X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Byłabym hipokrytką, bo zamierzałam dziś ostro pracować, ale przyszedł szef ze swoimi wymysłami i znowu mnie wkurzył, więc kolejny dzień strajku włoskiego :P
    co wymyślił? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Hej kochane, kciuki za wizyty 💕
    Przytulam wszystkie z was, które tego potrzebują 🫂
    Piękne zdjęcia dzidziutków 🥹❤️
    U mnie 🐒 jeszcze nie ma 🤷🏻‍♀️ brzuch też przestał kompletnie boleć. Temp od 2 dni 36.55 wiem, że to na 1000% nie ciąża, ale mogłaby już po prostu przyjść i mnie dobić 🙈

Miłego dnia 🌺
    Miłego dnia San, z tego co pamiętam masz pracowity weekend?

• san95 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Miłego dnia San, z tego co pamiętam masz pracowity weekend?
    Baaardzo od rana do wieczora siedzę jutro w pracy 🥲 ale może to pomoże mi po prostu nie myśleć

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Byłabym hipokrytką, bo zamierzałam dziś ostro pracować, ale przyszedł szef ze swoimi wymysłami i znowu mnie wkurzył, więc kolejny dzień strajku włoskiego :P

A ja zamierzałam dziś ostro nie pracować, a zawalili mnie pod sufit i mam problem 🙈
    Jeszcze tylko 3 godziny i 55 minut 💪🏻😅

grazka0022, Zaczarowan, MagicznaNuta, Malinowysorbet, Prezesoowa, Gregorka, Pati2804, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Majuna, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam Was, ale tu się działo od rana 🙆🏼‍♀️
    @Pati cudny bobas 🤩 bardzo się cieszę, że wszystko w porządku 🩵
    @elektro odwagi 🤞🏻 ovusiostry są z Tobą

MagicznaNuta, Prezesoowa, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Baaardzo od rana do wieczora siedzę jutro w pracy 🥲 ale może to pomoże mi po prostu nie myśleć
    tak, gdy ma się dużo do zrobienia to nie ma czasu na myślenie, swoja drogą kopa by ten Twój ode mnie dostał, podejrzewam, ze od innych Dziewczyn też

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mój lekarz to spoko gościu 😁 cieszę się że trafiłam do niego z polecenia, nie ma jakiegoś super aparatu usg ani opcji 3d czy jak to się tam nazywa , ale czuję się bezpieczna i zaopiekowana no i mogę z nim o wszystkim pogadać, nigdy nie wyśmiewa no chyba że widzi że ja sobie żartuję też to on wtedy też coś śmiesznego powie , a tak to naprawdę mogę mu zadawać głupie pytania a on i tak na nie odpowiada 😅
    Dzisiaj się mnie pyta , data ostatniej miesiączki a ja mu mówię ze 6 luty , że pamiętam to lepiej, niż to co jadłam wczoraj na śniadanie 🙈 a on zaczal się śmiać i do mnie mówi "Ty to jesteś agentka" 🤣
    No i kazał mi jeść więcej rzeczy które mają w sobie żelazo bo delikatnie zaczyna mi spadać, szpinak bleee, mięso, jajka itd no i nie kazał szaleć z magnezem, mówił że tylko w razie potrzeby brać magnez , nie profilaktycznie, ale muszę to przemyśleć haha 🙈🤣 chyba i tak będę brała 2x1 ale przerzucę się na magne b6 forte, bo do tej pory brałam w postaci chelatu a na prenatalnych dostałam zalecenie zmiany na właśnie aspargin forte lub magne b6 forte 🤔 ktoś bierze z Was ?
    naprawdę fajny lekarz :) a szpinak może w koktajlach? z bananem, kiwi wychodzi pyszny :)

Pati2804 lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    naprawdę fajny lekarz :) a szpinak może w koktajlach? z bananem, kiwi wychodzi pyszny :)

Tak, tak, tak! Ja też przemycam tak szpinak i w ogole go nie czuć :D

Zaczarowan, MagicznaNuta, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja zażywam Magne B6 Forte 2x2 ;) W sumie zaczęłam go brać głównie z uwagi na silne bóle migrenowe, a teraz bardzo rzadko boli mnie głowa ^^ nooo i teraz też więcej pije. Może nie jakoś dużo więcej, ale te 2 litry dziennie są.

Pati2804 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po. Okropne doświadczenie dla mnie, ale jak to powiedział lekarz - „są drożne, i to jak!”. Idę trochę odpocząć 😊

Dropsik, MagicznaNuta, Zaczarowan, grazka0022, notsobadd, Malinowysorbet, Leśneintro, Prezesoowa, Gregorka, Vienna, Pati2804, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Chmurka21, Majuna lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 maja 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Hej kochane, kciuki za wizyty 💕
    Przytulam wszystkie z was, które tego potrzebują 🫂
    Piękne zdjęcia dzidziutków 🥹❤️
    U mnie 🐒 jeszcze nie ma 🤷🏻‍♀️ brzuch też przestał kompletnie boleć. Temp od 2 dni 36.55 wiem, że to na 1000% nie ciąża, ale mogłaby już po prostu przyjść i mnie dobić 🙈

Miłego dnia 🌺
    Może być tak, że stres opóźni miesiączkę. Ja po rozstaniu z byłym też miałam kilka dni stracha, że wpadliśmy, bo okres mi się nietypowo spóźniał. U mnie to raczej jak w zegarku wszystko działa, więc te kilka dni było stresujących.

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Tak, tak, tak! Ja też przemycam tak szpinak i w ogole go nie czuć :D

Aż mi Grazka przypomniałaś o pewnym koktajlu.. kilka lat temu, kilka kg mniej… miałam etap zdrowego odżywiania.. jejku! Nigdy nie zapomnę, jak zrobiłam sobie koktajl z jarmużu.. OKROPNE! 😂 od razu taki paw poszedł.. nigdy w życiu.

Co do szpinaku to nie wiem, co wy macie do niego 😂 jest pyszny! ❤️

MagicznaNuta, Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804, MummyYummy, Majuna lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jestem po. Okropne doświadczenie dla mnie, ale jak to powiedział lekarz - „są drożne, i to jak!”. Idę trochę odpocząć 😊
    Odpoczywaj Kochana, cudownie, że drożne :) mniej cudownie , że to takie okropne doświadczenie

oby szybko zaowocowało II :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2024, 11:10

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dobrze, że to za Tobą i teraz można działać dalej. Nawet jeszcze intensywniej, bo te kilka pierwszych cykli może okazać się szczególnie płodne w tej sytuacji 🥰

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Aż mi Grazka przypomniałaś o pewnym koktajlu.. kilka lat temu, kilka kg mniej… miałam etap zdrowego odżywiania.. jejku! Nigdy nie zapomnę, jak zrobiłam sobie koktajl z jarmużu.. OKROPNE! 😂 od razu taki paw poszedł.. nigdy w życiu.

ja ogólnie też bardzo lubię :) dla tych co nie lubią w koktajlach jest mało wyczuwalny :)

Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Cieszę się, że jesteś już po :) Odpoczywaj kochana, ile tylko zapragniesz 🥰 Niech badanie zaowocuje w przyszłych miesiącach… a może nawet w tym miesiącu 😘😘

MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mój lekarz to spoko gościu 😁 cieszę się że trafiłam do niego z polecenia, nie ma jakiegoś super aparatu usg ani opcji 3d czy jak to się tam nazywa , ale czuję się bezpieczna i zaopiekowana no i mogę z nim o wszystkim pogadać, nigdy nie wyśmiewa no chyba że widzi że ja sobie żartuję też to on wtedy też coś śmiesznego powie , a tak to naprawdę mogę mu zadawać głupie pytania a on i tak na nie odpowiada 😅
    Dzisiaj się mnie pyta , data ostatniej miesiączki a ja mu mówię ze 6 luty , że pamiętam to lepiej, niż to co jadłam wczoraj na śniadanie 🙈 a on zaczal się śmiać i do mnie mówi "Ty to jesteś agentka" 🤣
    No i kazał mi jeść więcej rzeczy które mają w sobie żelazo bo delikatnie zaczyna mi spadać, szpinak bleee, mięso, jajka itd no i nie kazał szaleć z magnezem, mówił że tylko w razie potrzeby brać magnez , nie profilaktycznie, ale muszę to przemyśleć haha 🙈🤣 chyba i tak będę brała 2x1 ale przerzucę się na magne b6 forte, bo do tej pory brałam w postaci chelatu a na prenatalnych dostałam zalecenie zmiany na właśnie aspargin forte lub magne b6 forte 🤔 ktoś bierze z Was ?
    Ja magne B6 forte biorę. A czemu masz nie przesadzać z magnezem? To wpływa na żelazo? Nie zrozumiałam 🙈

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Bardzo się cieszę, że jesteś już po ♥️
    I najważniejsze, że są drożne. Odpoczywaj i nabieraj sił 😊

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

O Jarmuż jest feee :D Ja też lubie szpinak, ale mój mężczyzna nie cierpi, więc pijemy te koktajle :D

MagicznaNuta, Zaczarowan lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    To teraz tylko działać 🤩

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ