Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczarowan wrote:Owszem będzie Ci niedobrze, ale to przez najbliższe kilka tygodni, później twój organizm się przyzwyczai ehhh.. a co ją to obchodzi? Za późno/za szybko.. nigdy nie dogodzisz 🤪 😘
Iskiereczka00 lubi tę wiadomość
-
Smerfetka, super informacja ! Trzymamy kciuki za kropka ♥️
Gregorka, dziękuję za odpowiedź. ♥️ Zastosuję się w takim razie do zaleceń w moim szpitalu 😊
Prezesowa, jak tata?Smerfetkaa, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Wracam do Was z informacją - mój dzidziuś z bijącym serduszkiem ma się dobrze 😻❤️ Kochane, proszę o zaciśnięcie jeszcze mocniej kciuków 🍀🤞🏻 Bo jest mały krwiak..
Później Was nadrobię, miłego popołudnia 💋
Kciuki dalej zaciśnięte ✊ na pewno będzie dobrze, a krwiak się wchłonie!
Jak się słuchało bicia serduszka? 🥹🩷Smerfetkaa lubi tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Cześć dziewczyny,
Wracam do Was z informacją - mój dzidziuś z bijącym serduszkiem ma się dobrze 😻❤️ Kochane, proszę o zaciśnięcie jeszcze mocniej kciuków 🍀🤞🏻 Bo jest mały krwiak..
Później Was nadrobię, miłego popołudnia 💋
Smerfetko, to bardzo dobre wiadomości! 🥰
Kciuki obecne nadal 🤞🏻🤞🏻🍀
Nieee no, dzisiaj to normalnie przegięłam. Poszłam na drzemkę, która trwała półtorej godziny. Czuję się jakbym spała z 6 😂 co za dzień.
Odnośnie tematu - mnie rodzice nie za bardzo pytają. Tata czasem dogryza coś o wnukach, ale ją utrzymuje narrację, że nie chce/nie mogę dzieci. Tak pół żartem, pół serio odpowiadam, że pewnie sami juz nie wiedzą co i jak 🤭Smerfetkaa, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:A czy Was rodzice pytają czy się staracie/staralyscie? Mnie jeszcze nie, ale zastanawiam się co miałabym odpowiedzieć. Nie chcę się tłumaczyć, ale nie chcę też odpowiedzieć opryskliwe, bo jednak rodziców szanuję, a wiem, że mogą spytać ze zwyklej troski.
Mówiłam, że nie, bo mamy czas. Oni i tak by nie zrozumieli. Gdybym miała inne relacje, gdyby mój rodzice byli inni to bym powiedziała. Moja matka jakby się dowiedziała, że mamy problemy to by do mnie potem dzwoniła co chwilę i pytała o postępy plus musiałabym ja ją uspokajać 🤦♀️ Nie miałam na to siły. -
CoffeeDream wrote:A przypomnij, który to dc u Ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 18:57
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Później Was nadrobię, miłego popołudnia 💋Smerfetkaa lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:U mnie już jest po fali ciąż. Większość zdążyła już urodzić zanim się zaczęliśmy się starać, więc mamy spokój. 🤣
A u nas dopiero przed, i powiem wam mam nadzieję że będziemy pierwsi i że my już będziemy mieć bąbla a dopiero nasi znajomi znaczą się starać.Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Smerfetka super, że jest serduszko ✊🏻
Mnie rodzice nie pytali ani teściowie jakoś bezpośrednio. Mama czasami jak gdzieś jesteśmy i są dzieci to mówi : ooo dzieci to są kochane 😂 - teściowie kiedyś na żarty, że może kiedyś doczekają się wnuka.
Może jakby bezpośrednio zapytali to bym bezpośrednio powiedziała prawdę. Jak ktoś zagaduje na około, to odpowiedz też jest na około 😂😘
Ale ostatnio mówiłam rodzicom o tej trombofilie wrodzonej i o trudnościach z ciążą to może się coś domyślają. Chociaż oni nie zrozumieją. Wg nich to trzeba odpuścić i się nie stresować xd. Jedynie mamie mówiłam, że w ciąży bym musiała zastrzyki w brzuch.Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Później Was nadrobię, miłego popołudnia 💋Smerfetkaa, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
LH. 8.96
FSH. 5.55
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
U mnie teściowa przestała pytać już dość dawno temu. Tata zawsze na święta pytał kiedy drugie dziecko. Ale nie mieliśmy wspólnej Wigilii już od 9 lat, więc przestał pytać. Denerwują mnie takie osobiste pytania.
A w kwestii koleżanek... U mnie w pracy 6 zdążyło zajść w ciążę albo urodzić przez czas naszych starań. Na początku było mi ciężko. A teraz jakoś tak na chłodno do tego podchodzę.CoffeeDream lubi tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
LH. 8.96
FSH. 5.55
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
A mam koleżankę która ma 2 czy 3 miesięczne dziecko i do niej „nie mam problemu” że tak powiem, bo ona sama mówi że dziękuję Bogu że jej się udało za 1 razem z córką, a z synem za 3 bo wie ze ludzie sie x lat starają. I wiem ze mocno mi kibicuje. Czuję się z nią i z jej córką i synem (syn ok. 5 lat) bardzo dobrze
No i jest ta psiapsi co wczoraj była u neurochirurga i dostała zielone światło na starania i już rozmawiałyśmy o tym, że co by się nie działo to siedzimy w tym razem i jeśli któraś zajdzie pierwsza to obie się wspieramy mimo wszystko. Ja jej życzę nawet zajścia za 1 razem, nie chcę żeby cierpiała, a ona wie jak ja się czulam jak się nie udało. Ale my się znamy od zerówki i takie rzeczy przeszłyśmy razem, że mam nadzieję i myślę że nic tego nie złamie.
Mam jeszcze trzecią koleżankę z pracy i ona o 1 dziecko 2 lata się starała, po drodze poronienie i o 2 dziecko pół roku. Ona też mi dobrze radzi i wiem że dobrze życzy.
Jak na ten moment to mam wrażenie że mam wszędzie wsparcie.
Ciekawe jak to wszystko będzie później.
Ale dziewczyny, może to jest płytkie, ale otaczajcie się osobami które na was pozytywnie wpływają, ale ja sobie takie grono „zrobiłam”. Jak ktoś jest negatywny dla mnie to odpada z grona znajomych i niestety nie mam sentymentów. Wszystkie wampiry energetyczne out.
A forumowe ciążę to dla mnie miód na moje serce i czuję się jak ciocia tych Waszych bąbli ❤️
Pati2804, Rachelka23, blob, Majuna, Prezesoowa, Paima, CoffeeDream, Suzie, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
A ciąże forumowe to inna bajka.nigdy nie poczułam tego zakłucia w sercu z zazdrości.
Zawsze się cieszę i życzę jak najlepiej każdej kobiecie z brzuchem 🥹
Ale jak ktoś mówi o odpuszczaniu i wyluzowaniu to ja dostaje wścieku macicy 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2024, 00:56
Pati2804, notsobadd, Rachelka23, Majuna, blob, Dropsik, CoffeeDream, Malinowysorbet, Anonim1992 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Liyss🧚🏻 wrote:Ja w sumie na początku starań, jak koleżanka, która nigdy nie planowała dziecka zaszła w ciążę to jakoś zabolało mnie w sercu. I wiecie, ja jej życzę jak najlepiej, bardzo ją lubię. Nie atakowała mnie ciążowymi tematami ani nic takiego. I taka była reakcja mojego organizmu. Mam wrażenie, że działo się to poza mną. Ale wybaczam to sobie, jestem człowiekiem z emocjami po prostu. Bo szczerze to ja nigdy w życiu nikomu niczego nie zazdrościłam serio. Bo czyjeś sukcesy nie odbierają moich sukcesów.
A ciąże forumowe to inna bajka.nigdy nie poczułam tego zakłucia w sercu z zazdrości.
Zawsze się cieszę i życzę jak najlepiej każdej kobiecie z brzuchem 🥹
Ale jak ktoś mówi o odpuszczaniu i wyluzowaniu to ja dostaje wścieku macicy 😂😂
Z tym odpuszczaniem to podzielam. Raz mnie mąż takim tekstem poczęstował 😂 nie chciałybyście być w jego skórze 😂 Odpuściłam to ja sobie prawie jego wtedy 🤭blob, Prezesoowa, Dropsik, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:54
blob, notsobadd, Prezesoowa, Gregorka, Liyss🧚🏻, Suzie, Malinowysorbet, elektro96, Vienna, Amira, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
nick nieaktualnySmerfetkaa gratulacje i trzymam kciuki za kropeczka ❤️
Pati pięknie napisane, cudownie jest mieć taką przyjaźń🌸
Grazka pozytywnie zazdroszczę takich ludzi wokół Ciebie, dobrze, że masz wsparcie, ale to też Twoja zasługa 🌷grazka0022, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Majuna wrote:Proponuję główne hasło naszego wątku: po prostu wyluzuj i odpuść!!! 🤣🤣🤣🤣🤣
Tylko co my wtedy poczniemy, jak wszystkie na raz dzięki temu w ciąży będziemy. 😂
Jak co zrobimy? Będziemy siać te mądrości na innych wątkach 🤭😂Majuna, grazka0022, blob, Prezesoowa, MummyYummy, Speranza :), Malinowysorbet, elektro96, Vienna lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:54
Prezesoowa, notsobadd, Zaczarowan, blob, Speranza :), Anonim1992 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀