Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • san95 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej🌺
    U mnie dziś spadek z 36,77 do 36,54 także teraz to już tylko czekanie na 🐒. Gdzieś tam się we mnie nadzieja jeszcze ciut tliła, ale wiem, że tak będzie lepiej.. Ból „miesiączkowy” jakiś dziwny, bo boli tylko z lewej strony koło lewego jajnika. Plamień też jeszcze nie mam, a już powinny być. Ohh jak inny jest ten cykl.

Miłego dnia kochane 🌺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 09:39

• Majuna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:10

san95, Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Ooo gdzie się wybieracie do Kato? ♥️ moje rejony 😃

Do kuzynki na Nikiszowiec. :) Nie będzie zwiedzania, tylko odwiedziny :D

KejtKa lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Leśneintro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @San95 wierzę, że jeszcze będziesz w ciąży i będziesz miała z kim się nią cieszyć, widocznie to jeszcze nie był ten czas

@notsobad taki buncik też czasem jest potrzebny i tyle. Przeczucia się sprawdzają, albo się nie sprawdzają :D życzę żebyś się miło zaskoczyła, ale rozumiem że po tych kilku nieudanych cyklach pojawiają się myśli, że skoro tyle razy się nie udało, to dlaczego teraz ma się udać. Przynajmniej ja miałam takie myśli. Ale gdy spojrzałam sobie na stopki dziewczyn, które są teraz w ciąży, to u nich też ciąże zaskakiwały dopiero po kilku /kilkunastu cyklach i tej nadziei się trzymam 🙂

Suzie, san95, MagicznaNuta, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa, niezmiennie mocne kciuki za tatę, być może rzeczywiście emocje sprawiły, że musi odespać ✊ A co do snów, to zdarza mi się tak, że od razu po przebudzeniu mam w głowie jakaś piosenkę, więc może śnię z podkładem i nawet o tym nie wiem 🤭
    @KejtKa, współczuję takiego snu, wierzę, że poczułaś ulgę po przebudzeniu...
    @Rahia, mam w domu dwie dziewczyny, więc może być chłopiec, ale nie mam żadnego parcia 😉 Standardowo: oby wszystko było w porządku 🥰 A mąż wie, do zrobić, żeby zmobilizować żonę do działania 😍
    @Fermina, to trochę mnie uspokoiłaś, bo już oczywiście zmartwiło mnie te szybkie bicie serduszka (lekarz nic nie mówił, żeby coś było nie tak) i szukałam, co to może oznaczać 🙄 Prawie zdiagnozowałam tachykardię, na szczęście w porę się ocknęłam 🤭 Prezesoowa, chyba muszę pożyczyć młotek 😅
    @Suzie, a psychicznie jak się masz?
    @Paima, udanego wypoczynku ♥️
    @Gregorka, przytulam z powodu bieli 🫂
    @Magiczna, miałam jedno CC. Na razie trzeba to po prostu kontrolować, ale kolejna wizytę mam dopiero 5 czerwca, także na ten moment nie ma potrzeby częstszego USG.
    @Liyss, mocne kciuki za wizytę ✊
    @notskbadd, nie poddawaj się 💪 Wiem, że chwilę zwątpienia są trudne i niestety pojawiają się często, mimo wszystko intuicja nie zawsze się sprawdza. Za fajeczki klapsik w pupę, choć też trochę rozumiem 🤭 Każdy czasem potrzebuje odreagować, ale chwila i wracaj na dobre tory ♥️
    @san, rozumiem Twoją nadzieję... Jak się dzisiaj masz?

MagicznaNuta, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• san95 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Prezesoowa, niezmiennie mocne kciuki za tatę, być może rzeczywiście emocje sprawiły, że musi odespać ✊ A co do snów, to zdarza mi się tak, że od razu po przebudzeniu mam w głowie jakaś piosenkę, więc może śnię z podkładem i nawet o tym nie wiem 🤭
    @Rahia, mam w domu dwie dziewczyny, więc może być chłopiec, ale nie mam żadnego parcia 😉 Standardowo: oby wszystko było w porządku 🥰 A mąż wie, do zrobić, żeby zmobilizować żonę do działania 😍
    @Fermina, to trochę mnie uspokoiłaś, bo już oczywiście zmartwiło mnie te szybkie bicie serduszka (lekarz nic nie mówił, żeby coś było nie tak) i szukałam, co to może oznaczać 🙄 Prawie zdiagnozowałam tachykardię, na szczęście w porę się ocknęłam 🤭 Prezesoowa, chyba muszę pożyczyć młotek 😅
    @Magiczna, miałam jedno CC. Na razie trzeba to po prostu kontrolować, ale kolejna wizytę mam dopiero 5 czerwca, także na ten moment nie ma potrzeby częstszego USG.
    @notskbadd, nie poddawaj się 💪 Wiem, że chwilę zwątpienia są trudne i niestety pojawiają się często, mimo wszystko intuicja nie zawsze się sprawdza. Za fajeczki klapsik w pupę, choć też trochę rozumiem 🤭 Każdy czasem potrzebuje odreagować, ale chwila i wracaj na dobre tory ♥️

Nie wiem już nawet jak się mam. Wszystko jest takie.. nie wiem kurczę.. Jakbym patrzyła na wszystko z boku. Ciężko mi po prostu..

• Suzie Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Muszę Wam powiedzieć, że dopadła mnie jakaś beznadzieja. Jestem przed owu, a ja już wiem, że się nie uda 🙈 Po prostu mam jakieś takie przeczucie, że będziemy mieli bardzo duży problem, żeby mieć dziecko. To chyba jakaś intuicja, a to się podobno sprawdza. A ja to czuję już od dawna, w zasadzie od początku starań. Nie wiem jak Wam to wytłumaczyć, ale ta myśl przychodzi do mnie sama i to we mnie siedzi już naprawdę długi czas…
    No i przyznam wam się jeszcze do czegoś. Podkradłam dziś mężowi 3 fajeczki w ramach buntu przeciwko temu całemu zdrowemu stylowi życia, który g*wno mi daje 😂

Mam identycznie, odkąd zaczęliśmy to od razu wiedziałam, że tak łatwo nie pójdzie, zwłaszcza że mamy różne schorzenia :/

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙

📆 Kalendarz wizyt
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    01/04 - urofizjo
    07/04 - ginekolog
    preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:10

elektro96, notsobadd, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

Psychicznie już dobrze, jestem trochę rozdrażniona i wszystko mnie wnerwia, ale generalnie to jest ok :D

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    01/04 - urofizjo
    07/04 - ginekolog
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Jutro i w sobotę "robimy" Wrocław a w niedzielę Katowice i wieczorem już wracamy. Więc to raczej ekspres ale i tak cieszy :)

O, czyli do mnie też jedziesz :D

Fermina lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    01/04 - urofizjo
    07/04 - ginekolog
    preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Mam identycznie, odkąd zaczęliśmy to od razu wiedziałam, że tak łatwo nie pójdzie, zwłaszcza że mamy różne schorzenia :/

Właśnie to jest chyba ta świadomość tych schorzeń, no a poza tym ciągle widzę że nawet praca nad nimi nie działa i nie ma efektów 🥹

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Oj Kochana, tym razem Ci darujemy, ale następnym razem będzie kara. 😎
    Też mam czasem takie przeczucie, ale nie chcę w nie wierzyć. W każdym razie na ten moment mojego życia, uważam, że to i tak jest dla mnie najgorsze doświadczenie, ta wielka chęć, a niemożność z niewiadomych przyczyn, posiadania dzieci. Tulę. 🫂🫂🫂

To jest właśnie najgorsze. Kiedy tak bardzo chcesz, a nie możesz i nie możesz zrobić NIC. Nie umiem się w tym odnaleźć, dla mnie jak chce to dążę do tego i mam, tu nie mogę zrobić nic 🥹

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Raczej wkurw jeszcze pookresowy, dziś 8 dc :) albo przedkropkowy 🤭
    jejku przepraszam :D pomyliłam Cię z kimś :) tylko z kim :D

• Paima Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna bardzo mi przykro, że Cię to spotkało.
    Ale najważniejsze, że i Ty i lekarze zareagowaliście na czas. ❤️
    Zdrowiej, czekamy tu na Ciebie ,kiedy tylko będziesz miała siły, dawaj znać co u Ciebie.

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Właśnie to jest chyba ta świadomość tych schorzeń, no a poza tym ciągle widzę że nawet praca nad nimi nie działa i nie ma efektów 🥹

Ja mam tylko efekty w wyglądzie, że nie jestem taka spuchnięta i mam większą wydolność. To tyle z plusów 🥴

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    01/04 - urofizjo
    07/04 - ginekolog
    preg.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kupuje bilety na wakacje😁 wyszła biel, tak że znak żeby kupowac. Dopiero na sierpień,ale jak do tego momentu się nie uda nie będzie wielkiego żalu, bo świetny wyjazd się szykuje- Uzbiekstan, Kirgistan i Kazachstan z plecakami-zwiedzanie+ trekking😊😁 i super grupka się szykuje nas 🥰❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 12:38

Paima, Fermina, elektro96, notsobadd, Prezesoowa, Dropsik, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta, grazka0022, Pati2804, Speranza :), CoffeeDream lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie wygadam...Po ostatnim cyklu pelnym nadziei ten cykl postanowiłam wyluzować, nie przejmować się za mocno. Ale chyba poszło to w jakas zła stronę. Zastanawiam się czy nie mam początku jakiejś depresji. Ostatnio cały czas chce mi się płakać, ciągle czuje się taka jakas smutna. A jeżeli chodzi o starania to robie testy, mierze tempke ale mam takie coś w głowie meeh to i tak na nic. Nawet mój mąż coś tam ostatnio mowil żebym sobie kupiła i dobrze jadla, że to dla naszego przyszłego bobasa a ja się czułam tak obojętnie :/ chyba glowa mi wysiadła 😞

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Majlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam rozkmine czy iść zbadać progesteron i sprawdzić czy serio była ta niby druga owulacja. Tylko, że poszłabym w sobotę i to będzie 7/8dpo, bo nie wiem jak liczyć .
    Bo jeśli płodny śluz pojawił się w sobotę, to to jest 1dpo czy od niedzieli 1dpo
    Ten przezroczysty był tylko 1 dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 10:31

♀️28 ♂️33

- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    - Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
    - ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston
    ⏸️ 🥰🤰
    1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
    3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 ng/ml
    5.03 betaHCG 1873,70 mIU prog 29,00 ng/ml

• 18 marca - 1 wizyta usg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Gregorka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Tule🫂❤️ mnie czasami też nachodzą,ale odpycham i walczę dalej💖 wiem,że każda z nas spotka to cudowne szczęście bycia mama 🥰❤️

Prezesoowa lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    To jest właśnie najgorsze. Kiedy tak bardzo chcesz, a nie możesz i nie możesz zrobić NIC. Nie umiem się w tym odnaleźć, dla mnie jak chce to dążę do tego i mam, tu nie mogę zrobić nic 🥹

Ja już kiedyś tu pisałam, że mam bardzo zadaniowe podejście i do wszystkie podchodzę tak, jak do projektu - mam plan A, ale też B i do Z, wszystko ogarnięte co do godziny i po prostu tak funkcjonuję.

A przy staraniach się tak niestety nie da i dlatego rozumiem Cię, że to, że nie masz ja to wpływu i, tak jak piszesz, nic nie możesz zrobić, jest frustrujące 🫂

Ale pamiętaj też, że cały czas coś robisz, mimo że aż tak tego nie odczuwasz - łykasz suple, pilnujesz cyklu, dbasz o prokreację, dokształcasz się, a to jest naprawdę dużo ♥️

Prezesoowa, notsobadd lubią tę wiadomość

‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ