Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🌸
    Od wczoraj Was tylko podczytuję. Najzwyczajniej w świecie jakoś brakuje mi czasu, żeby tu się udzielać, ale podczytuję na biezaco. Ostatni czas w pracy mam mocno intensywny. Poza tym wracam na dobre tory i po przerwie w jakichkolwiek treningach w końcu byłam na bieganiu i rowerze. Dziś oczywiście zakwasy 🙈
    Nie obrażajcie się, bo wrócę pewnie dopiero po weekendzie. Chcę wykorzystać wolne dni na maksa.
    Oczywiście będę Was podczytywac. Niezmiennie trzymam kciuki za Was wszystkie 🤞🍀🩷 Piękne macie już bobaski @Pati @Liyss 🥹😍 Pięknie się na to patrzy!
    @KejtKa Bardzo mi przykro 🫂 Żadne słowa tu nie będą pocieszeniem. Ale wierzę mocno, że może jednak za tydzień już zobaczysz swojego Kropka 🍀 Ściskam! 🫂🩷
    @Vienna Daj znać jak się dziś czujesz, bo chyba się nie odzywałaś? Chyba, że gdzieś pominęłam...🙁 Z Tobą też jestem myślami cały czas... 🫂

Wybaczcie, że nie odniosę się do wszystkich, ale piszę to w pośpiechu, bo chciałam dać znak życia 😄

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pati2804, Liyss🧚🏻, Majuna lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat szpinak lubię więc i do obiadu wlatuje i do koktajli :D

Elektro super ze są drożne, teraz chwila odpoczynku i do działania! 😁🤞

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Majuna lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    O Jarmuż jest feee :D Ja też lubie szpinak, ale mój mężczyzna nie cierpi, więc pijemy te koktajle :D
    jarmuż dodawałam kiedyś do zapiekanki makaronowej ( przepis znalazłam na opakowaniu makaronu ) i nie był zły, naprawdę całkiem niezłe było :) ale zgubiłam gdzieś ten przepis

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Hej 🌸
    Od wczoraj Was tylko podczytuję. Najzwyczajniej w świecie jakoś brakuje mi czasu, żeby tu się udzielać, ale podczytuję na biezaco. Ostatni czas w pracy mam mocno intensywny. Poza tym wracam na dobre tory i po przerwie w jakichkolwiek treningach w końcu byłam na bieganiu i rowerze. Dziś oczywiście zakwasy 🙈
    Nie obrażajcie się, bo wrócę pewnie dopiero po weekendzie. Chcę wykorzystać wolne dni na maksa.
    Oczywiście będę Was podczytywac. Niezmiennie trzymam kciuki za Was wszystkie 🤞🍀🩷 Piękne macie już bobaski @Pati @Liyss 🥹😍 Pięknie się na to patrzy!
    @KejtKa Bardzo mi przykro 🫂 Żadne słowa tu nie będą pocieszeniem. Ale wierzę mocno, że może jednak za tydzień już zobaczysz swojego Kropka 🍀 Ściskam! 🫂🩷
    @Vienna Daj znać jak się dziś czujesz, bo chyba się nie odzywałaś? Chyba, że gdzieś pominęłam...🙁 Z Tobą też jestem myślami cały czas... 🫂

Wybaczcie, że nie odniosę się do wszystkich, ale piszę to w pośpiechu, bo chciałam dać znak życia 😄
    czekamy na Ciebie i myślimy :)

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2025, 22:10

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    👼👼
    FET 🩵🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A szkoda nawet gadać. Najpierw zaczął, że ktoś po moje referencje dzwonił i że jak odejdę to bedzie musiał firmę zamknąć i to będzie moja wina, po czym chce żebym z nim jechała w delegacje na drugi koniec Polski. Dramat :P
    ale on to mówi tak w żartach czy jest poważny?

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jestem po. Okropne doświadczenie dla mnie, ale jak to powiedział lekarz - „są drożne, i to jak!”. Idę trochę odpocząć 😊
    Super informacja! ❤️❤️❤️❤️❤️ czyli pięknie siknely-jak to moja pani doktor powiedziala u mnie po 😅😎

elektro96 lubi tę wiadomość

3×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    👼👼
    FET 🩵🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    U mnie po poronieniu naprawdę nie było lekko , ale po pobycie w szpitalu zdałam sobie sprawę że mam super męża i to dla niego starałam się żyć normalnie i mi to osobiście pomogło.😘

mam nadzieję że niedługo wszystkie będziemy miały suwaczki pod postami dziewczyny 😘✊🍀🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

tak bardzo bym chciała żebyście w końcu dostały swoje prezenty 🤱👶za te ciężkie trudy które przechodzicie w swoim życiu, że aż mam łzy w oczach 🥺
    łapiemy wiruski :) Kochana jestem pewna, że suwaczki będą pojawiać się po kolei u każdej z nas :) tak, zeby były różne etapy na forum :)

Pati2804 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dobrze, że się odezwałaś, bo już się martwiłam :* udanego weekendu, odpocznij ile się da i korzystajcie z mężem ze wspólnego czasu :)

Vienna się nie odzywała, ale jeśli dobrze kojarzę to miała dziś wychodzić do domu, więc pewnie potrzebują z mężem trochę czasu we dwoje i jak będzie gotowa to wierzę, że dam nam znać co u niej :)
    Vienna jak nas czytasz to wiedz, ze bardzo Cię wspieramy i myślimy o Tobie.

elektro96, Leśneintro, MummyYummy lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Super ekstra! Dobrze, że już jesteś po :* Jak długo musisz tam jeszcze zostać? Mąż po Ciebie przyjedzie?
    Chyba aż dojdę do siebie po tym głupim Jasiu 😁 ogólnie jest ok tylko trochę chce mi się spać. Ból taki okresowy w tym momencie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2024, 11:34

nick nieaktualny, Majuna lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 maja 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio miałam taką rozkmine, że co ja zrobię jak Wy już wszystkie zajdziecie w ciążę, a ja nie… 🤭 No przecież ja sobie nie znajdę drugiego takiego miejsca jak to nie znajdę 🤪

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ostatnio miałam taką rozkmine, że co ja zrobię jak Wy już wszystkie zajdziecie w ciążę, a ja nie… 🤭 No przecież ja sobie nie znajdę drugiego takiego miejsca jak to nie znajdę 🤪
    Ja też o tym myślałam… boję się że zostanę jedyną bezdzietną lambadziarą 😁

Speranza :) lubi tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 maja 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Kochana jestem pewna, że tak nie będzie :)

Ale miejsce masz rajcę - jest cudowne ❤️

notsobadd lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    A jak wychodzi cenowo ? I kupujesz w aptece czy online ? 😘 w jednej tabletce ile jest magnezu ?

6-B6-A20-A5-68-B7-46-C0-A677-4-FE01-E4-B2988.jpg

Takie coś biorę 😘 w aptece chyba niecałe 50 złotych? Nie pamietam już kurczę.. musiałabyś sobie sprawdzić 😊

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Niestety poważnie, bo doskonale wie, że jeśli jedna osoba od nas odejdzie to dział jest do zamknięcia, bo nie da się tego uciągnąć w mniejszym składzie, a że mój dział generuje 80% całego przychodu firmy to jest jak jest. Ma to na własne życzenie, bo pomimo wielu porad i analiz zainwestował w budowę czegoś co nie ma sensu i już po wszystkim się okazał, że utopił ogromną kasę, więc teraz nagle zapowiada cięcia, że ucina socjal, ucina premie itp. A moje wynagrodzenie to w 50% premia, którą jednak sobie wypracowuje i dzięki której on sam ma wynagrodzenie i dla pozostałej bandy darmozjadów, więc powiedziałam, że za wynagrodzenie zasadnicze to sam może sobie robić :P wczoraj udało mi się znaleźć kilka ofert pracy, z którymi wiążę spore nadzieje i mam nadzieję, że się uda..

To rzeczywiście gość jest w czarnej d...ale tak jak napisałaś, jeśli to na jego własne życzenie to chyba nie jest mi go żal. Teraz jest ciężko o ludzi do pracy, wiec koleś sobie nagrzebał.

Trzymam kciuki za te oferty :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja też o tym myślałam… boję się że zostanę jedyną bezdzietną lambadziarą 😁
    Jeśli któraś nie ujrzy tutaj II kresek - to będę to ja. Tylko mi jest odrobinę łatwiej bo mam już dzieci, wiec nawet nie chcę się do Was porównywać Dziewczyny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny bo zaraz ja bacik wyciągnę.. 😜 przecież pluje na Was często, kiedyś musicie się zarazić 🙈🦠🦠🦠🦠🦠
    a tak serio, mam nadzieję że każdej się to uda prędzej czy później, chociaż szwagierka która tak mi pomaga , nie może mieć dzieci i jej mąż też nie i adoptowali córeczkę i jest cudowna.. ❤ jestem jej chrzestną i czuje się zaszczycona bo to dla nich wspaniały dar i dla nas jako rodziny też dar i duma ogromna że dali dom i miłość dziewczynce która nie miała nic a teraz jest w kochającej rodzinie 😊 i są naprawdę szczęśliwi 🍀 i jestem dumna z tego że my też możemy dać jej swoją miłość i troskę, jako nowy dalsza rodzina , a widzimy się bardzo często i to jest piękne 😊
    to jest piękne, podziwiam takich ludzi.

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bezdzietne lambadziary, zgłaszam się na naczelniczkę bezdzietnych lambadziar. Słuchajcie mieszkam w bloku i pod blokiem mam plac zabaw, kocham te krzywe spojrzenia madek polek jak ja lece z psem, a one z dzieciakami i się tak patrzą, dam sobie obciąć obie ręce że mnie obgadują, że nie mam dzieci. Szkoda, że nie wiedzą, że sie staram. :P

Speranza :) lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩26 lat
    👨28 lat
    🐶5 lat

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
    05.2026
    I FET 3.1.1 - biochem ❌
    II FET 3.2.2. - ❌

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grazka niech się pocałują w ...

Ty jesteś jeszcze bardzo młoda, wszystkie piękne chwile związane z dziećmi dopiero przed Tobą - jejku tak sobie pomyslałam to mogłabym być prawie Twoją mama :D

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jestem po. Okropne doświadczenie dla mnie, ale jak to powiedział lekarz - „są drożne, i to jak!”. Idę trochę odpocząć 😊

Dobrze, że masz to z głowy i że są drożne 🥹😘

elektro96 lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
    22.04 564g naszego cudu 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ