X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Powoli jakoś zbieram się do siebie. Oglądałam na ZL psychologów z okolicy, ale sama nie wiem, jakoś nikt do mnie nie trafia specjalnie. Zresztą, wiecie, mam takie poczucie, że w tej chwili żadne mądre słowa mi nie pomogą. Że muszę po prostu przetrwać jakoś ten czas. Jednak żeby zwiększyć jakoś swój komfort psychiczny, to bez wdawania się w szczegóły przed szefową, załatwiłam sobie HO na ten tydzień. A poza tym będę się starała robić wszystko żeby nie myśleć, całą masę rzeczy , którą odkładałam na świętego nigdy, zrobię teraz. Nie jest to być może najlepszy sposób, ale cóż, działa. Jakoś ten czas minie. Potem badania, potem wizyta i cóż, mam nadzieję, że dowiem się CZEGOKOLWIEK. Bo w tej chwili nie wiem jakie zakończenie tego cyklu przeraża mnie bardziej - normalny okres czy potencjalna ciąża z niekoniecznie dobrym zakończeniem. W tym momencie życia boję się nawet, że mogło by się udać… bo nie wiem, jak miałabym przetrwać kolejny raz… i przepraszam, że po ostatnich smutkach wyskakuję z kolejnymi, ale nie mam sił żeby udawać.
    Wylewaj z siebie ten żal i wszystkie złe emocje jeżeli tylko chcesz… i niczego nie musisz udawać.
    Jesteśmy tutaj dla Ciebie, wiesz o tym doskonale 😘

Prezesoowa, Katsue, Gregorka lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 15 lipca 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Małe podsumowanie prenatalnych: udało się zbadać maluszka i wszystko na miejscu, na ten moment prawidłowo rozwinięte 🥺🥰 Badanie to było szaleństwo! Czego ja tam nie wyprawiałam na tej kozetce, żeby można było wszystko zbadać 😅 Lekarz zmieniał głowice i oczywiście znowu najtrudniej było zbadać serce, więc też trochę stresu. A książę nie dość, że tyłeczkiem i kręgosłupem do świata, to jeszcze zawinięty w kulkę 🙈😂 Na szczęście później się odwrócił, więc udało się podejrzeć też usta i podniebienie, zanim zasłonił się rączką 🤪

Nie mam tak pięknego zdjęcia, jak Paima, dlatego pochwalę się moim dużym brzuszkiem 🤭 Szok, że to już połowa! ♥️

IMG-20240712-162322.jpg

Niech ładnie się rozwija 💜

MummyYummy lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2024, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Oooo dziewczyno ale miałaś przeboje 😱😱😱
    Ja powinnam iść na migdałki ale się boję okrutnie. 🙈

W znieczuleniu miejscowym bym pewnie nie poszła, ale jak mi mój doktorek wypisał, że wymagam ogólnego to luz. Wiesz, jak jest potrzeba czy też konieczność to trzeba to załatwić i mieć z głowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy cudny brzuszek <3 coś mi się wydaje, że mały Niko przewróci Wasz świat do góry nogami :D

Paima, MummyYummy, Zbuntowana, Gregorka lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Małe podsumowanie prenatalnych: udało się zbadać maluszka i wszystko na miejscu, na ten moment prawidłowo rozwinięte 🥺🥰 Badanie to było szaleństwo! Czego ja tam nie wyprawiałam na tej kozetce, żeby można było wszystko zbadać 😅 Lekarz zmieniał głowice i oczywiście znowu najtrudniej było zbadać serce, więc też trochę stresu. A książę nie dość, że tyłeczkiem i kręgosłupem do świata, to jeszcze zawinięty w kulkę 🙈😂 Na szczęście później się odwrócił, więc udało się podejrzeć też usta i podniebienie, zanim zasłonił się rączką 🤪

Nie mam tak pięknego zdjęcia, jak Paima, dlatego pochwalę się moim dużym brzuszkiem 🤭 Szok, że to już połowa! ♥️

IMG-20240712-162322.jpg
    Mały akrobata rosnie 😁 dobrze, że Nikos zdrowy 😊❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2024, 21:07

MummyYummy lubi tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Powoli jakoś zbieram się do siebie. Oglądałam na ZL psychologów z okolicy, ale sama nie wiem, jakoś nikt do mnie nie trafia specjalnie. Zresztą, wiecie, mam takie poczucie, że w tej chwili żadne mądre słowa mi nie pomogą. Że muszę po prostu przetrwać jakoś ten czas. Jednak żeby zwiększyć jakoś swój komfort psychiczny, to bez wdawania się w szczegóły przed szefową, załatwiłam sobie HO na ten tydzień. A poza tym będę się starała robić wszystko żeby nie myśleć, całą masę rzeczy , którą odkładałam na świętego nigdy, zrobię teraz. Nie jest to być może najlepszy sposób, ale cóż, działa. Jakoś ten czas minie. Potem badania, potem wizyta i cóż, mam nadzieję, że dowiem się CZEGOKOLWIEK. Bo w tej chwili nie wiem jakie zakończenie tego cyklu przeraża mnie bardziej - normalny okres czy potencjalna ciąża z niekoniecznie dobrym zakończeniem. W tym momencie życia boję się nawet, że mogło by się udać… bo nie wiem, jak miałabym przetrwać kolejny raz… i przepraszam, że po ostatnich smutkach wyskakuję z kolejnymi, ale nie mam sił żeby udawać.

Dobrze, że udało Ci się załatwić HO.
    Możesz tu napisać wszystko, my wysłuchamy o ojojamy zawsze. Ciężko Ci „doradzać” cokolwiek bo sama wiesz co dla Ciebie najlepsze, ale co do psychologa… to przecież nie tak, że on będzie kierował w Twoją stronę mądre słowa czy Cię pocieszył tylko da Ci bezpieczna przestrzeń do tego żebyś mogła wyrzucić z siebie wszystko co złe… Ale oczywiście to Twoja decyzja, widać po prostu jak mocno jesteś przytłoczona i bardzo bym chciała żeby ktoś Ci pomógł przez to przejść :(

Katsue, Zaczarowan lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue dobrze, że masz HO. Zrób tak, żebyś czuła się komfortowo. Zobaczysz za jakiś czas, zawsze możesz zmienić decyzję co do psychologa. Jeszcze podpowiem, że np. W Luxmed są 3 wizyty na rok u psychologa w ramach pakietu. ✊🏻🫂

Katsue lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:

Tutaj nie musisz niczego udawać, Kochana. HO to dobry pomysł, wydaje mi się, że choć trochę łatwiej będzie funkcjonować. Co do psychologa - jeśli tego nie czujesz, to oczywiście nic na siłę 😘 Czasem jednak wydaje się, że specjalista nic mądrego nie powie, a tak naprawdę wystarczy, że jakoś to poukłada, przynajmniej minimalnie.

Katsue lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue, zawsze i wszystko możesz tutaj napisać 🥺

Katsue lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:

Nie musisz i nie powinnaś niczego udawać.. Przytulam Cię bardzo mocno :*

Myślałaś, żeby zrobić sobie cykl przerwy i dojść do siebie, skonsultować z lekarzem i poszukać przyczyny w tym czasie?

Katsue lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 lipca 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue, nie musisz za nic przepraszać ani przejmować się. Jesteśmy tu właśnie po to żeby wysłuchać, nie oceniac i jakoś spróbować pomóc tyle na ile możemy. Dobrze, że jesteś w domu. Nie będziesz musiała udawać przed innymi że jest dobrze i dać sobie czas. Przytulam Cię mocno 🫂

Katsue lubi tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

• Suzie Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:

🫂🫂🫂🫂🫂🫂🫂🫂

Katsue lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Pati, a jak Ci idzie odpoczywanie?! :P
    Właśnie daje znać że żyje ale odpoczywanie mi nie idzie 🙈 😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2024, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Właśnie daje znać że żyje ale odpoczywanie mi nie idzie 🙈 😘

🪓 🔨 🔪 👮🏻

Proszę dzisiaj odpoczywać! 😬

Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2024, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2024, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☀️

Znowu dzisiaj są zapowiadane okropne upały i okropne burze w dużej części Polski - mam nadzieję, że dość już szkód i będzie spokojniej niż poprzednimi razy…

Dzisiaj jedziemy z Dropsikiem do immunologa na 8:10 i z PauląG na wizytę. 🚂 po serwisie gotowy do drogi :)

Speranza :), Paima, Malinowysorbet, Dropsik, elektro96, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, PaulaG, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2024, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Dziękuję, Wam dziewczyny! 🥹

Liyss, o to nawet nie wiedziałam.

Prezesowa, z jednej strony tak, a z drugiej strony trochę boję się tracić ten czas no i boję się, że szukanie przyczyny może potrwać więcej niż jeden cykl…

Ja mam wrażenie, że u Ciebie to kwestia heparyny, ale lekarzem nie jestem :(
    Tak jeszcze w kwestii badań: stomatologa masz ogarniętego?
    Jakby u Ciebie jednak to nie była heparyna to wysłałabym męża na rozszerzone badania nasienia. My u siebie szukamy, a 50% to jednak nasze chłopy..
    Przytulam Cię Skarbie :*

Wysłany: 16 lipca 2024, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    Dziewczyny kciuki za wizyty 🤞😚
    Ja również poproszę o kciuki, o 10:30 idę do gin z medicover, głównie żeby dostać skierowanie ale usg może też bedzie🍀🤞

Prezesoowa, Speranza :), Vienna, Dropsik, Leśneintro, Paima, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, PaulaG, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) 🤞🏻
    Miłego dnia! 🫶🏻

Prezesoowa, Malinowysorbet, Speranza :), MummyYummy, Zaczarowan, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2024, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dzień dobry 😊
    Dziewczyny kciuki za wizyty 🤞😚
    Ja również poproszę o kciuki, o 10:30 idę do gin z medicover, głównie żeby dostać skierowanie ale usg może też bedzie🍀🤞

Są kciuki 🤞 🤞 🤞

Malinowysorbet, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ