X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Dzięki Prezesoowej spojrzałam w kalendarz. 😊

Wszystkiego, co najlepsze dla Twojej połówki Zbuntowana! 🎂
    Dziękuję kochana ...

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ech, współczuję mocno tych mdłości... 🙁 Nawet nie wiem co doradzić 🙁 ale wymiotów nie ma?
    Moja gin na mldlisci mówiła że mam jeść suchy makaron może warto spróbować...?

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mam nadzieję, że korzystacie z pogody :) u nas jest rewelacja, chociaż zapowiadali taki sam wiatr jak przez cały tydzień. Wzięliśmy się do pracy od rana, bo jutro już wracamy do domu i taki gorąc, że zatęskniliśmy za wiaterkiem :)

U mnie już schiza, że owulacji nie będzie, bo nie mam żadnych objawów :P zobaczymy co będzie :) mam tu taki relaks, że nie zwracam uwagi na objawy, więc nic dziwnego :p

Pozdrawiam Was ja i moja litrowa lemoniada 😂🤩
    IMG-6659.jpg

Mąż stwierdził, że po takiej majówce wszystkie z forum będą w ciąży, bo cała przyroda chce zapylać to i nam wszystkim się uda 🤞 😂
    Dobre.. z tym zapytaniem usmyalam się...

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/XST0f62 orzesylam Wam mojego pięknego czerwonego rododendronach... zaczyna kwitba. Miłego dnia dziewczyny...

Prezesoowa, MummyYummy, Majuna, Leśneintro, Suzie, Fermina, Gregorka lubią tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zbuntowana, najlepszego dla męża 🎉
    @Sikoreczka, trzymam kciuki, żeby parametry męża się poprawiły 💪
    @Prezesoowa, super, że wypoczynek udany, bo czuć dobrą energię ♥️
    @Coffee, tulę 🫂
    @elektro, @Mikea, wzywamy 🪄🧙‍♀️

Zbuntowana, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Uważam podobnie jak Coffee, że chyba nie sugerowałabym się tempką, ale najlepiej powie Pati co i jak :)
    No tempką nie na 100%, ale na owulakach wyszła

♀️28 ♂️33

Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A w porządku :) alkoholu tam było niewiele, więc i głowa na drugi dzień nie bolała:) a Wy jak spędzacie męża święto?
    Bardzo wcześnie poserdiszkowalismy .. życzenia całusy rano mszą w kościele... potem nasz mlody podziwoal jak składają kwiaty pod pomnikiem żołnierza... podobało mu się bardzo ale najlepiej samochód policyjny 🤣 odpoczywaliśmy w 3 -jke... popołudniu przyszli moi rodzice kawa ,lody i kieliszek wiśniówki... spacer...I jeszcze mamy plan w 3jke wybrać się na rowery ale nie wiem czy mlody nie padnie...

Prezesoowa, Majuna, Fermina, Gregorka lubią tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    https://ibb.co/XST0f62 orzesylam Wam mojego pięknego czerwonego rododendronach... zaczyna kwitba. Miłego dnia dziewczyny...
    Uwielbiam rododendrony! 😍

Zbuntowana, Gregorka lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @MummyYummy jak Ci minął dzień? Jak się czujesz? :)

Dziękuję, że pytasz 😘

My dziś spędziliśmy cały dzień nad jeziorkiem ♥️ Bardzo fajny reset.

Czuję się coraz lepiej, dużo też zależy od dnia, ale mdłości trochę odpuszczają. Psychicznie coś ostatnio słabiej. Chyba ta różyczka tak mnie wystraszyła, choć ginekolog potwierdził, że jest ok, jeśli IgM jest w normie. Teraz już mój Mąż mówi, że zabierze mi całą dokumentację i odda dopiero w środę na wizytę, bo już pierdymilionowy raz analizuję cukry, hemoglobinę i inne parametry 🤪

Poza tym bardzo mi służy majówka i chyba nie tylko mnie 🤭 Widać, że wiele z nas wykorzystuje ten czas na relaks i mocno wierzę, że ten reset przełoży się na styczniowe i lutowe bobasy ♥️🥰

Prezesoowa, Speranza :), Zbuntowana, Fermina, CoffeeDream, Gregorka lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Uwielbiam rododendrony! 😍

Ja w kwiaty nie umiem, ale lubię czerwony kolor ♥️
    @Zbuntowana, piękne 🥰

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, podczytuję Was z krzaków żeby być w miarę na bieżąco, ale nie jestem w zbyt dobrej formie… Życie w ostatnim czasie ostro kopie mnie po tyłku, nie wiem ile jeszcze jestem w stanie znieść.
    Moja siostra niespodziewanie trafiła do szpitala… czekamy na wyniki, wszystko wyjaśni się w najbliższych dniach…
    Nie ukrywam, że jesteśmy ze sobą bardzo związane… Nie poradzę sobie z tym, jeżeli coś jej się stanie.
    Trzymajcie kciuki, dziewczyny. A jeżeli wierzycie, wspomnijcie o nas chociaż małe słówko w swoich modlitwach.
    Dziękuję za troskę ♥️

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 3 maja 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 💗 nastąpił u mnie dzień, że przestałam zaglądać na forum i spędzać więcej czasu w realu. Bardzo, bardzo miło mi tu z Wami było i to był mój największy problem - nie potrafię być raz na jakiś czas - albo na 100% albo wcale. Ciągle myślami, co u jednej, co u drugiej, ciągłe zaglądanie. Miałam wrażenie, że ucieka mi życie i dzieciństwo mojego dziecka, kiedy probowałam godzić spędzanie czasu z nim, powrót do pracy, bycie na bieżąco na forum. Bardzo mi szkoda się z Wami żegnać, ale czuję, ze chcę być na 100% tu i teraz. Nie chciałam też znikać bez pożegnania. Bardzo Wam wszystkim kibicuję ❣️zajrzałam na kwietniowy, jak się ma sytuacja, Liyss, Fermina, Vienna, gratuluję! Trzymam kciuki 🩷 monii 🫂
    Myślę o Was często i życzę Wan z całego serca wszystkiego, co najlepsze ❣️ mam nadzieję, że niedługo spotkamy się na jakimś wątku ciążowym, który będę w stanie w miarę na bieżąco nadrabiać. Trzymajcie się kochane, dziękuję Wam za całe wsparcie i miło spędzony tutaj czas 💗

Leśneintro, Majuna, Zaczarowan, MummyYummy, Prezesoowa, Suzie, san95, Dropsik, Zbuntowana, Fermina, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Gregorka, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:01

👨🏼‍🦱👩‍💼28
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻🌈

2024:
    4x CB 💔💔💔💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:02

Monk@, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼28
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻🌈

2024:
    4x CB 💔💔💔💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Hej Kochane, podczytuję Was z krzaków żeby być w miarę na bieżąco, ale nie jestem w zbyt dobrej formie… Życie w ostatnim czasie ostro kopie mnie po tyłku, nie wiem ile jeszcze jestem w stanie znieść.
    Moja siostra niespodziewanie trafiła do szpitala… czekamy na wyniki, wszystko wyjaśni się w najbliższych dniach…
    Nie ukrywam, że jesteśmy ze sobą bardzo związane… Nie poradzę sobie z tym, jeżeli coś jej się stanie.
    Trzymajcie kciuki, dziewczyny. A jeżeli wierzycie, wspomnijcie o nas chociaż małe słówko w swoich modlitwach.
    Dziękuję za troskę ♥️

Pomodlę się za Was przy wieczornej modlitwie.. dużo siły i zdrowia dla siostry 🫂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Hej dziewczyny 💗 nastąpił u mnie dzień, że przestałam zaglądać na forum i spędzać więcej czasu w realu. Bardzo, bardzo miło mi tu z Wami było i to był mój największy problem - nie potrafię być raz na jakiś czas - albo na 100% albo wcale. Ciągle myślami, co u jednej, co u drugiej, ciągłe zaglądanie. Miałam wrażenie, że ucieka mi życie i dzieciństwo mojego dziecka, kiedy probowałam godzić spędzanie czasu z nim, powrót do pracy, bycie na bieżąco na forum. Bardzo mi szkoda się z Wami żegnać, ale czuję, ze chcę być na 100% tu i teraz. Nie chciałam też znikać bez pożegnania. Bardzo Wam wszystkim kibicuję ❣️zajrzałam na kwietniowy, jak się ma sytuacja, Liyss, Fermina, Vienna, gratuluję! Trzymam kciuki 🩷 monii 🫂
    Myślę o Was często i życzę Wan z całego serca wszystkiego, co najlepsze ❣️ mam nadzieję, że niedługo spotkamy się na jakimś wątku ciążowym, który będę w stanie w miarę na bieżąco nadrabiać. Trzymajcie się kochane, dziękuję Wam za całe wsparcie i miło spędzony tutaj czas 💗

W pełni rozumiem.. rób jak serce ci podpowiada! Najważniejsza jest rodzina! 🥰 Nieraz mam uczucie, że mimo że uwielbiam Was dziewczyny, to niekiedy trzeba sobie dawkować forum i ogólnie social media 🫂 trzymaj się!

Prezesoowa, Monk@, Leśneintro lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dziękuję za troskę ♥️

Mocno przytulam, pomodlę się za Was, a teraz wysyłam dużo siły ♥️♥️♥️ Trzymajcie się!

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

Rozumiem 😘 Trzymaj się ciepło, życzę Ci, żebyś już niedługo dołączyła do wątku ciążowego ♥️

Monk@ lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dziękuję za troskę ♥️

Pomodlę się, musi być dobrze, wierzę w to 🤞

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    03/03 - prenatalne
    06/03 - badania krwi
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mąż ma rację! Oddaj mu wszystkie dokumenty, wizyta już w środę. Będziemy tam z Tobą i wszystko będzie dobrze 🤞 cieszę się bardzo, że majówka Ci służy i oby to był dobry początek wspaniałego miesiąca:*
    Tak swoją drogą - kiedy minęło te 9.5 tygodnia jak dopiero sikałaś na test? 😮

Ja to zdecydowanie jestem stworzona do życia na wolnym 😎

Dzięki, Kochana 😘

Nie mam pojęcia, jak to się dzieje, że czas tak szybko leci ... Też jestem trochę w szoku 🤭

Ja już mówiłam do Męża, że powinniśmy pomyśleć o dochodzie pasywnym 😅

Prezesoowa lubi tę wiadomość

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ