Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesowa, organizm robi Cię w konia ewidentnie 😂 To jest swoją drogą niesamowite, że spodziewamy się jednego a jest drugie.
Dziewczyny dzięki za wiadomości odnośnie suszarek. Dzisiaj będziemy testować 😁 Wracam do domu i nastawiam pranie 🤣 Starość wjechała na pełnej, że człowiek się cieszy, że pranie może zrobić 🤣🤣 Pogoda też idealna na pranie swoją drogą, ale może uda się pożegnać suszarkę taką stojącą i zabraliśmy miejsce w łazience a odzyskamy w pokoju 🙈Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:No właśnie z tą dietą to u mnie tak cienko ostatnio... Jajek jemy sporo, owoców jem też sporo, zielonej herbaty dawno nie piję Omegi biorę wydaje mi się sporo od kilku miesięcy. No zobaczymy. Dobrze, że mam tę wizytę, bo bym panikowała ostro
Tzn. cieszę się, że te wyniki wyglądają nienajgorzej, bo spodziewałam się tragedii, ale jest to trochę dziwne dla mnie
Rozumiem, że to wydaje się dziwne, może to rzeczywiście ta Omega? 🤔 super, że już lada moment wizyta, to na pewno rozwieje trochę wątpliwości 💪♥️ Ciągnij wszystkie dokumenty i badania, a lekarka niech analizuje ✊Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Ja susze tylko pościel i ręczniki. Jak suszyłam pierwszy raz to byłam w szoku ile tego "osadu" zostało xD
To jest szok, właśnie szczególnie z pościeli i ręczników albo polarowych rzeczy 😅
Przykro mi, że walczysz z opuchnięciem 🫂 Ja swego czasu też miałam z tym duży problem ja tle hormonalnym - zaczynałam po owulacji i tak do okresu 🙄 Bardzo pomagały mi pokrzywa i napar z pietruszki 🙂 To działa moczopędnie, naprawdę czułam różnicę.Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Jestem po wizycie. Ewidentnie coraz więcej par w klinice, no i większy tłok do immunologa, bo był problem z wizytą kolejną, ale się udało. W każdym razie dawka zostaje, wyniki nie skaczą i jest stabilnie. Widzimy się na koniec sierpnia i pewnie wtedy będzie obniżenie dawki do porodu. Wracam do domu, bo jest już naprawdę ciepło.
Widziałam, że otworzyli Aldi koło przystanku i nawet chciałam wejść po czekolady 🙈 ale jednak jestem głodna i wracam do domu na śniadanie. Mąż odprowadził synka do przedszkola i dał znak, że śniadanie "się robi" 😁
Cieszę się, że sytuacja stabilna 🥰
Rzeczywiście, jest o wiele więcej par w klinikach, mam tylko nadzieję, że to wynik tego, że teraz łatwiej z procedurą IVF, a nie że lekarze traktują to jako receptę na wszystko... -
MummyYummy wrote:Cieszę się, że sytuacja stabilna 🥰
Rzeczywiście, jest o wiele więcej par w klinikach, mam tylko nadzieję, że to wynik tego, że teraz łatwiej z procedurą IVF, a nie że lekarze traktują to jako receptę na wszystko...
No mi moja lekarka zaleciła konsultację w klinice, ale na razie tam nie idę. Chcę najpierw spróbować u tego specjalisty od PCOS, a poza tym ta polecana klinika zajmuje się in vitro i pewnie sajgon tam teraz mają.👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Prezesoowa jedyne co mi przychodzi do głowy, to leki uspokajające, wyciszające i zioła -nie stosowałaś czegoś w ostatnich tygodniach, gdy z tatą były najtrudniejsze dni?
Ważne, że niedługo lekarz, oby podpowiedział coś mądrego 😉🌻 -
Dropsik wrote:Jestem po wizycie. Ewidentnie coraz więcej par w klinice, no i większy tłok do immunologa, bo był problem z wizytą kolejną, ale się udało. W każdym razie dawka zostaje, wyniki nie skaczą i jest stabilnie. Widzimy się na koniec sierpnia i pewnie wtedy będzie obniżenie dawki do porodu. Wracam do domu, bo jest już naprawdę ciepło.
Widziałam, że otworzyli Aldi koło przystanku i nawet chciałam wejść po czekolady 🙈 ale jednak jestem głodna i wracam do domu na śniadanie. Mąż odprowadził synka do przedszkola i dał znak, że śniadanie "się robi" 😁
Smacznego śniadanka 🥰Dropsik lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Dziewczyny, myślimy z narzeczonym o kredycie.. Czy któraś z was ma kredyt na mieszkanie/dom? 😂 80% mamy w nieruchomości, która chcemy sprzedać, ale te 20% musimy pożyczyć i zastanawia mnie wizja.. życia na kredycie 😂 Czy to jest rzeczywiście takie straszne jak mówią? Prawdopobnie byśmy spłacali jakieś 10-15 lat, więc stosunkowo długo.. ale najbardziej ciekawi mnie sam obraz wpływu kredytu na życie.
-
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, myślimy z narzeczonym o kredycie.. Czy któraś z was ma kredyt na mieszkanie/dom? 😂 80% mamy w nieruchomości, która chcemy sprzedać, ale te 20% musimy pożyczyć i zastanawia mnie wizja.. życia na kredycie 😂 Czy to jest rzeczywiście takie straszne jak mówią? Prawdopobnie byśmy spłacali jakieś 10-15 lat, więc stosunkowo długo.. ale najbardziej ciekawi mnie sam obraz wpływu kredytu na życie.
Co do życia z kredytem to nie odpowiem, bo nie znam tematu, ale jeśli 80% macie „pewne” to jesteście w naprawdę świetnej sytuacji i nie ma tak dużego ryzyka dziewczyny na pewno powiedzą więcej :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2024, 09:42
Zaczarowan, elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Najważniejsze, że sytuacja stabilna 😎 smacznego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2024, 09:37
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyPaima wrote:Prezesoowa jedyne co mi przychodzi do głowy, to leki uspokajające, wyciszające i zioła -nie stosowałaś czegoś w ostatnich tygodniach, gdy z tatą były najtrudniejsze dni?
Ważne, że niedługo lekarz, oby podpowiedział coś mądrego 😉🌻
Wiesz co, wzięłam jedną tabletkę ziołową 5 lipca jak mnie wyprowadzili z równowagi w pracy i potem już nic. No nic, zobaczę na wizycie -
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, myślimy z narzeczonym o kredycie.. Czy któraś z was ma kredyt na mieszkanie/dom? 😂 80% mamy w nieruchomości, która chcemy sprzedać, ale te 20% musimy pożyczyć i zastanawia mnie wizja.. życia na kredycie 😂 Czy to jest rzeczywiście takie straszne jak mówią? Prawdopobnie byśmy spłacali jakieś 10-15 lat, więc stosunkowo długo.. ale najbardziej ciekawi mnie sam obraz wpływu kredytu na życie.
Na dom nie, ale planujemy mieć. Mąż miał wcześniej kredyt na samochód, teraz mamy nowy kredyt na kolejne auto. Nie odczuwamy tego finansowo. Po kalkulacji brania kredytu na dom też tego nie odczujemy, bo to co teraz płacimy za wynajem będzie +/- naszą ratą kredytuZaczarowan, Dropsik lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Suzie wrote:Na dom nie, ale planujemy mieć. Mąż miał wcześniej kredyt na samochód, teraz mamy nowy kredyt na kolejne auto. Nie odczuwamy tego finansowo. Po kalkulacji brania kredytu na dom też tego nie odczujemy, bo to co teraz płacimy za wynajem będzie +/- naszą ratą kredytu
No tak, rozsądnie.. teraz wynajem potrafi kosztować 2,5-3k.. a nic z tego nie masz oprócz tego okresu wynajmu. -
Zaczarowan wrote:No tak, rozsądnie.. teraz wynajem potrafi kosztować 2,5-3k.. a nic z tego nie masz oprócz tego okresu wynajmu.
No właśnie tyle mniej więcej płacimy👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Suzie wrote:Na dom nie, ale planujemy mieć. Mąż miał wcześniej kredyt na samochód, teraz mamy nowy kredyt na kolejne auto. Nie odczuwamy tego finansowo. Po kalkulacji brania kredytu na dom też tego nie odczujemy, bo to co teraz płacimy za wynajem będzie +/- naszą ratą kredytu
To dokładnie tak jak u NasStart starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Moze powiecie, ze jestem wariatką, ale ja sie tego kredytu nie boje w ogole
Zaczarowan, Dropsik, Gregorka lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Moze powiecie, ze jestem wariatką, ale ja sie tego kredytu nie boje w ogole
ja to się bardziej formalności boję 🤣👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Ale wam powiem, że mieliśmy wziąć ipada na raty. Miało być na mnie i odrzucili mój wniosek o kredyt, bo jestem zbyt podejrzana 🤣🤣🤣👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Vienna wrote:Ja też właśnie nie. Traktuję to bardziej jako szansę. I tak jak dziewczyny piszą. Rata kredytu to +/- koszt wynajmu. My tylko czekamy aż sytuacja na rynku kredytowym się trochę uspokoi i będą lepsze warunki.
Zaczarowana, jeśli faktycznie macie 80% a tylko 20 chcecie pożyczyć to jest na prawdę niewiele. Zazwyczaj ludzie biorą kredyt hipoteczny w odwrotnej konfiguracji, że 80% to się pożycza 🤣
Taak, my też czekamy aż się trochę ogarnie 🙈 trochę mamy uzbierane już, nie wiem jak procentowo wychodzi, ale jeśli, że będzie to rozłożone jakoś 50/50Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi