X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🌸
    Od wczoraj Was tylko podczytuję. Najzwyczajniej w świecie jakoś brakuje mi czasu, żeby tu się udzielać, ale podczytuję na biezaco. Ostatni czas w pracy mam mocno intensywny. Poza tym wracam na dobre tory i po przerwie w jakichkolwiek treningach w końcu byłam na bieganiu i rowerze. Dziś oczywiście zakwasy 🙈
    Nie obrażajcie się, bo wrócę pewnie dopiero po weekendzie. Chcę wykorzystać wolne dni na maksa.
    Oczywiście będę Was podczytywac. Niezmiennie trzymam kciuki za Was wszystkie 🤞🍀🩷 Piękne macie już bobaski @Pati @Liyss 🥹😍 Pięknie się na to patrzy!
    @KejtKa Bardzo mi przykro 🫂 Żadne słowa tu nie będą pocieszeniem. Ale wierzę mocno, że może jednak za tydzień już zobaczysz swojego Kropka 🍀 Ściskam! 🫂🩷
    @Vienna Daj znać jak się dziś czujesz, bo chyba się nie odzywałaś? Chyba, że gdzieś pominęłam...🙁 Z Tobą też jestem myślami cały czas... 🫂

Wybaczcie, że nie odniosę się do wszystkich, ale piszę to w pośpiechu, bo chciałam dać znak życia 😄

MagicznaNuta, Prezesoowa, Pati2804, Liyss🧚🏻, Majuna lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat szpinak lubię więc i do obiadu wlatuje i do koktajli :D

Elektro super ze są drożne, teraz chwila odpoczynku i do działania! 😁🤞

MagicznaNuta, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    O Jarmuż jest feee :D Ja też lubie szpinak, ale mój mężczyzna nie cierpi, więc pijemy te koktajle :D
    jarmuż dodawałam kiedyś do zapiekanki makaronowej ( przepis znalazłam na opakowaniu makaronu ) i nie był zły, naprawdę całkiem niezłe było :) ale zgubiłam gdzieś ten przepis

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Hej 🌸
    Od wczoraj Was tylko podczytuję. Najzwyczajniej w świecie jakoś brakuje mi czasu, żeby tu się udzielać, ale podczytuję na biezaco. Ostatni czas w pracy mam mocno intensywny. Poza tym wracam na dobre tory i po przerwie w jakichkolwiek treningach w końcu byłam na bieganiu i rowerze. Dziś oczywiście zakwasy 🙈
    Nie obrażajcie się, bo wrócę pewnie dopiero po weekendzie. Chcę wykorzystać wolne dni na maksa.
    Oczywiście będę Was podczytywac. Niezmiennie trzymam kciuki za Was wszystkie 🤞🍀🩷 Piękne macie już bobaski @Pati @Liyss 🥹😍 Pięknie się na to patrzy!
    @KejtKa Bardzo mi przykro 🫂 Żadne słowa tu nie będą pocieszeniem. Ale wierzę mocno, że może jednak za tydzień już zobaczysz swojego Kropka 🍀 Ściskam! 🫂🩷
    @Vienna Daj znać jak się dziś czujesz, bo chyba się nie odzywałaś? Chyba, że gdzieś pominęłam...🙁 Z Tobą też jestem myślami cały czas... 🫂

Wybaczcie, że nie odniosę się do wszystkich, ale piszę to w pośpiechu, bo chciałam dać znak życia 😄
    czekamy na Ciebie i myślimy :)

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 22:10

Prezesoowa lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A szkoda nawet gadać. Najpierw zaczął, że ktoś po moje referencje dzwonił i że jak odejdę to bedzie musiał firmę zamknąć i to będzie moja wina, po czym chce żebym z nim jechała w delegacje na drugi koniec Polski. Dramat :P
    ale on to mówi tak w żartach czy jest poważny?

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jestem po. Okropne doświadczenie dla mnie, ale jak to powiedział lekarz - „są drożne, i to jak!”. Idę trochę odpocząć 😊
    Super informacja! ❤️❤️❤️❤️❤️ czyli pięknie siknely-jak to moja pani doktor powiedziala u mnie po 😅😎

elektro96 lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    U mnie po poronieniu naprawdę nie było lekko , ale po pobycie w szpitalu zdałam sobie sprawę że mam super męża i to dla niego starałam się żyć normalnie i mi to osobiście pomogło.😘

mam nadzieję że niedługo wszystkie będziemy miały suwaczki pod postami dziewczyny 😘✊🍀🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

tak bardzo bym chciała żebyście w końcu dostały swoje prezenty 🤱👶za te ciężkie trudy które przechodzicie w swoim życiu, że aż mam łzy w oczach 🥺
    łapiemy wiruski :) Kochana jestem pewna, że suwaczki będą pojawiać się po kolei u każdej z nas :) tak, zeby były różne etapy na forum :)

Pati2804 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dobrze, że się odezwałaś, bo już się martwiłam :* udanego weekendu, odpocznij ile się da i korzystajcie z mężem ze wspólnego czasu :)

Vienna się nie odzywała, ale jeśli dobrze kojarzę to miała dziś wychodzić do domu, więc pewnie potrzebują z mężem trochę czasu we dwoje i jak będzie gotowa to wierzę, że dam nam znać co u niej :)
    Vienna jak nas czytasz to wiedz, ze bardzo Cię wspieramy i myślimy o Tobie.

elektro96, Leśneintro, MummyYummy lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Super ekstra! Dobrze, że już jesteś po :* Jak długo musisz tam jeszcze zostać? Mąż po Ciebie przyjedzie?
    Chyba aż dojdę do siebie po tym głupim Jasiu 😁 ogólnie jest ok tylko trochę chce mi się spać. Ból taki okresowy w tym momencie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2024, 11:34

Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 maja 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio miałam taką rozkmine, że co ja zrobię jak Wy już wszystkie zajdziecie w ciążę, a ja nie… 🤭 No przecież ja sobie nie znajdę drugiego takiego miejsca jak to nie znajdę 🤪

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ostatnio miałam taką rozkmine, że co ja zrobię jak Wy już wszystkie zajdziecie w ciążę, a ja nie… 🤭 No przecież ja sobie nie znajdę drugiego takiego miejsca jak to nie znajdę 🤪
    Ja też o tym myślałam… boję się że zostanę jedyną bezdzietną lambadziarą 😁

Speranza :) lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 maja 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Kochana jestem pewna, że tak nie będzie :)

Ale miejsce masz rajcę - jest cudowne ❤️

notsobadd lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    A jak wychodzi cenowo ? I kupujesz w aptece czy online ? 😘 w jednej tabletce ile jest magnezu ?

6-B6-A20-A5-68-B7-46-C0-A677-4-FE01-E4-B2988.jpg

Takie coś biorę 😘 w aptece chyba niecałe 50 złotych? Nie pamietam już kurczę.. musiałabyś sobie sprawdzić 😊

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Niestety poważnie, bo doskonale wie, że jeśli jedna osoba od nas odejdzie to dział jest do zamknięcia, bo nie da się tego uciągnąć w mniejszym składzie, a że mój dział generuje 80% całego przychodu firmy to jest jak jest. Ma to na własne życzenie, bo pomimo wielu porad i analiz zainwestował w budowę czegoś co nie ma sensu i już po wszystkim się okazał, że utopił ogromną kasę, więc teraz nagle zapowiada cięcia, że ucina socjal, ucina premie itp. A moje wynagrodzenie to w 50% premia, którą jednak sobie wypracowuje i dzięki której on sam ma wynagrodzenie i dla pozostałej bandy darmozjadów, więc powiedziałam, że za wynagrodzenie zasadnicze to sam może sobie robić :P wczoraj udało mi się znaleźć kilka ofert pracy, z którymi wiążę spore nadzieje i mam nadzieję, że się uda..

To rzeczywiście gość jest w czarnej d...ale tak jak napisałaś, jeśli to na jego własne życzenie to chyba nie jest mi go żal. Teraz jest ciężko o ludzi do pracy, wiec koleś sobie nagrzebał.

Trzymam kciuki za te oferty :)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja też o tym myślałam… boję się że zostanę jedyną bezdzietną lambadziarą 😁
    Jeśli któraś nie ujrzy tutaj II kresek - to będę to ja. Tylko mi jest odrobinę łatwiej bo mam już dzieci, wiec nawet nie chcę się do Was porównywać Dziewczyny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny bo zaraz ja bacik wyciągnę.. 😜 przecież pluje na Was często, kiedyś musicie się zarazić 🙈🦠🦠🦠🦠🦠
    a tak serio, mam nadzieję że każdej się to uda prędzej czy później, chociaż szwagierka która tak mi pomaga , nie może mieć dzieci i jej mąż też nie i adoptowali córeczkę i jest cudowna.. ❤ jestem jej chrzestną i czuje się zaszczycona bo to dla nich wspaniały dar i dla nas jako rodziny też dar i duma ogromna że dali dom i miłość dziewczynce która nie miała nic a teraz jest w kochającej rodzinie 😊 i są naprawdę szczęśliwi 🍀 i jestem dumna z tego że my też możemy dać jej swoją miłość i troskę, jako nowy dalsza rodzina , a widzimy się bardzo często i to jest piękne 😊
    to jest piękne, podziwiam takich ludzi.

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bezdzietne lambadziary, zgłaszam się na naczelniczkę bezdzietnych lambadziar. Słuchajcie mieszkam w bloku i pod blokiem mam plac zabaw, kocham te krzywe spojrzenia madek polek jak ja lece z psem, a one z dzieciakami i się tak patrzą, dam sobie obciąć obie ręce że mnie obgadują, że nie mam dzieci. Szkoda, że nie wiedzą, że sie staram. :P

Speranza :) lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grazka niech się pocałują w ...

Ty jesteś jeszcze bardzo młoda, wszystkie piękne chwile związane z dziećmi dopiero przed Tobą - jejku tak sobie pomyslałam to mogłabym być prawie Twoją mama :D

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jestem po. Okropne doświadczenie dla mnie, ale jak to powiedział lekarz - „są drożne, i to jak!”. Idę trochę odpocząć 😊

Dobrze, że masz to z głowy i że są drożne 🥹😘

elektro96 lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ