Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:49
Zbuntowana lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Lavenda wrote:Cześć Dziewczyny!
Jestem całkowicie nowa, zielona i nie znam tutejszego slangu, więc wszelkie wskazówki mile widziane.
Mam 27 lat, a mój mąż 29. Na pokładzie jest z nami 7 letnia córka.
Kiedyś myśleliśmy, że 3 lata różnicy między dziećmi do maks, jednak gdy zaczęłam pracować, a kariera nabrała tempa to okazało się, że minęło już 7 lat!
To nasz 3 cykl starań. Jest o tyle ciężko, że mąż pracuje za granicą i czasami jego zjazdy nie pokrywają się z moją owulacją. Teraz wypada 28 kwietnia, a ja nawet nie mam pewności czy chłop zjedzie.
Córka pojawiła się na świecie po pół roku od rozpoczęcia starań.
Mam nadzieję, że uda nam się podarować jej rodzeństwo.
Pozdrawiam Was wszystkie!
M.
Witaj @Lavenda, rozgość się!
Pewnie te 7 lat zleciało niewiadomo nawet kiedy
Mam nadzieję, że doczekasz z nami swoich ⏸️, powodzenia ☺️👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Jestem całkowicie nowa, zielona i nie znam tutejszego slangu, więc wszelkie wskazówki mile widziane.
Kiedyś myśleliśmy, że 3 lata różnicy między dziećmi do maks, jednak gdy zaczęłam pracować, a kariera nabrała tempa to okazało się, że minęło już 7 lat!
To nasz 3 cykl starań. Jest o tyle ciężko, że mąż pracuje za granicą i czasami jego zjazdy nie pokrywają się z moją owulacją. Teraz wypada 28 kwietnia, a ja nawet nie mam pewności czy chłop zjedzie.
M.
Witaj!
Życzę powodzenia 😘 -
Lavenda ✊🏻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 00:58
Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Byłam na zakupach i zawędrowałam do Rosska. Kupiłam dwa dodatkowe testy 🙈 czyli mam już 3 😅
Dziękuję za wszystkie polecajki kosmetyczne 🩷 spisałam i posprawdzam 😊
@Majuna Dziś sporo z nas ma zjazd staraczkowy... Chyba taki dzień. 🫂
@Lavenda Witaj 🌸 Zapraszamy! Powodzenia 🍀Majuna, Rachelka23, Anonim1992, Zbuntowana, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Majunka, ściskam Cię z całych sił… wiem, co to znaczy walczyć tak długo… czasem niestety brakuje już chęci… kiedy tylko będzie trzeba, my tutaj dźwigniemy Cię z powrotem do góry 😘😘😘 ja w Was cały czas wierzę, pamiętaj o tym 😊
Majuna, Chmurka21, Majlen, Prezesoowa lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 08:02
Majuna, Zbuntowana, Prezesoowa lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
@Suzie to super, że mężowi lekarz przypadł do gustu. I dobra akcja z tą biblioteką. Głodna książek jesteś 😁
@Vienna życzę zdrówka. Super beta 😊
@Leśneintro jak to powiedział mój lekarz, gdy miałam lat 30... "W pewnym wieku wszystko się sypie". Nie wiem ile masz lat, ale ja swoje problemy z tym, że przytyłam zawsze zrzucam na wiek. Podobnie, gdy ktoś komentuje moje siwe pasemko.
@Prezesoowa zazdroszczę Ci takiego podejścia. Ja jednak lubię mieć stabilna sytuację w życiu i nie jest mi łatwo podejmować takie decyzje. Plus mam 3 miesiące wypowiedzenia 😔.
Moja szefowa też uważała, że nie ma ludzi niezastąpionych do czasu, gdy na ogłoszenie o pracę z pensją w wysokości mojej nie aplikował nikt.
Przykro mi z powodu Twojej straty i życiowych perypetii 🫂
@MummyYummy współczuję problemów zdrowotnych. Obyś szybko wyzdrowiała.
@Zbuntowana, szok z tą historią z pracy. Brak słów, żeby to skomentować.
@elektro96 trzymam kciuki za efekty u męża.
@San95 mocno Cię przytulam. Trudna sytuacja.
@grazka0022 współczuję sytuacji w pracy.
@Zaczarowan super ciuszki. Ja uwielbiam takie malutkie ubranka. Przechodzę obok, patrzę tęsknym wzrokiem, ale nie kupuję.
@Majuna tulę za ten zjazd. I doskonale rozumiem.
@Gregorka ceny kosmos. U mnie 250- 280 zł teraz za jeden ubytek.
Borze szumiący, w poprzednim wpisie napisałam "chamować" zamiast "hamować". Oczy bolą.
Czy któraś z Was bierze inozytol? Ja zaczęłam brać jakieś 10 dni temu. I pisałam Wam jakiś czas temu, że codziennie mam jedną pobudkę na siku w nocy. A teraz mam za sobą 3 zupełnie przespane noce bez pobudki, co zdarzało się tylko wtedy, kiedy byłam na wakacjach w Chorwacji. Myślicie, że może być związek między inozytolem, a brakiem chodzenia do toalety w nocy? Generalnie bardzo mi z tym dobrze, ale nie mogę wciąż wyjść z szoku, że się da.
U mnie dziś rano znów temperatura wróciła do 36.92. A za 4 dni powinna przyjść jej małpowatość. I oby się nie przesunęła, bo wtedy kolejna będzie wypadała mi podczas wyjazdu w góry 😭
A w pracy jeszcze gorzej, niż było. Takie dramy, że ja pierd*** 🤦. Przepraszam Was, ale ulewa mi się. Czasem mam wrażenie, że współpracuję z dziećmi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 19:52
Vienna, Gregorka, Majuna, Zaczarowan, Zbuntowana, Prezesoowa lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Prezesoowa wrote:A moja klątwa prowadzącej to gdzie ja się pytam? I Marynki?
Twoją proszę pierwszą, w tym całym bagnie chciałabym dla Ciebie trochę powodów do radości 🤞☘️elektro96, Gregorka, CoffeeDream, Rachelka23, Zbuntowana, Vienna lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
M.
Trzymam kciuki,zeby zbliżający cykl był tym wyczekanym 😊🤗🤞2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Majuna wrote:@grazka chłopu należy się wojna za sen.
@Zbuntowana myślałam, że takie akcje w pracy to tylko w serialach. 🤯🤯🤯 podszywanie się pod pracowników? Serio? 🤡🤡🤡
@Suzie ja też muszę unikać stron typu Shein, sklepów typu Pepco, zresztą wszystkich chyba muszę unikać. Śmieję się, że jakbym sprzedała wszystkie swoje graty, ciuchy, biżuterię to bym w pałacu mieszkała i zawsze mówię do męża, że to są inwestycje. Jak nam zabraknie kasy to pójdziemy oglądać moje szafy i sprzedawać zawartość 😅
@Mummy mi osobiście przy chorych zatokach mój internista Metmin odradzał, jako właśnie steryd, który może więcej namieszać niż pomóc. Polecał mi wtedy coś na bazie wody morskiej do nosa. I ja się wtedy też leczyłam ibupromem, ale nie byłam w ciąży. Nie wiem, co w sumie Tobie można poradzić.
@san bardzo mocno Cię tulę. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić Twojego rozczarowania i smutku, kiedy pragniesz dziecka i chcesz się starać, a z drugiej strony jest "nie, bo nie". Niestety w tej kwestii nie ma kompromisów, muszą dwie osoby chcieć. Ty najlepiej wiesz, jak jest między Wami i wierzę, że podejmiesz najlepszą decyzję. Jesteśmy w razie czego tu dla Ciebie... ❤
@Pati ja to mam w przeglądarce odpalone forum i go nawet nie zamykam nigdy, nie mogę dopuścić do zbyt wielkich zaległości... 🤭
Co do depilacji laserowej to zrobiłam sobie łydki i pachy i... Wygrałam życie. Teraz raz na tydzień/dwa przejadę kilka włosków i to takich delikatnych co odrosło i jest baja. A miałam pełno ciemnych kropek, bo włoski na nogach miałam ciemne, grube. 😑
@Zaczarowan cudnie oglądać takie zakupki, pozytywnie zazdroszczę. 🤩 choć przyznam się, że sama mam w domu dwa bodziaki, chcę je kiedyś wręczyć mężowi w ramach powiedzenia, że "w końcu nam się udało" 😊
PS. U mnie na obiad był bigos ze słoja z suchą bułą. 😆
@Mummy ja jestem jedną z 3 cór, tata miał wesoło i problematycznie z łazienką 🤪
@Prezesoowa ale dziewczyno spływa na Ciebie ostatnio za dużo. Przydałoby Ci się wolne. A chatę to ja mogę Ci posprzątać, jak widzę bałagan to aż mnie nosi by ogarnąć, więc tylko mnie wpuść... 😅 A tak serio, to masz teraz ważniejsze rzeczy na głowie. Niezmiennie myślę ciepło o Twoim tacie... By w końcu przyszły lepsze dni...
Czytam tez o tym co przeszłaś, że swoim ex... Boże, to okropne. Bardzo mi przykro, że masz takie przeżycia za sobą... Jest mi smutno strasznie, jak to czytam. Jak mógł Cię zostawić samą w takiej chwili... 😭 Ale już wiem skąd w Tobie siła, teraz to nic Cię nie złamie. Silna babka jesteś i wiesz czego chcesz.
@Vienna cudnie, że rośnie i prog wystartował, takich informacji mi było potrzeba! 🤩🤩🤩
Ehh... Oczywiście mam dopiero czas Was nadrobić wieczorem, bo w pracy to chyba tylko okno otworzyć i lecieć w piz.du. Aż szkoda gadać, jeszcze z ludźmi się muszę użerać, liczę na koniec tego projektu jak najszybciej, bo nie wytrzymię tam.
Dodatkowo mam zjazd staraczkowy. Brak nadzieji totalny na powodzenie. Bardziej to boję się o moją psychikę, mam wrażenie, że po kolejnym rozczarowaniu to już padnę i nie wstanę, nie wyobrażam sobie tego. 🥺Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
CoffeeDream wrote:O rajuuu... 🙈 Zapomnij o tym 😳😁2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Majuna wrote:Ok, podbieram! 🤜🏻
No ja po prostu potrzebuję chyba wolnego, mam wolne na majówkę, potem projekt ma wejść w życie i będą na pewno kwiatki kilka miesięcy wychodzić, ale w czerwcu uciekam na urlop, potem w lipcu, w sierpniu też se pójdę. 😛 Kiedyś im powiem nara, radzccie sobie sami.
Majówka już za pasem na szczęście 🙂 A później od urlopu do urlopu to też szybko zleci 💪 No i trzymam kciuki, żebyś mogła już niedługo się z nimi pożegnać ✊Majuna, Zbuntowana, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
M.
Hej ❤️Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Coffee ostatnio pisałaś,że bolała Cię nogi,a mnie właśnie od dwóch dni też( takie uczucie rwania), czytałam,że przy stymulacji(biorę Aromek) takie skutki uboczne mogą byc🤔😬
Dziś mam w planach posmarować amolem i trzymać w górze przed snem,a Ty coś z nimi robilas? 🦵🦵Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 20:01
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
.
Rachelka23, Gregorka lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Proszę mnie rozgrzeszyć 😅 Po tej kłótni z tą laską i w ogóle cała ta sytuacja w pracy mnie tak przytłoczyła że wypiliśmy sobie po dwa piwka na uspokojenie.
Majuna, elektro96, notsobadd, Anonim1992, KejtKa, Rachelka23, Gregorka, Malinowysorbet, Zaczarowan, Zbuntowana, Pati2804, Prezesoowa, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
24.02 - monitoring
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
.
elektro96, grazka0022, Gregorka, Zbuntowana, Pati2804, Prezesoowa, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀