd, elektro96, Zbuntowana, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, Gregorka, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ