X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Dzień dobry 😔 melduje się dziś to tylko slad po testowej widac poleciałam wczoraj wieczorem specjalnie do rosska kupić ale niestety...
    Wczoraj wieczorem złapał mnie mocny skurcz taki ze pomyślałam ze dzis to pewne że wyjdzie kreska a tu chyba ten skurcz co innego zwiastował... chociaż przy takim progesteronie to chyba nie byłoby możliwe.... 😔 niby 🙊 nie mam
    Mocno przytulam 🫂❤️

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Trzymam mocno kciuki i głęboko wierzę że wszystko będzie dobrze! Pozytywne myślenie i zajmij się czymś fajnym. Może jakiś język nowy, albo jakieś fajne kursy, projekt remontu, ogródka? Coś co Cię pochlonie a czas będzie leciał.
    Mocno przytulam🫂❤️

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy ja robiłam sobie z solą albo po prostu jak nie miałam niczego w domu to samą para z wrzątku 😂 ale ja wtedy 4 tyg leczyłam zatoki więc próbowałam wszystkiego!

San- o kurczę to faktycznie się pozmieniało u Ciebie. W sumie lepiej, że powiedział, że nie chce niż miałby to ukrywać. Szkoda tylko, że nie chce porozmawiać. Musisz sobie to wszystko w głowie ułożyć, sama najlepiej wiesz co jest dla Ciebie dobre. Trzymam kciuki za Ciebie !
    A dziś pomyślałam o Tobie, że ciekawe co u Ciebie i chyba Cię myślami ściągnęłam 😁✊🏻

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa 🫂 mam nadzieję, że OvuFriend z nami nie usuniesz 🥹♥️

elektro96, Suzie, KejtKa, Pati2804, MummyYummy, Malinowysorbet, Majuna lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Prezesowa 🫂 mam nadzieję, że OvuFriend z nami nie usuniesz 🥹♥️
    No przecież ten pociąg bez Ciebie, Prezesowa, dalej nie pojedzie… 🤯

Pati2804, Majuna, Speranza :) lubią tę wiadomość

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Hej dziewczyny 😘
    Widzę nowe ⏸️ gratuluje! 😘
    Trzymam kciuki za pozostałe z was 🤞
    U mnie kompletny brak czasu na cokolwiek.. mam ogrom pracy, zmianę stanowiska, przy okazji kurs i nie ogarniam 🫣
    No, ale mam update.. lubemu się odwidziało aktualnie posiadanie dziecka. Nie potrafi tego w żaden sposób uargumentować. Jestem bardzo rozżalona. Zrobiłam monitoring wyszedł pęcherzyk na lewym jajniku, dziś miałam iść powtórnie i w piątek znów, ale odwołałam wszystko. Poukładałam suplementację, dietę pod ciążę, a on nagle mi mówi, że to nie jest czas. Powiedziałam mu, że jeśli nie chce ze mną dziecka to w takim razie musimy się pożegnać, bo ja z tego marzenia nie zrezygnuje i nie będę tracić czasu, którego uważam nie mam za wiele na człowieka, który w chwilę zmienia zdanie. I nie, nie da się z nim rozmawiać. On teraz nie chce, bo nie i już. Także ponownie raczej zawieszam starania, ale tym razem pewnie na dłuższy czas. Jestem mega mega zawiedziona, bo patrzyłam bardzo pozytywnie na ten cykl, ale mówi się trudno.

Bardzo mi przykro, że taka sytuacja jest u Was :(
    Może jednak to jego nagle NIE ma jakieś drugie dno, pojawiły się jakieś obawy? Skoro wcześniej był na tak to dziwna taka nagła zmiana frontu…
    Mimo wszystko trzymam kciuki za Wasze porozumienie w tej kwestii, będziemy tu na Ciebie czekać 🤞🏻😘

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Hejka 🌼
    Zrobiłam rano test, wiem że testem nie sprawdzę przyrostu ale jest ciemniejsza niż wczoraj rano i to dało mi nadzieję 🥰
    Niestety obudziłam się w nocy z bólem gardła i przytkanymi uszami że aż mi szumi 😞 czyli złapałam choróbsko od męża, bo on też chory od paru dni.
    Byłam na pobraniu krwi i przy okazji skoczyłam do mojego rodzinnego. Dostałam l4 do majówki więc trochę sobie odpocznę 😊
    Cudowną wiadomość 🤗🥰❤️

Vienna lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San, ściskam… nie wiem nawet co Ci odpowiedzieć… słabo, że Twój partner nie potrafi podać konkretnych argumentów, dlaczego nastąpiła w nim taka zmiana…
    Życzę Ci, żebyś podjęła taką decyzję, która będzie w zgodzie z Tobą sama… walcz o swoje marzenia, Kochana ♥️

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Współczuję takich bzdetów. Mi ostatnio kontrahent tłumaczył, że nie zapłacił kwoty zgodnie z umową, bo buduje domki z gówna i zbije na nich miliony. Czy właśnie doszło do mnie pismo o tym, że złożył wniosek o upadłość? Być może :P

No kto by się tego spodziewał? 🤪 Naprawdę, pewnie nikt… Niektórzy to naprawdę żyją w swoim świecie…

Prezesowa, jeśli na liście aplikacji do usunięcia masz Ovu to ani mi się waż! Znajdę Cię i zainstaluję na nowo 🥷🏼 A tak poważnie, to co się dzieje, skąd takie myśli?

KejtKa, Pati2804, Gregorka, MummyYummy, elektro96, Zaczarowan, Malinowysorbet, Majuna lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och San… mega mi przykro, że tak to wyszło, ale jednak lepiej, że tego nie ukrywał… trzymam kciuki żebyś sobie to poukładała i by było dobrze 🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa, co się dzieje? 🥺

Gregorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raaaany jak mi się ten dzień dłuży 🙈 siedzę w robocie od 7, a czuję się jakbym spędziła tu już co najmniej kilkanaście godzin 😵‍💫 w tym biurze na miejsce jakieś zagięcie czasoprzestrzeni

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Hej dziewczyny 😘
    U mnie kompletny brak czasu na cokolwiek.. mam ogrom pracy, zmianę stanowiska, przy okazji kurs i nie ogarniam 🫣
    No, ale mam update.. lubemu się odwidziało aktualnie posiadanie dziecka. Nie potrafi tego w żaden sposób uargumentować. Jestem bardzo rozżalona. Zrobiłam monitoring wyszedł pęcherzyk na lewym jajniku, dziś miałam iść powtórnie i w piątek znów, ale odwołałam wszystko. Poukładałam suplementację, dietę pod ciążę, a on nagle mi mówi, że to nie jest czas. Powiedziałam mu, że jeśli nie chce ze mną dziecka to w takim razie musimy się pożegnać, bo ja z tego marzenia nie zrezygnuje i nie będę tracić czasu, którego uważam nie mam za wiele na człowieka, który w chwilę zmienia zdanie. I nie, nie da się z nim rozmawiać. On teraz nie chce, bo nie i już. Także ponownie raczej zawieszam starania, ale tym razem pewnie na dłuższy czas. Jestem mega mega zawiedziona, bo patrzyłam bardzo pozytywnie na ten cykl, ale mówi się trudno.
    Bardzo mi przykro🫂❤️ może jak postawisz sprawy jasno to wytlumaczy skąd taka zmiana podejścia😟🥺

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie nie, nic z tych rzeczy :) nie przejmuj się :*

U mnie dziś jakiś dołek, rozważam pousuwanie wszystkich aplikacji i wszystkiego i niech się dzieje wola nieba :P

@Prezesoowa, ja Cię błagam, tylko nie uciekają z forum!!!

Możesz od nas odpocząć, nie ma sprawy, ale tylko kilka dni 😘 No, albo ile byś tam potrzebowała, choć mam nadzieję, że nie potrzebujesz, ale jeśli jednak, to tylko trochę, nie ja zawsze!

elektro96, notsobadd, KejtKa lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San95 bardzo mi przykro... może poczuł presję, myślał, że starania wyglądają inaczej?

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    18/02 - endokrynolog
    24/02 - USG piersi
    26/02 - PAPP-A
    03/03 - prenatalne
    10/03 - ginekolog
    preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Hej dziewczyny 😘

Jeju, San, bardzo mi przykro z powodu takiej sytuacji... Tym bardziej, że to już nie jest pierwszy raz w Waszej historii... Nie będę nic radzić, ale wiedz, że mocno Cię przytulam 🫂🫂🫂 I jestem z Tobą mentalnie ♥️

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ❤️

Witam się na szybko- intensywny dzień🤸‍♀️, udało wcisnąć sie na wizytę do dentysty- ja z tych crazy co nie boją się i jada bez znieczulenia 🤖👀🦷 przerazaja mnie zawsze tylko te ceny🤡- skarbonka bez dna🐽💰 szybko jeden mi zrobila i w przerwie mam skoczyć robić drugi, zostaną jeszcze 2 plus piaskowanie. Cena za jeden ubytek 350zl 👀 poproszę o deszcz 💸💸💸

Suzie, Pati2804, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja chciałam tylko powiedzieć że uważam że ze mną jest ostatnio coś nie tak , czy właśnie siedzę w łazience z golarką i próbuje od godziny zrobić depilacje, ale robię ją z przerwami bo muszę sprawdzać co na forum? Yes 🙈 🤣 nawet jak idę siku to ostatnio chodzę z telefonem xd

Musisz być na bieżąco po prostu :P

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    18/02 - endokrynolog
    24/02 - USG piersi
    26/02 - PAPP-A
    03/03 - prenatalne
    10/03 - ginekolog
    preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Mummy ja robiłam sobie z solą albo po prostu jak nie miałam niczego w domu to samą para z wrzątku 😂 ale ja wtedy 4 tyg leczyłam zatoki więc próbowałam wszystkiego!

San- o kurczę to faktycznie się pozmieniało u Ciebie. W sumie lepiej, że powiedział, że nie chce niż miałby to ukrywać. Szkoda tylko, że nie chce porozmawiać. Musisz sobie to wszystko w głowie ułożyć, sama najlepiej wiesz co jest dla Ciebie dobre. Trzymam kciuki za Ciebie !
    A dziś pomyślałam o Tobie, że ciekawe co u Ciebie i chyba Cię myślami ściągnęłam 😁✊🏻

Jeju, cztery tygodnie? 😮 No mam nadzieję, że i mnie minie trochę szybciej. Ale nie dziwię się, że łapałaś się wszystkich pomysłów! Mój Mąż też miewa problemy z zatokami i jemu w wielu przypadkach pomaga Sinupret. Mogę polecić z czystym sumieniem, bo to chłop,.który nawet jak choruje, to nie choruje, ale jak już zatoki go wezmą, to pozamiatane, a to w miarę szybko stawia go na nogi.

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Współczuję takich bzdetów. Mi ostatnio kontrahent tłumaczył, że nie zapłacił kwoty zgodnie z umową, bo buduje domki z gówna i zbije na nich miliony. Czy właśnie doszło do mnie pismo o tym, że złożył wniosek o upadłość? Być może :P

Domki z gówna... To brzmi tak... Ekologicznie 🤭

Majuna lubi tę wiadomość

‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ