Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Vienna wrote:Dziewczyny jestem w szpitalu... Pojechałam na sor bo ból wrócił i już nie przechodził po nospie. Podejrzenie ciąży pozamacicznej. Zostaję póki coś się nie wyklaruje. Teraz już jestem spokojna, że przynajmniej jestem pod okiem lekarza ❤️
Vienna lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Vienna dobrze, że pojechałaś kochana. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze! Dawaj nam proszę znać jak sytuacja
❤️
Vienna lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Vienna wrote:Dziewczyny jestem w szpitalu... Pojechałam na sor bo ból wrócił i już nie przechodził po nospie. Podejrzenie ciąży pozamacicznej. Zostaję póki coś się nie wyklaruje. Teraz już jestem spokojna, że przynajmniej jestem pod okiem lekarza ❤️
Vienna lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
PaulaG wrote:Heeeej wszystkim!
Dużo się działo zbyt dużo. Wyjazd nie był kolorowy.. ale nie ważne.
Dostałam merforminę i czekam na skutki uboczne..
Ferrytyna w rok suplementacji z 9 na 18... zwariować idzie. Kto coś poleci na podniesienie? Laktoferyna styknie? Jakiej firmy polecacie? Biore od tygodnia omegamed start.. mąż dostaje wit D. Nie zdążyłam zrobić wszystkich badań.... chyba odpuścimy starania na jakiś czas...PaulaG lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Dropsik wrote:Mi się nigdy tyle nie spóźniał, ale mogło być tak, że owulacja się przesunęła lub masz cykl bezowulacyjny i się cały cykl rozjechał. Może być ciąża czego najmocniej Ci życzę, to by była piękna niespodzianka 🎁 A miałaś jakieś stresy, podróże ostatnio? Coś co mogło zachwiać ten cykl?
Zrobisz betę to wykluczysz lub potwierdzasz ciążę. U mojej siostry było tak, że zrobiła test i nic, ale nadal okres się spóźniał to zrobiła betę i 0. Po kilku dniach znowu test i dwie kreski. Owulacja się przesunęła najwyraźniej o kilka dni, już nie pamiętam o ile. Także była niespodzianka jak nic😆 Wywoływanie seksem, testami, białymi majtkami,moczeniem nóg w ciepłej wodzie nic nie dawało i powodem była szczęśliwie ciąża.
Edit: a w sumie sobie przypomniałam, że na studiach w maju lub czerwcu z powodu sesji wypadał mi jeden cykl co roku. Po prostu nie dostawałam okresu, prawdopodobnie ze stresu i natłoku zajęć organizm nie był w stanie ogarnąć owulacji i cykl trwał zamiast 28-30 dni to 56-60🙃 Nigdy wcześniej, ani później mi się to nie zdarzało, więc musiało być grubo 🙈
Może serio przesunęła się na owulacja, kij wie 🤔
A co do wywołania, to nic u mnie nie zadziałało, białe majtki przez parę dni, wysiłek, seks, co często właśnie dostawałam na drugi dzień po współżyciu.
A testów nie mam w domu, ale nawet już nie chcę robić, bo za dużo bieli się na oglądałam.
Jadę na betę, a później do pracy, ale raczej to będzie tylko formalnośćSperanza :), Dropsik lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
- Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
- ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston
⏸️ 🥰🤰
1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 ng/ml
5.03 betaHCG 1873,70 mIU prog 29,00 ng/ml
• 18 marca - 1 wizyta usg
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Hej, sorry dziewczyny. Miałam taki armagedon aż nie udało mi się napisać.
U mnie była biel, i raczej nie czuję się ciazowo tylko okresowo. Oby tylko @ nie przyszła jutro bo mam do zaliczenia 14-godzinny lot.
Mam do tematu dość luźne podejście, no te kilka cykli 5-6 to norma, więc jeszcze nie ma załamki. Szykuje się na kolejny cykl. Zawsze mi jakoś trudniej jak dobijam do tego 5/6 cyklu. I na dodatek mam plan - jak nie zajdę w ciążę do przez pół roku to robię sobie przerwę w pracyi odpoczywam, odsuwam stres i wszystko. Dla mnie zawsze plan działania pomaga jakoś pozytywnie popatrzeć nawet jak jest pod górkę z czymś
@Vienna ściskam mocno. Mam nadzieję że będzie ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2024, 05:02
Vienna, Fermina, Speranza :), Malinowysorbet, Chmurka21, CoffeeDream lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Tulę Cię mocno, oby skończyło się na podejrzeniach… 🥹Vienna lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Krew spuszczona, wyniki po południu 🍀
Prezesoowa, KejtKa, notsobadd, Rahia, Fermina, Gregorka, MagicznaNuta, Malinowysorbet, Chmurka21, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Pati2804, Dropsik, Majuna lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
⏸️ 🥰🤰
✨️2025 jest nasz!✨️ -
nick nieaktualnyDzień dobry! Środa minie, tydzień zginie! Byle do weekendu xd
Elektro, dobrze, że wykluczono nowotwór ♥️
Vienna 🫂
Majlen, Co do czucia się w ciąży to ja byłam absolutnie przekonana, że ten cykl jest do kosza, bo owu była wcześniej niż myślałam, także nie zawsze się to czuje 😅 a po odstawieniu AH miałam cykle 25 - 31 dni.
Prezesoowa, Vienna, elektro96, Speranza :), Gregorka, Malinowysorbet, CoffeeDream, MagicznaNuta, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:Dziwna ta sytuacja u mnie.
Biorę pod uwagę to, że mogę być jeszcze rozchwiana po odstawieniu AH, bo 3 msc dopiero minęły, ale te miesiączki po odstawieniu miałam co 29 dni, co to dnia. A tu teraz takie coś, nic sobie na siłę nie wkręcam, tylko tak się czuje jak tam napisałam, a pamiętam nawet o tym, że objawy okresowe i ciążowe są mocno podobne.
Masakra jakaś 🥺 jutro pójdę rano na betę.
Pewnie nie jestem w tej ciąży, bo TO się ponoć czuje..
Ciekawe co mi lekarz powie, w tym tygodniu nawet nie mam jak do niego iść, bo pracuję teraz na ranną zmianę
Czy której z Was spóźniał się tak mocno okres?
Teraz np boli mnie ten brzuch jak na 🐒, to może w końcu jutro zechce mnie odwiedzić
Ja tak miałam, właśnie jakieś 3 miesiące po odstawieniu. Okres był na początku co 26 dni, a potem z tyłka się spóźnił ponad tydzień. Chodziłam jak bomba, czułam się jak na okres, a okresu nie było.👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
🫂Vienna lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Dzień dobry! Po eurowizyjnej imprezce jestem jak trup, bo miałam ok. 5 godzin snu. Spotkałam tam koleżankę ze studiów i jestem w szoku, co ona wygadywała....👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Suzie wrote:Ja tak miałam, właśnie jakieś 3 miesiące po odstawieniu. Okres był na początku co 26 dni, a potem z tyłka się spóźnił ponad tydzień. Chodziłam jak bomba, czułam się jak na okres, a okresu nie było.♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
⏸️ 🥰🤰
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa wrote:Dzień dobry ☀️
Kolejny pracowity dzień przed nami - pociąg 🚂 dzis rusza pełną parąjedziemy dziś na wizyty z @Zaczarowan, na dwie wizyty z @MummyYummy i z mężem @Chmurki do androloga ✊🏻🍀 poza tym trzymamy kciuki za HSG @Zimozielonej
Prezesoowa, Chmurka21, MagicznaNuta, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
⏸️ 🥰🤰
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Vienna, ściskam! Jesteśmy z Tobą. Najważniejsze, że jesteś zaopiekowana ♥️
Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
31 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Kupiła mieszkanie i dwa mieszkania dalej wprowadza się kobietą w zaawansowanej ciąży. Powiedziała, że ona ma już uszykowane numery telefonu na policję, straż miejska i do MOPS-u i jak będzie zakłócać porządek płaczem dziecka to ona ich zgłasza.👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
@Majlen, mocne kciuki za tę betę!
@Vienna a Ciebie przytulam i mam nadzieję, że po prostu będzie dobrze.
@Suzie, co za dziewczyna?! 🤣 Ja się tak cieszę, że mieszkam w domu, bo mam hiperaktywne dzieci i pewnie taka Twoja znajoma by mnie zgłaszała co tydzień😅