Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam taką pyszną jarzynową od mamy 🤤 zjadłam sobie z chlebkiem 😂 ja teraz tylko na zupach jestem ale uwielbiam zupy!

A te gołąbki Mummy jak będę już więcej jeść to dogrzewam bo mam w słoiku w lodówce 😁

Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Bułki z nutellą mogą być? 😃
    Dooobre :D

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    O Ty Grzeszniku, jeszcze dorzuć bitą śmietanę i rodzynki i odpalam miotłę :D

Ooo to na to polaczenie nie wpadłam, ale… 🤤🤤🤤

W ogóle to jaka ja mam teraz ochotę na słodkie to jest chore, chyba za całe życie nadrabiam 🤣

Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Wcinaj wcinaj :) a mąż już książkę czyta? :D

Jeszcze nie 🙄 póki co stwierdził, że on bardzo dobrze wie co ma robić - usługiwać, dbać i przyznawać rację 🤣

Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Zaczarowan, notsobadd, Malinowysorbet, CoffeeDream, Majuna, MummyYummy, Pati2804, elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:08

Dropsik, Prezesoowa, elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Dropsik, MummyYummy, Prezesoowa, Gregorka, Pati2804, notsobadd, elektro96, Fermina, MagicznaNuta, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja zjadłam marletto słony karmel z popcornem 🙈 ale w zamrażarce jeszcze jest marletto mango z kokosem w białej czekoladzie. Odstąpię, bo nie przepadam za kokosem (tylko w Rafaello lubię) i białą czekoladą 😬 Chętna?

o nieee, kokos i biała czekolada to życie!! Tak jak średnio przepadam za słodkim tak za to polaczenie dam się pokroić 🤤

Dropsik lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Jestem juz po, bez żadnych rewelacji, co prawda, ale to było do przewidzenia na pierwszej wizycie. Zasugerowała, że szkoda, że nie miałam biopsji endometrium, przyczepiła się do dramatycznie niskiej witaminy D i troszkę ferrytyny (słusznie), ale już od tamtej pory (styczeń) grzecznie suplementuję, więc będę za jakiś czas sprawdzać. Pytała skrupulatnie o choroby, stresy, nieleczone zęby itd.
    Zleciła:
    P. Przeciw transglutaminazie tkankowej igA, igG
    P. Przeciw komórce jajowej
    P. Plemnikowe
    Subpopulacje limfocytów w tym komórki NK
    Test cytokinowy CBA (tu jej bardzo zależy żeby wynik był z APC Łódź
    ANA1
    Cross-match

Wow, całkiem konkretny plan działania. Jesteś zadowolona z wizyty? :)

Majuna lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna, to konkretny plan działania teraz przed Wami. Pierwsze wizyty w sumie są takie mocno organizacyjne, jak wrócisz do niej z wynikami badań, które zleciła to zobaczysz co zaproponuje za rozwiązanie. Kciuki za Was ✊🏻😘

Majuna, Zaczarowan, Prezesoowa, Gregorka, Pati2804, elektro96 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Jestem juz po, bez żadnych rewelacji, co prawda, ale to było do przewidzenia na pierwszej wizycie. Zasugerowała, że szkoda, że nie miałam biopsji endometrium, przyczepiła się do dramatycznie niskiej witaminy D i troszkę ferrytyny (słusznie), ale już od tamtej pory (styczeń) grzecznie suplementuję, więc będę za jakiś czas sprawdzać. Pytała skrupulatnie o choroby, stresy, nieleczone zęby itd.
    Zleciła:
    P. Przeciw transglutaminazie tkankowej igA, igG
    P. Przeciw komórce jajowej
    P. Plemnikowe
    Subpopulacje limfocytów w tym komórki NK
    Test cytokinowy CBA (tu jej bardzo zależy żeby wynik był z APC Łódź
    ANA1
    Cross-match
    To coś tam masz zlecone i w sumie nie mało. A mogę zapytać u kogo byłaś?

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vienna - dobrze, ze te skurcze trochę przeszły. Trzymam kciuki cały czas

@Gregorka -wow jaki progesteron!!!

@elektro - gratuluje dobrej cytologii 💪

@Prezezowa - trzymam kciuki za tatę

@Majuna- widzę porządny plan działania po wizycie💪

Jeśli chodzi o śluby, to ja miałam ślub w Tatrach, na 20 osób. Była kapela góralska, oscypki i drewniany kościołek🥰 Nieskromnie najlepszy ślub na jakim byłam 😂😂😂 uwaga, były tez poprawiny!

KejtKa, Majuna, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Gregorka, Pati2804, elektro96, Miś, Fermina, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Zaczarowan, notsobadd, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Dropsik, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna, dostałaś sporo badań i z tego, co piszesz, to też lekarka przeprowadziła porządny wywiad - to brzmi naprawdę dobrze 💪 Trzymam mocne kciuki, żeby te badania posunęły sprawy do przodu ✊✊✊ Ale plan jest konkretny, chyba jesteś w miarę zadowolona, co? Wiem, że jeszcze nie dostałaś konkretnego przepisu na swoje szczęście, ale jesteś już coraz bliżej ♥️

Majuna, Prezesoowa, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:09

Dropsik, Gregorka, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ostatnio w pracy tak dużo się dzieje, że już naprawdę odliczam do urlopu... jeszcze tylko 18 dni 🩷 miałam dziś iść biegać, ale nie wiem co z tego wyjdzie. Na pewno pójdę na spacer swoją ulubioną trasą ostatnio, bo śpiew ptaków, który tam słychać bardzo mnie uspokaja 💚🐦

Apropo snów... Śnił mi się skok ze spadochronem, a apropo tego skoku... To Wam chyba nie mówiłam, ale mąż mi kupił "gratisowo" w prezencie urodzinowym skok ze spadochronem 🙈 I co ja mam teraz zrobić?! Mówiłam mu od razu, że chyba oszalal...Śniło mi się to, bo wczoraj myślałam o tym, czy nie lepiej, żeby to zwrócił lub wymienił. Nie wiem czy przy staraniach taki stres jest wskazany 😅🙈 Zwariował no...

@Vienna Trzymam kciuki za jutrzejszą betę! 🤞🍀🫂

@Gregorka Piękny prog! 🩷 Piękna owulka! 💚

@Elektro Super, że wszystko ok na cytologii. Robiłaś płynną?

@Prezesoowa Domyślam się, że łatwo nie jest... Cały czas trzymam kciuki ✊ Niedługo wyjdzie słoneczko dla Was 🍀☀️

@Majuna Cieszę się, że macie już jakiś plan. A po wynikach będą już tylko konkrety 💪

Dropsik, Gregorka, Malinowysorbet, MagicznaNuta, Majuna lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    O matko, to jak on to wymyślił, że coś takiego Ci sprezentował? Może mąż wierzy, że to pozwoliłoby Ci sie w jakiś sposób przełamać?

Ja nie wiem co on myślał... 🙈😳 Ale w szoku byłam 😅 Sam skakał w tamtym roku, bo też dostał w prezencie.
    Ja powiem szczerze, że nie zależy mi na takiej adrenalinie 😄 Ale on twierdzi, że raz w życiu skoczyć trzeba haha
    A może któraś z Was skakała i poleca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2024, 19:47

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A gdzie się podziała Majlen?

Też wczoraj o niej myślałam... 🤔
    Chyba niee dała znać czy @ przyszła?

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja nie wiem co on myślał... 🙈😳 Ale w szoku byłam 😅 Sam skakał w tamtym roku, bo też dostał w prezencie.
    Ja powiem szczerze, że nie zależy mi na takiej adrenalinie 😄 Ale on twierdzi, że raz w życiu skoczyć trzeba haha
    A może któraś z Was skakała i poleca?
    Nie skakałam i na szczęście mój mąż zna mnie na tyle, że nie kupiłby mi takiego prezentu 😆 Ja się nie nadaje na takie atrakcje

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To musi być rewelacyjne uczucie, pełna wolność, ale niestety nie dla mnie. Zawał, udar i sraczka w jednej sekundzie :P

Ja najbardziej bym się bała tego momentu, gdzie trzeba skoczyć, a reszta niech się dzieje... Nie chcę mu robić przykrości i mówić, żeby wymienił mi prezent, ale z drugiej strony to nie wiem czy wykorzystam to 😅 a mało to nie kosztowało.

‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ