Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
@elektro Ja bym jeszcze nie przekreślała naturalnej ciąży. Tak jak dziewczyny piszą... Lekarz widocznie podchodzi na chłodno, ale moim zdaniem trzeba poczekać te 3miesice i wtedy można dopiero coś planować dalej. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie, bo starania zrobią Wam niespodziankę 🩷✊
elektro96, Prezesoowa, MummyYummy, blob, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:Super, że udało się dostać skierowania i widać że konkretna babka. A i tak jak powiedziały dziewczyny, nie skreślaj jeszcze możliwości naturalnego zapłodnienia. Myślę że to jest dobry pomysł, żeby nie mówić mężowi o jej opinii na temat nasienia. Widać że mąż się stara i ma nadzieję na poprawę. A nastawienie naprawdę dużo daje 🥰 a tak spytam, jak nie chcesz mówić to nie ma problemu 😘 Ale rozmawialiście z mężem na temat in vitro, wiesz jakie on miałby zdanie na temat?
Prezesoowa, notsobadd, Vienna, blob, KejtKa, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Suzie, Prezesoowa, CoffeeDream, MummyYummy, Dropsik, notsobadd, Vienna, Zaczarowan, Amira, blob, Gregorka, KejtKa, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
CoffeeDream wrote:Sama nie wiem... Właśnie ostatnio o tym myślałam. U mnie wypada to we wtorek. Możliwe, że jeszcze się namyślę i zrobię, chociaż nie wiem czy jest potrzeba... I też nakręcać się nie chcę. W Enel-med widzę, że już terminu nie ma, ale najwyżej zrobię prywatnie w tym samym laboratorium.
No w moim przypadku chciałam powtórzyć w kontekście dominacji estrogenowej, bo estradiol był z 7 rano, a progesteron z 15:40 zobaczę jeszcze👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
elektro96 wrote:Umówiłam drożność na 10 maja 😊
chyba trzeba powoli otwierać kalendarz na majnotsobadd, elektro96 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Suzie wrote:No w moim przypadku chciałam powtórzyć w kontekście dominacji estrogenowej, bo estradiol był z 7 rano, a progesteron z 15:40 zobaczę jeszcze
Jeśli to Cię w jakiś sposób uspokoi to pewnie, zrób. Zawsze będziesz miała czarno na białym i może nikt już nie pomyli badań 🤪🙄
Edit: u mnie też była lekka przewaga estrogenowa, więc możliwe, że z ciekawości zrobięWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 10:33
-
Prezesoowa wrote:O nie, to jeszcze nie ten moment Może w przyszłym tygodniu
Dlatego napisałam powoliPrezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Prezesoowa wrote:Też mnie wkurza takie podejście, że in vitro jest rozwiązaniem wszystkich problemów. No nie jest. Jego skuteczność jest bardzo ograniczona, jeśli nie zna się przyczyny niepowodzeń. Teraz będą ludzi pragnących dzieci wciągać w program bez szczegółowych badań, bo przecież im za te refundowane próby zapłacą, a może akurat się uda. A dlaczego nikt nie mówi o tym jakie to obciążające psychicznie i fizycznie..
To prawda... Ostatnio słuchałam wywiadu kobiety, która przechodziła przez in vitro. Naprawdę podziwiam za determinację, bo sama nie wiem czy bym zniosła to wszystko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 10:35
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Jeśli to Cię w jakiś sposób uspokoi to pewnie, zrób. Zawsze będziesz miała czarno na białym i może nikt już nie pomyli badań 🤪🙄
Edit: u mnie też była lekka przewaga estrogenowa, więc możliwe, że z ciekawości zrobię
Chyba że organizm mnie zrobi w konia, owu będzie 26 kwietnia to wtedy nie zrobię👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
elektro96 wrote:Umówiłam drożność na 10 maja 😊
Zmotywowałaś mnie, też spróbuję dzisiaj gdzieś umówić drożność. Może któryś pomorski szpital mnie zaskoczy tym razem i gdzieś jednak wykonują 😂Prezesoowa, elektro96, KejtKa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:O super, i jaki macie plan? Będziecie coś zwiedzać?
Prezesoowa, Dropsik, Amira, Majuna lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:O super, polecam takie wyjazdy, mam ich za sobą wiele jak nas deszcz wkurzał to siedzieliśmy w otwartych drzwiach, a z tyłu grzała nas farelka
Oo my też, ale w tym roku jeszcze nie byliśmy Może w majówke sie wybierzemy.Prezesoowa, Vienna, blob lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesoowa wrote:To wtedy w sobotę 4 maja
Nie będę miała wtedy niestety możliwości.👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Prezesoowa wrote:Też mnie wkurza takie podejście, że in vitro jest rozwiązaniem wszystkich problemów. No nie jest. Jego skuteczność jest bardzo ograniczona, jeśli nie zna się przyczyny niepowodzeń. Teraz będą ludzi pragnących dzieci wciągać w program bez szczegółowych badań, bo przecież im za te refundowane próby zapłacą, a może akurat się uda. A dlaczego nikt nie mówi o tym jakie to obciążające psychicznie i fizycznie..
In vitro to jest super szansą dla wielu par. Jest ciężka, jest obciążająca, ale czy wieloletnie starania nie są? Dziewczyny, którym udało się w końcu zajść w ciążę (czasem od razu, a czasem po kilku procedurach) mówią, że żałują, że tak długo zwlekały, często wracają po kolejne dziecko.
Ja wiedziałam,że jeśli starania o drugie dziecko będą się przeciągać to nie będę czekać tak jak przy pierwszym tylko idziemy robić procedurę. Koszty czekania na dziecko były za duże i z perspektywy czasu to widzę bardzo. I ciągną się za mną. Kosztowo czy finansowo już byśmy się zdążyli odkuć, a psychicznie jesteśmy poranieni nadal. Oboje z mężem, a teraz nie wyobrażam sobie, żeby jeszcze mój syn na tym cierpiał.elektro96, Prezesoowa, blob, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:Tyle się tu wczoraj działo, że przyznaję że zapomniałam 😆 udało mi się tylko dwie rzeczy upolować. Za obie 15zł 😍 spódniczka ala zamsz, bardziej zielona niż na zdjęciu i taka zwykła basic koszulka
https://ibb.co/hYyf7bR
(Pierwszy raz wklejam zdjęcie mam nadzieję że działa 😅)
Super łupyVienna lubi tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Prezesoowa wrote:O super! Bardzo lubię Wrocław, już byliśmy tam kilka razy, ale my się lubimy włóczyć po mieście, żeby złapać klimat no i po barach
Również polecam, mieszkam tutaj od 10 lat 😁Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi