X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    @Coffee przytulam 🫂🫂 jednak intuicja nie zawodzi.

Wiem, ze się tak wydaje, ze wszystkim dookoła ciąża wychodzi raz dwa, a nam nie. Ale wystarczy spojrzeć na to forum, ze jest nas jednak sporo.
    Ja od kiedy się staram to tez mam wrażenie, ze ciagle ktoś informuje o ciąży. Ale myśle, ze zawsze te ciąże były, tylko kiedyś mnie to nie dotykało personalnie.

Wysyłam ciepłe fluidy 🫶🫶🫶 kiedyś na pewno się uda 🥰

Dziękuję za ciepłe słowa 🩷
    Czasami mam wyrzuty sumienia, że Wam tutaj narzekam, gdzie same borykacie się często dłużej ze staraniami.

Ale już trudno. Trzeba iść do przodu... Trochę posmutalam, ale nic mi to nie da.
    Najbardziej mnie dobije, jeśli w tym cyklu się nie uda. Nie ukrywam, że pokładam w nim głębokiej nadzieje.

• Suzie Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Czasami mam wyrzuty sumienia, że Wam tutaj narzekam, gdzie same borykacie się często dłużej ze staraniami.

Ale już trudno. Trzeba iść do przodu... Trochę posmutalam, ale nic mi to nie da.
    Najbardziej mnie dobije, jeśli w tym cyklu się nie uda. Nie ukrywam, że pokładam w nim głębokiej nadzieje.

Ja ostatnio też myślałam, że jak będę bardzo zadowolona z tego okresu płodnego a wyjdzie, że się nie udało to chyba pierwszy raz się załamie. Wcześniej miałam "wymówki", że się nie udało, bo pewnie to czy tamto, a jak dam z siebie wszystko to już nie będę miała wytłumaczenia...

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Oooo, Kochana, przybijam piątkę z tym snem - u mnie może nie aż tak hardcorowo, ale ja mam kilka snów które regularnie mi się powtarzają i jednym z nich jest właśnie taki, że nagle przypominam sobie, że biorę ślub, a wyglądam jak straszydło. Często nie mogę dotrzeć do kosmetyczki na czas albo zaczynam robić makijaż na jakieś 10 minut przed ceremonią. I też wszystko zawsze jest w plenerze, ja jakiejś łące z jeziorem 🤭

A jeśli chodzi o krosty, to co obstawiasz? Hormony czy coś innego?
    To ja też mam kilka powtarzających się snów. Jeden jest szczególnie kiepski. Dość często śni mi się, że chcę skorzystać z toalety, ale wszystkie, do których wchodzę są albo brudne albo nie mają drzwi. I zawsze jestem w szkole. Dziwny ten sen. Kiedyś śniło mi się notorycznie, że spóźniam się na pociąg.

U mnie dziś lekki wzrost temperatury z 36.80 na 36.87 😏 Ale drapie mnie w gardle, więc może coś mnie bierze.

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Chociaż tyle dobrego, że miałaś czas się psychicznie nastawić a nie dostałaś takiego strzała między oczy 😑 Marne to pocieszenie, ale zawsze. Dobrze, że już trochę ochłonęłaś.
    Doczytałam, że to już końcówka ciąży tej koleżanki. Mam nadzieję, że zanim zacznie wysyłać zdjęcia dziecka to będziesz już miała swojego kropka pod sercem 💚

CoffeeDream, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 wrote:
    To ja też mam kilka powtarzających się snów. Jeden jest szczególnie kiepski. Dość często śni mi się, że chcę skorzystać z toalety, ale wszystkie, do których wchodzę są albo brudne albo nie mają drzwi. I zawsze jestem w szkole. Dziwny ten sen. Kiedyś śniło mi się notorycznie, że spóźniam się na pociąg.

U mnie dziś lekki wzrost temperatury z 36.80 na 36.87 😏 Ale drapie mnie w gardle, więc może coś mnie bierze.

A przypomnij, który to dc u Ciebie?

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Zaraz druga przepłynie 🤣 Mam wrażenie, że to się nigdy nie kończy 🙈🙈

Dokładnie... właśnie jedna z moich koleżanek to już o drugiej ciąży informowała 🙄

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyiss, jak tam mężuś się czuje? Byłas już u niego?

CoffeeDream, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Chociaż tyle dobrego, że miałaś czas się psychicznie nastawić a nie dostałaś takiego strzała między oczy 😑 Marne to pocieszenie, ale zawsze. Dobrze, że już trochę ochłonęłaś.
    Doczytałam, że to już końcówka ciąży tej koleżanki. Mam nadzieję, że zanim zacznie wysyłać zdjęcia dziecka to będziesz już miała swojego kropka pod sercem 💚

Jeeeeju... Dziękuję 🥹 wzrusz za tyle ciepłych słów od Was, które tu dziś czytam 🩷

Dropsik lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie, jak nasza paczka się nie rozsypała to była dziwna sytuacja. Ciężarna miała żal do dziewczyny, która półtorej roku próbowała zajść w ciążę i nic (zaawansowane pcos). Miała żal, że się nie jara i nie wybucha entuzjazmem na myśl o ciąży. Mówiła, że "a czy to moja wina że ja jestem w ciąży a ona nie? Musi być na mnie zła i mnie nienawidzić?". Z tym, że nie była zła ani jej nienawidziła, po prostu nie chciała z nią rozmawiać. Ze strony tej ciężarnej też wyszło zero empatii....

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro, prezesowa, Amira, Dropsik dziękuję, że pytacie 😘

Suzie, ale plany! Ale dobrze mieć plan działania. Ja ostatnio napisałam plan w notesie i już praktycznie wykreślone i zrealizowany wszystko. Motywujące. Trzymam kciuki za wyniki ✊🏻

Chmurka kciuki ✊🏻 mnie czasami bolą piersi przed @ ale tylko jak dotknę więc często w II fazie dotykam i sprawdzam haha 😜

Iskiereczka00 masz 33 lata? W życiu to nie jest za późno 😁 może gdybyś miała 50 😜

CoffeeDream ale co, ona odzywa się do Ciebie rzadko i nagle z taką informacją.. ale ja też czasami dziwnie się czuję jak się dowiem, że komuś w otoczeniu się udało i to praktycznie bez starań. Wiecie o co chodzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2024, 00:55

Dropsik, Prezesoowa, Iskiereczka00, Amira, Anonim1992, KejtKa lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ale wiecie, jak nasza paczka się nie rozsypała to była dziwna sytuacja. Ciężarna miała żal do dziewczyny, która półtorej roku próbowała zajść w ciążę i nic (zaawansowane pcos). Miała żal, że się nie jara i nie wybucha entuzjazmem na myśl o ciąży. Mówiła, że "a czy to moja wina że ja jestem w ciąży a ona nie? Musi być na mnie zła i mnie nienawidzić?". Z tym, że nie była zła ani jej nienawidziła, po prostu nie chciała z nią rozmawiać. Ze strony tej ciężarnej też wyszło zero empatii....
    Widziałam takie posty na grupach różnych, że ciężarna, najczęściej zachodziła od strzała lub wpadka i zdziwienie, że staraczka się nie cieszy jej szczęściem i nie pieje z zachwytu.
    I jeszcze te teksty: to nie moja wina... 😡🤡 no jakby tej staraczki też nie. Ale z drugiej strony nie wierzę, że ta pozbawiona empatii laska była dobrą koleżanką, więc może i lepiej, że ich drogi się rozeszły.

Jeszcze co mnie uderzało na grupie staraczek(OMG) laski po milionach badań, zabiegach zachodziły w ciążę i nagle zaczęły na inne staraczki najeżdżać, że "za mocno chcesz", "musisz odpuścić" 🤡🤡 No słabe to było. Nawet jak ktoś wypomniał im to, to gadały o tym jak to odpuściły i nagle zaszły 🤣 A to nic, że miały usuwane polipy czy brały inne leki w tamtym czasie. Jeju, ale mam alergię na takie przytyki.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

No wg mnie to nie należy wymagać tego, żeby ktoś skakał i cieszył się w taki sposób jak sobie życzymy. Trzeba zaakceptować fakt, że drugiej stronie może być źle i nie dobijać jej dodatkowo takimi tekstami.

Dropsik, Suzie, blob, KejtKa lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Widziałam takie posty na grupach różnych, że ciężarna, najczęściej zachodziła od strzała lub wpadka i zdziwienie, że staraczka się nie cieszy jej szczęściem i nie pieje z zachwytu.
    I jeszcze te teksty: to nie moja wina... 😡🤡 no jakby tej staraczki też nie. Ale z drugiej strony nie wierzę, że ta pozbawiona empatii laska była dobrą koleżanką, więc może i lepiej, że ich drogi się rozeszły.

Jeszcze co mnie uderzało na grupie staraczek(OMG) laski po milionach badań, zabiegach zachodziły w ciążę i nagle zaczęły na inne staraczki najeżdżać, że "za mocno chcesz", "musisz odpuścić" 🤡🤡 No słabe to było. Nawet jak ktoś wypomniał im to, to gadały o tym jak to odpuściły i nagle zaszły 🤣 A to nic, że miały usuwane polipy czy brały inne leki w tamtym czasie. Jeju, ale mam alergię na takie przytyki.

No jak słyszę odpuść to zajdziesz i to od kogoś kto nie planował ciąży albo od staraczki, która jest po diagnostyce i jakiś zabiegach to mam w głowie : aha spoko, dzięki za radę, w sumie czemu na to wcześniej nie wpadłam 🤪🤪

elektro96, Suzie, Prezesoowa, blob, Majuna, MummyYummy, Iskiereczka00, Speranza :), Malinowysorbet lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

Czy czasem na wizażu nie było kiedyś takiej dziewczyny co edukowała inne, że muszą odpuścić? 😂

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • Czarnusia Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amira wrote:
    Z tego co wiem, to w fazie folikularnej nie powinno przekraczać 15mm, wyjątkiem jest endometrium kobiety w ciąży, wtedy przekracza.

Edit. Ale wydaje mi się, że między 15, a 17 wielkiej różnicy nie ma, dlatego może nic nie powiedział doktor.

Dziękuję ci bardzo za odpowiedź trochę mnie to uspokoiło 😊 pozdrawiam serdecznie

Amira lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A czy Was rodzice pytają czy się staracie/staralyscie? Mnie jeszcze nie, ale zastanawiam się co miałabym odpowiedzieć. Nie chcę się tłumaczyć, ale nie chcę też odpowiedzieć opryskliwe, bo jednak rodziców szanuję, a wiem, że mogą spytać ze zwyklej troski.

Moja mama się pytała. Powiedziałam tylko, że chcielibyśmy, ale ja się najpierw muszę przebadać (wtedy to była prawda). Teraz już nie pyta, wie że miało się to zadziac w marcu/kwietniu. Nie wyprowadziłam z błędu, że zaczęliśmy wcześniej 😂

CoffeeDream, Rachelka23 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Wracam do Was z informacją - mój dzidziuś z bijącym serduszkiem ma się dobrze 😻❤️ Kochane, proszę o zaciśnięcie jeszcze mocniej kciuków 🍀🤞🏻 Bo jest mały krwiak..

Później Was nadrobię, miłego popołudnia 💋

Suzie, Prezesoowa, elektro96, notsobadd, CoffeeDream, Gregorka, Dropsik, Zaczarowan, Pati2804, grazka0022, Liyss🧚🏻, Rachelka23, Paima, blob, Majuna, MummyYummy, Iskiereczka00, Leśneintro, Miś, Speranza :), Malinowysorbet, Vienna, Amira, Anonim1992, PaulaG lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    No wg mnie to nie należy wymagać tego, żeby ktoś skakał i cieszył się w taki sposób jak sobie życzymy. Trzeba zaakceptować fakt, że drugiej stronie może być źle i nie dobijać jej dodatkowo takimi tekstami.

U nas chyba to był jeden z powodów rozpadu. Nie jestem osobą, która za przeproszeniem "sika" na widok dziecka i ciągle słodzi jakie cudowne. To był jeden z powodów dlaczego nie poszłam na baby shower, bo to była impreza typu och i ach 🙈

Speranza :), Amira, KejtKa lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Wracam do Was z informacją - mój dzidziuś z bijącym serduszkiem ma się dobrze 😻❤️ Kochane, proszę o zaciśnięcie jeszcze mocniej kciuków 🍀🤞🏻 Bo jest mały krwiak..

Później Was nadrobię, miłego popołudnia 💋

Trzymamy 👌 nasza konduktorka gdzieś zaginęła, ale ja czekałam na info ❤️

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Mi też nic nie kazali robić przed drożnością. Po zabiegu dostałam antybiotyk na wszelki wypadek. Czasem zalecają czystość pochwy robić. Zależy od szpitala.
    Mi też nic nie kazali, a miałam prywatnie robiona z histero tylko profilaktycznie dostałam antybiotyk😊

elektro96 lubi tę wiadomość

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ