Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzie wrote:Mnie to pociesza, że te nieświadome badań i tak zachodzą xdStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Dropsik wrote:Dzień dobry! Z okazji moich urodzin wiruski dla wszystkich 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 🥳
Dropsik lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Prezesoowa wrote:Przykro mi, że tak Cię męczy co Ci pomaga na taki ból głowy?
Leżenie w łóżku i sen… 🙈
Niestety moja przełożona nie jest tego samego zdania bo chodzi z krzywym ryjcem, bo śmiałam powiedzieć że czegoś dziś nie zrobię (co mogę zrobić w poniedziałek), bo źle się czuję 😒👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Suzie wrote:A i najważniejsze. Jakbym miała mieć drożność to on też to robi. Znalazłam info, że w klinice niepłodności też pracuje (ale innej), więc w razie czego może miałabym jednego głównego lekarza co by mnie poprowadził po to wszystko. Najbardziej się boję, że jak powiem w jakiej sprawie przyszłam to wyjdzie bełkot i pokazanie wszystkich wyników badań, bo nic sensownego nie wykrztusze z siebie 😂
To podobnie jak moje rozmowy z lekarzami, albo gadam głupoty albo nic nie mówię, bo nie pamiętam o co chciałam zapytać Powinnam chyba chodzić z kamerą i nagrywać, a potem w domu na spokojnie odtworzyć co się działo"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
elektro96 wrote:Chmurka, myślę sobie że u mnie jest bardzo podobnie. Niby bardzo chciałabym być w ciąży, ale chyba nie do końca wierzę, ze to mogłoby się wydarzyć… 😵💫
Ja też nie wierzyłam. I też kiedyś usłyszałam to pytanie, ale od psycholog - czy w ogóle wierzę w to, że mogłabym być w ciąży. Bez namysłu odpowiedziałam, że nie bardzo... Trzeba po prostu pchać ten wózek starań do przodu i tyle, nawet jak się już nie wierzy, że kiedykolwiek się uda.elektro96, Zaczarowan, MummyYummy, Prezesoowa, notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dobrze, że dzisiaj wypłata... bo sukienka, która mi się podoba trafiła do sprzedaży 😂
Speranza :), Zaczarowan, Prezesoowa, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Suzie wrote:Musicie iść ze mną, bo się posikam tam ze strachu
Pewnie, że będziemy!!! Nie wyobrażam sobie innej sytuacji!Suzie, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Ale mamy spokoj w grafiku na najbliższe dni… aż dziwne 🤪27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Notsobadd, a może to zwiastun @…? U mnie często się zdarzało, że właśnie bóle głowy albo migreny miałam dzień przed miesiączka
Speranza :) lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
https://assets.kavilook.pl/thumbs/1000xauto/2024-07::1720443898-img-6952.jpgPrezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:https://assets.kavilook.pl/thumbs/1000xauto/2024-07::1720443898-img-6952.jpg
Zbuntowana lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Bo tak patrząc logicznie, to wierzę, że te patologiczne madki mają wyregulowane hormony i są odpowiednio dożywione 😄
Będę wredna - niektóre z nich na pewno są dożywione, tylko nie tym, co trzeba 😡 Niewiele rzeczy mnie tak denerwuje jak ciężarna z petem albo taka, od której czuć alkohol na kilometr...Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, zakochałam się. Wleci wyplata i...
Anonim1992, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:https://assets.kavilook.pl/thumbs/1000xauto/2024-07::1720443898-img-6952.jpg
Ooooo, ale ładnaZbuntowana lubi tę wiadomość
Suzie wrote:Dzięki dziewczyny, zakochałam się. Wleci wyplata i...
Bier ją!!!!Suzie, Zbuntowana lubią tę wiadomość
notsobadd wrote:Wstałam z takim bólem głowy… z płaczem prawie jechałam do pracy, muszę coś na szybko zjeść i wziąć jakieś prochy bo nie wytrzymam.
Niech ta @ już przyjdzie i przestanie mnie męczyć, od paru dni jest taka huśtawka że mam dość wszystkiego.
Dzisiaj miałam takie przemyślenia, że chyba starania zaczynają robić mi źle na głowę, jestem już tym zmeczona, zdołowana niepowodzeniami i żyje w zawieszeniu, nie wiem jak to zmienić. Nie wiem czy to PMS czy co, ale widzę totalnie wszystko w czarnych barwach 😫Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 09:43
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley