X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc 🌸

Zbuntowana, notsobadd, Majuna, Liyss🧚🏻, Pati2804, Gregorka, CoffeeDream, Prezesoowa, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    24/02 - USG piersi
    26/02 - PAPP-A
    03/03 - prenatalne
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    preg.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych :)

Zbuntowana, notsobadd, Majuna, Liyss🧚🏻, Pati2804, Gregorka, CoffeeDream, Prezesoowa, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @grazka chłopu należy się wojna za sen. :)

@Zbuntowana myślałam, że takie akcje w pracy to tylko w serialach. 🤯🤯🤯 podszywanie się pod pracowników? Serio? 🤡🤡🤡

@Suzie ja też muszę unikać stron typu Shein, sklepów typu Pepco, zresztą wszystkich chyba muszę unikać. Śmieję się, że jakbym sprzedała wszystkie swoje graty, ciuchy, biżuterię to bym w pałacu mieszkała i zawsze mówię do męża, że to są inwestycje. Jak nam zabraknie kasy to pójdziemy oglądać moje szafy i sprzedawać zawartość 😅

@Mummy mi osobiście przy chorych zatokach mój internista Metmin odradzał, jako właśnie steryd, który może więcej namieszać niż pomóc. Polecał mi wtedy coś na bazie wody morskiej do nosa. I ja się wtedy też leczyłam ibupromem, ale nie byłam w ciąży. Nie wiem, co w sumie Tobie można poradzić.

@san bardzo mocno Cię tulę. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić Twojego rozczarowania i smutku, kiedy pragniesz dziecka i chcesz się starać, a z drugiej strony jest "nie, bo nie". Niestety w tej kwestii nie ma kompromisów, muszą dwie osoby chcieć. Ty najlepiej wiesz, jak jest między Wami i wierzę, że podejmiesz najlepszą decyzję. Jesteśmy w razie czego tu dla Ciebie... ❤

@Pati ja to mam w przeglądarce odpalone forum i go nawet nie zamykam nigdy, nie mogę dopuścić do zbyt wielkich zaległości... 🤭

Co do depilacji laserowej to zrobiłam sobie łydki i pachy i... Wygrałam życie. Teraz raz na tydzień/dwa przejadę kilka włosków i to takich delikatnych co odrosło i jest baja. A miałam pełno ciemnych kropek, bo włoski na nogach miałam ciemne, grube. 😑

@Zaczarowan cudnie oglądać takie zakupki, pozytywnie zazdroszczę. 🤩 choć przyznam się, że sama mam w domu dwa bodziaki, chcę je kiedyś wręczyć mężowi w ramach powiedzenia, że "w końcu nam się udało" 😊
    PS. U mnie na obiad był bigos ze słoja z suchą bułą. 😆

@Mummy ja jestem jedną z 3 cór, tata miał wesoło i problematycznie z łazienką 🤪

@Prezesoowa ale dziewczyno spływa na Ciebie ostatnio za dużo. Przydałoby Ci się wolne. A chatę to ja mogę Ci posprzątać, jak widzę bałagan to aż mnie nosi by ogarnąć, więc tylko mnie wpuść... 😅 A tak serio, to masz teraz ważniejsze rzeczy na głowie. Niezmiennie myślę ciepło o Twoim tacie... By w końcu przyszły lepsze dni...

Czytam tez o tym co przeszłaś, że swoim ex... Boże, to okropne. Bardzo mi przykro, że masz takie przeżycia za sobą... Jest mi smutno strasznie, jak to czytam. Jak mógł Cię zostawić samą w takiej chwili... 😭 Ale już wiem skąd w Tobie siła, teraz to nic Cię nie złamie. Silna babka jesteś i wiesz czego chcesz.

@Vienna cudnie, że rośnie i prog wystartował, takich informacji mi było potrzeba! 🤩🤩🤩

Ehh... Oczywiście mam dopiero czas Was nadrobić wieczorem, bo w pracy to chyba tylko okno otworzyć i lecieć w piz.du. Aż szkoda gadać, jeszcze z ludźmi się muszę użerać, liczę na koniec tego projektu jak najszybciej, bo nie wytrzymię tam.

Dodatkowo mam zjazd staraczkowy. Brak nadzieji totalny na powodzenie. Bardziej to boję się o moją psychikę, mam wrażenie, że po kolejnym rozczarowaniu to już padnę i nie wstanę, nie wyobrażam sobie tego. 🥺

Przytulam Cię kochana 🫂🫂🫂 tez wiem jak to jest, nie możemy się poddawać. Jest nas więcej 🫶🫶🫶
    Ale wiem jak jest, kiedy w robocie Meksyk, a starania nie idą po naszej myśli. Także wysyłam wirtualne przytulasy.

@Vienna gratuluje wzrostu bety 🫶

Ściskam wszystkie, które tego potrzebujecie. 🫂🫂🫂 i dobranoc!

Majuna, Vienna lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @grazka chłopu należy się wojna za sen. :)

@Zbuntowana myślałam, że takie akcje w pracy to tylko w serialach. 🤯🤯🤯 podszywanie się pod pracowników? Serio? 🤡🤡🤡

@Suzie ja też muszę unikać stron typu Shein, sklepów typu Pepco, zresztą wszystkich chyba muszę unikać. Śmieję się, że jakbym sprzedała wszystkie swoje graty, ciuchy, biżuterię to bym w pałacu mieszkała i zawsze mówię do męża, że to są inwestycje. Jak nam zabraknie kasy to pójdziemy oglądać moje szafy i sprzedawać zawartość 😅

@Mummy mi osobiście przy chorych zatokach mój internista Metmin odradzał, jako właśnie steryd, który może więcej namieszać niż pomóc. Polecał mi wtedy coś na bazie wody morskiej do nosa. I ja się wtedy też leczyłam ibupromem, ale nie byłam w ciąży. Nie wiem, co w sumie Tobie można poradzić.

@san bardzo mocno Cię tulę. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić Twojego rozczarowania i smutku, kiedy pragniesz dziecka i chcesz się starać, a z drugiej strony jest "nie, bo nie". Niestety w tej kwestii nie ma kompromisów, muszą dwie osoby chcieć. Ty najlepiej wiesz, jak jest między Wami i wierzę, że podejmiesz najlepszą decyzję. Jesteśmy w razie czego tu dla Ciebie... ❤

@Pati ja to mam w przeglądarce odpalone forum i go nawet nie zamykam nigdy, nie mogę dopuścić do zbyt wielkich zaległości... 🤭

Co do depilacji laserowej to zrobiłam sobie łydki i pachy i... Wygrałam życie. Teraz raz na tydzień/dwa przejadę kilka włosków i to takich delikatnych co odrosło i jest baja. A miałam pełno ciemnych kropek, bo włoski na nogach miałam ciemne, grube. 😑

@Zaczarowan cudnie oglądać takie zakupki, pozytywnie zazdroszczę. 🤩 choć przyznam się, że sama mam w domu dwa bodziaki, chcę je kiedyś wręczyć mężowi w ramach powiedzenia, że "w końcu nam się udało" 😊
    PS. U mnie na obiad był bigos ze słoja z suchą bułą. 😆

@Mummy ja jestem jedną z 3 cór, tata miał wesoło i problematycznie z łazienką 🤪

@Prezesoowa ale dziewczyno spływa na Ciebie ostatnio za dużo. Przydałoby Ci się wolne. A chatę to ja mogę Ci posprzątać, jak widzę bałagan to aż mnie nosi by ogarnąć, więc tylko mnie wpuść... 😅 A tak serio, to masz teraz ważniejsze rzeczy na głowie. Niezmiennie myślę ciepło o Twoim tacie... By w końcu przyszły lepsze dni...

Czytam tez o tym co przeszłaś, że swoim ex... Boże, to okropne. Bardzo mi przykro, że masz takie przeżycia za sobą... Jest mi smutno strasznie, jak to czytam. Jak mógł Cię zostawić samą w takiej chwili... 😭 Ale już wiem skąd w Tobie siła, teraz to nic Cię nie złamie. Silna babka jesteś i wiesz czego chcesz.

@Vienna cudnie, że rośnie i prog wystartował, takich informacji mi było potrzeba! 🤩🤩🤩

Ehh... Oczywiście mam dopiero czas Was nadrobić wieczorem, bo w pracy to chyba tylko okno otworzyć i lecieć w piz.du. Aż szkoda gadać, jeszcze z ludźmi się muszę użerać, liczę na koniec tego projektu jak najszybciej, bo nie wytrzymię tam.

Dodatkowo mam zjazd staraczkowy. Brak nadzieji totalny na powodzenie. Bardziej to boję się o moją psychikę, mam wrażenie, że po kolejnym rozczarowaniu to już padnę i nie wstanę, nie wyobrażam sobie tego. 🥺
    Niestety nie ... ale wredna jest do dziś nauczyłam się mieć do niej podejście a narazie bambusowa wyj... ba nią bo hestem na wychowawczym i czasem z moim skarbusiem wpadamy do pracy do małża i widzę że jej ognie idą... hihi

Majuna lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Podano do stołu 😎

IMG-20240424-172415767.jpg
    www fotka pl zaloguj
    Ooo jakie pyszności... wow

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Mam bete! 15,730
    Chyba jest dobrze no nie? Wczoraj 9,33
    Super cieszę się bardzo...

Vienna lubi tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek sobie życie dobrze układa.
    Umówiłam badania, wykupiłam pakiety, pokłóciłam się z mężem o badanie nasienia, umówiłam posiew, sono hsg, wizytę i zrobiłam tabele co kiedy i gdzie.
    I siknęłam wieczorem.
    Już by te cienie dały mi spokój. Prześladują mnie.
    Coś widzicie?

https://ibb.co/YTdKj4n

Edit: po 15min nie widzę już, rozmyta więc głupi test

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 23:16

Speranza :) lubi tę wiadomość

preg.png
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Umówiłam badania, wykupiłam pakiety, pokłóciłam się z mężem o badanie nasienia, umówiłam posiew, sono hsg, wizytę i zrobiłam tabele co kiedy i gdzie.
    I siknęłam wieczorem.
    Coś widzicie?

A jednak coś mnie pokusiło, żebyś zajrzeć przed snem. Widzę cień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 22:56

🧑 37. 🧔 40
    1 ciąża 2008 r.
    17 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
    _________
    📅
    20.04 badania 7 dpo ✅
    6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
    9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nawet jak jest źle to decyzja o rozstaniu nie jest prosta, ani łatwa. Daj sobie czas, żeby to przemyśleć i dowiedzieć się, czego TY potrzebujesz. Jak będziesz gotowa podjąć decyzję, jakakolwiek by nie była, to zawsze znajdziesz tu przestrzeń i wsparcie :*
    Prezesowa współczuję takiego gnoja to chyba znów po hajkach żeby nigdy nikomu i żeby nie złamał serca.... tule

Prezesoowa lubi tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Majlen Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    I siknęłam wieczorem.
    Coś widzicie?

Tak, ja też widzę jaśniuśką kreseczkę

♀️28 ♂️33

Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Jejku.. ale to jest przykre. Musi być bardzo skrzywdzona, że tak gnębi nowych pracowników.. może jakiś kompleks? :/ mniejsza, współczuje bardzo.. koszmar
    No widocznie ale to już taki typ człowieka...

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Dziewczyny, proszę pomódlcie sie o mnie, albo trzymajcie kciuki, cokolwiek, żeby ten cykl był szczęsliwy. Bo serio nie wytrzymam tu w tym żmijowisku. Właśnie miałam spinę z jedną laską. W poniedziałek z szefem. I najgorsze, że już nie panuje nad sobą i normalnie się z nimi kłócę. No kur. Mam dość.

No ale słuchajcie jak laska mi mowi zeby coś tam za nią zrobiła, bo nie ma czasu (mówi dużo powiedziane, drze ryja), a po 20 minutach słyszę ją w korytarzu z inną koleżanką hihi haha no to nie mogłam się powstrzymać, żeby też na nią się wydrzeć.

I wkurza mnie to, że jestem tu najmłodsza w tej firmie i każdy myśli, że ma kozła ofiarnego przynieś podaj pozamiataj, w wolnej chwili se polataj...
    Współczuję...

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Majlen Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na śniadanie mogę polecić omleta ze świeżym szpinakiem, do tego stosowana bułka posmarowana awokado, trochę twarogu, sól pieprz, na to kiełki (zależy jakie, teraz kupiłam kiełki koniczyny ), szyneczka i pomidor ,a do zagryzania czerwona papryka tak chrrrrupiąca i soczysta 😋😋😋
    jem takie śniadanie od dawna i nie umiem zjeść innego 😄

Liyss🧚🏻, Vienna lubią tę wiadomość

♀️28 ♂️33

• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jutro testuje? 😁
    Ja chyba też będę wcześniej testować niż 30go i przez parę dni, bo patrząc na szczęście @Vienna, że wyłapała kropka i odrazu zadziałała tabletkami i ta beta rośnie, to jest motywacja 😍
    Jak coś się wydarzy, będę wam relacjonować.
    Jutro mam 10dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 23:39

Gregorka, CoffeeDream, Prezesoowa, Vienna, grazka0022, MummyYummy lubią tę wiadomość

♀️28 ♂️33

⬇️
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Temperatura ciągle nie rośnie. Zaczynam podejrzewać cykl bezowulacyjny. :(

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    24/02 - USG piersi
    26/02 - PAPP-A
    03/03 - prenatalne
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Kto jutro testuje? 😁
    Ja chyba też będę wcześniej testować niż 30go i przez parę dni, bo patrząc na szczęście @Vienna, że wyłapała kropka i odrazu zadziałała tabletkami i ta beta rośnie, to jest motywacja 😍
    Jak coś się wydarzy, będę wam relacjonować.
    Jutro mam 10dpo

Ja wcześniej miałam podejście, że będę testować dzień przed datą @ ale jak gin powiedziała, że od ⏸️ mam brać heparynę to stwierdziłam, że będę rozsądna i wcześniej będę testować, żeby coś wyłapać.

Więc w sumie te wcześniejsze testowanie nie jest takie złe bo tak jak mówisz można wcześniej zacząć działać np z progiem jakby był potrzebny. Kciuki 🥹

Majlen, Gregorka, KejtKa, Vienna, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, już prawie piątek 🤩 dobrego dnia! Kciuki za potrzebujące ✊🏻

Dziękuję za pomysły na śniadanie, Majlen ten omlet brzmi super!

Suzie a który jesteś dc? Robisz też testy czy tylko mierzysz? 😘

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dzisiaj widzę pusto w rozkładzie testowania, ale może ktoś się zdecyduje? :) Mnie korciło, ale leżałam tak długo w łóżku, żeby tylko nie mieć czasu bo wiem że biel może zaboleć na resztę dnia 🤪
    @Majlen może Ty się zdecydujesz? 😃
    Słonecznego dnia Wam życzę, chociaż u mnie za oknem -4 🥶

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Suzie, który dpo? Wiem, że masz długie cykle, więc owu może wystąpić późno, u mnie jeśli już jest naturalnie to 19-20 dc przy cyklach 34 dniowych.

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dzień dobry, już prawie piątek 🤩 dobrego dnia! Kciuki za potrzebujące ✊🏻

Dziękuję za pomysły na śniadanie, Majlen ten omlet brzmi super!

Suzie a który jesteś dc? Robisz też testy czy tylko mierzysz? 😘

20 🥲 nie robię na razie testów i w najbliższych testach nie chce. Mierzę temperaturę i badam śluz, i o ile płodny śluz był przez moment to już się wszystko zmieniło. Jajników też nie czuję, a zawsze czułam. Piersi lekko bolały wtedy, teraz nie bolą. A temperatura ciągle nie rośnie.

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    24/02 - USG piersi
    26/02 - PAPP-A
    03/03 - prenatalne
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    preg.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ