X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jak co zrobimy? Będziemy siać te mądrości na innych wątkach 🤭😂
    Dziewczynki dobrze, że Was humory nie opuszczają:D

Majuna, notsobadd, Amira lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 21:54

grazka0022, Majuna, Rachelka23, Prezesoowa, notsobadd, blob, Gregorka, MummyYummy, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyglądało to tak, że staraliśmy się o ciąże od grudnia 2022r i i moja przyjaciółka początkowo mnie wspierała. Sama natomiast miała i wciąż ma sytuacje, w której to Ona chce dziecka, ale On z wielu względów nie chce dzieci, ma z poprzedniego małżeństwa. Wiedziała o tym od samego początku, ale może liczyła na to, że zmieni zdanie.. No nie wiem, ja ją zawsze tez wspierałam, szanowałam i szanuje wciąż jej wybór, że zdecydowała się na życie z osobą, która kocha, ale dzieci jej nie da.
    No, ale wracając.. gdy dowiedziała się o ciąży, to się popłakała, miła reakcja ❤️ Starałam i staram się wciąż nie atakować jej moimi objawami itp. Ona sama z siebie też za bardzo nie pyta. Podejrzewam, że pewnie przeżywa to, że ja jestem w ciąży, a ona nie.. Serio ją rozumiem, kocham ją jak siostrę, ale jednak chyba potrzebuje jeszcze trochę czasu, by zrozumieć, że moja ciąża krzywdy jej nie robi.. z drugiej strony jest mi niekiedy przykro..No wiecie, tak najzwyczajnej w świecie 😂

Druga psiapsi sama ma dziecko, wiec mnie wspiera bardzo! Jestem jej bardzo wdzięczna za autentyczne wsparcie i po prostu bycie ze mną.

Dzielicie sie swoją perspektywą- osoby starającej sie, postanowiłam, że ja tez przedstawię moje stanowisko w tej sprawie 😂😂👏🏻
    Dziękuje za uwagę 😘😂🤪

Pati2804, Majuna, Rachelka23, Prezesoowa, blob, CoffeeDream, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, jakby któraś szukała budżetowych lotów to właśnie kupiłam Gdańsk - Zadar na 3-7 czerwca za 360 w dwie strony 🙈 I lecę z mamusią na mini-wakajki 🥳

Pati2804, Paima, grazka0022, Majuna, Zaczarowan, Rachelka23, Prezesoowa, Dropsik, Liyss🧚🏻, blob, Gregorka, MummyYummy, Malinowysorbet, elektro96, Vienna, Amira, Anonim1992, KejtKa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 21:54

notsobadd lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Laski, jakby któraś szukała budżetowych lotów to właśnie kupiłam Gdańsk - Zadar na 3-7 czerwca za 360 w dwie strony 🙈 I lecę z mamusią na mini-wakajki 🥳

Oooooo wow! Super ❤️

notsobadd lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może ktoś podpowie przy okazji, który parking najlepiej wybrać przy lotnisku w Gdańsku 🤔🤔🤔

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Proponuję główne hasło naszego wątku: po prostu wyluzuj i odpuść!!! 🤣🤣🤣🤣🤣
    Tylko co my wtedy poczniemy, jak wszystkie na raz dzięki temu w ciąży będziemy. 😂
    Ahahah kocham🤩😂 mój ulubiony sloganik!

Majuna lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    A może ktoś podpowie przy okazji, który parking najlepiej wybrać przy lotnisku w Gdańsku 🤔🤔🤔
    Na stronie masz mapkę i jest mniej więcej opisane jakie to odległości od terminali. My najczęściej bierzemy 7, bo jest taniej, a odległościowo daje jeszcze radę :D

Paima lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Na stronie masz mapkę i jest mniej więcej opisane jakie to odległości od terminali. My najczęściej bierzemy 7, bo jest taniej, a odległościowo daje jeszcze radę :D

Dropsiku, a ty jakoś niedługo tez lecisz na wakacje, dobrze pamietam? 🌞✈️

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

No i właśnie zastanawiam się czy brać ten lotniskowy i dreptać czy jakiś inny z transferem 🤔

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A czy Was rodzice pytają czy się staracie/staralyscie? Mnie jeszcze nie, ale zastanawiam się co miałabym odpowiedzieć. Nie chcę się tłumaczyć, ale nie chcę też odpowiedzieć opryskliwe, bo jednak rodziców szanuję, a wiem, że mogą spytać ze zwyklej troski.
    Moi rodzice wiedzą,a teściowie domyślają i od teścia często słyszę,że czeka na wnuki,a najlepiej bliźniaki,skoro ja jestem z blizniaczek i sporo ich z mojej strony😅

Prezesoowa lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dropsiku, a ty jakoś niedługo tez lecisz na wakacje, dobrze pamietam? 🌞✈️
    Taak! Za kilka dni już, we wtorek popołudniu mamy wylot ✈️Mam nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie 🙏🙏

Zaczarowan, notsobadd, Paima, Prezesoowa, Rachelka23, MummyYummy, elektro96, Malinowysorbet, Majuna, Amira, Pati2804, blob lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Wracam do Was z informacją - mój dzidziuś z bijącym serduszkiem ma się dobrze 😻❤️ Kochane, proszę o zaciśnięcie jeszcze mocniej kciuków 🍀🤞🏻 Bo jest mały krwiak..

Później Was nadrobię, miłego popołudnia 💋
    Cudowną wiadomość💛💜💚 fasolko pięknie rośnij,a krwiaczka prosimy o szybkie wchłonięcie 🤞❤️

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Paima Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

Już doczytałam, że z 6 jest 250 metrów
    😄
    Damy radę z córką 😄
    Dzięki 😘

Dropsik lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Taak! Za kilka dni już, we wtorek popołudniu mamy wylot ✈️Mam nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie 🙏🙏

Wszystko będzie dobrze 😘

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • grazka0022 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Coffeedream a moi rodzice wiedzą i teście też wiedzą i czekają, ale kulturalnie nie zadają pytań, po prostu wiedzą i oczekują na wieści 🥰
    Moi dziadkowie niestety nie żyją, więc wiadomo, a dziadkowie mojego to nie wiem czy wiedzą czy nie, ale też nie pytają

Edit; rodzice wiedzą od stycznia, bo już mówiliśmy że będziemy się w tym roku starać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 20:01

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Super, ale nigdy nie leciałam- boję się

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    No i właśnie zastanawiam się czy brać ten lotniskowy i dreptać czy jakiś inny z transferem 🤔
    No my teraz wzięliśmy ten P7 znowu, bo raz że z dzieckiem, dwa tobołów więcej niż jak sami jesteśmy a trzy wracamy późny wieczór/noc. Zależy nam na czasie, żeby w miarę sprawnie się przemieścić do domu.
    Bez dziecka często jechaliśmy PKM-ką spod domu i wracaliśmy ewentualnie taksą lub PKM. Zależy jak pasowało. Tutaj z dzieckiem nie chcemy taksówki po nocy szukać, brak fotelika nas stresuje, bo jednak trzeba jechać obwodnicą a nie tylko uliczkami po mieście.
    Także podsumowując wszystko zależy od sytuacji i zasobów :)

Paima lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    Super, ale nigdy nie leciałam- boję się

Moja mama też strasznie panikowała, zawsze się zarzekała, że nie poleci. I kiedyś kupiłam bilety na lot do Wrocławia, taki krótki na przełamanie strachu. I podziałało, teraz nie może się doczekać kiedy znowu wsiądzie na pokład 😅 Więc może też spróbuj się przełamać na jakiś krótki lot krajowy, zobaczysz że to super rozwiązanie :) Choć też rozumiem, że nie każdy chce walczyć ze strachem 😘

Paima, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ