Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
MummyYummy wrote:@Zaczarowan, zapomniałam Ci już wczoraj odpisać o tej folii. Sprawa wygląda następująco: z foliami weneckimi jest taki problem, że, w zależności, jako stopień przyciemnienia wybierzesz, to trochę zabierze światła dziennego. O tak niestety będzie z każdą folią, w tą w stylu lustra weneckiego ostatecznie będzie działać tak, że jeśli w domu będziesz miała zapalone światło, a na ulicy będzie ciemno, to niestety będzie widać, co się w tym domu dzieje.
Lepszym wyborem może okazać się folia szronowa - ta taka mleczna. Ona też zabierze światło, ale często dużo mniej, niż wenecka. Żeby nie była to jakaś duża różnica, to można na przykład odkleić okna do połowy, albo zrobić z tej roli takie a'la żaluzje - okleić okno w paski. Przy tej folii masz już pewność, że z zewnątrz nic nie będzie widać.
Tyle wiem od tego znajomego 😉
O kurde! Bardzo Ci dziękuje ❤️❤️ pogadam z moim jak wróci z pracy, jeszcze raz- dziękuje 🫂😘
MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Dziewczyny wstawiam zdjęcie z pierwszych zakupów 🫣🥰 bodziaki, spodnie, pieluszka, szczotka do włosów xd i smoczki 🤪🤭
https://ibb.co/Hrd9D3N
https://ibb.co/hYWKKkR
No rozpłynę się 🫠😍Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
grazka0022 wrote:Nie, nie, zwykły pracownik i to jeszcze z innego działu.
Ale ona jest jakaś niestabilna emocjonalnie, bo nie raz wpadała do nas do pokoju z krzykiem i to nie tylko do mnie. A jak ona coś zapomni, albo coś to "oj, naprawdę? Hihi to już robię"...
Króciutko z nią i bez skrupułów 😎 Dobrze, że nie dajesz sobie wejść na glowe. W razie czego Prezesowa podeśle Ci link do młotka 😅Pati2804, elektro96, grazka0022, Majuna lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Vienna wrote:Bałam się że coś robię źle ale jak to normalne to luz. Jestem gotowa bardzo dużo znieść żeby tylko się to udało 😍🥹🙏
minus jest taki, że ciężko się dba o higienę, bo wiesz albo musisz częściej zmieniać majtki, albo nosić wkładki i też często zmieniać? Tylko z tymi wkładkami to też tak średnio, bo to, co ma oddychać, nie oddycha.
Chyba, że ktoś ma na to jakiś sposób, to może ci coś poradzi. Mimo że starałam się trzymać higienę, to w ciągu 3 miesięcy miałam z 2/3 razy uczucie infekcji.. potem dowiedziałam się, że te tabletki dopochwowo one niekiedy dają takie uczucie. Przemywałam sobie wtedy Tamtum Rosa, dawało lekkie ukojenieVienna lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:No rozpłynę się 🫠😍
Życzę Wam tego z całego serca.. ❤️
wasz bobas już do was drepcze 😘🤭Prezesoowa, MummyYummy, elektro96, notsobadd, Leśneintro, Liyss🧚🏻, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:A to widzisz! Dobrze, że sprawdzilas 🥰 Kurde zauważyłam, że w ciąży trzeba bezpiecznie z tymi ziołami- zielona herbata też niewskazana np. a piłam ją litrami, szałwia tak samo. Te które nie lubią kawy, to polecam kakao ceremonialne, też lekko pobudza.
A masz jakieś przeczucia co do płci?
O, kakao brzmi dobrze 😋 No niestety, z ziółkami rzeczywiście trzeba ostrożnie.
Nie, właśnie chyba nie 🤭 Czasem chodzą mi po głowie myśli, że to będzie chłopiec, też nie mam podstaw, objawy są inne, tak jak i w poprzednich ciążach, więc to nie reguła.Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Dziewczyny wstawiam zdjęcie z pierwszych zakupów 🫣🥰 bodziaki, spodnie, pieluszka, szczotka do włosów xd i smoczki 🤪🤭
https://ibb.co/Hrd9D3N
https://ibb.co/hYWKKkRZaczarowan lubi tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Dziewczyny, bardzo współczuję Wam tych zawirowań e pracy... To jest dramat, że ludzie tak potrafią zatruwać nam życie. Ja w jednej pracy też miałam taką dziewczynę, która powodowała u mnie mega stres samym swoim byciem. Bardzo zależało mi na tej pracy, ale w końcu nie wytrzymałam i zwróciłam jej uwagę, że czepia się o coś, co nie jest moją winą. Rzeczywiście mnie przeprosiła, ale ogólnie atmosfera w tamtym miejscu była okropna i mimo, że dostałam propozycję przedłużenia umowy, to wytrzymałam tam trzy miesiące. Co najlepsze, ta dziewczyna płakała, jak się dowiedziała, że odchodzę, ale to chyba głównie dlatego, że na tym stanowisku była taka rotacja i po prostu znowu musieli kogoś szukać.
PS. To miejsce już nie istnieje 😉 -
Pamiętacie jak rano napisałam, że dzisiaj mam luźny dzień i będę na forum? Hahaha no lepiej nie mówić tego głośno bo właśnie nie wiem w co ręce włożyć 🤣
San95- przykro mi, że Cie to spotkało. Mogę jedynie wyobrazić sobie jak się czujesz. Przemysł wszystko na spokojnie i zobacz co podpowiada Ci serce🫂
MummyYummy życzę szybkiego powrotu do zdrowia 😘
Prezesowa proszę nawet nie myśleć o zostawieniu nas. Jeżeli potrzebujesz przerwy, rozumiemy ale nasze forum to przecież tez ploteczki i inne głupotki. Bez Ciebie to nie to samo 😘
Grazka0022 każdy ma swoje hranice i w końcu peka, więc rozumiem złość i poirytowanie. Nie pozwól na takie traktowanie, każdy ma swoje zadania i tego powinien się trzymać.
Zaczarowan jakie to wszystko jest slodkie 😍😍😍MummyYummy lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Ja niestety też mam takie negatywne doświadczenia z poprzedniej pracy. Może nikt nie dokuczał mi bezpośrednio, ale wiedziałam o tym, że jestem obgadywana i jedna dziewczyna nakręcała innych na mój temat. Mimo, ze pracę uwielbiałam, niestety atmosfera skutecznie mnie zniechęciła 😊 Już chyba kiedyś o tym wspominałam, że objawiało się we mnie to wszystko zmęczeniem i prawie codziennymi bólami głowy… Zmieniłam pracę, głównie ze względu na zmianę miejsca zamieszkania, i wszystkie objawy minęły jak ręką odjął 😊
Być może nie jest to łatwa decyzja, ale naprawdę z własnego doświadczenia polecam pomyśleć o zdrowiu i zmienić pracę. Ja też odwlekałam tą decyzję w czasie, bo plany ciążowe ciągle były z tyłu głowy. I co? Nadal nie jestem w ciąży… 😊 Więc cieszę się, że chociaż nie zmarnowałam czasu w toksycznym środowisku.Prezesoowa, Zaczarowan, Majuna, Rachelka23, Zbuntowana lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Jeśli chcesz mieć dzieci i nie chcesz z tego rezygnować to powinnaś postawić na siebie. Tylko Wy wiecie jak jest między Wami, więc tylko Ty możesz podjąć tę decyzję.
Ja niestety uważam, że to nie wróży niczego dobrego, ale może to wynikać po prostu z mojego doświadczenia. Byłam kiedyś w związku, gdzie facet opowiadał co on to ze mną nie chce mieć, ale jak przyszło do konkretów to się wycofywał. Jak postawiłam sprawę na ostrzu noża to on znowu zmieniał zdanie, że chce, ale nie jest gotowy i żebym mu dała czas. Straciłam tak 4 lata z życia i gość się nie ogarnął do dzisiaj. I to nie dotyczyło tak ważnej sprawy jak dziecko tylko takich odwracalnych kwestii jak przeprowadzka, wspólne mieszkanie, praca czy tym podobne. Z tego co wiem nie ogarnął się do dzisiaj. Dlatego np. z mężem już stawiam sprawę jasno
Szczerze? Jestem dokładnie tego samego zdania co Ty. Ja bardzo nie lubię jak ktos zmienia zdanie i nie potrafi mi tego uargumentować. Jesteśmy dorośli więc powinniśmy rozmawiać szczerze o swoich obawach, bo może być tak, że dla niego powód jest wielki, a dla mnie to zwykła błahostka. No, ale raczej się nie dowiem i będę musiała podjąć najważniejszą decyzję w moim życiu. -
elektro96 wrote:Ja niestety też mam takie negatywne doświadczenia z poprzedniej pracy. Może nikt nie dokuczał mi bezpośrednio, ale wiedziałam o tym, że jestem obgadywana i jedna dziewczyna nakręcała innych na mój temat. Mimo, ze pracę uwielbiałam, niestety atmosfera skutecznie mnie zniechęciła 😊 Już chyba kiedyś o tym wspominałam, że objawiało się we mnie to wszystko zmęczeniem i prawie codziennymi bólami głowy… Zmieniłam pracę, głównie ze względu na zmianę miejsca zamieszkania, i wszystkie objawy minęły jak ręką odjął 😊
Być może nie jest to łatwa decyzja, ale naprawdę z własnego doświadczenia polecam pomyśleć o zdrowiu i zmienić pracę. Ja też odwlekałam tą decyzję w czasie, bo plany ciążowe ciągle były z tyłu głowy. I co? Nadal nie jestem w ciąży… 😊 Więc cieszę się, że chociaż nie zmarnowałam czasu w toksycznym środowisku.
Ja się też zastanawiam, ale to dopiero jak wezmę kredyt i slub, bo troche za dużo kombinowania, a boję się, że kasy nam nie starczy, dlatego po weselu co by sie nie działo to sajonara.
Ale liczę, że ślub będę brała już z bąbelinim na rękachPrezesoowa, notsobadd lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesowa za wiele się u Ciebie dzieje, jak na jedną osobę..cholernie mi przykro, że Ciebie to spotyka 🫂 W kontekście pracy, bo na to masz wpływ, życzę Ci żebyś znalazła satysfakcjonującą ofertę, byś mogła chociaż w tej kwestii odpocząć. Wiem, że każdy z Nas ma inne wartości, ale ten spokój jest bardzo ważny, zwłaszcza przy staraniach o dziecko, zresztą Ty to już wiesz
dlatego jedyne co mogę sensownego powiedzieć to trzymam kciuki, rozsyłaj CV i rozpoczniesz wycieczki na rozmowy 😂👏🏻 a my Ciebie będziemy wspierać
Prezesoowa, elektro96, Malinowysorbet, Platynova55, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Ech, a moja mama nic wczoraj nie zdziałała, bo ordynator obiecał, że robi i zrobi co w jego mocy, żeby tata czekał jak najkrócej i ma generalnie obiecane, że dziś go wezmą, ale nadal jest na swojej sali, więc szczerze wątpię. Do tego powiedział mamie to co juz wiedzieliśmy, czyli że rokowania w jego sytuacji nie są pozytywne i nawet jak wyjdzie ze szpitala to do niego niedługo wróci. Jakąś juz mam znieczulicę chyba, bo nie zrobiło to na mnie wielkiego wrażenia.
Do tego nie mam na nic czasu, jestem poza domem ponad 12 godzin. W mieszkaniu mam taki gnój, że nie wiem czy jest sens to w ogóle sprzątać i wcale się mężowi nie dziwię, że tego nie sprząta sam, bo i tak robi co może. Z nim też jakoś tak nam nie idzie, bo my z tych co potrzebujemy spędzać ze sobą więcej czasu niż godzinę wieczorem
W pracy też gówno i mam ogólnie wszystkiego dość. Od rana modlę się nad przepływami, które od czterech lat moja szanowna przełożona spierdoliła tak, że nie wiem jak to poprawimy, więc w sumie zamówiłam pizzę i wyjebka
Kochana 🥹 Nic poza przytulasem nie prześlę… @Zaczarowan ma rację - za dużo masz na swoich barkach… Życzę Ci, żebyś w końcu mogła trochę zwolnić. I naprawdę uważam, że powinnaś pójść na zwolnienie dla regeneracji. Skoro praca tylko potęguje Twój dyskomfort to nie ma sensu, trzeba to odpuścić na chwilę. Tym bardziej po Twoich przejściach zdrowotnych. Uderz do lekarza i zrób sobie luźny maj, znajdziesz chwilę i dla siebie i dla męża, a i do taty będziesz jeździła z lepszą energią. Rozważ to :*Zaczarowan, Prezesoowa, elektro96, Malinowysorbet, Majuna lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Vienna, a ty byłaś badać dzisiaj betkę i proga?Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage