Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:Ja chciałam tylko powiedzieć że uważam że ze mną jest ostatnio coś nie tak , czy właśnie siedzę w łazience z golarką i próbuje od godziny zrobić depilacje, ale robię ją z przerwami bo muszę sprawdzać co na forum? Yes 🙈 🤣 nawet jak idę siku to ostatnio chodzę z telefonem xd
Ja już nawet odpuściłam FB, IG i inne, nie mam czasu, za to na forum zawsze ♥️
Nawet czasem mi się śnicie 🤭
@Pati, czy Ty też nie znosisz depilacji golarką? 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 11:42
Pati2804, elektro96, notsobadd lubią tę wiadomość
-
Zbuntowana wrote:Ja też mam taka dziewczynę w pracy tyle że ona jest od lat i wszystkich nowych prześladuje... Ja hak przyszłam do pracy to mnie prześladowała powiedziała mi że nie wytrzymam 3 MC histori ma tyle i podszywała się pode mnie nie raz szef mnie opieprzył nie wiedziałam za co potem się okazało że np odbierając telefon podawa się za mnie i udawała że nic nie umiem albo jestem opryskliwa więc współczuję i wiem k co chodzi nyd rozumiem czemu ktoś kogus prześladuje... nie lubię to omijam a nie szlodze...
Jejku.. ale to jest przykre. Musi być bardzo skrzywdzona, że tak gnębi nowych pracowników.. może jakiś kompleks?mniejsza, współczuje bardzo.. koszmar
-
Vienna wrote:Dziewczyny a wiecie może jak szybko wchłania się progesteron z tych globulek dopochwowych? Po zaaplikowaniu dość szybko się rozpuszczają i jak chodzę to ze mnie wypływa i nie wiem czy wszystko zdąży sie wchłonąć 😥
Nie przejmuj się tym kochana, to normalne, że wypływaVienna lubi tę wiadomość
-
Odpisze Wam tutaj zbiorczo..
w zeszłym cyklu staraliśmy się na luzie, ustaliliśmy, że jeśli się nie uda to po prostu zacznę owulację monitorować. I o jaka była moja radość kiedy gin powiedziała, że w 12dc mam 2 pęcherzyki w lewym jajniku (pierwszy raz odkąd pamiętam w lewym) jeden 17mm i drugi 14mm mówię wow, fajnie. Zapisałam się na kolejny monit. Powiedziałam mu, że mamy dominujący pęcherzyk w lewym i, że za 2/3 dni powinna być owulacja, ale jeszcze to potwierdzę. No i nagle, że on nie wie.. że w sumie to chyba lepiej odpuścić, bo to nie jest dobry czas, bo „wojna idzie” to oczywiście jego głupie gadanie. Powiedziałam, że kompletnie nie rozumiem zmiany, że przecież rozmawialiśmy o tym długo i często i oboje bardzo chcieliśmy. On, że chce dziecko, ale chyba nie teraz. Powiedziałam, że ja nie będę czekać aż on się namyśli, bo nie mam tyle czasu.
Teraz jestem w kropce, bo z jednej strony kocham go i to z nim chciałam spełnić marzenie o dziecku, a z drugiej jeśli on nigdy się nie zdecyduje to ja poczuje, że straciłam część życia na kogoś, kto ma inne potrzeby i priorytety choć mówił, że ma takie same. Czuję się oszukana… i nie wiem jak mam sobie z tym poradzić. Nie wiem jaki jest powód jego nagłej zmiany. Naprawdę nie wiem. Może tak naprawdę po prostu nie chce tego dziecka ze mną 🤷🏻♀️ nic już nie wiem…Rachelka23 lubi tę wiadomość
-
Wróciłam po spuszczeniu krwi, wstąpiłam na małe zakupki w Smyku 😂😂 pozwoliłam sobie na to, a co mi tam!
MummyYummy piłaś kiedyś herbatę z lipy? Ona działa dobrze na przeziębienie, po niej bardzo się pocisz, wiec kilka razy dziennie może nieco ulżyć. Tylko poczytaj czy można pic w ciąży 😘 No i takie oczywiste sprawy jak imbir, czosnek itp. może pomogą. A te sterydy to w sumie w szoku jestem.. 😮😬
San95 współczuje Ci bardzo.. nawet nie wiem, co ci powiedzieć. Poszukaj odpowiedzi na to wszystko w sercu
Co do proga dopochwowo to normalne, że on wypływa. Wszystko, co ma się wchłonąć to się wchłonieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 12:08
Vienna, MummyYummy, Majuna lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Podkradnę jedna kupkę hajsu, bo po buszowaniu w necie i (wiem to głupie i będziecie się śmiać 😅) po oglądaniu wózków i fotelików do auta dla bobasa , będę potrzebowała dużo hajsów i pomocy żeby przekonać męża 🙈🤣
Pati ja tez buszuje w necie i przeglądam rzeczy dla dziudziulka 😂😘 Co do cen.. kurde tragedia. Muszę mojego chyba na drugi etat gdzieś zatrudnić 😂😂Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, proszę pomódlcie sie o mnie, albo trzymajcie kciuki, cokolwiek, żeby ten cykl był szczęsliwy. Bo serio nie wytrzymam tu w tym żmijowisku. Właśnie miałam spinę z jedną laską. W poniedziałek z szefem. I najgorsze, że już nie panuje nad sobą i normalnie się z nimi kłócę. No kur. Mam dość.
No ale słuchajcie jak laska mi mowi zeby coś tam za nią zrobiła, bo nie ma czasu (mówi dużo powiedziane, drze ryja), a po 20 minutach słyszę ją w korytarzu z inną koleżanką hihi haha no to nie mogłam się powstrzymać, żeby też na nią się wydrzeć.
I wkurza mnie to, że jestem tu najmłodsza w tej firmie i każdy myśli, że ma kozła ofiarnego przynieś podaj pozamiataj, w wolnej chwili se polataj...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 12:18
Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Zaczarowan, daj pocieszyć oczy i pokaż co kupiłaś ♥️
Zaczarowan, MummyYummy, Pati2804, notsobadd, Malinowysorbet, Majuna lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Pati2804, Vienna, Malinowysorbet, CoffeeDream, Platynova55, KejtKa, Majuna, Rachelka23 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
18/02 - endokrynolog
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
-
Zaczarowan wrote:Wróciłam po spuszczeniu krwi, wstąpiłam na małe zakupki w Smyku 😂😂 pozwoliłam sobie na to, a co mi tam!
MummyYummy piłaś kiedyś herbatę z lipy? Ona działa dobrze na przeziębienie, po niej bardzo się pocisz, wiec kilka razy dziennie może nieco ulżyć. Tylko poczytaj czy można pic w ciąży 😘 No i takie oczywiste sprawy jak imbir, czosnek itp. może pomogą. A te sterydy to w sumie w szoku jestem.. 😮😬
San95 współczuje Ci bardzo.. nawet nie wiem, co ci powiedzieć. Poszukaj odpowiedzi na to wszystko w sercu
Co do proga dopochwowo to normalne, że on wypływa. Wszystko, co ma się wchłonąć to się wchłonie
Dzięki za odpowiedź, Kochana 😘 Niestety herbata z lipy jest niewskazana w ciąży - ratuje się herbatą z miodem i cytryną. Ale dzięki za pomysł z imbirem, bo biorę tabletki imbirowe, to wyślę Męża jeszcze po korzeń 😉
Jeju, ale to musiały być fajne zakupy 😍 Pochwal się 🥺🥺🥺
U nas na razie Mąż kupił pierwsze bodziaki unisex (co też odbieram jako dobry sygnał, chyba się oswoił ♥️). Jeśli będzie kolejna dziewczynka, to po córciach mam masę słodkości 🤭 Jeśli chłopiec to pewnie utonę w tych beżach, błękitach i zieleniach 🥺 W ogóle mój Mąż obstawia trzecią córkę 😁🥰
elektro96, Prezesoowa, Zaczarowan, Pati2804, Vienna, KejtKa, Majuna, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:Dziewczyny, proszę pomódlcie sie o mnie, albo trzymajcie kciuki, cokolwiek, żeby ten cykl był szczęsliwy. Bo serio nie wytrzymam tu w tym żmijowisku. Właśnie miałam spinę z jedną laską. W poniedziałek z szefem. I najgorsze, że już nie panuje nad sobą i normalnie się z nimi kłócę. No kur. Mam dość.
No ale słuchajcie jak laska mi mowi zeby coś tam za nią zrobiła, bo nie ma czasu (mówi dużo powiedziane, drze ryja), a po 20 minutach słyszę ją w korytarzu z inną koleżanką hihi haha no to nie mogłam się powstrzymać, żeby też na nią się wydrzeć.
I wkurza mnie to, że jestem tu najmłodsza w tej firmie i każdy myśli, że ma kozła ofiarnego przynieś podaj pozamiataj, w wolnej chwili se polataj...
Rozumiem, że ta laska nie jest Twoja przełożona ani żadnym kierownikiem? Bez jaj, niech każdy wykonuje swoje zadania. A jak przekazuje Ci swoje to niech napisze maila i doda DW szefa, żeby wiedział, że ona pozbywa się swoich zadań a Ty je robisz. Wtedy pewnie już nie będzie taka pewna.
Trzymam kciuki, żeby się poukładało u Ciebie ✊🏻Pati2804, KejtKa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
San95, nie znam zbyt dobrze Waszej historii, dlatego mądrzyć i doradzać nie będę, mogę tylko powiedzieć, że mi bardzo przykro, że czujesz się taka rozdarta i ktoś pozbawia Ciebie marzeń. Mam tylko jedno przemyślenie - nie wszyscy powinni i nadają się na bycie rodzicem, są tacy ludzie, co po prostu nimi nie powinni być. Może on to właśnie próbuje Ci uświadomić, że taka jest jego wola?
Musisz zdecydować o swojej dalszej drodze. Powodzenia ☘️Pati2804, Prezesoowa, elektro96, KejtKa, Majuna, Speranza :) lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
MummyYummy wrote:Dzięki za odpowiedź, Kochana 😘 Niestety herbata z lipy jest niewskazana w ciąży - ratuje się herbatą z miodem i cytryną. Ale dzięki za pomysł z imbirem, bo biorę tabletki imbirowe, to wyślę Męża jeszcze po korzeń 😉
Jeju, ale to musiały być fajne zakupy 😍 Pochwal się 🥺🥺🥺
U nas na razie Mąż kupił pierwsze bodziaki unisex (co też odbieram jako dobry sygnał, chyba się oswoił ♥️). Jeśli będzie kolejna dziewczynka, to po córciach mam masę słodkości 🤭 Jeśli chłopiec to pewnie utonę w tych beżach, błękitach i zieleniach 🥺 W ogóle mój Mąż obstawia trzecią córkę 😁🥰
A to widzisz! Dobrze, że sprawdzilas 🥰 Kurde zauważyłam, że w ciąży trzeba bezpiecznie z tymi ziołami- zielona herbata też niewskazana np. a piłam ją litrami, szałwia tak samo. Te które nie lubią kawy, to polecam kakao ceremonialne, też lekko pobudza.
A masz jakieś przeczucia co do płci?MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wstawiam zdjęcie z pierwszych zakupów 🫣🥰 bodziaki, spodnie, pieluszka, szczotka do włosów xd i smoczki 🤪🤭
https://ibb.co/Hrd9D3N
https://ibb.co/hYWKKkRMummyYummy, notsobadd, elektro96, Pati2804, Prezesoowa, Malinowysorbet, Vienna, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, Platynova55, Eniana, KejtKa, Majuna, ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Dziewczyny wstawiam zdjęcie z pierwszych zakupów 🫣🥰 bodziaki, spodnie, pieluszka, szczotka do włosów xd i smoczki 🤪🤭
https://ibb.co/Hrd9D3N
https://ibb.co/hYWKKkR
UroczeZaczarowan lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
18/02 - endokrynolog
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
-
Liyss🧚🏻 wrote:Rozumiem, że ta laska nie jest Twoja przełożona ani żadnym kierownikiem? Bez jaj, niech każdy wykonuje swoje zadania. A jak przekazuje Ci swoje to niech napisze maila i doda DW szefa, żeby wiedział, że ona pozbywa się swoich zadań a Ty je robisz. Wtedy pewnie już nie będzie taka pewna.
Trzymam kciuki, żeby się poukładało u Ciebie ✊🏻
Nie, nie, zwykły pracownik i to jeszcze z innego działu.
Ale ona jest jakaś niestabilna emocjonalnie, bo nie raz wpadała do nas do pokoju z krzykiem i to nie tylko do mnie. A jak ona coś zapomni, albo coś to "oj, naprawdę? Hihi to już robię"...KejtKa lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
@Zaczarowan, zapomniałam Ci już wczoraj odpisać o tej folii. Sprawa wygląda następująco: z foliami weneckimi jest taki problem, że, w zależności, jako stopień przyciemnienia wybierzesz, to trochę zabierze światła dziennego. O tak niestety będzie z każdą folią, w tą w stylu lustra weneckiego ostatecznie będzie działać tak, że jeśli w domu będziesz miała zapalone światło, a na ulicy będzie ciemno, to niestety będzie widać, co się w tym domu dzieje.
Lepszym wyborem może okazać się folia szronowa - ta taka mleczna. Ona też zabierze światło, ale często dużo mniej, niż wenecka. Żeby nie była to jakaś duża różnica, to można na przykład odkleić okna do połowy, albo zrobić z tej roli takie a'la żaluzje - okleić okno w paski. Przy tej folii masz już pewność, że z zewnątrz nic nie będzie widać.
Tyle wiem od tego znajomego 😉Zaczarowan lubi tę wiadomość