Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Katsue, przytulam za tą karuzelę emocji…
Chciałam jeszcze zameldować, że zakwasu faktycznie nie ma w lidlu 😤Katsue lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Moje dwie awantury do męża w ciąży przez które tak się popłakałam jak w największym nieszczęściu 🤣:
-zjadł ostatni plasterek szynki i musiałam jeść chleb z masłem 🤣
- podgrzał mi zupę kalafiorową a miał podgrzać rosół 🤣
W drugiej ciąży strasznie płakałam, bo chciałam kanapkę z szynką - Mąż chciał sprawić mi przyjemność i narysował uśmiech z keczupu, a ja nie chciałam keczupu 🤣elektro96, notsobadd, Liyss🧚🏻, Speranza :), Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Wiecie, że ja wczoraj w kinie miałam ze sobą swój prowiant 🤣 naleśniki z dżemem z obiadu, które mi zostały schowałam sobie do pojemniczka i wzięłam widelczyk, miałam jabłko i banana w razie czego.
Chciałbym normalnie funkcjonować a ja ciągle myślę o tych mdłościach, dacie wiarę 🙈
A dziś mam wychodne! Takie spotkanie rodzinne 🥹
Kochana, to zupełnie zrozumiałe po takich przejściach, że masz to z tyłu głowy 😘 A to, że bierzesz swój prowiant, na pewno trochę pomaga i daje poczucie bezpieczeństwa 😉Liyss🧚🏻, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
Katsue wrote:No mam nadzieję, że tyle z tego będzie. Bo z jednej strony mam ochotę zostać w domu na zawsze, a z drugiej wiem, że zacznie mi wtedy jeszcze bardziej odwalać. Dziś terapia zakupowa, stary stwierdził, że musi się obkupić na wyprzedażach, a ja mam jeszcze do wykorzystania trochę kasy z urodzinowego bonu do Reserved 😅
Noo mam nadzieję, że nie zapomnisz się pochwalić łupami, może i my coś wydamy 🤭Katsue, elektro96 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
MummyYummy wrote:Spontanicznie sprzątam w szafach 🤪 Robię porządek z zabawkami Dziewczyn, bo podobno w przyszłym tygodniu już będzie szafa do bawialni. Mąż chyba poczuł się zmobilizowany, bo działa z łóżkiem Młodszej - miał je robić na urlopie, który skończył się dwa tygodnie temu 🤭 Ale żeby nie było, nawet słowem się nie zająknęłam 😅
Dodatkowo zamówiliśmy wyprawkę szkolną dla Starszej i dostawkę 🥰
A wieczorem Dziewczyny chcą jechać na plażę, także nóżki będą moczone 💪 W sumie wyszedł intensywny spontan 😁
No na leniwa sobotę mi to nie wygląda 😁
Dziewczynki pomagają przy selekcji zabawek? 🤪
Wyprawka szkolna, ale to poważnie brzmi 🙈 starzeje Ci się córunia, nie da się ukryć 🙈 dobrze kojarzę, że będzie szła do komunii w przyszłym roku?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
@Katsue, przytulam Cię mocno za ten dołek 🫂 I też bardzo czekam na Twoją wizytę 😘 Jest mi tak źle, że przechodzisz przez tak trudny czas i musisz mierzyć się z cholernie trudnymi doświadczeniami... Myślę, że te wszystkie suplementy, badania i wyrzeczenia przybliżają Cię do szczęśliwego finału, Kochana ♥️
Katsue, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:No na leniwa sobotę mi to nie wygląda 😁
Dziewczynki pomagają przy selekcji zabawek? 🤪
Wyprawka szkolna, ale to poważnie brzmi 🙈 starzeje Ci się córunia, nie da się ukryć 🙈 dobrze kojarzę, że będzie szła do komunii w przyszłym roku?
Dziewczynki pilnują, żeby matka nie rozpędziła się z segregacją 🤪 Starsza to jest taki typ, że pluszak, w którym nie ma już wypełnienia, jest jeszcze dobry 😅 Dzięki temu nauczyłam się wypełniać te wszystkie misiaki
Tak, za rok komunia 🙈 Nie wiem, kiedy to zleciało, czasem na nią patrzę i łzy stają mi w oczach, że to było takie malutkie bobo, a już wchodzimy w etap dojrzewania 🥺 -
Hejo 🤗
Oddzywam się teraz dopiero, po skończonym treningu. Skoczyliśmy ze starym na siłkę 😝
@Katsue - ten mem jest taki prawdziwy 😅
Wybaczcie, że tak bez odpisywania, ale nie umiem narazie w składnie, zdania itp, języka polskiego😅 🥵Katsue lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Katuse, niezmiennie przytulam. Trzeba wierzyć, że te działania mają sens. Do wizyty miejmy nadzieję szybko zleci i oby ta lekarka była ogarnięta 🤞
Suzie , serniczek to dużo białka ma 🥰🤭
Lyiss, ja wieki temu byłam na szkoleniu w Katowicach i to tyle ze znajomości Śląska 🙈Liyss🧚🏻, Speranza :), Katsue lubią tę wiadomość
-
Katsue wrote:To co oni odwalili z tym zakwasem to mi się w głowie nie mieści 🤬♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Katsue wrote:No mam nadzieję, że tyle z tego będzie. Bo z jednej strony mam ochotę zostać w domu na zawsze, a z drugiej wiem, że zacznie mi wtedy jeszcze bardziej odwalać. Dziś terapia zakupowa, stary stwierdził, że musi się obkupić na wyprzedażach, a ja mam jeszcze do wykorzystania trochę kasy z urodzinowego bonu do Reserved 😅
Katsue lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Dropsik wrote:Wczoraj spędziłam super popołudnie z notsobadd. Mamy takie niesamowite i ciepłe osoby na grupie tutaj. Śmiałam się do niej, że mam dwa spotkania z forum za sobą i 2/2 super udane 😍 Szkoda, że wszystkie tak daleko od siebie mieszkamy, ale zachęcam was, że jeśli macie czas i energię to spotykajcie się lokalnie. Takie rozmowy twarzą w twarz są jeszcze bardziej wartościowe i oczyszczające.
We mnie od wczoraj pracują różne myśli po tym spotkaniu i pewnie jeszcze kilka dni będę sobie trawić te przemyślenia 🥺MummyYummy lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Notsobad zróbcie sobie wycieczkę do energylandii i przejazdem do Katowic to zrobimy spotkanie z Katsue 😁
Mummy ahh jak dzieci szybko rosną!! To jest niemożliwe 🥹 fajnie, że Wam taki spontan wyszedł 😘
A dziś na obiad mąż pojechał po zapiekanki takie klasyczne z serem i pieczarkami i do tego sos cezar 😋😋 Jeśli gdzieś u Was jest „kurczę pieczone” to taka niepozorna budka m.in z kurczakiem z rożna to musicie koniecznie spróbować tych zapiekanek! Są pyszne bo robią na świeżo, nie są mrożone 😁
Katsue udanych łupów 😁 u nas to zawsze mąż dłużej wybiera wszystko 🤣Katsue, MummyYummy lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, jestem pozytywnie zaskoczona. Homocysteina chyba dobra, kwas foliowy pięknie mi się podniósł - w lutym miałam 9. Tylko to cholerne żelazo nic nie spadło… Ostatnio było tak samo. Byłam leczona żelazem przez lekarza rodzinnego, ale chyba już ok. 3 tygodnie nie biorę.
No nic, zobaczymy jeszcze jak ta ferrytyna i B12 😊
Dropsik, MummyYummy, Leśneintro, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Katsue wrote:Hahah u mnie też 🤣 ja wchodzę, oglądam, nie ma nic fajnego to sobie idę, a ten rozkminy nad każdą koszulką jakby to była sprawa życia i śmierci 🙄 ale lepiej żebym z nim poszła, bo jak ostatnio sam zrobił zakupy to nakupował jakiegoś szajsu z poliestrem 🙄
-
elektro96 wrote:Dziewczyny, jestem pozytywnie zaskoczona. Homocysteina chyba dobra, kwas foliowy pięknie mi się podniósł - w lutym miałam 9. Tylko to cholerne żelazo nic nie spadło… Ostatnio było tak samo. Byłam leczona żelazem przez lekarza rodzinnego, ale chyba już ok. 3 tygodnie nie biorę.
No nic, zobaczymy jeszcze jak ta ferrytyna i B12 😊
elektro96 lubi tę wiadomość