Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś miałam taką pyszną jarzynową od mamy 🤤 zjadłam sobie z chlebkiem 😂 ja teraz tylko na zupach jestem ale uwielbiam zupy!
A te gołąbki Mummy jak będę już więcej jeść to dogrzewam bo mam w słoiku w lodówce 😁Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:O Ty Grzeszniku, jeszcze dorzuć bitą śmietanę i rodzynki i odpalam miotłę
Ooo to na to polaczenie nie wpadłam, ale… 🤤🤤🤤
W ogóle to jaka ja mam teraz ochotę na słodkie to jest chore, chyba za całe życie nadrabiam 🤣Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Wcinaj wcinaj
a mąż już książkę czyta?
Jeszcze nie 🙄 póki co stwierdził, że on bardzo dobrze wie co ma robić - usługiwać, dbać i przyznawać rację 🤣Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Zaczarowan, notsobadd, Malinowysorbet, CoffeeDream, Majuna, MummyYummy, Pati2804, elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:08
Dropsik, MummyYummy, Prezesoowa, Gregorka, Pati2804, notsobadd, elektro96, Fermina, MagicznaNuta, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼28
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻🌈
21 cs
2024:
4x CB 💔💔💔💔
_____
"A nadzieja zawieść nie może..."🍀 -
Dropsik wrote:Ja zjadłam marletto słony karmel z popcornem 🙈 ale w zamrażarce jeszcze jest marletto mango z kokosem w białej czekoladzie. Odstąpię, bo nie przepadam za kokosem (tylko w Rafaello lubię) i białą czekoladą 😬 Chętna?
o nieee, kokos i biała czekolada to życie!! Tak jak średnio przepadam za słodkim tak za to polaczenie dam się pokroić 🤤Dropsik lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Majuna wrote:Jestem juz po, bez żadnych rewelacji, co prawda, ale to było do przewidzenia na pierwszej wizycie. Zasugerowała, że szkoda, że nie miałam biopsji endometrium, przyczepiła się do dramatycznie niskiej witaminy D i troszkę ferrytyny (słusznie), ale już od tamtej pory (styczeń) grzecznie suplementuję, więc będę za jakiś czas sprawdzać. Pytała skrupulatnie o choroby, stresy, nieleczone zęby itd.
Zleciła:
P. Przeciw transglutaminazie tkankowej igA, igG
P. Przeciw komórce jajowej
P. Plemnikowe
Subpopulacje limfocytów w tym komórki NK
Test cytokinowy CBA (tu jej bardzo zależy żeby wynik był z APC Łódź
ANA1
Cross-match
Wow, całkiem konkretny plan działania. Jesteś zadowolona z wizyty?Majuna lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Majuna, to konkretny plan działania teraz przed Wami. Pierwsze wizyty w sumie są takie mocno organizacyjne, jak wrócisz do niej z wynikami badań, które zleciła to zobaczysz co zaproponuje za rozwiązanie. Kciuki za Was ✊🏻😘
Majuna, Zaczarowan, Prezesoowa, Gregorka, Pati2804, elektro96 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Majuna wrote:Jestem juz po, bez żadnych rewelacji, co prawda, ale to było do przewidzenia na pierwszej wizycie. Zasugerowała, że szkoda, że nie miałam biopsji endometrium, przyczepiła się do dramatycznie niskiej witaminy D i troszkę ferrytyny (słusznie), ale już od tamtej pory (styczeń) grzecznie suplementuję, więc będę za jakiś czas sprawdzać. Pytała skrupulatnie o choroby, stresy, nieleczone zęby itd.
Zleciła:
P. Przeciw transglutaminazie tkankowej igA, igG
P. Przeciw komórce jajowej
P. Plemnikowe
Subpopulacje limfocytów w tym komórki NK
Test cytokinowy CBA (tu jej bardzo zależy żeby wynik był z APC Łódź
ANA1
Cross-match -
@Vienna - dobrze, ze te skurcze trochę przeszły. Trzymam kciuki cały czas
@Gregorka -wow jaki progesteron!!!
@elektro - gratuluje dobrej cytologii 💪
@Prezezowa - trzymam kciuki za tatę
@Majuna- widzę porządny plan działania po wizycie💪
Jeśli chodzi o śluby, to ja miałam ślub w Tatrach, na 20 osób. Była kapela góralska, oscypki i drewniany kościołek🥰 Nieskromnie najlepszy ślub na jakim byłam 😂😂😂 uwaga, były tez poprawiny!KejtKa, Majuna, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Gregorka, Pati2804, elektro96, Miś, Fermina, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:08
Zaczarowan, notsobadd, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Dropsik, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼28
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻🌈
21 cs
2024:
4x CB 💔💔💔💔
_____
"A nadzieja zawieść nie może..."🍀 -
Majuna, dostałaś sporo badań i z tego, co piszesz, to też lekarka przeprowadziła porządny wywiad - to brzmi naprawdę dobrze 💪 Trzymam mocne kciuki, żeby te badania posunęły sprawy do przodu ✊✊✊ Ale plan jest konkretny, chyba jesteś w miarę zadowolona, co? Wiem, że jeszcze nie dostałaś konkretnego przepisu na swoje szczęście, ale jesteś już coraz bliżej ♥️
Majuna, Prezesoowa, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam, że ostatnio w pracy tak dużo się dzieje, że już naprawdę odliczam do urlopu... jeszcze tylko 18 dni 🩷 miałam dziś iść biegać, ale nie wiem co z tego wyjdzie. Na pewno pójdę na spacer swoją ulubioną trasą ostatnio, bo śpiew ptaków, który tam słychać bardzo mnie uspokaja 💚🐦
Apropo snów... Śnił mi się skok ze spadochronem, a apropo tego skoku... To Wam chyba nie mówiłam, ale mąż mi kupił "gratisowo" w prezencie urodzinowym skok ze spadochronem 🙈 I co ja mam teraz zrobić?! Mówiłam mu od razu, że chyba oszalal...Śniło mi się to, bo wczoraj myślałam o tym, czy nie lepiej, żeby to zwrócił lub wymienił. Nie wiem czy przy staraniach taki stres jest wskazany 😅🙈 Zwariował no...
@Vienna Trzymam kciuki za jutrzejszą betę! 🤞🍀🫂
@Gregorka Piękny prog! 🩷 Piękna owulka! 💚
@Elektro Super, że wszystko ok na cytologii. Robiłaś płynną?
@Prezesoowa Domyślam się, że łatwo nie jest... Cały czas trzymam kciuki ✊ Niedługo wyjdzie słoneczko dla Was 🍀☀️
@Majuna Cieszę się, że macie już jakiś plan. A po wynikach będą już tylko konkrety 💪Dropsik, Gregorka, Malinowysorbet, MagicznaNuta, Majuna lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:O matko, to jak on to wymyślił, że coś takiego Ci sprezentował? Może mąż wierzy, że to pozwoliłoby Ci sie w jakiś sposób przełamać?
Ja nie wiem co on myślał... 🙈😳 Ale w szoku byłam 😅 Sam skakał w tamtym roku, bo też dostał w prezencie.
Ja powiem szczerze, że nie zależy mi na takiej adrenalinie 😄 Ale on twierdzi, że raz w życiu skoczyć trzeba haha
A może któraś z Was skakała i poleca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2024, 19:47
-
CoffeeDream wrote:Ja nie wiem co on myślał... 🙈😳 Ale w szoku byłam 😅 Sam skakał w tamtym roku, bo też dostał w prezencie.
Ja powiem szczerze, że nie zależy mi na takiej adrenalinie 😄 Ale on twierdzi, że raz w życiu skoczyć trzeba haha
A może któraś z Was skakała i poleca?CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:To musi być rewelacyjne uczucie, pełna wolność, ale niestety nie dla mnie. Zawał, udar i sraczka w jednej sekundzie
Ja najbardziej bym się bała tego momentu, gdzie trzeba skoczyć, a reszta niech się dzieje... Nie chcę mu robić przykrości i mówić, żeby wymienił mi prezent, ale z drugiej strony to nie wiem czy wykorzystam to 😅 a mało to nie kosztowało.