Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzie wrote:Będziecie oglądać otwarcie igrzysk?
-
Heej, ja właśnie wracam i powoli nadrabiam 😅❤️ widzę że macie jakąś grupę na whatsappie, można dołączyć? 😅
Paima, Suzie, Prezesoowa, CoffeeDream, notsobadd, MummyYummy, ultramaryna_, Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
notsobadd wrote:Leżenie w łóżku i sen… 🙈
Niestety moja przełożona nie jest tego samego zdania bo chodzi z krzywym ryjcem, bo śmiałam powiedzieć że czegoś dziś nie zrobię (co mogę zrobić w poniedziałek), bo źle się czuję 😒
A niech się wali rób absolutnie minimum tak, żeby tylko przetrwać :*Zbuntowana lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dropsik wrote:Nie, bo nie mam TV 🙈 a poza tym mamy z mężem ciekawą książkę do przeczytania i już końcówka i mamy nadzieję ją dziś skończyć 😁 Już się trochę wyjaśniło, ale jeszcze jeden ciekawy wątek pozostał 😉 Już teściowa się pytała czy przywieziemy tę książkę w sobotę, bo pierwszą skończyła i jej też się podobała 😂 to musimy cisnąć!
To nie jest wytłumaczenie, bo na laptopie czy telefonie też można 🤣
Ale fakt, jak jest kolejka to kończcie👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Dropsik wrote:Nie, bo nie mam TV 🙈 a poza tym mamy z mężem ciekawą książkę do przeczytania i już końcówka i mamy nadzieję ją dziś skończyć 😁 Już się trochę wyjaśniło, ale jeszcze jeden ciekawy wątek pozostał 😉 Już teściowa się pytała czy przywieziemy tę książkę w sobotę, bo pierwszą skończyła i jej też się podobała 😂 to musimy cisnąć!27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
grazka0022, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Dawno nie pisałam. Ale strasznie dużo się u mnie działo. W pracy uchowałam sie przez ciąże, ale musiałam zwolnić cały mój zespół, dodatkowo sporo podróży, do tego choroba mojego przyjaciela Maltańczyka i niestety pożegnaliśmy ja po 13 latach, położyło ją w ciągu dwóch dni;( ciężka decyzja o uśpieniu gdyż była z nami od studiów i to było nasze jakby pierwsze dziecko. Jechała ze mną do ślubu, zwiedzała Włochy, jeździła w wózku syna 4 lata w koszyku. Przeżywamy koszmar od kilku dni, nie przestaje płakać. Zanosimy się cała rodzina z płaczu. Dodatkowo w zeszły piątek zasłabłam z wymiotów, musiałam odwołać dyżury i je nadrabiam od wczoraj do niedzieli. Zaczęłam brać leki p/wymiotne i powoli działają ale i tak wieczorem raz muszę zwymiotować. Morfologia poleciała i już mam anemię.
Tyle strasznych i stresujących chwil że nie da się opisaćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 09:50
-
Prezesoowa wrote:Suzie, cudna ta sukienka
U nas też ma dziś być wypłata, ale jest szansa, że ja nie dostanę, bo wredna jędza uprzykrza mi życie jak tylko potrafi
Bo wyjmę rakiety do księgowej 💢Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Dropsiku wszystkiego najlepszego 🥰🥰🥰samych cudownych chwil i szczęśliwego rozwiązania 🥰🥰
Dropsik lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Zimozielona wrote:Hej dziewczyny! Dawno nie pisałam. Ale strasznie dużo się u mnie działo. W pracy uchowałam sie przez ciąże, ale musiałam zwolnić cały mój zespół, dodatkowo sporo podróży, do tego choroba mojego przyjaciela Maltańczyka i niestety pożegnaliśmy ja po 13 latach, położyło ją w ciągu dwóch dni;( ciężka decyzja o uśpieniu gdyż była z nami od studiów i to było nasze jakby pierwsze dziecko. Jechała ze mną do ślubu, zwiedzała Włochy, jeździła w wózku syna 4 lata w koszyku. Przeżywamy koszmar od kilku dni, nie przestaje płakać. Zanosimy się cała rodzina z płaczu. Dodatkowo w zeszły piątek zasłabłam z wymiotów, musiałam odwołać dyżury i je nadrabiam od wczoraj do niedzieli. Zaczęłam brać leki p/wymiotne i powoli działają ale i tak wieczorem raz muszę zwymiotować. Morfologia poleciała i już mam anemię.
Tyle strasznych i stresujących chwil że nie da się opisać
przykro mi z powodu pieska👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Zimozielona wrote:Hej dziewczyny! Dawno nie pisałam. Ale strasznie dużo się u mnie działo. W pracy uchowałam sie przez ciąże, ale musiałam zwolnić cały mój zespół, dodatkowo sporo podróży, do tego choroba mojego przyjaciela Maltańczyka i niestety pożegnaliśmy ja po 13 latach, położyło ją w ciągu dwóch dni;( ciężka decyzja o uśpieniu gdyż była z nami od studiów i to było nasze jakby pierwsze dziecko. Jechała ze mną do ślubu, zwiedzała Włochy, jeździła w wózku syna 4 lata w koszyku. Przeżywamy koszmar od kilku dni, nie przestaje płakać. Zanosimy się cała rodzina z płaczu. Dodatkowo w zeszły piątek zasłabłam z wymiotów, musiałam odwołać dyżury i je nadrabiam od wczoraj do niedzieli. Zaczęłam brać leki p/wymiotne i powoli działają ale i tak wieczorem raz muszę zwymiotować. Morfologia poleciała i już mam anemię.
Tyle strasznych i stresujących chwil że nie da się opisać
Bardzo mi przykro... PrzytulamWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".