Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Monk@ wrote:Hej dziewczyny 💗 nastąpił u mnie dzień, że przestałam zaglądać na forum i spędzać więcej czasu w realu. Bardzo, bardzo miło mi tu z Wami było i to był mój największy problem - nie potrafię być raz na jakiś czas - albo na 100% albo wcale. Ciągle myślami, co u jednej, co u drugiej, ciągłe zaglądanie. Miałam wrażenie, że ucieka mi życie i dzieciństwo mojego dziecka, kiedy probowałam godzić spędzanie czasu z nim, powrót do pracy, bycie na bieżąco na forum. Bardzo mi szkoda się z Wami żegnać, ale czuję, ze chcę być na 100% tu i teraz. Nie chciałam też znikać bez pożegnania. Bardzo Wam wszystkim kibicuję ❣️zajrzałam na kwietniowy, jak się ma sytuacja, Liyss, Fermina, Vienna, gratuluję! Trzymam kciuki 🩷 monii 🫂
Myślę o Was często i życzę Wan z całego serca wszystkiego, co najlepsze ❣️ mam nadzieję, że niedługo spotkamy się na jakimś wątku ciążowym, który będę w stanie w miarę na bieżąco nadrabiać. Trzymajcie się kochane, dziękuję Wam za całe wsparcie i miło spędzony tutaj czas 💗
Wszystkiego dobrego dla Was, mam nadzieję, że gdzieś się jeszcze spotkamy ❤️Monk@ lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Cudny dzień! Był niespodziewany girl, prawie cały dzień na słońcu i nawet lekko się opalilam (rzadko się opalam, jeden siedzi cały dzień na dworze i jest czerwony, a ja lekko muśnięta), zrobiłam 10 tysięcy kroków i się wybrałam na wieczorną przejażdżkę rowerową na 14 km. Żyć nie umierać 😍
Prezesoowa, Majuna, CoffeeDream, Zbuntowana, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Prezesoowa wrote:Brzmi super
a co planujesz na imprezkę dla synka?
Fermina, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
MummyYummy wrote:Dziękuję, że pytasz 😘
My dziś spędziliśmy cały dzień nad jeziorkiem ♥️ Bardzo fajny reset.
Czuję się coraz lepiej, dużo też zależy od dnia, ale mdłości trochę odpuszczają. Psychicznie coś ostatnio słabiej. Chyba ta różyczka tak mnie wystraszyła, choć ginekolog potwierdził, że jest ok, jeśli IgM jest w normie. Teraz już mój Mąż mówi, że zabierze mi całą dokumentację i odda dopiero w środę na wizytę, bo już pierdymilionowy raz analizuję cukry, hemoglobinę i inne parametry 🤪
Poza tym bardzo mi służy majówka i chyba nie tylko mnie 🤭 Widać, że wiele z nas wykorzystuje ten czas na relaks i mocno wierzę, że ten reset przełoży się na styczniowe i lutowe bobasy ♥️🥰mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
elektro96 wrote:Hej Kochane, podczytuję Was z krzaków żeby być w miarę na bieżąco, ale nie jestem w zbyt dobrej formie… Życie w ostatnim czasie ostro kopie mnie po tyłku, nie wiem ile jeszcze jestem w stanie znieść.
Moja siostra niespodziewanie trafiła do szpitala… czekamy na wyniki, wszystko wyjaśni się w najbliższych dniach…
Nie ukrywam, że jesteśmy ze sobą bardzo związane… Nie poradzę sobie z tym, jeżeli coś jej się stanie.
Trzymajcie kciuki, dziewczyny. A jeżeli wierzycie, wspomnijcie o nas chociaż małe słówko w swoich modlitwach.
Dziękuję za troskę ♥️mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Miałam przepiękny dzień! Pochodziliśmy, pozwiedzaliśmy i nawet starczyło czasu jeszcze na jezioro.
Nie dało się tego lepiej przeżyć! W ogóle nie czuję, że jestem w ciąży, mdłości miałam tylko rano, poza tym cały dzień miałam aż nadto energii, co mnie oczywiście trochę martwi ale postanowiłam, że jeszcze w poniedziałek sprawdzę sobie betę a potem tylko tydzień do wizyty
@Suzie - piękne pazurki!
@Sikoreczka, dołączam się do kciuków za wyniki męża, niech będzie tylko lepiej!
@Prezesowa, jaki masz piękny widoczek za tą lemoniadą!
@Zbuntowana, zdrówka dla męża!
@Elektro, trzymam mocno kciuki za siostrę! Moja w zeszłym roku dowiedziała się, że jest dość poważnie chora a jesteśmy bardzo blisko, więc rozumiem Twój strach :*
@Monka, do zobaczenia! :*Prezesoowa, Sikoreczkaaa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dopiero nadrobiłam dzisiejszy dzień… ja dzisiaj przypaliłam sobie nosek słońcem 😂 nie nałożyłam kremu, a cały dzień na słońcu.. malowaliśmy deski na konstrukcje tarasu, koszenie trawy, sadzenie kwiatów… Wieczorem pojechaliśmy rowerami na grilla do rodziców i dopiero jestem w łóżku. Jeszcze dwa mega intensywne dni przede mną i wreszcie odpocznę w pracy 😂😂😂
@elektro, kochana… ♥️ Jestem myślą z Tobą i siostrą, pomodlę się oczywiście w jej intencji ♥️
@monka trzymam kciuki i do zobaczenia w innych wątkach 💋Fermina, CoffeeDream, Majuna, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Wydawało mi się rano, że był, ale potem wzięłam się do pracy w gorącu i przy sporym wysiłku, a nie piłam, bo chciałam siknąć na owulaka i się lekko odwodniłam
a też trochę podziałaliśmy i nie wiem czy to śluz czy co innego ze mnie wypływa 🫣
Problemy 🤦♀️
Przykro mi, że Cię dopadły te negatywne emocjea co z badaniami? Robiłaś czy odpuściłaś?
Ogólnie te emocje są mega dziwne. Miałam zachciankę i szukałam sobie palety cieni do oczu i była seria dedykowana różnym etapom życia i najbardziej mi się spodobała taka dedykowana ciąży i macierzyństwu, uznałam że nie mogę jej kupić, bo nie dla mnie 😂 serio, to już jest chore
Wow, nie wiedziałam, że są takie palety 😳
A powiedz mi, Ty mierzysz temperaturę jak dobrze pamiętam? To może zauważysz jeszcze skok tempki.
Jutro jadę spuścić krew ☺️. Także trzymajcie kciuki. 🍀 To będzie 4dc. Nie ukrywam, trochę się stresuję. Ale mąż powiedział, że pojedzie ze mną, żeby było mi raźniej.
Mama w sumie za wiele nie dopytywała po co jedziemy. W sumie sama sobie dopowiedziała, że pewnie na zakupy, a ja przytaknelam 😄Fermina, Majuna, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Hej Kochane, podczytuję Was z krzaków żeby być w miarę na bieżąco, ale nie jestem w zbyt dobrej formie… Życie w ostatnim czasie ostro kopie mnie po tyłku, nie wiem ile jeszcze jestem w stanie znieść.
Moja siostra niespodziewanie trafiła do szpitala… czekamy na wyniki, wszystko wyjaśni się w najbliższych dniach…
Nie ukrywam, że jesteśmy ze sobą bardzo związane… Nie poradzę sobie z tym, jeżeli coś jej się stanie.
Trzymajcie kciuki, dziewczyny. A jeżeli wierzycie, wspomnijcie o nas chociaż małe słówko w swoich modlitwach.
Dziękuję za troskę ♥️
Dużo zdrówka dla siostry 🫂 Kochana, trzymaj się mocno 🫂 -
Monk@ wrote:Hej dziewczyny 💗 nastąpił u mnie dzień, że przestałam zaglądać na forum i spędzać więcej czasu w realu. Bardzo, bardzo miło mi tu z Wami było i to był mój największy problem - nie potrafię być raz na jakiś czas - albo na 100% albo wcale. Ciągle myślami, co u jednej, co u drugiej, ciągłe zaglądanie. Miałam wrażenie, że ucieka mi życie i dzieciństwo mojego dziecka, kiedy probowałam godzić spędzanie czasu z nim, powrót do pracy, bycie na bieżąco na forum. Bardzo mi szkoda się z Wami żegnać, ale czuję, ze chcę być na 100% tu i teraz. Nie chciałam też znikać bez pożegnania. Bardzo Wam wszystkim kibicuję ❣️zajrzałam na kwietniowy, jak się ma sytuacja, Liyss, Fermina, Vienna, gratuluję! Trzymam kciuki 🩷 monii 🫂
Myślę o Was często i życzę Wan z całego serca wszystkiego, co najlepsze ❣️ mam nadzieję, że niedługo spotkamy się na jakimś wątku ciążowym, który będę w stanie w miarę na bieżąco nadrabiać. Trzymajcie się kochane, dziękuję Wam za całe wsparcie i miło spędzony tutaj czas 💗
Jak najbardziej to zrozumiałe 🩷 Wszystkiego co najlepsze dla Ciebie 🍀💚 Mam nadzieję, do zobaczenia niedługo! ☺️Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:02
Prezesoowa, CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼28
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻🌈
2024:
4x CB 💔💔💔💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
nick nieaktualny@Coffee, raaany, ale zawracanie głowy z tym przyjazdem 🙄
@Prezesoowa, piękne niebo i widoki ♥️
@Suzie, piękne pazurki!
@elektro 🫂 zdrowia dla siostry 🫂
@Majuna, o tak! Nie wiem kto polecał, ale to szkło jest mega!
Uff, my już od paru dni w górach ♥️ rodzinka poinformowana, wszyscy szczęśliwi, zareagowali dobrze. Ja nie wiem po co ten stres wcześniej i to przejmowanie się wszystkim na zapas 🙈 choć moja mama już zaczęła cudować odnosnie wakacji 🙄 Że moze nie Chorwacja, że Polska, zaczęła mi nawet wyszukiwać, że są specjalne wakacje zorganizowane dla kobiet w ciąży 🙈 no rzeczywiście, są. Punkt programu - sauna 🤣 także no. Tak czy siak, wszystko zależy i tak co powie gin i czy moja szefowa zgodzi się na przesunięcie urlopu…
Prezesoowa, Fermina, Zbuntowana, Majuna lubią tę wiadomość
-
Majuna wrote:Z serii nocne rozkminy.
Dziewczyny, nie mam pojęcia, która z Was to była, ale na pewno to było tutaj lub jeszcze na marcowym. Zostało polecone nano szkło do stóp. O ja Cię, co to za cudo! Używałam tego dzisiaj i jestem wniebowzięta, stopy są jak pupa niemowlaka. Miałam takie jedno miejsce, z którym walczyłam chyba od dwóch lat, kremy, tarki nic nie dawały. A dziś użyłam tego nano szkła i już nie ma śladu prawie. Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi. 😅
Nie wiem kto polecał, ale ja ostatnio kupiłam z polecenia koleżanki. Wow, mam w końcu normalne pięty!Prezesoowa, Zbuntowana, Majuna lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Dzień dobry. Obudziłam się na mierzenie temperatury. Ciut wyższa, na poziomie ok. 36.4,, czyli i tak wyższe o te minimum 0,2. Czyli ujdzie chyba, chociaż nie ukrywam, że chciałabym kiedyś porządne skoki, a nie takie ledwo ledwo.
Prezesoowa, Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Suzie wrote:Dzień dobry. Obudziłam się na mierzenie temperatury. Ciut wyższa, na poziomie ok. 36.4,, czyli i tak wyższe o te minimum 0,2. Czyli ujdzie chyba, chociaż nie ukrywam, że chciałabym kiedyś porządne skoki, a nie takie ledwo ledwo.
-
Ja już po bieganiu 💪🏻dziś w planach nic i bardzo mnie to cieszy 🩵 w ciągu tej majówki czuję się jak wtedy, gdy byłam w szkole i miałam wakacje, cudowne uczucie🌞🌞
@prezesowa Mam nadzieję, że Wasze niepokoje to tylko wypadkową Waszych stresów z ostatnich tygodni i teraz to z Was wychodziWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2024, 07:50
Prezesoowa, Fermina, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! Ja dziś sprzątanie. W ogóle te ostatnie dni poświęcam na sprzątanie i prace ogrodowe.
Jutro będę testować 12 dpo. Poprosiłabym Was o trzymanie kciuków i wpisanie na pierwszej stronie. To pierwszy cykl na progesteronie i jak dotąd plamienia brak. Normalnie już bym @ dostała więc nadzieję mam wielką 😀.Paima, Prezesoowa, Zaczarowan, Speranza :), Fermina, notsobadd, Liyss🧚🏻, Dropsik, Gregorka, Malinowysorbet, Zbuntowana, Pati2804, Majuna, Vienna lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Miś wrote:Dzień dobry! Ja dziś sprzątanie. W ogóle te ostatnie dni poświęcam na sprzątanie i prace ogrodowe.
Jutro będę testować 12 dpo. Poprosiłabym Was o trzymanie kciuków i wpisanie na pierwszej stronie. To pierwszy cykl na progesteronie i jak dotąd plamienia brak. Normalnie już bym @ dostała więc nadzieję mam wielką 😀.Miś lubi tę wiadomość
-
Miś wrote:Dzień dobry! Ja dziś sprzątanie. W ogóle te ostatnie dni poświęcam na sprzątanie i prace ogrodowe.
Jutro będę testować 12 dpo. Poprosiłabym Was o trzymanie kciuków i wpisanie na pierwszej stronie. To pierwszy cykl na progesteronie i jak dotąd plamienia brak. Normalnie już bym @ dostała więc nadzieję mam wielką 😀.
Trzymamy kciuki ❤️❤️❤️
Nie korciło Cię dzisiaj? 😜😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2024, 08:04