Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Suzie, który dpo? Wiem, że masz długie cykle, więc owu może wystąpić późno, u mnie jeśli już jest naturalnie to 19-20 dc przy cyklach 34 dniowych.

No i właśnie u mnie też tak było, ale chyba się nie zapowiada. Może jutro coś zaskoczy... :(

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mąż zwrócił uwagę, że już było sucho, a on zawsze wyłapywał owulację. Nawet odechciało mi się starać w tym tygodniu już, bo mam dosyć, nie mam takiego wysokiego libido, żeby codziennie coś podziałać 🥲

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie zobaczysz jeszcze jutro albo za kilka dni, czasami coś się poprzesuwa. Ja teraz gdybym nie zrobiła testu owu to bym w życiu nie pomyślała, że to ten dzień. Śluzu praktycznie w ogóle nie miałam, dlatego zwątpiłam w ten pik.

A powiedz mi zdarzają Ci się takie cykle bezowulacyjne? Ja kiedyś słyszałam od lekarza, że jeśli kobieta nie ma 2-3 razy w roku owulacji to niby jest to ok i takie cykle występują.

Wczoraj któraś dziewczyna pokazała w książce te wykresy przy owu i tam były różne możliwości.

Kciuki kochana 🥹😘

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ja wcześniej miałam podejście, że będę testować dzień przed datą @ ale jak gin powiedziała, że od ⏸️ mam brać heparynę to stwierdziłam, że będę rozsądna i wcześniej będę testować, żeby coś wyłapać.

Więc w sumie te wcześniejsze testowanie nie jest takie złe bo tak jak mówisz można wcześniej zacząć działać np z progiem jakby był potrzebny. Kciuki 🥹

No właśnie właśnie, ja to przemyślałam i stwierdziłam, że to mądre podejście 🤔

Liyss🧚🏻, Suzie, Prezesoowa, Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a jaki film leciał ? 😁

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dzień dobry :)
    Dzisiaj widzę pusto w rozkładzie testowania, ale może ktoś się zdecyduje? :) Mnie korciło, ale leżałam tak długo w łóżku, żeby tylko nie mieć czasu bo wiem że biel może zaboleć na resztę dnia 🤪
    @Majlen może Ty się zdecydujesz? 😃
    Słonecznego dnia Wam życzę, chociaż u mnie za oknem -4 🥶
    No właśnie mam taki zamiar od dziś testować 😃
    Tylko teraz się zastanawiam, bo wróciłam z nocnej zmiany, idę niedługo spać i wstanę o 13, chciałam siknąć po obudzeniu i teraz myślę, czy to będzie miało sens? Bo teoretycznie będzie po przespanych godzinach, tylko że no nie rano ,sama nie wiem ..

♀️29
    PCOS

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen chyba lepiej siknąć jak wstaniesz, bo pewnie teraz normalnie w pracy całą noc piłaś? A tak jak pójdziesz spać to nie będziesz pić więc pewnie stężenie będzie wyższe. Tak na moją logikę 😂 ale może to inaczej działa

Majlen, Prezesoowa, KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Suzie zobaczysz jeszcze jutro albo za kilka dni, czasami coś się poprzesuwa. Ja teraz gdybym nie zrobiła testu owu to bym w życiu nie pomyślała, że to ten dzień. Śluzu praktycznie w ogóle nie miałam, dlatego zwątpiłam w ten pik.

A powiedz mi zdarzają Ci się takie cykle bezowulacyjne? Ja kiedyś słyszałam od lekarza, że jeśli kobieta nie ma 2-3 razy w roku owulacji to niby jest to ok i takie cykle występują.

Wczoraj któraś dziewczyna pokazała w książce te wykresy przy owu i tam były różne możliwości.

Kciuki kochana 🥹😘

Nie wiem czy mi się zdarzały, bo wcześniej w ogóle nie zwracałam na to uwagi, a potem przez ileś lat byłam na antykoncepcji 🙈

Wiem, że odkąd odstawiłam to na 90% na pewno cykle były owulacyjne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2024, 06:40

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Tylko teraz się zastanawiam, bo wróciłam z nocnej zmiany, idę niedługo spać i wstanę o 13, chciałam siknąć po obudzeniu i teraz myślę, czy to będzie miało sens? Bo teoretycznie będzie po przespanych godzinach, tylko że no nie rano ,sama nie wiem ..

Chyba ma sens, bo w ciągu tego snu nie będziesz ani pić ani jeść 🤔

Majlen, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:

Popieram dziewczyny, prześpij się, sikaj i nie zapomnij o fotce dla komisji 😅🤪

Pati2804, Majlen, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, witam w ten mroźny poranek 🥶

@Suzie Jest jeszcze opcja, że temperatura jeszcze skoczy jutro/pojutrze, mi np. temperatura skacze 2 dni po dniu, w którym uważam, że była owu . Ale rozumiem rozczarowanie, mi aplikacja już nie pokazuje, że miałam owu, bo nawet ona zwątpiła patrząc na mój mizerny skok temperatury.

@Majlen myślę, że jak wstaniesz o tej 13 to już Ci się skoncentruje sik, więc testuj testuj

Majlen, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    20 🥲 nie robię na razie testów i w najbliższych testach nie chce. Mierzę temperaturę i badam śluz, i o ile płodny śluz był przez moment to już się wszystko zmieniło. Jajników też nie czuję, a zawsze czułam. Piersi lekko bolały wtedy, teraz nie bolą. A temperatura ciągle nie rośnie.

Ja w tym cyklu też nie miałam w ogóle śluzu płodnego nawet przy szyjce, a jednak pani dr mówiła że niby coś tam jest, więc to też nie reguła. Nie zanotowałaś nawet minimalnego skoku? Może to faktycznie bezowulacyjny, ale to i u 100procentowo zdrowych kobiet się zdarza 😥

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Człowiek sobie życie dobrze układa.
    Umówiłam badania, wykupiłam pakiety, pokłóciłam się z mężem o badanie nasienia, umówiłam posiew, sono hsg, wizytę i zrobiłam tabele co kiedy i gdzie.
    I siknęłam wieczorem.
    Już by te cienie dały mi spokój. Prześladują mnie.
    Coś widzicie?

https://ibb.co/YTdKj4n

Edit: po 15min nie widzę już, rozmyta więc głupi test
    Faktycznie cień widać 🤞

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Faktycznie cień widać 🤞
    Ale rozmył się później więc oszukaniec… pewnie za dużo kropelek dałam. Niby trzy ale takie mega wielkie. A pinki mi się dawno skonczyly:) tak bywa u mnie ze te oszukańce się pojawiają co cykl.

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Majlen chyba lepiej siknąć jak wstaniesz, bo pewnie teraz normalnie w pracy całą noc piłaś? A tak jak pójdziesz spać to nie będziesz pić więc pewnie stężenie będzie wyższe. Tak na moją logikę 😂 ale może to inaczej działa
    Na moją logikę, to też tak pomyślałam 😆
    Noo przez całą nockę wypiłam 3L wody

Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Miś Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Ale rozumiem rozczarowanie, mi aplikacja już nie pokazuje, że miałam owu, bo nawet ona zwątpiła patrząc na mój mizerny skok temperatury.
    Ale tak sobie patrzę na Twoj wykres i masz widoczny skok temperatury.

Starania od 2018 r.
    31 tc 💗 👼
    8 tc 💔👼
    5 tc 💔👼
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Ale rozmył się później więc oszukaniec… pewnie za dużo kropelek dałam. Niby trzy ale takie mega wielkie. A pinki mi się dawno skonczyly:) tak bywa u mnie ze te oszukańce się pojawiają co cykl.
    A nie chciałabyś pójść na betę? Bo może coś próbuje zagnieżdżać się 🥺🤞 tylko np prog jest za niski-warto sprawdzić ❤️

Speranza :), Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to jak wszystkie tak samo myślą, to sikne

Pati2804, Suzie, Leśneintro, Speranza :), Liyss🧚🏻, notsobadd, CoffeeDream, pp2018, Prezesoowa, Gregorka, Platynova55, KejtKa, Vienna, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek ❤️

Miłego dnia 😊🌼🌻🌹🥀🌺
    @Majlen trzymam kciuki🤞❤️

Majlen, Zbuntowana lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja w tym cyklu też nie miałam w ogóle śluzu płodnego nawet przy szyjce, a jednak pani dr mówiła że niby coś tam jest, więc to też nie reguła. Nie zanotowałaś nawet minimalnego skoku? Może to faktycznie bezowulacyjny, ale to i u 100procentowo zdrowych kobiet się zdarza 😥

Niestety nie. Od początku cyklu waha się między 36.2 a 36.38, a ostatnie dni to głównie poniżej 36.3. :/

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ