Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja chciałam tylko powiedzieć że uważam że ze mną jest ostatnio coś nie tak , czy właśnie siedzę w łazience z golarką i próbuje od godziny zrobić depilacje, ale robię ją z przerwami bo muszę sprawdzać co na forum? Yes 🙈 🤣 nawet jak idę siku to ostatnio chodzę z telefonem xd

Ja już nawet odpuściłam FB, IG i inne, nie mam czasu, za to na forum zawsze ♥️

Nawet czasem mi się śnicie 🤭

@Pati, czy Ty też nie znosisz depilacji golarką? 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 11:42

Pati2804, elektro96, notsobadd lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Ja też mam taka dziewczynę w pracy tyle że ona jest od lat i wszystkich nowych prześladuje... Ja hak przyszłam do pracy to mnie prześladowała powiedziała mi że nie wytrzymam 3 MC histori ma tyle i podszywała się pode mnie nie raz szef mnie opieprzył nie wiedziałam za co potem się okazało że np odbierając telefon podawa się za mnie i udawała że nic nie umiem albo jestem opryskliwa więc współczuję i wiem k co chodzi nyd rozumiem czemu ktoś kogus prześladuje... nie lubię to omijam a nie szlodze...

Jejku.. ale to jest przykre. Musi być bardzo skrzywdzona, że tak gnębi nowych pracowników.. może jakiś kompleks? :/ mniejsza, współczuje bardzo.. koszmar

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dziewczyny a wiecie może jak szybko wchłania się progesteron z tych globulek dopochwowych? Po zaaplikowaniu dość szybko się rozpuszczają i jak chodzę to ze mnie wypływa i nie wiem czy wszystko zdąży sie wchłonąć 😥

Nie przejmuj się tym kochana, to normalne, że wypływa ;)

Vienna lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • san95 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisze Wam tutaj zbiorczo..
    w zeszłym cyklu staraliśmy się na luzie, ustaliliśmy, że jeśli się nie uda to po prostu zacznę owulację monitorować. I o jaka była moja radość kiedy gin powiedziała, że w 12dc mam 2 pęcherzyki w lewym jajniku (pierwszy raz odkąd pamiętam w lewym) jeden 17mm i drugi 14mm mówię wow, fajnie. Zapisałam się na kolejny monit. Powiedziałam mu, że mamy dominujący pęcherzyk w lewym i, że za 2/3 dni powinna być owulacja, ale jeszcze to potwierdzę. No i nagle, że on nie wie.. że w sumie to chyba lepiej odpuścić, bo to nie jest dobry czas, bo „wojna idzie” to oczywiście jego głupie gadanie. Powiedziałam, że kompletnie nie rozumiem zmiany, że przecież rozmawialiśmy o tym długo i często i oboje bardzo chcieliśmy. On, że chce dziecko, ale chyba nie teraz. Powiedziałam, że ja nie będę czekać aż on się namyśli, bo nie mam tyle czasu.
    Teraz jestem w kropce, bo z jednej strony kocham go i to z nim chciałam spełnić marzenie o dziecku, a z drugiej jeśli on nigdy się nie zdecyduje to ja poczuje, że straciłam część życia na kogoś, kto ma inne potrzeby i priorytety choć mówił, że ma takie same. Czuję się oszukana… i nie wiem jak mam sobie z tym poradzić. Nie wiem jaki jest powód jego nagłej zmiany. Naprawdę nie wiem. Może tak naprawdę po prostu nie chce tego dziecka ze mną 🤷🏻‍♀️ nic już nie wiem…

Rachelka23 lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam po spuszczeniu krwi, wstąpiłam na małe zakupki w Smyku 😂😂 pozwoliłam sobie na to, a co mi tam! :)

MummyYummy piłaś kiedyś herbatę z lipy? Ona działa dobrze na przeziębienie, po niej bardzo się pocisz, wiec kilka razy dziennie może nieco ulżyć. Tylko poczytaj czy można pic w ciąży 😘 No i takie oczywiste sprawy jak imbir, czosnek itp. może pomogą. A te sterydy to w sumie w szoku jestem.. 😮😬

San95 współczuje Ci bardzo.. nawet nie wiem, co ci powiedzieć. Poszukaj odpowiedzi na to wszystko w sercu :/

Co do proga dopochwowo to normalne, że on wypływa. Wszystko, co ma się wchłonąć to się wchłonie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 12:08

Vienna, MummyYummy, Majuna lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 13:06

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Podkradnę jedna kupkę hajsu, bo po buszowaniu w necie i (wiem to głupie i będziecie się śmiać 😅) po oglądaniu wózków i fotelików do auta dla bobasa , będę potrzebowała dużo hajsów i pomocy żeby przekonać męża 🙈🤣

Pati ja tez buszuje w necie i przeglądam rzeczy dla dziudziulka 😂😘 Co do cen.. kurde tragedia. Muszę mojego chyba na drugi etat gdzieś zatrudnić 😂😂

Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dziękuję ❤️

Wiem, że to niekomfortowe, ale powiem tak- przyzwyczaisz się do bycia mokrą Hihi 😂🤪🤪

Pati2804, Vienna, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę pomódlcie sie o mnie, albo trzymajcie kciuki, cokolwiek, żeby ten cykl był szczęsliwy. Bo serio nie wytrzymam tu w tym żmijowisku. Właśnie miałam spinę z jedną laską. W poniedziałek z szefem. I najgorsze, że już nie panuje nad sobą i normalnie się z nimi kłócę. No kur. Mam dość.

No ale słuchajcie jak laska mi mowi zeby coś tam za nią zrobiła, bo nie ma czasu (mówi dużo powiedziane, drze ryja), a po 20 minutach słyszę ją w korytarzu z inną koleżanką hihi haha no to nie mogłam się powstrzymać, żeby też na nią się wydrzeć.

I wkurza mnie to, że jestem tu najmłodsza w tej firmie i każdy myśli, że ma kozła ofiarnego przynieś podaj pozamiataj, w wolnej chwili se polataj...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 12:18

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan, daj pocieszyć oczy i pokaż co kupiłaś ♥️

Zaczarowan, MummyYummy, Pati2804, notsobadd, Malinowysorbet, Majuna lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium?
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi właśnie napisała, że za naszym domem, przy polu, chodzi CIĘŻARNA sarna O.O

Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Pati2804, Vienna, Malinowysorbet, CoffeeDream, Platynova55, KejtKa, Majuna, Rachelka23 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Wróciłam po spuszczeniu krwi, wstąpiłam na małe zakupki w Smyku 😂😂 pozwoliłam sobie na to, a co mi tam! :)

MummyYummy piłaś kiedyś herbatę z lipy? Ona działa dobrze na przeziębienie, po niej bardzo się pocisz, wiec kilka razy dziennie może nieco ulżyć. Tylko poczytaj czy można pic w ciąży 😘 No i takie oczywiste sprawy jak imbir, czosnek itp. może pomogą. A te sterydy to w sumie w szoku jestem.. 😮😬

San95 współczuje Ci bardzo.. nawet nie wiem, co ci powiedzieć. Poszukaj odpowiedzi na to wszystko w sercu :/

Co do proga dopochwowo to normalne, że on wypływa. Wszystko, co ma się wchłonąć to się wchłonie :D

Dzięki za odpowiedź, Kochana 😘 Niestety herbata z lipy jest niewskazana w ciąży - ratuje się herbatą z miodem i cytryną. Ale dzięki za pomysł z imbirem, bo biorę tabletki imbirowe, to wyślę Męża jeszcze po korzeń 😉

Jeju, ale to musiały być fajne zakupy 😍 Pochwal się 🥺🥺🥺

U nas na razie Mąż kupił pierwsze bodziaki unisex (co też odbieram jako dobry sygnał, chyba się oswoił ♥️). Jeśli będzie kolejna dziewczynka, to po córciach mam masę słodkości 🤭 Jeśli chłopiec to pewnie utonę w tych beżach, błękitach i zieleniach 🥺 W ogóle mój Mąż obstawia trzecią córkę 😁🥰

elektro96, Prezesoowa, Zaczarowan, Pati2804, Vienna, KejtKa, Majuna, Rachelka23 lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Dziewczyny, proszę pomódlcie sie o mnie, albo trzymajcie kciuki, cokolwiek, żeby ten cykl był szczęsliwy. Bo serio nie wytrzymam tu w tym żmijowisku. Właśnie miałam spinę z jedną laską. W poniedziałek z szefem. I najgorsze, że już nie panuje nad sobą i normalnie się z nimi kłócę. No kur. Mam dość.

No ale słuchajcie jak laska mi mowi zeby coś tam za nią zrobiła, bo nie ma czasu (mówi dużo powiedziane, drze ryja), a po 20 minutach słyszę ją w korytarzu z inną koleżanką hihi haha no to nie mogłam się powstrzymać, żeby też na nią się wydrzeć.

I wkurza mnie to, że jestem tu najmłodsza w tej firmie i każdy myśli, że ma kozła ofiarnego przynieś podaj pozamiataj, w wolnej chwili se polataj...

Rozumiem, że ta laska nie jest Twoja przełożona ani żadnym kierownikiem? Bez jaj, niech każdy wykonuje swoje zadania. A jak przekazuje Ci swoje to niech napisze maila i doda DW szefa, żeby wiedział, że ona pozbywa się swoich zadań a Ty je robisz. Wtedy pewnie już nie będzie taka pewna.
    Trzymam kciuki, żeby się poukładało u Ciebie ✊🏻

Pati2804, KejtKa lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San95, nie znam zbyt dobrze Waszej historii, dlatego mądrzyć i doradzać nie będę, mogę tylko powiedzieć, że mi bardzo przykro, że czujesz się taka rozdarta i ktoś pozbawia Ciebie marzeń. Mam tylko jedno przemyślenie - nie wszyscy powinni i nadają się na bycie rodzicem, są tacy ludzie, co po prostu nimi nie powinni być. Może on to właśnie próbuje Ci uświadomić, że taka jest jego wola?
    Musisz zdecydować o swojej dalszej drodze. Powodzenia ☘️

Pati2804, Prezesoowa, elektro96, KejtKa, Majuna, Speranza :) lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Dzięki za odpowiedź, Kochana 😘 Niestety herbata z lipy jest niewskazana w ciąży - ratuje się herbatą z miodem i cytryną. Ale dzięki za pomysł z imbirem, bo biorę tabletki imbirowe, to wyślę Męża jeszcze po korzeń 😉

Jeju, ale to musiały być fajne zakupy 😍 Pochwal się 🥺🥺🥺

U nas na razie Mąż kupił pierwsze bodziaki unisex (co też odbieram jako dobry sygnał, chyba się oswoił ♥️). Jeśli będzie kolejna dziewczynka, to po córciach mam masę słodkości 🤭 Jeśli chłopiec to pewnie utonę w tych beżach, błękitach i zieleniach 🥺 W ogóle mój Mąż obstawia trzecią córkę 😁🥰

A to widzisz! Dobrze, że sprawdzilas 🥰 Kurde zauważyłam, że w ciąży trzeba bezpiecznie z tymi ziołami- zielona herbata też niewskazana np. a piłam ją litrami, szałwia tak samo. Te które nie lubią kawy, to polecam kakao ceremonialne, też lekko pobudza.

A masz jakieś przeczucia co do płci?

MummyYummy lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wstawiam zdjęcie z pierwszych zakupów 🫣🥰 bodziaki, spodnie, pieluszka, szczotka do włosów xd i smoczki 🤪🤭

https://ibb.co/Hrd9D3N
    https://ibb.co/hYWKKkR

MummyYummy, notsobadd, elektro96, Pati2804, Prezesoowa, Malinowysorbet, Vienna, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, Platynova55, Eniana, KejtKa, Majuna, ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dziewczyny wstawiam zdjęcie z pierwszych zakupów 🫣🥰 bodziaki, spodnie, pieluszka, szczotka do włosów xd i smoczki 🤪🤭

https://ibb.co/Hrd9D3N
    https://ibb.co/hYWKKkR

Urocze <3

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Rozumiem, że ta laska nie jest Twoja przełożona ani żadnym kierownikiem? Bez jaj, niech każdy wykonuje swoje zadania. A jak przekazuje Ci swoje to niech napisze maila i doda DW szefa, żeby wiedział, że ona pozbywa się swoich zadań a Ty je robisz. Wtedy pewnie już nie będzie taka pewna.
    Trzymam kciuki, żeby się poukładało u Ciebie ✊🏻

Nie, nie, zwykły pracownik i to jeszcze z innego działu.
    Ale ona jest jakaś niestabilna emocjonalnie, bo nie raz wpadała do nas do pokoju z krzykiem i to nie tylko do mnie. A jak ona coś zapomni, albo coś to "oj, naprawdę? Hihi to już robię"...

KejtKa lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zaczarowan, zapomniałam Ci już wczoraj odpisać o tej folii. Sprawa wygląda następująco: z foliami weneckimi jest taki problem, że, w zależności, jako stopień przyciemnienia wybierzesz, to trochę zabierze światła dziennego. O tak niestety będzie z każdą folią, w tą w stylu lustra weneckiego ostatecznie będzie działać tak, że jeśli w domu będziesz miała zapalone światło, a na ulicy będzie ciemno, to niestety będzie widać, co się w tym domu dzieje.

Lepszym wyborem może okazać się folia szronowa - ta taka mleczna. Ona też zabierze światło, ale często dużo mniej, niż wenecka. Żeby nie była to jakaś duża różnica, to można na przykład odkleić okna do połowy, albo zrobić z tej roli takie a'la żaluzje - okleić okno w paski. Przy tej folii masz już pewność, że z zewnątrz nic nie będzie widać.

Tyle wiem od tego znajomego 😉

• Vienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 13:07

‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ