X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:09

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majunka, super że jesteś zadowolona z wizyty. Teraz tylko czekać na wyniki i dalszy plan działania 😊

Moja siostra wróciła dzisiaj do domku. Na szczęście sprawy nowotworowe zostały wykluczone. Będzie musiała mierzyć się z przewlekłą chorobą, ale mam nadzieję, że uda się jakoś to wszystko ustawić lekami. Dziękuję za wszystkie dobre słowa i kciuki!

CoffeeDream, notsobadd, Speranza :), Zaczarowan, Dropsik, Gregorka, Chmurka21, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Pati2804, Leśneintro, Majuna, Prezesoowa, KejtKa, Suzie, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

31 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 7 maja 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majlen Leć na betę. Przynajmniej będziesz miała pewność. Trzymam kciuki, może jednak 🤞

@notsobadd Chcesz skoczyć za mnie? 😅 Ja bym chciała skoczyć ale prędzej narobię w majtki 😅

notsobadd lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    To mój mąż nie wiem czy lubi ze mną jeździć 😂 ja tylko „uważaj” i uważaj. Wręcz nie panuje nad tym, że ciągle mu to mówię a jeździ ostrożnie. Jak jechaliśmy z moim bratem to powiedział mojemu mężowi, że jak z nim jeździłam to też tak jemu mówiłam 😂

Mam to samo 😅 chociaż jak ja jadę to mąż też komentuje i wtedy mam chociaż argument, że on też papla 😄

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Majunka, super że jesteś zadowolona z wizyty. Teraz tylko czekać na wyniki i dalszy plan działania 😊

Moja siostra wróciła dzisiaj do domku. Na szczęście sprawy nowotworowe zostały wykluczone. Będzie musiała mierzyć się z przewlekłą chorobą, ale mam nadzieję, że uda się jakoś to wszystko ustawić lekami. Dziękuję za wszystkie dobre słowa i kciuki!

Super, że najgorsze wykluczone ✊ Na pewno sobie poradzi z chorobą. Najgorsze są początki, ale wierzę, że da radę to ogarnąć 💪💚

• Fermina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20240507-202022.jpg
    text png image

Wróciłam z wyrabiania kroków. :) odpuściły mi dziś trochę objawy i nadrabiam aktywność. :D

Gdzie jest majowe ciepełko, pytam?! Prawie mi głowę urwało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2024, 21:41

elektro96, notsobadd, Zaczarowan, Gregorka, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Miś, CoffeeDream, Pati2804, Majuna, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Hej 🌸
    Witam Was po parodniowej przerwie 😘

Przeczytałam tylko ostatnią stronę, bo dużo do nadrobienia, czy ktoś został nową mamusią? 🤗

Ehh noo nie dałam Wam znać co tam dalej u mnie, bo ogólnie to mnie to wszystko już frustruje, nie wiem czy to olać czy się denerwować, mam chwiejny nastrój :/
    @ nadal nie przyszła..dziś mam 6 dzień spóźnienia, a test 3 dni temu był negatywny..niczego nie rozumiem co się dzieje, bo mam wszystkie objawy ciążowe
    To plamienie żółto-brązowo-różowe 11,12 i 13dpo, ból głowy i zawroty wahania nastroju, bóle podbrzusza, trądzik na plecach, twarzy i klatce piersiowej, mama mi mówi od paru dni, że wyglądam jakoś inaczej, ale nie umie powiedzieć jak, do tego wzdęcie, gazy, dużo kremowego i gęstego śluzu, puchną mi kostki i łydki, szyjka jest wysoko twarda i zamknięta, mega ochota na słodkie no i poddenerwowanie
    Myślałam, żeby iść i zbadać betę jak test negatywny, przynajmniej byłabym pewna.
    Co o tym myślicie?
    Musiałam sobie pobyć ze swoimi myślami, nie siedząc w telefonie, przepraszam Was, że tak wyszłam bez słowa ❤️

Strasznie dziwny ten Twój cykl faktycznie… tu chyba naprawdę tylko beta da odpowiedź. Mam nadzieję, że objawy Cię nie zwodzą 🥹🤞🏻

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majuna, cieszę się, że wizyta była owocna i wiesz co dalej :*

@Coffee, ja kiedyś chciałam skoczyć ale poszlM zapytać kardiologa czy mogę bo mam jakieś tam małe problemy z sercem, na co lekarz: "może Pani, ale po co?". 🤣🤣🤣 Przemyślałam to i stwierdziłam, że faktycznie na gwizdek mi to a za taki przezent to bym męża przechrzciła i kazała mu samemu sobie skakać😂

@Majlen, kurcze a może Ty jesteś z tych, którym pozytywy wychodzą dopiero w 3 miesiącu? Dziwny masz ten cykl, leć na tę betę jutro. A co do czucia to ja w tym cyklu byłam pewna, że o żadnej ciąży nie ma mowy 😅

@Elektro, cieszę się, że wyniki okazały się dobre!

@Speranza, kciuki za tę owulkę!

Speranza :), Majuna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

To chyba mimo wszystko dobre wieści, najważniejsze że nowotwór został wykluczony… mimo wszystko niezmiennie życzę duuuuzo zdrówka dla siostry 😊💋

elektro96 lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Majlen Leć na betę. Przynajmniej będziesz miała pewność. Trzymam kciuki, może jednak 🤞

@notsobadd Chcesz skoczyć za mnie? 😅 Ja bym chciała skoczyć ale prędzej narobię w majtki 😅

Mnie dwa razy nie namawiaj 😅 ale też mnie troszkę zastanawia co kierowało Twoim mężem kupując Ci taki prezent skoro wie, że to nie dla Ciebie, ah Ci faceci 🙈
    może uda sie to wymienić na coś bardziej przyziemnego, jakiś masaż czy coś? 🤪

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Uff! Kamień z serca, ze nie nowotwór!

Speranza :), elektro96 lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dziwna ta sytuacja u mnie.
    Biorę pod uwagę to, że mogę być jeszcze rozchwiana po odstawieniu AH, bo 3 msc dopiero minęły, ale te miesiączki po odstawieniu miałam co 29 dni, co to dnia. A tu teraz takie coś, nic sobie na siłę nie wkręcam, tylko tak się czuje jak tam napisałam, a pamiętam nawet o tym, że objawy okresowe i ciążowe są mocno podobne.
    Masakra jakaś 🥺 jutro pójdę rano na betę.
    Pewnie nie jestem w tej ciąży, bo TO się ponoć czuje..
    Ciekawe co mi lekarz powie, w tym tygodniu nawet nie mam jak do niego iść, bo pracuję teraz na ranną zmianę

Czy której z Was spóźniał się tak mocno okres?
    Teraz np boli mnie ten brzuch jak na 🐒, to może w końcu jutro zechce mnie odwiedzić
    Mi się nigdy tyle nie spóźniał, ale mogło być tak, że owulacja się przesunęła lub masz cykl bezowulacyjny i się cały cykl rozjechał. Może być ciąża czego najmocniej Ci życzę, to by była piękna niespodzianka 🎁 A miałaś jakieś stresy, podróże ostatnio? Coś co mogło zachwiać ten cykl?
    Zrobisz betę to wykluczysz lub potwierdzasz ciążę. U mojej siostry było tak, że zrobiła test i nic, ale nadal okres się spóźniał to zrobiła betę i 0. Po kilku dniach znowu test i dwie kreski. Owulacja się przesunęła najwyraźniej o kilka dni, już nie pamiętam o ile. Także była niespodzianka jak nic😆 Wywoływanie seksem, testami, białymi majtkami,moczeniem nóg w ciepłej wodzie nic nie dawało i powodem była szczęśliwie ciąża.

Edit: a w sumie sobie przypomniałam, że na studiach w maju lub czerwcu z powodu sesji wypadał mi jeden cykl co roku. Po prostu nie dostawałam okresu, prawdopodobnie ze stresu i natłoku zajęć organizm nie był w stanie ogarnąć owulacji i cykl trwał zamiast 28-30 dni to 56-60🙃 Nigdy wcześniej, ani później mi się to nie zdarzało, więc musiało być grubo 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2024, 22:23

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen może zrób test jutro rano i na betę też idź ✊🏻

Mnie najdłużej 4 dni się spóźniała ale ja czułam się okresowo i czułam, że się rozkręca tylko, że nie chce lecieć 🤪

Fermina ale widoczki 😍

Elektro jak dobrze, że siostra już w domu i że zmiany nowotworowe wykluczone 🥹🙏🏻

Fermina lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ten jod jest ok? 🤔 Mam go, ale w sumie kupiłam go bez dobrego researchu i chyba jednak kelp jest lepszy? Ale czy ten też może być ?

IMG-20240507-222024.jpg

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Heeeej wszystkim!

Dużo się działo zbyt dużo. Wyjazd nie był kolorowy.. ale nie ważne.

Dostałam merforminę i czekam na skutki uboczne..
    Ferrytyna w rok suplementacji z 9 na 18... zwariować idzie. Kto coś poleci na podniesienie? Laktoferyna styknie? Jakiej firmy polecacie? Biore od tygodnia omegamed start.. mąż dostaje wit D. Nie zdążyłam zrobić wszystkich badań.... chyba odpuścimy starania na jakiś czas...

Heej 🌸
    Ja niestety się nie wypowiem. Sama próbuje podnieść ferrytyne i popijam sobie zakwas z buraka..zobaczę na ile to pomoże. Jeśli wyniki będą dalej kiepskie to będę musiała chyba wspomóc się laktoferyna.

PaulaG lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd Szczerze to nie wiem co nim kierowało 😅 Az mi głupio było, bo chyba nie takiej reakcji się u mnie spodziewał 😄 Wspominałam mu kiedyś o locie szybowcem/helikopterem, ale skok... Zastanawiam się czy ja kiedyś dałam mu jakiś mały sygnał, który mógł odebrać, że chciałabym skoczyć 😅
    Myślałam, że uda mi się szybciej zajść w ciążę, to bym miała argument do wymiany 😄

@Fermina Haha, lekarz bardzo przyziemnie myślał 😛 No cóż, ja jakbym poszła do swojego kardiologa, to pewnie byłoby to samo. Ja akurat muszę kontrolować się, więc też zastanawiam się czy to dobry pomysł, żeby podejmować poniekąd sport ekstremalny 😳

• Vienna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:28

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dziewczyny jestem w szpitalu... Pojechałam na sor bo ból wrócił i już nie przechodził po nospie. Podejrzenie ciąży pozamacicznej. Zostaję póki coś się nie wyklaruje. Teraz już jestem spokojna, że przynajmniej jestem pod okiem lekarza ❤️

🙁 Dużo zdrówka Kochana. Mam nadzieję, że jednak skończy się na podejrzeniach i wszystko będzie dobrze. Najważniejsze, że jesteś pod stałą opieką. 🫂
    Trzymaj się 🫂

Vienna lubi tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:29

• Fermina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dziewczyny jestem w szpitalu... Pojechałam na sor bo ból wrócił i już nie przechodził po nospie. Podejrzenie ciąży pozamacicznej. Zostaję póki coś się nie wyklaruje. Teraz już jestem spokojna, że przynajmniej jestem pod okiem lekarza ❤️

Jestem przy Tobie myślami. Mam nadzieję, że dobrze się Tobą zaopiekują i szybko stwierdzą co się naprawdę dzieje.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ