Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie wyglądało to tak, że staraliśmy się o ciąże od grudnia 2022r i i moja przyjaciółka początkowo mnie wspierała. Sama natomiast miała i wciąż ma sytuacje, w której to Ona chce dziecka, ale On z wielu względów nie chce dzieci, ma z poprzedniego małżeństwa. Wiedziała o tym od samego początku, ale może liczyła na to, że zmieni zdanie.. No nie wiem, ja ją zawsze tez wspierałam, szanowałam i szanuje wciąż jej wybór, że zdecydowała się na życie z osobą, która kocha, ale dzieci jej nie da.
No, ale wracając.. gdy dowiedziała się o ciąży, to się popłakała, miła reakcja ❤️ Starałam i staram się wciąż nie atakować jej moimi objawami itp. Ona sama z siebie też za bardzo nie pyta. Podejrzewam, że pewnie przeżywa to, że ja jestem w ciąży, a ona nie.. Serio ją rozumiem, kocham ją jak siostrę, ale jednak chyba potrzebuje jeszcze trochę czasu, by zrozumieć, że moja ciąża krzywdy jej nie robi.. z drugiej strony jest mi niekiedy przykro..No wiecie, tak najzwyczajnej w świecie 😂
Druga psiapsi sama ma dziecko, wiec mnie wspiera bardzo! Jestem jej bardzo wdzięczna za autentyczne wsparcie i po prostu bycie ze mną.
Dzielicie sie swoją perspektywą- osoby starającej sie, postanowiłam, że ja tez przedstawię moje stanowisko w tej sprawie 😂😂👏🏻
Dziękuje za uwagę 😘😂🤪Pati2804, Majuna, Rachelka23, Prezesoowa, blob, CoffeeDream, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
-
Laski, jakby któraś szukała budżetowych lotów to właśnie kupiłam Gdańsk - Zadar na 3-7 czerwca za 360 w dwie strony 🙈 I lecę z mamusią na mini-wakajki 🥳
Pati2804, Paima, grazka0022, Majuna, Zaczarowan, Rachelka23, Prezesoowa, Dropsik, Liyss🧚🏻, blob, Gregorka, MummyYummy, Malinowysorbet, elektro96, Vienna, Amira, Anonim1992, KejtKa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Laski, jakby któraś szukała budżetowych lotów to właśnie kupiłam Gdańsk - Zadar na 3-7 czerwca za 360 w dwie strony 🙈 I lecę z mamusią na mini-wakajki 🥳
Oooooo wow! Super ❤️notsobadd lubi tę wiadomość
-
Paima wrote:A może ktoś podpowie przy okazji, który parking najlepiej wybrać przy lotnisku w Gdańsku 🤔🤔🤔
Paima lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Na stronie masz mapkę i jest mniej więcej opisane jakie to odległości od terminali. My najczęściej bierzemy 7, bo jest taniej, a odległościowo daje jeszcze radę
Dropsiku, a ty jakoś niedługo tez lecisz na wakacje, dobrze pamietam? 🌞✈️ -
Dropsik wrote:Na stronie masz mapkę i jest mniej więcej opisane jakie to odległości od terminali. My najczęściej bierzemy 7, bo jest taniej, a odległościowo daje jeszcze radę
No i właśnie zastanawiam się czy brać ten lotniskowy i dreptać czy jakiś inny z transferem 🤔 -
CoffeeDream wrote:A czy Was rodzice pytają czy się staracie/staralyscie? Mnie jeszcze nie, ale zastanawiam się co miałabym odpowiedzieć. Nie chcę się tłumaczyć, ale nie chcę też odpowiedzieć opryskliwe, bo jednak rodziców szanuję, a wiem, że mogą spytać ze zwyklej troski.
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Dropsiku, a ty jakoś niedługo tez lecisz na wakacje, dobrze pamietam? 🌞✈️
Zaczarowan, notsobadd, Paima, Prezesoowa, Rachelka23, MummyYummy, elektro96, Malinowysorbet, Majuna, Amira, Pati2804, blob lubią tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Cześć dziewczyny,
Wracam do Was z informacją - mój dzidziuś z bijącym serduszkiem ma się dobrze 😻❤️ Kochane, proszę o zaciśnięcie jeszcze mocniej kciuków 🍀🤞🏻 Bo jest mały krwiak..
Później Was nadrobię, miłego popołudnia 💋 -
Już doczytałam, że z 6 jest 250 metrów
😄
Damy radę z córką 😄
Dzięki 😘Dropsik lubi tę wiadomość
-
@Coffeedream a moi rodzice wiedzą i teście też wiedzą i czekają, ale kulturalnie nie zadają pytań, po prostu wiedzą i oczekują na wieści 🥰
Moi dziadkowie niestety nie żyją, więc wiadomo, a dziadkowie mojego to nie wiem czy wiedzą czy nie, ale też nie pytają
Edit; rodzice wiedzą od stycznia, bo już mówiliśmy że będziemy się w tym roku staraćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 20:01
Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualny
-
Paima wrote:No i właśnie zastanawiam się czy brać ten lotniskowy i dreptać czy jakiś inny z transferem 🤔
Bez dziecka często jechaliśmy PKM-ką spod domu i wracaliśmy ewentualnie taksą lub PKM. Zależy jak pasowało. Tutaj z dzieckiem nie chcemy taksówki po nocy szukać, brak fotelika nas stresuje, bo jednak trzeba jechać obwodnicą a nie tylko uliczkami po mieście.
Także podsumowując wszystko zależy od sytuacji i zasobówPaima lubi tę wiadomość
-
blob wrote:Super, ale nigdy nie leciałam- boję się
Moja mama też strasznie panikowała, zawsze się zarzekała, że nie poleci. I kiedyś kupiłam bilety na lot do Wrocławia, taki krótki na przełamanie strachu. I podziałało, teraz nie może się doczekać kiedy znowu wsiądzie na pokład 😅 Więc może też spróbuj się przełamać na jakiś krótki lot krajowy, zobaczysz że to super rozwiązanie Choć też rozumiem, że nie każdy chce walczyć ze strachem 😘Paima, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻