Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry ☀️

Kolejny pracowity dzień przed nami - pociąg 🚂 dzis rusza pełną parą :) jedziemy dziś na wizyty z @Zaczarowan, na dwie wizyty z @MummyYummy i z mężem @Chmurki do androloga ✊🏻🍀 poza tym trzymamy kciuki za HSG @Zimozielonej :)
    Dziękuję za kciuki!

Ogólnie życie mi przeleciało przed oczami w ostatnich dniach. Na szczęście markery nowotworowe ok. Więc po prostu skrajnie wysoki estradiol Wskazuje o bardzo szybkiej owulacji. Od wczoraj śluz w pełni płodny, wypryszczylo mnie okropelnie. Dziś sonoHSG. Obym zdążyła przed owulka. A dziś dopiero 6dc:) ciekawe czy na usg będzie widać już jakiś ładny pęcherzyk no i czy będzie ta drożność czy nie

Speranza :), nick nieaktualny, Zaczarowan, Leśneintro, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna, dobrze że jesteś pod opieką lekarzy. Sprawdza co i jak. Jak wyjdzie że pozamaciczna to lepiej wcześniej niż później więc mocno trzymam kciuki abyś wróciła do zdrowia jak najszybciej!

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 😊
    Ja dzisiaj wstałam z okropnym kłuciem jajnika, ledwo mogę noge podnieść, mam nadzieję że to tylko jakaś reakcja na stymulację a nic się nie dzieje…

Miłego dnia i oczywiście będę w pociągu 😁🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2024, 07:20

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Gregorka, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek 🤗

@Vienka jesteśmy z Tobą
    @NiedoszlaWielodzietna super podejście ❤️ kciuki za cykl 🤞
    @Suzie krejzi koleżanka 😬🥴 ja w tym roku odpuściłam Eurowizję, a ktoś ciekawy wczoraj występował i Cię zachwycił? 😊
    Postaram się dziś z Wami być-kciuki dziewczynki za dziś 🤞❤️🤗

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dzień doberek 🤗

@Vienka jesteśmy z Tobą
    @NiedoszlaWielodzietna super podejście ❤️ kciuki za cykl 🤞
    @Suzie krejzi koleżanka 😬🥴 ja w tym roku odpuściłam Eurowizję, a ktoś ciekawy wczoraj występował i Cię zachwycił? 😊
    Postaram się dziś z Wami być-kciuki dziewczynki za dziś 🤞❤️🤗

Chorwacja <3

nick nieaktualny, Gregorka lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Wybacz, ale co za debilne podejście...
    Chociaż wiem, że istnieją tacy ludzie, choćby moi rodzice mają taką sąsiadkę. Przez jakiś czas nad tą sąsiadką mieszkała rodzina z autystycznym dzieckiem i na pierwszy rzut oka ta choroba była dość zaawansowana. Chłopiec dużo krzyczał, zachowywał się głośno, rzucał przedmiotami itp. Były to słychać nawet 2 piętra wyżej u moich rodziców. No i ta sąsiadka dzień w dzień dzwoniła na policję i na straż miejską. No rany boskie, a co oni mieli zrobić?
    My mamy za ścianą też jakieś albo chore albo chorowite dziecko, bo często bardzo dużo płacze i strasznie kaszle. I chociaż budzi to nieraz w nocy czy ogólnie no bywa głośno to nigdy mi nie przyszło do głowy zadzwonić na policję. Już prędzej z tego powodu, że najwyraźniej to dziecko ma niedorobionych rodziców, bo ono kaszle nocami, a mamusia siedzi z nim balkonie i pali papierosy, gdzie dziecko siedzi całe w dymie :/

Ona jeszcze powiedziała, że dwa piętra niżej mieszkanie kupili obywatele Ukrainy i na straż graniczną tez ma juz uszykowany numer. Ja tylko zażartowałam, że jak będzie tak co chwilę dzwonić to trafi na czarną listę z adnotacją "tej pani nie obsługujemy" :P

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Bardzo dobrze, że markery nowotworowe są ok! A co lekarz mówi na taki wysoki estradiol? USG wyszło w porządku?
    Wychodzi ze przez tarczycę oraz nadciśnienie. Ale możliwe że NAC przestymulowal mi też za mocno i dodatkowo mam torbiel na wątrobie. I żeby powtarzać i patrzeć. Chociaż dziś idę do innego i też się zapytam. Zobaczymy co na usg również. No i zapytam czy jest szansa na mocniejszy progesteron i ew. Czy może warto by było zrobić stymulację i ja kontrolować. Chociaż nie wiem czy 6dc nie jest już za późno?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Krew spuszczona, wyniki po południu 🍀
    Kciuki Kochana :)

Dzień dobry Dziewczyny ☕🌷
    Piękne słoneczko dziś :) cudownego dnia🌷

Majlen, nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś dzień wizyt :) kciuki mocno zaciśnięte :) wsiadam z Wami do pociągu :)

Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

@vienna jesteśmy z Tobą ✊✊✊

@Majlen kciuki

@zimnozielona oby drożność była. Ja tez planuje, wizyta w poniedziałek, wiec zapytam lekarza.

Maz dziś sam na wizycie będzie, w sumie to teleporada. Dziękujemy za kciuki ❤️

Miłego dnia ☀️

nick nieaktualny, Gregorka, Majuna lubią tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna dobrze, ze jesteś pod opieką lekarzy, w domu byś się zamartwiala, czekamy na wieści🍀

Majuna konkretny plan, trzymam kciuki za dobre badania🍀

Majuna lubi tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 😊
    @Zimozielona dobrze, ze to nic powaznego. Trzymam kciuki za dalsza dniagnostyke 😊
    @Suzie aż mnie zatrzęsło z nerwów jak przeczytałam o tej koleżance 😅 wiadomo, że są i tacy ludzie ale no zero jakiejkolwiek empatii i zrozumienia...
    @Chmurka21 🤞 za męża 😊

Ale dzisiaj wycieczka się szykuje, zabieram teraz owsianke i kawkę a potem sie zobaczy☕️ 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2024, 08:20

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Gregorka, Majuna lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro dużo zdrowia dla siostry :) uff dobrze, ze najgorsze wykluczone 🌷

Notsobadd Ty odważna babka jesteś:D ja mam taki lęk wysokości, ze mam problem wyjść na balkon na wyższym piętrze:D szacun :)

elektro96, notsobadd lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No to zapraszam 🚂 proszę zabierać śniadanka, kawki lub inne napoje wyskokowe :D Pierwszy przystanek - @MummyYummy <3

Witam się ze smoothie :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dzień dobry! Po eurowizyjnej imprezce jestem jak trup, bo miałam ok. 5 godzin snu. Spotkałam tam koleżankę ze studiów i jestem w szoku, co ona wygadywała....
    Przegapilam eurowizje bo oglądam the Good doctor, coś ciekawego się działo?

• elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No to zapraszam 🚂 proszę zabierać śniadanka, kawki lub inne napoje wyskokowe :D Pierwszy przystanek - @MummyYummy <3
    Ciuch ciuch 🚂 jedziemy, Mummy 😊

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 8 maja 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tej koleżanki, specyficzna jest. Już na studiach mówiła takie rzeczy, a teraz jej się nasiliło.

Ja się trochę obawiam o mój okres, zero objawów mam, a termin się zbliza.

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Majlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A coś tam widziałam, że chyba @Miś miała dać znać wczoraj o wynikach bety po bieli ? 🤔🤔 Czy coś mi umknęło i się odezwała?

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Dziękuję za kciuki!

Ogólnie życie mi przeleciało przed oczami w ostatnich dniach. Na szczęście markery nowotworowe ok. Więc po prostu skrajnie wysoki estradiol Wskazuje o bardzo szybkiej owulacji. Od wczoraj śluz w pełni płodny, wypryszczylo mnie okropelnie. Dziś sonoHSG. Obym zdążyła przed owulka. A dziś dopiero 6dc:) ciekawe czy na usg będzie widać już jakiś ładny pęcherzyk no i czy będzie ta drożność czy nie
    Kciuki Kochana za drożność 🍀

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Kciuki za wizytujące i badające ✊🏻

Vienna , dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy 🫂 myślę Ciepło o Tobie

Suzie, nie lubię ludzi o takim podejściu do zycia, widzą tylko czubek własnego nosa. Chyba mocno nieszczęśliwa. Ja odcinam się od takich osób.
    A co do Eurowizji to trochę szkoda, że Polska nie przeszła dalej.. Ale goła dupa Finlandii już tak 😂

Miłego dnia!

nick nieaktualny, Majuna lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️

preg.png
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ