Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
elektro96 wrote:No dobrze, melduję że jestem po, weszłam chwilę wcześniej.
Pani doktor bardzo cierpliwa, słuchająca i odpowiadająca na pytania. Jestem bardzo zadowolona. Mówi, że u mnie nie ma do czego się przyczepić. Mam jeszcze zrobić AMH, bo nigdy nie badałam. Dostałam również skierowanie do szpitala na drożność. Po cichu bardzo na to liczyłam, więc to też na plus 😊
Przyjrzała się wynikom męża i widzę, że niestety podchodzi bardziej sceptycznie niż androlog… Stwierdziła, że przy morfologii 0% nie ma szans na naturalną ciążę. Inseminacja również nie wchodzi w grę, jedynie in vitro, a prawidłowych plemników trzeba by poszukać w biopsji. Poleciła poczekać jeszcze te kolejne 3 miesiące, sprawdzić czy po leczeniu męża jest jakaś poprawa. A jeżeli nie, to będzie trzeba decydować o kolejnych krokach…
Cytologia zrobiona, na USG cyców umowilam się na 9 maja.
Podsumowując - pani doktor zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie ogólne. Zmartwiła mnie jedynie tym podejściem do nasienia. 🙄
Ech, z reguły ginekolodzy podchodzą mniej optymistycznie niż androlodzy. Nasz androlog w ogóle nie kazał przejmować się morfologia, powiedział, ze jest to badanie z fragmentu nasienia, wiec nie można stwierdzić, ze w nasieniu nie ma dobrych plemników w ogóle. Dodatkowo czytałam, ze zła morfologia nie oznacza zawsze złego materiału genetycznego, ze taki plemnik jest w stanie zapłodnić i jest z tego zdrowe dziecko.
Ja już przejrzałam cały polski internet, teraz zajęłam się anglojęzycznymi źródłami 😂 i są ciąże naturalne z naprawdę złych wyników, oraz brak ciąż z wyników wyśmienitych, także nie miałabym odwagi powiedzieć komuś, ze nie ma szans. Szanse są; skoro są plemniki.
A co do in vitro, wydaje mi się, ze meska nieplodnosc jest bardzo ciężka do leczenia i stad takie podejście. Ze lepiej nie czarować tylko in vitro.
Mezowi tez bym nic nie mówiła. Ściskam ✊elektro96, Majuna, KejtKa lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
notsobadd wrote:Ja na razie jeszcze w maju odpuszczę drożność, bo nie zgra mi się z urlopem, a może gdzieś pojadę, będę celować w czerwiec lub lipiec. Ale szpitale oddzwonię i wybadam teren ile się czeka. W najgorszym wypadku dostałam namiar od gin na inną, która wykonuje prywatnie. 800 zł to nie majątek, ale jednak szkoda…
Dam Ci znać jak wrażenia po 😁
Trochę mam stresik, bo sama pracuję w szpitalu, ale niekoniecznie widzę siebie w roli pacjenta… 🤣notsobadd lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Chmurka21 wrote:Ech, z reguły ginekolodzy podchodzą mniej optymistycznie niż androlodzy. Nasz androlog w ogóle nie kazał przejmować się morfologia, powiedział, ze jest to badanie z fragmentu nasienia, wiec nie można stwierdzić, ze w nasieniu nie ma dobrych plemników w ogóle. Dodatkowo czytałam, ze zła morfologia nie oznacza zawsze złego materiału genetycznego, ze taki plemnik jest w stanie zapłodnić i jest z tego zdrowe dziecko.
Ja już przejrzałam cały polski internet, teraz zajęłam się anglojęzycznymi źródłami 😂 i są ciąże naturalne z naprawdę złych wyników, oraz brak ciąż z wyników wyśmienitych, także nie miałabym odwagi powiedzieć komuś, ze nie ma szans. Szanse są; skoro są plemniki.
A co do in vitro, wydaje mi się, ze meska nieplodnosc jest bardzo ciężka do leczenia i stad takie podejście. Ze lepiej nie czarować tylko in vitro.
Mezowi tez bym nic nie mówiła. Ściskam ✊
Ja właśnie też ryję przez całe ovu forum 🤣 czytam i zapisuje informacje, które mnie zainteresowały. Niedługo chyba też przeniosę się do źródeł anglojęzycznych 🤪 jeżeli wpadniesz na coś ciekawego, dawaj znać 😘29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Dam Ci znać jak wrażenia po 😁
Trochę mam stresik, bo sama pracuję w szpitalu, ale niekoniecznie widzę siebie w roli pacjenta… 🤣
Tak po cichu liczę, że podzielisz się wrażeniami… 😝
Stresik jest zupełnie zrozumiały, ale będzie okej. Jakieś badania dodatkowe musisz wykonać przed samą drożnością?elektro96, pp2018 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:@Liyss🧚🏻
jakieś wieści od męża?
Dziękuję, że pytasz 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2024, 00:55
Zaczarowan, blob lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
myślę, że ten trud jaki wkładam w poczęcie dziecka, to jak się staramy, szukamy, badamy i poświęcamy dużo czasu i czasami nawet łez, zostanie nam wynagrodzone i będziemy mogły się cieszyć macierzyństwem. Życzę to każdej z nas ❤️
notsobadd, elektro96, blob, pp2018, Speranza :), Malinowysorbet, Chmurka21, Iskiereczka00, MummyYummy, Majuna, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dopiero 15 minut temu go wzięli 🥹 teraz czekam aż dostanę info od niego po, ale nie wiadomo, czy po narkozie da radę pisać SMS do żoneczki 😂 więc za kilka godzin pojadę chociaż na 5 min go zobaczyć.
Dziękuję, że pytasz 😘
Mój do mnie napisał jakieś 2 godziny po tym jak go wzięli na stół operacyjny, więc jest nadzieja. Co prawda był to bełkot, ale napisałPrezesoowa, Vienna, blob, pp2018, Chmurka21, Majuna, Pati2804, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
notsobadd wrote:Tak po cichu liczę, że podzielisz się wrażeniami… 😝
Stresik jest zupełnie zrozumiały, ale będzie okej. Jakieś badania dodatkowe musisz wykonać przed samą drożnością?Majuna lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Ale zajebibi, ja studiowałam biologię. Ale zupełnie nie pracuje w kierunku, a teraz poszłam na marketing z administracjąVienna, pp2018, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:O super! Bardzo lubię Wrocław, już byliśmy tam kilka razy, ale my się lubimy włóczyć po mieście, żeby złapać klimat no i po barach
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:No właśnie nie 🤔 też myślałam, że to będzie konieczne, ale kazali tylko zgłosić się na czczo, żadnych badań
elektro96 lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Kochana a jak u Was wyglada sytuacja z morfologia, bo nie pamietam ?
Ja właśnie też ryję przez całe ovu forum 🤣 czytam i zapisuje informacje, które mnie zainteresowały. Niedługo chyba też przeniosę się do źródeł anglojęzycznych 🤪 jeżeli wpadniesz na coś ciekawego, dawaj znać 😘
U nas z dwóch badań 0%. Ostatnio jakiś lepszy ten wskaźnik teratocostam, ale dwukrotnie wady główek 100%Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 12:45
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Dropsik wrote:Mi też nic nie kazali robić przed drożnością. Po zabiegu dostałam antybiotyk na wszelki wypadek. Czasem zalecają czystość pochwy robić. Zależy od szpitala.
No dokładnie..
Przed drożnością dobrze jest zrobić posiew z szyjki macicy, by nie wprowadzić ew patogenów do jamy brzusznej. To kosztuje grosze, a naprawdę możesz ominąć ew nieprzyjemności 🫂🫂blob, elektro96, Iskiereczka00, Majuna lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dopiero 15 minut temu go wzięli 🥹 teraz czekam aż dostanę info od niego po, ale nie wiadomo, czy po narkozie da radę pisać SMS do żoneczki 😂 więc za kilka godzin pojadę chociaż na 5 min go zobaczyć.
Dziękuję, że pytasz 😘
Wszystkie trzymamy kciuki ❤️ ale domyślam się, ze masz stresLiyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Wczoraj mówiłam Wam, że się czuje meegaa okresowo, a dziś absolutnie nic. Nic nie boli, humor git, cycki nie chcą wybuchnąć. Zwariuje kiedyś. Dobrze, że jutro już piątek, troche odpoczne i psychicznie i fizycznie. A jesli ma przyjść @ to oby w sobotę, żebym akurat miała wolne.
blob, Iskiereczka00, Majuna lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualny
-
Dropsik wrote:Mi też nic nie kazali robić przed drożnością. Po zabiegu dostałam antybiotyk na wszelki wypadek. Czasem zalecają czystość pochwy robić. Zależy od szpitala.
Dropsik lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
No dobrze, czyli motywuję męża do ćwiczeń, skoro Wasz zalecał dużo aktywności fizycznej 🤪blob, Chmurka21, Majuna lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia