Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dzień dobry, udanego długiego weekendu 😘
Ja kolejny dzień walczę o przetrwanie. Dziś już mi ciężko. Mdłości od rana do nocy są naprawdę ciężkie 😪 czekam na lepszy czas. Dla kropka wszystko 🥹 ale niech już te mdłości odpuszczą.
Ech, współczuję mocno tych mdłości... 🙁 Nawet nie wiem co doradzić 🙁 ale wymiotów nie ma? -
Majlen wrote:Dziewczyny!
Ja mam rozciągliwy śluz, na 10cm się rozciągnął, przezroczysty
Czy to owulacja druga czy coo
Hmm, nie wiem.. a mierzysz temperaturę jeszcze?
Ale ja w poprzednim cyklu tak miałam, se przed samą miesiączką mój śluz był mega rozciągliwy przez jeden dzień. -
CoffeeDream wrote:Hmm, nie wiem.. a mierzysz temperaturę jeszcze?
Ale ja w poprzednim cyklu tak miałam, se przed samą miesiączką mój śluz był mega rozciągliwy przez jeden dzień.
Wczoraj 36.02
Dziś 35.99
Ja ogólnie to odkąd odstawiłam AH 3msc temu, to teraz 1 raz widzę taki śluz u siebie.
Tak to cały czas był kremowy, trochę wodnisty, ale cały czas kremowy
A dziś! Taka sytuacja 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2024, 11:44
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:Dziewczyny!
Ja mam rozciągliwy śluz, na 10cm się rozciągnął, przezroczysty
Czy to owulacja druga czy coo
Śluz, czy taki jakby glut? Bo przed okresem taki mega rozciągliwy glut mi się zdarzałPrezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Suzie wrote:Śluz, czy taki jakby glut? Bo przed okresem taki mega rozciągliwy glut mi się zdarzał♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majuna wrote:Dobrego dnia!
@Fermina @Rahia piękne przyrosty ❤
@Sikoreczkaa AMH bardzo dobre. 👍🏻
@Vienna trzymam za Was kciuki.
Bardzo mało mnie tutaj, ale korzystam na maxa z tej pięknej pogody, u mnie każdego dnia 26-28 stopni i piękne słońce. 🌞
Hej dzięki za odzewto moje wyniki AMH chyba jedyne co ostatnio mnie trzyma przy względnym życiu staraczkowym..
Dwa tygodnie temu odebraliśmy wyniki męża. Koncentracja 0.2 mln na ml, posiew OK. Umówione już drugie badanie plus wizyta u androloga. Ale coś czuję w kościach, że bez IVF się nie obejdzie..z jednej strony pocieszam się że jest coś i w sumie plemniki są żywe ale z drugiej strony jest mi ciężko i żyje sobie tak tylko z dnia na dzień do wizyty..
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:01
Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼28
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻🌈
2024:
4x CB 💔💔💔💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Majuna wrote:Myślę, że wizyta u androloga da odpowiedzi. To było Wasze pierwsze badanie nasienia? Myślę, że androlog zleci dodatkowe badania, może ten słaby wynik jest czymś spowodowany, co wymaga przeleczenia. Trzymam kciuki za wizytę. 👍🏻 Rozumiem to czekanie. Też sobie tak bimbamy z mężem od wizyty do wizyty. Ale jakoś trzeba żyć. I walczyć. 😘😘😘
Tak, pierwsze badanie nasienia. Zrobiliśmy już hormony, trochę za wysoka prolaktyna, LH też przy dolnej granicy, FSH po środku (tutaj czytałam że jakby było wystrzelone w kosmos to gorzej) testosteron w normie ale jak na jego wiek też przy dolnej granicy.. Zobaczymy co USG pokaże.
Zawsze sobie mówiłam że wolałabym żeby że mną było coś nie tak bo facetow sie podobno gorzej leczy..póki co plan na siebie mam taki że jak drugie badanie wyjdzie lepiej czyli z 1 mln na ml idę na drożność. Poza kasą nic nie tracę a czytałam wątki dziewczyn które pomimo słabego nasienia po drożności zachodziły naturalnie w ciaze.
Mąż póki co wziął się za siebie, zaczął lekkie treningi bierze profertil, pije sok pomidorowy oraz czarnuszkę, wcina orzechy i zamówił zdrową dietę pudełkowa..
Oby coś ruszyło..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2024, 13:18
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:01
Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼28
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻🌈
2024:
4x CB 💔💔💔💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Liyss🧚🏻 wrote:Dzień dobry, udanego długiego weekendu 😘
Ja kolejny dzień walczę o przetrwanie. Dziś już mi ciężko. Mdłości od rana do nocy są naprawdę ciężkie 😪 czekam na lepszy czas. Dla kropka wszystko 🥹 ale niech już te mdłości odpuszczą.
Współczuję 😔 mdłości naprawdę umęczą.
Jak będzie źle, wiele osób poleca tabletki Xonvea na mdłości. -
Nie jestem pewna niczego 😃
Tak jak mówiłam, to wyleciał mi ten rozciągliwy śluz, ale później wsadziłam pomacać szyjkę, no to była twardawa, ale chyba otwarta i trochę niżej niż wczoraj, no i śluz na palcu był mleczny. Wczoraj np była wysoko i zamknięta.
Może to faktycznie taki glutek przed okresowy, jak u @Suzie i @CoffeeDream.
A tą owulację, to wyznaczyłam testami i była dość widoczna na wykresie - udostępniłamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2024, 16:49
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa wrote:Pati jest specjalistką od wykresów to może coś podpowie, ale wahania temperatury to masz jeszcze większe ode mnie. Skąd u Ciebie taka niska temperatura? W sensie poniżej 36.2 - wcześniej też tak mialas?
Tylko, że u mnie to mierzenie jest nie do końca wiarygodne, bo pracuje na 3 zmiany, i co tydzień mierzę o innej godzinie♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:Tak, w poprzednim cyklu też miałam takie niskie.
Tylko, że u mnie to mierzenie jest nie do końca wiarygodne, bo pracuje na 3 zmiany, i co tydzień mierzę o innej godzinie
Faktycznie... Dość dziwnie wygląda ten wykres, ale też nic dziwnego jeśli nie ma stałej pory mierzenia. Więc do końca nie sugerowałabym się temperaturą.Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Mam nadzieję, że korzystacie z pogody
u nas jest rewelacja, chociaż zapowiadali taki sam wiatr jak przez cały tydzień. Wzięliśmy się do pracy od rana, bo jutro już wracamy do domu i taki gorąc, że zatęskniliśmy za wiaterkiem
U mnie już schiza, że owulacji nie będzie, bo nie mam żadnych objawówzobaczymy co będzie
mam tu taki relaks, że nie zwracam uwagi na objawy, więc nic dziwnego :p
Pozdrawiam Was ja i moja litrowa lemoniada 😂🤩
Mąż stwierdził, że po takiej majówce wszystkie z forum będą w ciąży, bo cała przyroda chce zapylać to i nam wszystkim się uda 🤞 😂
Miłego wypoczynku Kochana 🌸
A śluzu płodnego nie zauważyłaś? To już jeden z objawów 😛Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Byłam z mamą na spacerze i zahaczylysmy o park, a w nim pełno dzieci... Ech, no niesprzyjające to dla mnie warunki były przyznam szczerze.
Ale pomimo tego bardzo fajnie tu przyjechać i wychillowac 💚☀️🌸Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2024, 18:29
Zbuntowana, Suzie lubią tę wiadomość
-
Suzie lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Prezesoowa wrote:Hej Dziewczyny ☀️
Zbuntowana stoo lat w zdrowiu dla męża 🎂 🥳
Vienna tule Cie mocno :* jeśli tak się martwisz to może jutro zrób badania? Czy wytrzymasz do poniedziałku?Prezesoowa lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..