Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobranoc 🌸
Zbuntowana, notsobadd, Majuna, Liyss🧚🏻, Pati2804, Gregorka, CoffeeDream, Prezesoowa, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Kolorowych
Zbuntowana, notsobadd, Majuna, Liyss🧚🏻, Pati2804, Gregorka, CoffeeDream, Prezesoowa, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Majuna wrote:@grazka chłopu należy się wojna za sen.
@Zbuntowana myślałam, że takie akcje w pracy to tylko w serialach. 🤯🤯🤯 podszywanie się pod pracowników? Serio? 🤡🤡🤡
@Suzie ja też muszę unikać stron typu Shein, sklepów typu Pepco, zresztą wszystkich chyba muszę unikać. Śmieję się, że jakbym sprzedała wszystkie swoje graty, ciuchy, biżuterię to bym w pałacu mieszkała i zawsze mówię do męża, że to są inwestycje. Jak nam zabraknie kasy to pójdziemy oglądać moje szafy i sprzedawać zawartość 😅
@Mummy mi osobiście przy chorych zatokach mój internista Metmin odradzał, jako właśnie steryd, który może więcej namieszać niż pomóc. Polecał mi wtedy coś na bazie wody morskiej do nosa. I ja się wtedy też leczyłam ibupromem, ale nie byłam w ciąży. Nie wiem, co w sumie Tobie można poradzić.
@san bardzo mocno Cię tulę. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić Twojego rozczarowania i smutku, kiedy pragniesz dziecka i chcesz się starać, a z drugiej strony jest "nie, bo nie". Niestety w tej kwestii nie ma kompromisów, muszą dwie osoby chcieć. Ty najlepiej wiesz, jak jest między Wami i wierzę, że podejmiesz najlepszą decyzję. Jesteśmy w razie czego tu dla Ciebie... ❤
@Pati ja to mam w przeglądarce odpalone forum i go nawet nie zamykam nigdy, nie mogę dopuścić do zbyt wielkich zaległości... 🤭
Co do depilacji laserowej to zrobiłam sobie łydki i pachy i... Wygrałam życie. Teraz raz na tydzień/dwa przejadę kilka włosków i to takich delikatnych co odrosło i jest baja. A miałam pełno ciemnych kropek, bo włoski na nogach miałam ciemne, grube. 😑
@Zaczarowan cudnie oglądać takie zakupki, pozytywnie zazdroszczę. 🤩 choć przyznam się, że sama mam w domu dwa bodziaki, chcę je kiedyś wręczyć mężowi w ramach powiedzenia, że "w końcu nam się udało" 😊
PS. U mnie na obiad był bigos ze słoja z suchą bułą. 😆
@Mummy ja jestem jedną z 3 cór, tata miał wesoło i problematycznie z łazienką 🤪
@Prezesoowa ale dziewczyno spływa na Ciebie ostatnio za dużo. Przydałoby Ci się wolne. A chatę to ja mogę Ci posprzątać, jak widzę bałagan to aż mnie nosi by ogarnąć, więc tylko mnie wpuść... 😅 A tak serio, to masz teraz ważniejsze rzeczy na głowie. Niezmiennie myślę ciepło o Twoim tacie... By w końcu przyszły lepsze dni...
Czytam tez o tym co przeszłaś, że swoim ex... Boże, to okropne. Bardzo mi przykro, że masz takie przeżycia za sobą... Jest mi smutno strasznie, jak to czytam. Jak mógł Cię zostawić samą w takiej chwili... 😭 Ale już wiem skąd w Tobie siła, teraz to nic Cię nie złamie. Silna babka jesteś i wiesz czego chcesz.
@Vienna cudnie, że rośnie i prog wystartował, takich informacji mi było potrzeba! 🤩🤩🤩
Ehh... Oczywiście mam dopiero czas Was nadrobić wieczorem, bo w pracy to chyba tylko okno otworzyć i lecieć w piz.du. Aż szkoda gadać, jeszcze z ludźmi się muszę użerać, liczę na koniec tego projektu jak najszybciej, bo nie wytrzymię tam.
Dodatkowo mam zjazd staraczkowy. Brak nadzieji totalny na powodzenie. Bardziej to boję się o moją psychikę, mam wrażenie, że po kolejnym rozczarowaniu to już padnę i nie wstanę, nie wyobrażam sobie tego. 🥺
Przytulam Cię kochana 🫂🫂🫂 tez wiem jak to jest, nie możemy się poddawać. Jest nas więcej 🫶🫶🫶
Ale wiem jak jest, kiedy w robocie Meksyk, a starania nie idą po naszej myśli. Także wysyłam wirtualne przytulasy.
@Vienna gratuluje wzrostu bety 🫶
Ściskam wszystkie, które tego potrzebujecie. 🫂🫂🫂 i dobranoc!Majuna, Vienna lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Majuna wrote:@grazka chłopu należy się wojna za sen.
@Zbuntowana myślałam, że takie akcje w pracy to tylko w serialach. 🤯🤯🤯 podszywanie się pod pracowników? Serio? 🤡🤡🤡
@Suzie ja też muszę unikać stron typu Shein, sklepów typu Pepco, zresztą wszystkich chyba muszę unikać. Śmieję się, że jakbym sprzedała wszystkie swoje graty, ciuchy, biżuterię to bym w pałacu mieszkała i zawsze mówię do męża, że to są inwestycje. Jak nam zabraknie kasy to pójdziemy oglądać moje szafy i sprzedawać zawartość 😅
@Mummy mi osobiście przy chorych zatokach mój internista Metmin odradzał, jako właśnie steryd, który może więcej namieszać niż pomóc. Polecał mi wtedy coś na bazie wody morskiej do nosa. I ja się wtedy też leczyłam ibupromem, ale nie byłam w ciąży. Nie wiem, co w sumie Tobie można poradzić.
@san bardzo mocno Cię tulę. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić Twojego rozczarowania i smutku, kiedy pragniesz dziecka i chcesz się starać, a z drugiej strony jest "nie, bo nie". Niestety w tej kwestii nie ma kompromisów, muszą dwie osoby chcieć. Ty najlepiej wiesz, jak jest między Wami i wierzę, że podejmiesz najlepszą decyzję. Jesteśmy w razie czego tu dla Ciebie... ❤
@Pati ja to mam w przeglądarce odpalone forum i go nawet nie zamykam nigdy, nie mogę dopuścić do zbyt wielkich zaległości... 🤭
Co do depilacji laserowej to zrobiłam sobie łydki i pachy i... Wygrałam życie. Teraz raz na tydzień/dwa przejadę kilka włosków i to takich delikatnych co odrosło i jest baja. A miałam pełno ciemnych kropek, bo włoski na nogach miałam ciemne, grube. 😑
@Zaczarowan cudnie oglądać takie zakupki, pozytywnie zazdroszczę. 🤩 choć przyznam się, że sama mam w domu dwa bodziaki, chcę je kiedyś wręczyć mężowi w ramach powiedzenia, że "w końcu nam się udało" 😊
PS. U mnie na obiad był bigos ze słoja z suchą bułą. 😆
@Mummy ja jestem jedną z 3 cór, tata miał wesoło i problematycznie z łazienką 🤪
@Prezesoowa ale dziewczyno spływa na Ciebie ostatnio za dużo. Przydałoby Ci się wolne. A chatę to ja mogę Ci posprzątać, jak widzę bałagan to aż mnie nosi by ogarnąć, więc tylko mnie wpuść... 😅 A tak serio, to masz teraz ważniejsze rzeczy na głowie. Niezmiennie myślę ciepło o Twoim tacie... By w końcu przyszły lepsze dni...
Czytam tez o tym co przeszłaś, że swoim ex... Boże, to okropne. Bardzo mi przykro, że masz takie przeżycia za sobą... Jest mi smutno strasznie, jak to czytam. Jak mógł Cię zostawić samą w takiej chwili... 😭 Ale już wiem skąd w Tobie siła, teraz to nic Cię nie złamie. Silna babka jesteś i wiesz czego chcesz.
@Vienna cudnie, że rośnie i prog wystartował, takich informacji mi było potrzeba! 🤩🤩🤩
Ehh... Oczywiście mam dopiero czas Was nadrobić wieczorem, bo w pracy to chyba tylko okno otworzyć i lecieć w piz.du. Aż szkoda gadać, jeszcze z ludźmi się muszę użerać, liczę na koniec tego projektu jak najszybciej, bo nie wytrzymię tam.
Dodatkowo mam zjazd staraczkowy. Brak nadzieji totalny na powodzenie. Bardziej to boję się o moją psychikę, mam wrażenie, że po kolejnym rozczarowaniu to już padnę i nie wstanę, nie wyobrażam sobie tego. 🥺Majuna lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Suzie wrote:mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Vienna wrote:Mam bete! 15,730
Chyba jest dobrze no nie? Wczoraj 9,33Vienna lubi tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Człowiek sobie życie dobrze układa.
Umówiłam badania, wykupiłam pakiety, pokłóciłam się z mężem o badanie nasienia, umówiłam posiew, sono hsg, wizytę i zrobiłam tabele co kiedy i gdzie.
I siknęłam wieczorem.
Już by te cienie dały mi spokój. Prześladują mnie.
Coś widzicie?
https://ibb.co/YTdKj4n
Edit: po 15min nie widzę już, rozmyta więc głupi testWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 23:16
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Człowiek sobie życie dobrze układa.
Umówiłam badania, wykupiłam pakiety, pokłóciłam się z mężem o badanie nasienia, umówiłam posiew, sono hsg, wizytę i zrobiłam tabele co kiedy i gdzie.
I siknęłam wieczorem.
Coś widzicie?
https://ibb.co/YTdKj4nWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 22:56
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Prezesoowa wrote:Nawet jak jest źle to decyzja o rozstaniu nie jest prosta, ani łatwa. Daj sobie czas, żeby to przemyśleć i dowiedzieć się, czego TY potrzebujesz. Jak będziesz gotowa podjąć decyzję, jakakolwiek by nie była, to zawsze znajdziesz tu przestrzeń i wsparcie :*
Prezesoowa lubi tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Zimozielona wrote:Człowiek sobie życie dobrze układa.
I siknęłam wieczorem.
Coś widzicie?
https://ibb.co/YTdKj4n♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Zaczarowan wrote:Jejku.. ale to jest przykre. Musi być bardzo skrzywdzona, że tak gnębi nowych pracowników.. może jakiś kompleks?
mniejsza, współczuje bardzo.. koszmar
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
grazka0022 wrote:Dziewczyny, proszę pomódlcie sie o mnie, albo trzymajcie kciuki, cokolwiek, żeby ten cykl był szczęsliwy. Bo serio nie wytrzymam tu w tym żmijowisku. Właśnie miałam spinę z jedną laską. W poniedziałek z szefem. I najgorsze, że już nie panuje nad sobą i normalnie się z nimi kłócę. No kur. Mam dość.
No ale słuchajcie jak laska mi mowi zeby coś tam za nią zrobiła, bo nie ma czasu (mówi dużo powiedziane, drze ryja), a po 20 minutach słyszę ją w korytarzu z inną koleżanką hihi haha no to nie mogłam się powstrzymać, żeby też na nią się wydrzeć.
I wkurza mnie to, że jestem tu najmłodsza w tej firmie i każdy myśli, że ma kozła ofiarnego przynieś podaj pozamiataj, w wolnej chwili se polataj...mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
A ja na śniadanie mogę polecić omleta ze świeżym szpinakiem, do tego stosowana bułka posmarowana awokado, trochę twarogu, sól pieprz, na to kiełki (zależy jakie, teraz kupiłam kiełki koniczyny ), szyneczka i pomidor ,a do zagryzania czerwona papryka tak chrrrrupiąca i soczysta 😋😋😋
jem takie śniadanie od dawna i nie umiem zjeść innego 😄Liyss🧚🏻, Vienna lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Kto jutro testuje? 😁
Ja chyba też będę wcześniej testować niż 30go i przez parę dni, bo patrząc na szczęście @Vienna, że wyłapała kropka i odrazu zadziałała tabletkami i ta beta rośnie, to jest motywacja 😍
Jak coś się wydarzy, będę wam relacjonować.
Jutro mam 10dpoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 23:39
Gregorka, CoffeeDream, Prezesoowa, Vienna, grazka0022, MummyYummy lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Hej dziewczyny. Temperatura ciągle nie rośnie. Zaczynam podejrzewać cykl bezowulacyjny.👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Majlen wrote:Kto jutro testuje? 😁
Ja chyba też będę wcześniej testować niż 30go i przez parę dni, bo patrząc na szczęście @Vienna, że wyłapała kropka i odrazu zadziałała tabletkami i ta beta rośnie, to jest motywacja 😍
Jak coś się wydarzy, będę wam relacjonować.
Jutro mam 10dpo
Ja wcześniej miałam podejście, że będę testować dzień przed datą @ ale jak gin powiedziała, że od ⏸️ mam brać heparynę to stwierdziłam, że będę rozsądna i wcześniej będę testować, żeby coś wyłapać.
Więc w sumie te wcześniejsze testowanie nie jest takie złe bo tak jak mówisz można wcześniej zacząć działać np z progiem jakby był potrzebny. Kciuki 🥹Majlen, Gregorka, KejtKa, Vienna, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Dzień dobry, już prawie piątek 🤩 dobrego dnia! Kciuki za potrzebujące ✊🏻
Dziękuję za pomysły na śniadanie, Majlen ten omlet brzmi super!
Suzie a który jesteś dc? Robisz też testy czy tylko mierzysz? 😘Zbuntowana lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Dzień dobry
Dzisiaj widzę pusto w rozkładzie testowania, ale może ktoś się zdecyduje?Mnie korciło, ale leżałam tak długo w łóżku, żeby tylko nie mieć czasu bo wiem że biel może zaboleć na resztę dnia 🤪
@Majlen może Ty się zdecydujesz? 😃
Słonecznego dnia Wam życzę, chociaż u mnie za oknem -4 🥶Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
@Suzie, który dpo? Wiem, że masz długie cykle, więc owu może wystąpić późno, u mnie jeśli już jest naturalnie to 19-20 dc przy cyklach 34 dniowych.
Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Liyss🧚🏻 wrote:Dzień dobry, już prawie piątek 🤩 dobrego dnia! Kciuki za potrzebujące ✊🏻
Dziękuję za pomysły na śniadanie, Majlen ten omlet brzmi super!
Suzie a który jesteś dc? Robisz też testy czy tylko mierzysz? 😘
20 🥲 nie robię na razie testów i w najbliższych testach nie chce. Mierzę temperaturę i badam śluz, i o ile płodny śluz był przez moment to już się wszystko zmieniło. Jajników też nie czuję, a zawsze czułam. Piersi lekko bolały wtedy, teraz nie bolą. A temperatura ciągle nie rośnie.👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰