Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Miłego dnia dziewczyny!!! Mocne kciuki za dzisiejsze wizyty 😘🍀
Prezesoowa, Malinowysorbet, Gregorka lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Ja już w drodze
Jak wstawałam rano to miałam takie myśli, że to nieludzka godzina na wizyty, ale biorąc pod uwagę jak ciepło jest przed ósmą rano to chyba jednak mi się podoba 😁
To będzie upalny dzień, powodzenia dla wszystkich, żeby przetrwać 🤭Prezesoowa, Malinowysorbet, MummyYummy, Zaczarowan, Zbuntowana, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ja nic nie rozumiem..
Mam wyniki kortyzolu: 9,75 (3,7 - 19,4).
Ja ZAWSZE miałam przekroczony kortyzol. Pierwszy raz badałam 10 lat temu (już poskładałam wszystkie wyniki do wizyty) i miałam najniższy 28. Nigdy nie miałam kortyzolu poniżej 25. 3 razy miałam te próby hamowania dekstametazonem i wychodziły ok, więc nikt mi nie dawał na to leków. I teraz to... Myślicie, że wynik może być przez coś zakłamany? -
Hej, wstałam z okropnym humorem. Ledwo 8, a ja już spocona, w taki gorąc w ogóle nie chce mi się jeść (jadłabym tylko arbuzy najchętniej xd) no i jeszcze mega spuchłam. Byle do 15:30
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Prezesoowa wrote:Dziewczyny, ja nic nie rozumiem..
Ja ZAWSZE miałam przekroczony kortyzol. Pierwszy raz badałam 10 lat temu (już poskładałam wszystkie wyniki do wizyty) i miałam najniższy 28. Nigdy nie miałam kortyzolu poniżej 25. 3 razy miałam te próby hamowania dekstametazonem i wychodziły ok, więc nikt mi nie dawał na to leków. I teraz to... Myślicie, że wynik może być przez coś zakłamany?
Niestety się nie znam na kortyzolu...Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Ja ZAWSZE miałam przekroczony kortyzol. Pierwszy raz badałam 10 lat temu (już poskładałam wszystkie wyniki do wizyty) i miałam najniższy 28. Nigdy nie miałam kortyzolu poniżej 25. 3 razy miałam te próby hamowania dekstametazonem i wychodziły ok, więc nikt mi nie dawał na to leków. I teraz to... Myślicie, że wynik może być przez coś zakłamany?elektro96, Prezesoowa, notsobadd, Zaczarowan, Gregorka lubią tę wiadomość
-
U mnie obsuwa, ale często jest tutaj te 15/20 minut. Bo wizyty stacjonarne przeplatane są z telewizytami i zauważyłam, że te tele często trwają dłużej, bo pewnie ciężej to ogarnąć jakoś logistycznie niż rozmowa face to face. No, ale czekam grzecznie pod gabinetem.
Zjadłam kanapeczkę szybką w domu to wytrzymam 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2024, 08:22
Prezesoowa, Zaczarowan, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Dropsik, Paula, Sorbecik trzymaaaam
Pytanie mam do Suzie i do dziewczyn które brały/biorą duphaston, czy podczas brania macie jakieś objawy okresowe? Bo u mnie się zaczyna pobolewanie jajników i cycków i tak się zastanawiam czy przed ostawieniem już pojawiają się objawy?Malinowysorbet lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualnySuzie wrote:Hej, wstałam z okropnym humorem. Ledwo 8, a ja już spocona, w taki gorąc w ogóle nie chce mi się jeść (jadłabym tylko arbuzy najchętniej xd) no i jeszcze mega spuchłam. Byle do 15:30
Też mam dosyć już tej duchoty. Rozumiem upały, ale takie "suche", a nie że woda wisi w powietrzu.
To puchnięcie to może po dupku? Jak się w ogóle czujesz? -
Ja ZAWSZE miałam przekroczony kortyzol. Pierwszy raz badałam 10 lat temu (już poskładałam wszystkie wyniki do wizyty) i miałam najniższy 28. Nigdy nie miałam kortyzolu poniżej 25. 3 razy miałam te próby hamowania dekstametazonem i wychodziły ok, więc nikt mi nie dawał na to leków. I teraz to... Myślicie, że wynik może być przez coś zakłamany?
Powiem Ci, że też jestem trochę zaskoczona tym wynikiem, oczywiście pozytywnie! Spodziewałam się jednak, że będzie przekroczony przede wszystkim z uwagi na to, w jakim permanentnym stresie ostatnio żyjesz. Ale to są super wieści ♥️💪 Może to znak, że wszystko się teraz odwróci ✊🥺
A może to kwestia diety? Pijesz dużo zielonej herbaty, jesz cytrusy i jaja? Omega -3 też obniża poziom kortyzolu, brałaś wcześniej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2024, 08:28
-
Czytam sobie o suszeniu w suszarce bębnowej, bo wczoraj zaliczyliśmy pierwszy zakup wyprawkowy 😂 Na jesień będzie jak znalazł 🥰 Wydaje mi się to jakieś Rocket science 🙈 Segregowanie ubrań, jaki program, co można a co nie 🤯 już jestem przerażona. A najgorzej, że teraz to już nic się nie zmieści w łazience, nawet kosz na bieliznę 🤣 Nie wiem jak to ogarniemy, bo rzeczy przybywa i robi się ciasno 🙃
-
Dzień dobry. U mnie od rana mocna ulewa i burza ⛈️
Wstałam na śniadanie, zastrzyk i pójdę dalej spać bo w nocy ciągle pobudki i za gorąco.
Prezesowa oj nie mam pojęcia ale ja bym się cieszyła wynikiem 😁✊🏻
Kciuki dziewczyny za wizyty ✊🏻😘Prezesoowa lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Dziewczyny, życzę wszystkim udanego dnia z całego serduszka ♥️ Wiem, że ostatnio wiele z Was boryka się ze smutkiem, wiatrem w oczy i problemami, dlatego wysyłam Wam dużo pozytywnej energii 😘
Słoneczka już nie wysyłam ☀️❌ 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2024, 08:30
Prezesoowa, Suzie, Malinowysorbet, Paima, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVienna wrote:Może organizm przestraszył się nadchodzącej wizyty u lekarza i stwierdził że koniec żartów, teraz będzie grzeczny? 🫣
A tak na poważnie to nie mam pomysłu czy coś mogło zaburzyć wynik 🤔
Może
sporo się naczytałam swego czasu o kortyzolu no i podobno to działa tak, że przy długotrwałym stresie kortyzol przestaje być wysoki, a spada poniżej normy. I wtedy jest jeszcze gorzej no ale u mnie do "poniżej normy" jest jeszcze daleko