X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jak co zrobimy? Będziemy siać te mądrości na innych wątkach 🤭😂
    Dziewczynki dobrze, że Was humory nie opuszczają:D

Majuna, notsobadd, Amira lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 21:54

grazka0022, Majuna, Rachelka23, Prezesoowa, notsobadd, blob, Gregorka, MummyYummy, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyglądało to tak, że staraliśmy się o ciąże od grudnia 2022r i i moja przyjaciółka początkowo mnie wspierała. Sama natomiast miała i wciąż ma sytuacje, w której to Ona chce dziecka, ale On z wielu względów nie chce dzieci, ma z poprzedniego małżeństwa. Wiedziała o tym od samego początku, ale może liczyła na to, że zmieni zdanie.. No nie wiem, ja ją zawsze tez wspierałam, szanowałam i szanuje wciąż jej wybór, że zdecydowała się na życie z osobą, która kocha, ale dzieci jej nie da.
    No, ale wracając.. gdy dowiedziała się o ciąży, to się popłakała, miła reakcja ❤️ Starałam i staram się wciąż nie atakować jej moimi objawami itp. Ona sama z siebie też za bardzo nie pyta. Podejrzewam, że pewnie przeżywa to, że ja jestem w ciąży, a ona nie.. Serio ją rozumiem, kocham ją jak siostrę, ale jednak chyba potrzebuje jeszcze trochę czasu, by zrozumieć, że moja ciąża krzywdy jej nie robi.. z drugiej strony jest mi niekiedy przykro..No wiecie, tak najzwyczajnej w świecie 😂

Druga psiapsi sama ma dziecko, wiec mnie wspiera bardzo! Jestem jej bardzo wdzięczna za autentyczne wsparcie i po prostu bycie ze mną.

Dzielicie sie swoją perspektywą- osoby starającej sie, postanowiłam, że ja tez przedstawię moje stanowisko w tej sprawie 😂😂👏🏻
    Dziękuje za uwagę 😘😂🤪

Pati2804, Majuna, Rachelka23, Prezesoowa, blob, CoffeeDream, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, jakby któraś szukała budżetowych lotów to właśnie kupiłam Gdańsk - Zadar na 3-7 czerwca za 360 w dwie strony 🙈 I lecę z mamusią na mini-wakajki 🥳

Pati2804, Paima, grazka0022, Majuna, Zaczarowan, Rachelka23, Prezesoowa, Dropsik, Liyss🧚🏻, blob, Gregorka, MummyYummy, Malinowysorbet, elektro96, Vienna, Amira, Anonim1992, KejtKa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 21:54

notsobadd lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Laski, jakby któraś szukała budżetowych lotów to właśnie kupiłam Gdańsk - Zadar na 3-7 czerwca za 360 w dwie strony 🙈 I lecę z mamusią na mini-wakajki 🥳

Oooooo wow! Super ❤️

notsobadd lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może ktoś podpowie przy okazji, który parking najlepiej wybrać przy lotnisku w Gdańsku 🤔🤔🤔

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Proponuję główne hasło naszego wątku: po prostu wyluzuj i odpuść!!! 🤣🤣🤣🤣🤣
    Tylko co my wtedy poczniemy, jak wszystkie na raz dzięki temu w ciąży będziemy. 😂
    Ahahah kocham🤩😂 mój ulubiony sloganik!

Majuna lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    A może ktoś podpowie przy okazji, który parking najlepiej wybrać przy lotnisku w Gdańsku 🤔🤔🤔
    Na stronie masz mapkę i jest mniej więcej opisane jakie to odległości od terminali. My najczęściej bierzemy 7, bo jest taniej, a odległościowo daje jeszcze radę :D

Paima lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Na stronie masz mapkę i jest mniej więcej opisane jakie to odległości od terminali. My najczęściej bierzemy 7, bo jest taniej, a odległościowo daje jeszcze radę :D

Dropsiku, a ty jakoś niedługo tez lecisz na wakacje, dobrze pamietam? 🌞✈️

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

No i właśnie zastanawiam się czy brać ten lotniskowy i dreptać czy jakiś inny z transferem 🤔

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A czy Was rodzice pytają czy się staracie/staralyscie? Mnie jeszcze nie, ale zastanawiam się co miałabym odpowiedzieć. Nie chcę się tłumaczyć, ale nie chcę też odpowiedzieć opryskliwe, bo jednak rodziców szanuję, a wiem, że mogą spytać ze zwyklej troski.
    Moi rodzice wiedzą,a teściowie domyślają i od teścia często słyszę,że czeka na wnuki,a najlepiej bliźniaki,skoro ja jestem z blizniaczek i sporo ich z mojej strony😅

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dropsiku, a ty jakoś niedługo tez lecisz na wakacje, dobrze pamietam? 🌞✈️
    Taak! Za kilka dni już, we wtorek popołudniu mamy wylot ✈️Mam nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie 🙏🙏

Zaczarowan, notsobadd, Paima, Prezesoowa, Rachelka23, MummyYummy, elektro96, Malinowysorbet, Majuna, Amira, Pati2804, blob lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Wracam do Was z informacją - mój dzidziuś z bijącym serduszkiem ma się dobrze 😻❤️ Kochane, proszę o zaciśnięcie jeszcze mocniej kciuków 🍀🤞🏻 Bo jest mały krwiak..

Później Was nadrobię, miłego popołudnia 💋
    Cudowną wiadomość💛💜💚 fasolko pięknie rośnij,a krwiaczka prosimy o szybkie wchłonięcie 🤞❤️

• Paima Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

Już doczytałam, że z 6 jest 250 metrów
    😄
    Damy radę z córką 😄
    Dzięki 😘

Dropsik lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Taak! Za kilka dni już, we wtorek popołudniu mamy wylot ✈️Mam nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie 🙏🙏

Wszystko będzie dobrze 😘

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • grazka0022 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Coffeedream a moi rodzice wiedzą i teście też wiedzą i czekają, ale kulturalnie nie zadają pytań, po prostu wiedzą i oczekują na wieści 🥰
    Moi dziadkowie niestety nie żyją, więc wiadomo, a dziadkowie mojego to nie wiem czy wiedzą czy nie, ale też nie pytają

Edit; rodzice wiedzą od stycznia, bo już mówiliśmy że będziemy się w tym roku starać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 20:01

Start starania: Marzec 2024

11 cs
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie - ❄️

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Super, ale nigdy nie leciałam- boję się

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    No i właśnie zastanawiam się czy brać ten lotniskowy i dreptać czy jakiś inny z transferem 🤔
    No my teraz wzięliśmy ten P7 znowu, bo raz że z dzieckiem, dwa tobołów więcej niż jak sami jesteśmy a trzy wracamy późny wieczór/noc. Zależy nam na czasie, żeby w miarę sprawnie się przemieścić do domu.
    Bez dziecka często jechaliśmy PKM-ką spod domu i wracaliśmy ewentualnie taksą lub PKM. Zależy jak pasowało. Tutaj z dzieckiem nie chcemy taksówki po nocy szukać, brak fotelika nas stresuje, bo jednak trzeba jechać obwodnicą a nie tylko uliczkami po mieście.
    Także podsumowując wszystko zależy od sytuacji i zasobów :)

Paima lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    Super, ale nigdy nie leciałam- boję się

Moja mama też strasznie panikowała, zawsze się zarzekała, że nie poleci. I kiedyś kupiłam bilety na lot do Wrocławia, taki krótki na przełamanie strachu. I podziałało, teraz nie może się doczekać kiedy znowu wsiądzie na pokład 😅 Więc może też spróbuj się przełamać na jakiś krótki lot krajowy, zobaczysz że to super rozwiązanie :) Choć też rozumiem, że nie każdy chce walczyć ze strachem 😘

Paima, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ