X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Nieee, po prostu świąteczne schowam i wyjmę w grudniu 🤣

Ooo jeszcze bardziej Cię lubię 😘 a widziałaś na shein jakie kubki są super? Poluje na taki kubek z dużym talerzykiem - co prawda 80 zł/ sztuka ale chyba muszę kupić 🥹

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Zróbcie dla mnie też, plis! 🙏🏻
    Najlepiej potrójną melisę, bo nie wytrzymam dzisiaj w tej robocie… 🤯

Już robię Kochana :* zwykła? Czy melisa z jabłkiem? 🍎
    Aż tak Cię dzisiaj denerwują w pracy?

notsobadd lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Ja też mam taka dziewczynę w pracy tyle że ona jest od lat i wszystkich nowych prześladuje... Ja hak przyszłam do pracy to mnie prześladowała powiedziała mi że nie wytrzymam 3 MC histori ma tyle i podszywała się pode mnie nie raz szef mnie opieprzył nie wiedziałam za co potem się okazało że np odbierając telefon podawa się za mnie i udawała że nic nie umiem albo jestem opryskliwa więc współczuję i wiem k co chodzi nyd rozumiem czemu ktoś kogus prześladuje... nie lubię to omijam a nie szlodze...
    Skąd się tacy ludzie biorą 🤯

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam bo widzę że wy testujecie 10-11 dpo hmm.. I zaczynam analizować i się już nakręcam...hihi ostatnio te dreszcze w nocy... I uczucie zimna choć dzis już mi nie było zimno... czy to zbliżającą się małpa a może jednak się udało??🤪 I taka ostatnio zmeczona ze jak kładę się .. w sumie dziś też niby wyspana ale zmeczona...🤣 ale sluz bialy klejacy to małpa zaraz...🤣🤪 ee co za mieszanka w głowie w sumie 3 cykl na dupku to okres powinien być... 11dpo ...

Majuna, Rachelka23 lubią tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Ooo jeszcze bardziej Cię lubię 😘 a widziałaś na shein jakie kubki są super? Poluje na taki kubek z dużym talerzykiem - co prawda 80 zł/ sztuka ale chyba muszę kupić 🥹

Nie, bo się boję, że pójdzie duże zamówienie 🤣🤣🤣

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    18/02 - endokrynolog
    24/02 - USG piersi
    26/02 - PAPP-A
    03/03 - prenatalne
    10/03 - ginekolog
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    To wtedy będziemy Cię wspierać 😘🍀✊ ja też boję się dalej każdego dnia mimo że nauczyłam się cieszyć ciąża wreszcie , to nie tak strach mnie nie opuścił 🙈

Dzięki, przyda się, bo zaraz trafię na jakiś oddział zamknięty jak będę tak rozmyślać 🙈

Melduję, że śniadanko zjedzone 💪

Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    18/02 - endokrynolog
    24/02 - USG piersi
    26/02 - PAPP-A
    03/03 - prenatalne
    10/03 - ginekolog
    preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Ja też mam taka dziewczynę w pracy tyle że ona jest od lat i wszystkich nowych prześladuje... Ja hak przyszłam do pracy to mnie prześladowała powiedziała mi że nie wytrzymam 3 MC histori ma tyle i podszywała się pode mnie nie raz szef mnie opieprzył nie wiedziałam za co potem się okazało że np odbierając telefon podawa się za mnie i udawała że nic nie umiem albo jestem opryskliwa więc współczuję i wiem k co chodzi nyd rozumiem czemu ktoś kogus prześladuje... nie lubię to omijam a nie szlodze...

Wiecie.. ja nie rozumiem takich ludzi. Naprawdę. Zastanawiam się co taka osoba ma w głowie żeby w ten sposób postępować. Chyba nicość, dosłownie. Gdybym była „mlodsza” to za kudły i o podłogę taką panią, ale w naszym wieku chyba nie wypada .. 😅

Zbuntowana, elektro96, Rachelka23 lubią tę wiadomość

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Skąd się tacy ludzie biorą 🤯
    Nie wiem ale uważam że to szczyt... tak mnie prześladowała że ja strasznie nerwowa byłam a yeraz to może mi skoczyć bo się nauczyłam że od razu ma kontrę... jeszcze kiedyś we mnie z nierówności segregatorami rzucala jak nikt nie widział... a jak nie pomagało robienie na złość puściła plotkę która doszła do mojej rodziny... więc jak tylko dotarła do mnie to jej wygarnflsm że nie życzę sobie zmyslonych historii I jak jeszcze raz cis takiego się wydarzy to zgłoszę ...

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja dalej pije jedną słabą dziennie a czasem się zdarza że nawet dwie wypije 🙈 ale z tego co mówił lekarz to w moim przypadku jeśli piłam kawe to mogę dalej pic 1/2 dziennie 🙂
    Witaj kochana 😘🍀

Witaj słoneczko ☀️ tak tak oczywiście że można takie ilości, więc pij smaczną kawusię :) lekko mówiąc - mi po prostu już nie smakuje 🙃

Zbuntowana, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Nie, bo się boję, że pójdzie duże zamówienie 🤣🤣🤣

Hahaha no co Ty :p ( u mnie w koszyku aktualnie 28 rzeczy, ale nie tylko kubki)

Zbuntowana, Majuna lubią tę wiadomość

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Wiecie.. ja nie rozumiem takich ludzi. Naprawdę. Zastanawiam się co taka osoba ma w głowie żeby w ten sposób postępować. Chyba nicość, dosłownie. Gdybym była „mlodsza” to za kudły i o podłogę taką panią, ale w naszym wieku chyba nie wypada .. 😅
    Hihi no właśnie tezbym tak zrobiła... ale w moim wieku sędziwym nievza bardzo zresztą w pracy mamy kamery... ale wiesz co dziwi mnie był czas co wszyscy wierzyli w to co poeie z teraz się tak zagalopowała że w pracy to się zniej śmieją pi kątach a ona każdemu inna historie...

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Vienna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:05

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2024, 12:28

Prezesoowa, Vienna, Gregorka, Zbuntowana, Malinowysorbet, Majuna, Rachelka23 lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Zdecydowałam że przez kilka dni będę brać 4x 100 k zobaczę jak się będę czuć 🙈

Ok, daj znac za jakis czy lepiej się czujesz po takiej dawce :)

Pati2804 lubi tę wiadomość

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2024, 12:28

• Vienna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:06

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Hihi no właśnie tezbym tak zrobiła... ale w moim wieku sędziwym nievza bardzo zresztą w pracy mamy kamery... ale wiesz co dziwi mnie był czas co wszyscy wierzyli w to co poeie z teraz się tak zagalopowała że w pracy to się zniej śmieją pi kątach a ona każdemu inna historie...

Bo to wiesz Kochana, trzeba być trochę inteligentnym żeby zapamiętać tyle kłamstw i głupot , a widocznie ona do tego grona nie należy 😅 ale jak tak czytam to przypomniała mi się też jedna dziewczyna z mojej pracy, która też chciała mieszać, plotkować żeby każdy ją lubił. Fakt na początku miala jakieś zainteresowanie ale nie minęło kilka miesięcy, każdy przejrzał na oczy a dziewczyna zwolniła się z pracy / lub została zwolniona nie wiem dokładnie, w każdym bądź razie krótka kariera to była 😅

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Kurcze podbijam Twoje pytanie bo niestety nie znam odpowiedzi, a po podaniu leżysz z pół godziny chociaż? Nie chce źle doradzać bo się nie znam ale ja bym pewnie leżała prze pół godziny i dopiero wstawała. A na ulotce co jest napisane ?
    ❓ Może dziewczyny inne pomogą😘 ❓

Ja teraz biorę proga i jakoś szczególnie mocno mi nie wypływa. Ale czuję mokro niestety 🙈 na noc spoko, bo wtedy się kładę a rano to w sumie siedzę i jest jakoś znośnie. Wydaje mi się, że szybko się wchłaniają skoro wiadomo, że mogą wypłynąć. Jak ostatnio brałam probiotyk to on faktycznie masakrycznie wypływał. Vienna a nie wkładasz go za płytko?

Vienna lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Dziewczyny, potrzebuję porady.

Od zeszłej środy walczę z przeziębieniem. W środę gardło, w czwartek kości, w piątek lepiej, w sobotę ucho, w niedzielę bez ucha, ale za to katar i lekki kaszel. W poniedziałek w końcu poczułam się lepiej, to wczoraj popołudniu uruchomiły się zatoki.

Objawy nie są jakoś mega nasilone, nie gorączkuję, ale już się zaczęłam stresować, bo jednak długo się to ciągnie. Leczyłam się domowymi sposobami, na zatoki zrobiłam sobie rano irygację i jest lepiej niż w nocy, ale jednak nadal jest ten ból -nie tak silny, żeby wziąć paracetamol, ale jednak.

Zazwonilam dziś do swojej lekarki rodzinnej, żeby powiedzieć objawach. Przepisała mi Metmin - to jest steryd, podobno tylko o działaniu miejscowym. Lekarka uczuliła mnie, że w ulotce będzie napisane, że nie można, jak w przypadku niemal każdego leku. Jeśli do piątku nie przejdzie, to mam się pojawić i pewnie skończy się antybiotykiem.

Oczywiście mam mieszane uczucia, bo z jednej strony aż tak bardzo się nie męczę, ale z drugiej nie chcę tymi bakteriami i wirusami zaszkodzić maluszkowi. Tylko czy steryd działa tak, że rzeczywiście w razie W wybije te bakterie o wirusy (chyba nie 🤔), czy tylko zadziała objawowo? I czy jest lepszym rozwiązaniem niż antybiotyk, który pewnie w piątek dostanę, jeśli mi nie przyjedzie?

Mój gin nie odbiera, pewnie dopiero popołudniu uda mi się z nim skontaktować. Helpunku!
    Mummy, Metmin z tego co wiem działa tylko objawowo. Ja też miałam przepisany przy zapaleniu zatok 3 tyg. temu. Co do decyzji, czy lepszy jest antybiotyk, czy steryd, niestety nie pomogę… 😔 widzę jedynie, że w ulotce Metminu jest napisane, że dopuszcza się stosowanie w ciąży, jeżeli lekarz uzna to za konieczność.

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Na pewno będziecie wiedziały bo ja tu codziennie się udzielam🙈

To prawda 🥰 ja też chciałabym codziennie, ale jak jestem na forum to wtedy nic innego nie robię 😅 hahaha a netflix sam się nie obejrzy 🤩 ostatanio oglądałam Reniferka - dziewczyny takie głupie a takie śmieszne 😹

Pati2804, notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ