Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dziękuję, że pytasz 🥰 tak jak mówiłam będę walczyć, żeby nie upaść. Dzisiaj już nie ma tej czarnej chmury nad głową i oby tak zostało. W przyszłym tygodniu mam też terapię więc wierzę w lepsze jutro :p
    niech ta chmura już nie przyjdzie

Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    U mnie wypłata na koniec miesiąca, więc jeszcze 2 tygodnie poczekam :D
    ja też muszę jeszcze czekać 2 tygodnie, a nie ukrywam przydałaby się już :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    To te same sałatki jak dobrze pamiętam ten sam producent chyba, tylko etykieta inna 😻 aż zatęskniłam za tymi sałatkami tylko w tym mięsku jest kurkuma. Nie bardzo chyba można ? Czy małe ilości są dozwolone, jak myślicie dziewczyny ? Taka sałatka w razie czego jest naprawdę super 😻

O! Nie wiedziałam tego, chętnie też się dowiem :D

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩26 lat
    👨28 lat
    🐶5 lat

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
    05.2026
    I FET - biochem ❌
    II FET 3.2.2. - 01.07.2026 💖🙏

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Electro96 trzymam kciuki za badanie!

Powiem Ci że warto bo ja dostałam nowej nadziei po tym badaniu. Tak jakbym zaczęła starania od nowa - pierwsze 3 cykle i ze wszystko się może potoczyć w porządku. Życzę Ci też takiego nastawienia!

Ja dziś już dobrze. Wczoraj źle się czułam co mnie zdziwiło bo po samym badaniu nie było źle. Chyba bardziej mi ovitrelle dowaliło z wysokiem estradiolem. Ogólnie chodzę jakbym miała ospę tak mnie wysypało😂😅
    Troche sie cykam, bo przede mną robią paniom zabiegi a ja ciągle czekam… 😁 wolałabym już być po

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 maja 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Jeśli chodzi o buty Lasockiego, to moja mama już się nauczyła - jak dobre, to kupuje wszystkie kolory albo od razu 3 pary 😅 Ona ma też bardzo duży problem ze znalezieniem wygodnego obuwia. Czasami też udaje mi się znaleźć jakieś niedobitki na eobuwie.pl, ale to trochę jak szukanie igły w stogu siana 🙃
    Ja teraz kupiłam mokasyny w ten sposób, że dwa różne kolory tego samego modelu 😁 Bo kiedyś też kupiłam mokasyny i chodziłam w nich dwa sezony aż się zdarły, a były mega wygodne i oczywiście potem nie do dostania :/

elektro96, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Troche sie cykam, bo przede mną robią paniom zabiegi a ja ciągle czekam… 😁 wolałabym już być po
    Ja pamiętam, że na HSG byłam ostatnia,bo najpierw robili histeroskopie u innych pań. Cały dzień mi zeszło w tym szpitalu, tzn do 15tej, od 7 zdaje się. Na pewno stres rośnie im dłużej się czeka :( Jesteśmy z Tobą 🤞

Speranza :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Hejka dawno mnie tu nie było ale przyszłam zameldować że u mnie koniec starań..... psychicznie nie podołałam, po ponad tygodniowym opóźnieniu, 3testach z widoczna linia testowa jestem psychicznym wrakiem głównie dlatego że chciałam w końcu coś zaplanować przyłożyłam się do wszystkiego badania były juz super do momentu stymulowalnych cykli teraz wszystko rozregulowane ja czuje się okropnie. Będę czasami wpadac do Was i podczytywać ale muszę się zregenerować. Życie po raz kolejny pokazało mi że jednak nie mogę nic planować,bo kończy się to tylko rozczarowaniem... jeszcze zmarła nam osoba w rodzinie i powiem szczerze że nic mnie nie podnosi tylko wszystko ściąga ku dołowi...

Przytulam wszystkie potrzebujące i trzymam 🤞🤞🤞 za wszystkie powodzenia
    Kochana bardzo mi przykro :( pamiętaj, że zawsze tu jesteśmy i czekamy na Ciebie

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Też ją lubię, dzisiaj zgrzeszyłam i wjechalo ciasto francuskie z jabłkiem na śniadanie 🤪 Ale na potem już grzecznie, będą kanapki z rzodkiewką i kiełkami 🤭
    oj tam taki malutki grzeszek :)

notsobadd lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    takie w oleju?
    Tak ;)

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Kanapeczki z chlebem razowym, masło, sałata, polędwica, pomidorek malinowy i pieprz na górę 🥰 rano najbardziej sprawdzają mi się kanapki ostatanio :)
    niby proste, a jakie pyszne :)

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ooo super! Też mam winko otwarte to może dziś dokończę... A jakie wino lubisz? :D
    Bardzo lubię Rieslingi, ale skoro czerwone jest lepsze przy staraniach to może postawie na jakieś półwytrawne tym razem 😜

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Też swego czasu jadłam takie słodkie posiłki. Owsianka z owocami i serkiem wiejskim, ale mocno mi się to przejadloi teraz tylko na słono
    ja często jadłam po prostu kanapki , ale owsianki wydawały mi się zdrowsze - ale to chyba nie do końca tak jest

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja to bym położyła się i czekała a zaraz jak zacznę pracę to skończę jutro popołudniu. Poczytaj neta, obejrzyj sobie coś. I tak jak pisałam wcześniej to jest takie fajne psychicznie odciążenie bo mi gin mówił że 40% kobiet po HSG zachodzi w pierwszych cyklach po badaniu. Tak był mega nastawiony pozytywnie i to pozytywne myślenie mi się udzieliło i dzielę się z Tobą!

Malinowysorbet, elektro96, nick nieaktualny, nick nieaktualny, notsobadd, Pati2804, Leśneintro, Dropsik, MummyYummy, Majuna, Chmurka21 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Electro96 trzymam kciuki za badanie!

Powiem Ci że warto bo ja dostałam nowej nadziei po tym badaniu. Tak jakbym zaczęła starania od nowa - pierwsze 3 cykle i ze wszystko się może potoczyć w porządku. Życzę Ci też takiego nastawienia!

Ja dziś już dobrze. Wczoraj źle się czułam co mnie zdziwiło bo po samym badaniu nie było źle. Chyba bardziej mi ovitrelle dowaliło z wysokiem estradiolem. Ogólnie chodzę jakbym miała ospę tak mnie wysypało😂😅
    cudownie, że już dziś lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dzisiaj mamy się spotkać z kuzynka i jej mężem. Moze jakies winko wleci. A w weekend zobaczymy co się wymyśli:p

super :) a pozostałe Dziewczyny macie jakieś plany na weekend?

my prawdopodobnie pójdziemy na mecz piłki nożnej, a później grill u znajomych

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    jeszcze trochę i będzie po :) ale rozumiem , bo to czekanie jest okropne

elektro96 lubi tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Domyślam się, że bez mdłości to jest życie. Ja tam wolę zwymiotować niżby miało mnie tak męczyć, ale pamiętam, że mówiłaś, ze Ty z kolei nienawidzisz wymiotować, więc współczuję podwójnie.. Mam nadzieję, że to się wkrótce uspokoi i będziesz mogła wrócić do normalnej aktywności :) a jak u Ciebie z pracą? bo na razie chyba jesteś na urlopie?

Prezesowa Ty kochana jesteś, że tak wszystko pamiętasz 🥹😘 też mam taką nadzieję, dziękuję! Dostałam L4 od lekarki na razie, jak się lepiej poczuje to chcę wrócić a lekarka mi mówi, że ona to by mi już dała l4 do końca żebym nie wracała 😂

nick nieaktualny, Zaczarowan, Pati2804, MummyYummy, Majuna lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
    22.04 564g naszego cudu 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro czekamy razem z Tobą 🥹

A ja powiem Wam, że śniadania na słodko i obiady mogłyby nie istnieć jakoś nie lubię tak. Dlatego u mnie nudne śniadania - kanapki 😅

Jakie macie plany na weekend? 😁

elektro96 lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
    22.04 564g naszego cudu 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Pytałam i lekarz mówi do mnie "moja droga, nie szukajmy problemów tam gdzie ich nie ma, wyniki są dobre "🙈😅

Pati, nie mogę normalnie uwierzyć, że Franek już 7,5 cm <3 Szok. :D Pamiętam jak wyszedł Ci pozytwny test, akurat tego dnia zalogowałam się na forum :D A to już <3 A twój lekarz chyba ma dobre poczucie humoru :D

nick nieaktualny, notsobadd, Pati2804, damrade, MummyYummy, Majuna lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩26 lat
    👨28 lat
    🐶5 lat

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
    05.2026
    I FET - biochem ❌
    II FET 3.2.2. - 01.07.2026 💖🙏

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Elektro czekamy razem z Tobą 🥹

A ja powiem Wam, że śniadania na słodko i obiady mogłyby nie istnieć jakoś nie lubię tak. Dlatego u mnie nudne śniadania - kanapki 😅

Jakie macie plany na weekend? 😁
    obiady na słodko też zdecydowanie odpadają :) chociaż takie naleśniki z serem owocami, sosem truskawkowych mniam :)

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ