X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 12:51

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Też mnie wkurza takie podejście, że in vitro jest rozwiązaniem wszystkich problemów. No nie jest. Jego skuteczność jest bardzo ograniczona, jeśli nie zna się przyczyny niepowodzeń. Teraz będą ludzi pragnących dzieci wciągać w program bez szczegółowych badań, bo przecież im za te refundowane próby zapłacą, a może akurat się uda. A dlaczego nikt nie mówi o tym jakie to obciążające psychicznie i fizycznie..
    No właśnie, to jest wkurzające… Czytałam ostatnio na temat tego, że nadużywa się stwierdzenia „niepłodność idiopatyczna”, tak naprawdę bez wykonania szczegółowych badań… Tak samo stwierdziła dzisiaj moja pani dr - ze widocznie te złe wyniki hormonów męża występują po prostu idiopatycznie… no nie wiem czy się z tym zgadzać. Być może to kwestia jakichś niedoborów… Nie mam pojęcia, ale chciałabym jeszcze poszukać przyczyny.
    Dla mnie osobiście in vitro nie byłoby wcale pójściem na skróty… bo tak jak piszesz, nikt nie mówi o tym jak bardzo to wszystko jest obciążające.

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Zmotywowałaś mnie, też spróbuję dzisiaj gdzieś umówić drożność. Może któryś pomorski szpital mnie zaskoczy tym razem i gdzieś jednak wykonują 😂
    Motywuję Cię!!! 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    Ja już stwierdziłam, że dzisiaj chwytam byka za rogi 😁 w maju umówiłam tyle wizyt, że chyba wysiądę psychicznie i finansowo 🤪🤣

Prezesoowa, notsobadd, blob, Pati2804 lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Iskiereczka00 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w kibelku i do Was piszę 🙈 zauważyłam plamienia, ale dzięki temu, że mogę się tym z Wami podzielić, to jest lżej niż zazwyczaj. Dam sobie dzień, dwa i zacznę znowu walczyć o kolejny cykl 💪 Może faktycznie spróbuję z gluckophage i dam Wam znać czy będą efekty.

Majuna lubi tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza

04.24 metformina
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid

🧔🏻‍♂️ 36
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Prezesoowa, elektro96, Zaczarowan, MummyYummy, blob, Majuna lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Rozumiem niepewność ze względów religijnych. Na pewno będziecie potrzebować czasu i wielu rozmów żeby ewentualnie wziąć to pod uwagę. Mam nadzieję, że jednak ta decyzja Was ominie i już za niedługo będziecie tulić Waszego maluszka 🥰
    Ja akurat in vitro postrzegam trochę inaczej. Być może przez studia, które mnie trochę oswoiły z tematem. Ale uważam że in vitro to prawdziwy cud medycyny ❤️ i bardzo mnie cieszy że w Polsce będzie refundowane, bo jest to nadzieja dla wielu par 🥰

Ooo a co studiowałaś? Ja akurat w 100% popieram in vitro, jeśli bedzie trzeba to też sie zainteresujemy, ale licze, ze nie, w koncu to dopiero 2cs :) Też bardzo się ciesze z refundacji!

Prezesoowa, CoffeeDream, Vienna, blob lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

11 cs
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie - ❄️

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @Gregorka tulę... Przyznam się nieśmiało, że w swojej naiwności też sobie rano siknęłam, ale Wam nawet nie pisałam... Chyba synchronizujemy sobie cykle. Kiedy masz termin @? 😅
    Właśnie na dzisiaj ovu mi wyznaczyła,a Tobie 😁? Ten cykl też był pierwszy na aromku,więc zobaczę czy mi się nie poprzesuwa 🤭🤔

Amira, Majuna lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Motywuję Cię!!! 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    Ja już stwierdziłam, że dzisiaj chwytam byka za rogi 😁 w maju umówiłam tyle wizyt, że chyba wysiądę psychicznie i finansowo 🤪🤣

Ale dobrze rozumiem, że drożność robisz na nfz? Bardzo szybko udało Ci się załatwić termin ☺️

Prezesoowa, elektro96, Majuna lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    No dobrze, melduję że jestem po, weszłam chwilę wcześniej.
    Pani doktor bardzo cierpliwa, słuchająca i odpowiadająca na pytania. Jestem bardzo zadowolona. Mówi, że u mnie nie ma do czego się przyczepić. Mam jeszcze zrobić AMH, bo nigdy nie badałam. Dostałam również skierowanie do szpitala na drożność. Po cichu bardzo na to liczyłam, więc to też na plus 😊
    Przyjrzała się wynikom męża i widzę, że niestety podchodzi bardziej sceptycznie niż androlog… Stwierdziła, że przy morfologii 0% nie ma szans na naturalną ciążę. Inseminacja również nie wchodzi w grę, jedynie in vitro, a prawidłowych plemników trzeba by poszukać w biopsji. Poleciła poczekać jeszcze te kolejne 3 miesiące, sprawdzić czy po leczeniu męża jest jakaś poprawa. A jeżeli nie, to będzie trzeba decydować o kolejnych krokach…
    Cytologia zrobiona, na USG cyców umowilam się na 9 maja.
    Podsumowując - pani doktor zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie ogólne. Zmartwiła mnie jedynie tym podejściem do nasienia. 🙄
    A to jest lekarka zajmująca się niepłodnością? Bo jak byłam.u swojej zwykłej ginekolog latem to skrytykowała wyniki mojego męża,że nie ma idealnych,że morfologia i hba do poprawy, natomiast klinika pochwaliła, wydaj mi się,że pod innym kontem patrzą, podobnie tak jak androlog 🤔❤️ super,że u Ciebie nie ma się o co przyczepić i udalo sie uzyskac skierowanie na droznosc 😊❤️a jeśli chodzi o inseminacje to mojej znajomej udało się przy morfologii partnera 0%( za dopłatą można plemniki rozruszać) I mają zdrowego synka 🩵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 11:12

Prezesoowa, CoffeeDream, blob, Majuna lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Rozumiem niepewność ze względów religijnych. Na pewno będziecie potrzebować czasu i wielu rozmów żeby ewentualnie wziąć to pod uwagę. Mam nadzieję, że jednak ta decyzja Was ominie i już za niedługo będziecie tulić Waszego maluszka 🥰
    Ja akurat in vitro postrzegam trochę inaczej, mimo że też jestem wierząca. Być może przez studia, które mnie trochę oswoiły z tematem. Ale uważam że in vitro to prawdziwy cud medycyny ❤️ i bardzo mnie cieszy że w Polsce będzie refundowane, bo jest to nadzieja dla wielu par 🥰
    Też tak myślę, tym bardziej, że naprawdę nikogo nie krzywdzę tym, że chcielibyśmy po prostu zostać rodzicami…

Prezesoowa, notsobadd, Vienna, blob, Majuna lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ale dobrze rozumiem, że drożność robisz na nfz? Bardzo szybko udało Ci się załatwić termin ☺️
    Tak, na NFZ i bardzo się z tego cieszę, bo zawsze to jakieś zaoszczędzone pieniążki 😊 powiem Ci, że bylam w szoku, bo pani położna zaproponowała że mogę nawet jutro przyjechać, ale nie zgrywa się to u mnie z dniem cyklu 🤣🤣
    To nieduży szpital w niedużym mieście, więc może dlatego termin taki szybki… 🤔

Prezesoowa, Zaczarowan, Chmurka21, notsobadd, Gregorka, MummyYummy, blob, pp2018, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Skoro tak to ja się też zapisałam na USG piersi, przynajmniej gin przestanie mi psioczyć :P
    No i cudnie! Jeżeli chociaż jedną z Was moja wczorajsza historia zmotywowała do badan, to czuję się wygrana 😊

Prezesoowa, pp2018, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    A to jest lekarka zajmująca się niepłodnością? Bo jak byłam.u swojej zwykłej ginekolog lato skrytykowała wyniki mojego męża,że nie ma idealnych,że morfologia i hba do poprawy, natomiast klinika pochwaliła, wydaj mi się,że pod innym kontem patrzą, podobnie tak jak androlog 🤔❤️ super,że u Ciebie nie ma się o co przyczepić i udalo sie uzyskac skierowanie na droznosc 😊❤️a jeśli chodzi o inseminacje to mojej znajomej udało się przy morfologii partnera 0%( za dopłatą można plemniki rozruszać) I mają zdrowego synka 🩵
    Ta Pani dr pracuje właśnie w klinice niepłodności w Poznaniu, także raczej zna się na rzeczy 🙄 Zobaczymy, czas pokaże co będzie dalej ♥️ dziękuję za dobre słowa 😘

Gregorka, Majuna lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro dobrze, że dostałaś skierowanie na droznosc 🤞🏻
    Co do wyników męża to macie 2 różne opinie od różnych lekarzy. Nie wiem co o tym sądzić, jedynie mogę podzielić się moim doświadczeniem. Mój mąż może morfologii nie ma 0% ale pierwszy wynik to ilość i ruchliwość poniżej normy. Moja gin do której przyszłam od razu powiedziała, że ciąża naturalna będzie raczej niemożliwa i mam się nie martwić bo od czerwca wchodzi refundacja in vitro więc jak najbardziej i. Vitro dla nas. To była moja ostatnia wizyta u tej lekarki. Lekarz męża powiedział, że jak najbardziej będzie możliwość naturalnego poczęcia i ja też poszłam do innego gin i powiedziała to samo i się wręcz dziwiła, że poprzedni gin mi od razu mówił o in vitro. Ona pracuje też w klinice i spokojnie mogła mi powiedzieć in vitro i nawet mnie skierować do tej kliniki a tego nie zrobiła. Powiedziała, że dla niektórych to teraz jest kasa najważniejsza.

Wiesz jak ogólnie jesteś zadowolona z tego lekarza to ok, ja pewnie bym poszła jeszcze do innego zweryfikować.

Co do nie mówienia mężowi to wiadomo lepiej nie mówić niż ma stracić zapał ale ja od razu mężowi powiedziałam a on wtedy miał nałożony holter. Nie pytajcie jakie miał ciśnienie wtedy 🙈 ja bym po nocach nie umiała spać jakbym wiedziała, że wiem o czymś i zatajam to przed mężem. Ale to ja 😂 a mama by mnie chyba sprowadziła na ziemię i powiedziała, że z facetami trzeba krótko 🤪

Ale my z mężem rozmawiamy o wszystkim zawsze i oboje chcemy wiedzieć zawsze nawet najgorszą prawdę.

Elektro powodzenia dla Was. Ja mam co do Was dobre przeczucia. Za 3 miesiące wynik może się zmienić, leczenie może pomóc i zmiana stylu życia męża też. Już teraz mieliście lepsze wyniki a to dużo krok w przód 🥹✊🏻✊🏻

elektro96, Majuna lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że in vitro jest pójściem na skróty nie dla staraczek a dla samych lekarzy. Wiadomo, jak są przesłanki, była diagnostyka to co innego. Ale jak nie było pełnej diagnostyki, podstawowych badań a lekarz od razu kieruje na in vitro to wg mnie jest coś nie tak.

I nie pisze teraz Elektro o Tobie 😁😘

Tylko ogólnie o podejściu lekarzy, którzy będą teraz zafiksowani na tym punkcie. Ja miałam umówić się na darmową wizytę do kliniki niepłodności i dali mi termin online i podali nazwisko lekarza. Weszłam na znany lekarz i opinie, że lekarz bez diagnostyki od razu kieruje na inseminacje albo in vitro. I to nie był 1 komentarz a ponad 50% wszystkich komentarzy. Zrezygnowałam z tej wizyty

elektro96, Prezesoowa, Chmurka21, notsobadd, blob, pp2018, Majuna lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Co do wyników męża to macie 2 różne opinie od różnych lekarzy. Nie wiem co o tym sądzić, jedynie mogę podzielić się moim doświadczeniem. Mój mąż może morfologii nie ma 0% ale pierwszy wynik to ilość i ruchliwość poniżej normy. Moja gin do której przyszłam od razu powiedziała, że ciąża naturalna będzie raczej niemożliwa i mam się nie martwić bo od czerwca wchodzi refundacja in vitro więc jak najbardziej i. Vitro dla nas. To była moja ostatnia wizyta u tej lekarki. Lekarz męża powiedział, że jak najbardziej będzie możliwość naturalnego poczęcia i ja też poszłam do innego gin i powiedziała to samo i się wręcz dziwiła, że poprzedni gin mi od razu mówił o in vitro. Ona pracuje też w klinice i spokojnie mogła mi powiedzieć in vitro i nawet mnie skierować do tej kliniki a tego nie zrobiła. Powiedziała, że dla niektórych to teraz jest kasa najważniejsza.

Wiesz jak ogólnie jesteś zadowolona z tego lekarza to ok, ja pewnie bym poszła jeszcze do innego zweryfikować.

Co do nie mówienia mężowi to wiadomo lepiej nie mówić niż ma stracić zapał ale ja od razu mężowi powiedziałam a on wtedy miał nałożony holter. Nie pytajcie jakie miał ciśnienie wtedy 🙈 ja bym po nocach nie umiała spać jakbym wiedziała, że wiem o czymś i zatajam to przed mężem. Ale to ja 😂 a mama by mnie chyba sprowadziła na ziemię i powiedziała, że z facetami trzeba krótko 🤪

Ale my z mężem rozmawiamy o wszystkim zawsze i oboje chcemy wiedzieć zawsze nawet najgorszą prawdę.

Elektro powodzenia dla Was. Ja mam co do Was dobre przeczucia. Za 3 miesiące wynik może się zmienić, leczenie może pomóc i zmiana stylu życia męża też. Już teraz mieliście lepsze wyniki a to dużo krok w przód 🥹✊🏻✊🏻
    Dzięki Kochana, to naprawdę bardzo cenne słowa dla mnie 😘 moja pierwsza ginekolog w listopadzie też nie dała nam do zrozumienia, że nie mamy co liczyć na naturalna ciąże. Androlog tak samo, nie skreślił nas do tej pory. Może faktycznie potrzeba czasu… tak jak wczoraj pisała Prezesowa, po 3 miesiącach jeszcze nie wszystkie plemniczki wyprodukowały się prawidłowo, może za kolejne 3 miesiące będzie chociaż 1-2% prawidłowych… zobaczymy. Na ten moment dzisiejsza ginekolog bardzo dużo zyskała w moich oczach, do tego lokalizacja dla mnie idealna, bo ja jako niedzielny kierowca mogę sobie na spokojnie dojechać 🤣, skierowanie na drożność to kolejny duży plus… myślę że mimo wszystko zostanę tam na dłużej 😊 Ale podejdę na chłodno do jej opinii. Zrobimy co w naszej mocy przez te następne 3 miesiące 😊
    Co do ukrywania czegoś przed mężem… mi też to nie wychodzi i od razu po mnie widać że ściemniam. Ale dzisiaj naprawdę chciałabym mu tego oszczędzić, nie mam siły na jego łzy… Wykorzystamy ten jego zapał w najbliższym czasie, a jeśli nie będzie poprawy, to czekają nas poważne rozmowy 😊

CoffeeDream, Liyss🧚🏻, blob, Majuna lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Ja z moim mam tak samo, wszystko "Wypierdze" a teraz robie mu prezent niespodzianke na majówkę, bo ma urodziny w maju, ale ja wtedy mam delegacje. I wynajmuje mu sportowy samochód. Trzymajcie kciuki, żebym się nie wygadała.

Elektro, trzymam kciuki za poprawienie wyników męża. Idziecie w dobrym kierunku, a to najważniejsze.

Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Vienna, blob, Majuna lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

11 cs
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie - ❄️

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro, zapoczątkowałaś pospolite ruszenie na gabinety 😝😘

Prezesoowa, grazka0022, elektro96, blob, pp2018, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie jeszcze w maju odpuszczę drożność, bo nie zgra mi się z urlopem, a może gdzieś pojadę, będę celować w czerwiec lub lipiec. Ale szpitale oddzwonię i wybadam teren ile się czeka. W najgorszym wypadku dostałam namiar od gin na inną, która wykonuje prywatnie. 800 zł to nie majątek, ale jednak szkoda…

elektro96, Majuna lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ