X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dziękuję, że pytasz 🥰 tak jak mówiłam będę walczyć, żeby nie upaść. Dzisiaj już nie ma tej czarnej chmury nad głową i oby tak zostało. W przyszłym tygodniu mam też terapię więc wierzę w lepsze jutro :p
    niech ta chmura już nie przyjdzie

Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    U mnie wypłata na koniec miesiąca, więc jeszcze 2 tygodnie poczekam :D
    ja też muszę jeszcze czekać 2 tygodnie, a nie ukrywam przydałaby się już :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    To te same sałatki jak dobrze pamiętam ten sam producent chyba, tylko etykieta inna 😻 aż zatęskniłam za tymi sałatkami tylko w tym mięsku jest kurkuma. Nie bardzo chyba można ? Czy małe ilości są dozwolone, jak myślicie dziewczyny ? Taka sałatka w razie czego jest naprawdę super 😻

O! Nie wiedziałam tego, chętnie też się dowiem :D

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Electro96 trzymam kciuki za badanie!

Powiem Ci że warto bo ja dostałam nowej nadziei po tym badaniu. Tak jakbym zaczęła starania od nowa - pierwsze 3 cykle i ze wszystko się może potoczyć w porządku. Życzę Ci też takiego nastawienia!

Ja dziś już dobrze. Wczoraj źle się czułam co mnie zdziwiło bo po samym badaniu nie było źle. Chyba bardziej mi ovitrelle dowaliło z wysokiem estradiolem. Ogólnie chodzę jakbym miała ospę tak mnie wysypało😂😅
    Troche sie cykam, bo przede mną robią paniom zabiegi a ja ciągle czekam… 😁 wolałabym już być po

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 maja 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Jeśli chodzi o buty Lasockiego, to moja mama już się nauczyła - jak dobre, to kupuje wszystkie kolory albo od razu 3 pary 😅 Ona ma też bardzo duży problem ze znalezieniem wygodnego obuwia. Czasami też udaje mi się znaleźć jakieś niedobitki na eobuwie.pl, ale to trochę jak szukanie igły w stogu siana 🙃
    Ja teraz kupiłam mokasyny w ten sposób, że dwa różne kolory tego samego modelu 😁 Bo kiedyś też kupiłam mokasyny i chodziłam w nich dwa sezony aż się zdarły, a były mega wygodne i oczywiście potem nie do dostania :/

elektro96, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Troche sie cykam, bo przede mną robią paniom zabiegi a ja ciągle czekam… 😁 wolałabym już być po
    Ja pamiętam, że na HSG byłam ostatnia,bo najpierw robili histeroskopie u innych pań. Cały dzień mi zeszło w tym szpitalu, tzn do 15tej, od 7 zdaje się. Na pewno stres rośnie im dłużej się czeka :( Jesteśmy z Tobą 🤞

Speranza :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Hejka dawno mnie tu nie było ale przyszłam zameldować że u mnie koniec starań..... psychicznie nie podołałam, po ponad tygodniowym opóźnieniu, 3testach z widoczna linia testowa jestem psychicznym wrakiem głównie dlatego że chciałam w końcu coś zaplanować przyłożyłam się do wszystkiego badania były juz super do momentu stymulowalnych cykli teraz wszystko rozregulowane ja czuje się okropnie. Będę czasami wpadac do Was i podczytywać ale muszę się zregenerować. Życie po raz kolejny pokazało mi że jednak nie mogę nic planować,bo kończy się to tylko rozczarowaniem... jeszcze zmarła nam osoba w rodzinie i powiem szczerze że nic mnie nie podnosi tylko wszystko ściąga ku dołowi...

Przytulam wszystkie potrzebujące i trzymam 🤞🤞🤞 za wszystkie powodzenia
    Kochana bardzo mi przykro :( pamiętaj, że zawsze tu jesteśmy i czekamy na Ciebie

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Też ją lubię, dzisiaj zgrzeszyłam i wjechalo ciasto francuskie z jabłkiem na śniadanie 🤪 Ale na potem już grzecznie, będą kanapki z rzodkiewką i kiełkami 🤭
    oj tam taki malutki grzeszek :)

notsobadd lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    takie w oleju?
    Tak ;)

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Kanapeczki z chlebem razowym, masło, sałata, polędwica, pomidorek malinowy i pieprz na górę 🥰 rano najbardziej sprawdzają mi się kanapki ostatanio :)
    niby proste, a jakie pyszne :)

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ooo super! Też mam winko otwarte to może dziś dokończę... A jakie wino lubisz? :D
    Bardzo lubię Rieslingi, ale skoro czerwone jest lepsze przy staraniach to może postawie na jakieś półwytrawne tym razem 😜

Prezesoowa lubi tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Też swego czasu jadłam takie słodkie posiłki. Owsianka z owocami i serkiem wiejskim, ale mocno mi się to przejadloi teraz tylko na słono
    ja często jadłam po prostu kanapki , ale owsianki wydawały mi się zdrowsze - ale to chyba nie do końca tak jest

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja to bym położyła się i czekała a zaraz jak zacznę pracę to skończę jutro popołudniu. Poczytaj neta, obejrzyj sobie coś. I tak jak pisałam wcześniej to jest takie fajne psychicznie odciążenie bo mi gin mówił że 40% kobiet po HSG zachodzi w pierwszych cyklach po badaniu. Tak był mega nastawiony pozytywnie i to pozytywne myślenie mi się udzieliło i dzielę się z Tobą!

Malinowysorbet, elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta, notsobadd, Pati2804, Leśneintro, Dropsik, MummyYummy, Majuna, Chmurka21 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Electro96 trzymam kciuki za badanie!

Powiem Ci że warto bo ja dostałam nowej nadziei po tym badaniu. Tak jakbym zaczęła starania od nowa - pierwsze 3 cykle i ze wszystko się może potoczyć w porządku. Życzę Ci też takiego nastawienia!

Ja dziś już dobrze. Wczoraj źle się czułam co mnie zdziwiło bo po samym badaniu nie było źle. Chyba bardziej mi ovitrelle dowaliło z wysokiem estradiolem. Ogólnie chodzę jakbym miała ospę tak mnie wysypało😂😅
    cudownie, że już dziś lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dzisiaj mamy się spotkać z kuzynka i jej mężem. Moze jakies winko wleci. A w weekend zobaczymy co się wymyśli:p

super :) a pozostałe Dziewczyny macie jakieś plany na weekend?

my prawdopodobnie pójdziemy na mecz piłki nożnej, a później grill u znajomych

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    jeszcze trochę i będzie po :) ale rozumiem , bo to czekanie jest okropne

elektro96 lubi tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Domyślam się, że bez mdłości to jest życie. Ja tam wolę zwymiotować niżby miało mnie tak męczyć, ale pamiętam, że mówiłaś, ze Ty z kolei nienawidzisz wymiotować, więc współczuję podwójnie.. Mam nadzieję, że to się wkrótce uspokoi i będziesz mogła wrócić do normalnej aktywności :) a jak u Ciebie z pracą? bo na razie chyba jesteś na urlopie?

Prezesowa Ty kochana jesteś, że tak wszystko pamiętasz 🥹😘 też mam taką nadzieję, dziękuję! Dostałam L4 od lekarki na razie, jak się lepiej poczuje to chcę wrócić a lekarka mi mówi, że ona to by mi już dała l4 do końca żebym nie wracała 😂

Prezesoowa, Zaczarowan, Pati2804, MummyYummy, Majuna lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro czekamy razem z Tobą 🥹

A ja powiem Wam, że śniadania na słodko i obiady mogłyby nie istnieć jakoś nie lubię tak. Dlatego u mnie nudne śniadania - kanapki 😅

Jakie macie plany na weekend? 😁

elektro96 lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Pytałam i lekarz mówi do mnie "moja droga, nie szukajmy problemów tam gdzie ich nie ma, wyniki są dobre "🙈😅

Pati, nie mogę normalnie uwierzyć, że Franek już 7,5 cm <3 Szok. :D Pamiętam jak wyszedł Ci pozytwny test, akurat tego dnia zalogowałam się na forum :D A to już <3 A twój lekarz chyba ma dobre poczucie humoru :D

Prezesoowa, notsobadd, Pati2804, damrade, MummyYummy, Majuna lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Elektro czekamy razem z Tobą 🥹

A ja powiem Wam, że śniadania na słodko i obiady mogłyby nie istnieć jakoś nie lubię tak. Dlatego u mnie nudne śniadania - kanapki 😅

Jakie macie plany na weekend? 😁
    obiady na słodko też zdecydowanie odpadają :) chociaż takie naleśniki z serem owocami, sosem truskawkowych mniam :)

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ