X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @NiedoszlaWielodzietna, mi się wyświetla i zdjęcie i kresunia!!!
    Kciuki kochana !!

NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Hej dziewczyny, nie wiem co ten okres u mnie nie pojawia się. Zrobiłam dzisiaj test i ja widzę cień cienia… aż mnie zamurowało. Może oszukaniec jakiś

IMG-6545.jpg

Kurczę, no taki cień cienia to nie jest, coś ewidentnie widać. Koniecznie jutro na betę 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Platynova przytulam. A ile już czekasz? Ja czekałam przez 4 tygodnie i dopiero do szpitala poszłam i bardzo żałowałam bo to czekanie jest wykańczające psychicznie…

Platynova55 lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Ja znowu po przerwie, próbowałam już wiele razy się odezwać ale jakoś ciągle brakowało mi siły. Aktualnie czekam na poronienie samoistne, jeśli do końca tygodnia nic nie ruszy to niestety czeka mnie szpital czym jestem przerażona, ale też ciesze się że będę to miała za sobą. Gdybym wiedziała, że tyle to potrwa to chyba poszłabym tam od razu. Momentami myślę że po tym wszystkim chce porobić badania i starać się od razu dalej, a przychodzą chwilę że mam ochotę zakończyć starania i dać sobie z tym wszystkim spokój, bo boje się że znowu będzie trwać to miesiącami a i tak finalnie się nie uda.
    Podczytuje Was cały czas, wiem że nie u wszystkich jest dobrze, więc mocno przytulam, trzymam kciuki i życzę dużo siły ❤️
    I oczywiście gratuluję dwóch kresek i mam nadzieję że będzie ich coraz więcej 😊

Dobrze Cię tutaj widzieć ♥️ Z całego serca Cię przytulam 🫂

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Ja znowu po przerwie, próbowałam już wiele razy się odezwać ale jakoś ciągle brakowało mi siły. Aktualnie czekam na poronienie samoistne, jeśli do końca tygodnia nic nie ruszy to niestety czeka mnie szpital czym jestem przerażona, ale też ciesze się że będę to miała za sobą. Gdybym wiedziała, że tyle to potrwa to chyba poszłabym tam od razu. Momentami myślę że po tym wszystkim chce porobić badania i starać się od razu dalej, a przychodzą chwilę że mam ochotę zakończyć starania i dać sobie z tym wszystkim spokój, bo boje się że znowu będzie trwać to miesiącami a i tak finalnie się nie uda.
    Podczytuje Was cały czas, wiem że nie u wszystkich jest dobrze, więc mocno przytulam, trzymam kciuki i życzę dużo siły ❤️
    Cieszę się że się odezwałaś 😘 te myśli się kumulują teraz u Ciebie dlatego rób tak jak czujesz , wierzę że intuicja podpowie Tobie co będzie dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem na przyszłość..😘🫂 jeśli chodzi o badania to polecam , to najlepsza inwestycja pieniędzy w zdrowie , jeśli wyjdzie wszystko dobrze to upewnisz się w tym , że to był przypadek a jeśli coś wyjdzie nie tak to będziesz wiedziała z czym walczyć.. 🍀 powodzenia Kochana 😘✊ przytulam 🫂

Platynova55, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Platynova przytulam. A ile już czekasz? Ja czekałam przez 4 tygodnie i dopiero do szpitala poszłam i bardzo żałowałam bo to czekanie jest wykańczające psychicznie…
    Zgadzam się, ja czekałam tydzień i to był najgorszy tydzień mojego życia..

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dobrze, że jesteś :) a jak się czujesz? Nie masz jakichś skurczy, żeby można było liczyć, że organizm sam się oczyści i nie bedziesz musiała iść do szpitala? Nie badałaś bety, żeby wiedzieć jak spada?

Oczywiście to zależy od lekarza, ale zauważyłam, że część z nich ma taki trend, że polecają starania niedługo po poronieniu, bo organizm jest zaprogramowany na ciążę i wtedy podobno jest łatwiej, aczkolwiek to na pewno zależy od przyczyny.. Jeśli dojdzie do zabiegu to na pewno będziesz musiała jakiś czas odczekać.
    Ja po zabiegu czekałam do @ ktora przyszła po miesiącu, później czekałam do kolejnej @ i zaczęłam starania, ale pozwolił mi na to mój lekarz , wiec nie trwało to zbyt długo 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2024, 13:46

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa wiem, wiem.

Powiem szczerze, że nie chcę się nakręcać jeszcze.

Przy takiej kresce to wszystko może się wydarzyć, więc może i z betą poczekam do poniedziałku…

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No właśnie różnie lekarze zalecają, mi zalecał 3 miesiące, ale teraz już chyba tyle się nie zwleka :)
    Co lekarz to inaczej z tego co słyszałam, ale po poronieniu najlepiej iść na kontrolę i wtedy będzie sprawa jasna czy jest zielone światło czy jeszcze trzeba czekać 😘

Ale fakt , bylam w między czasie u innej lekarki po zwolnienie i jak się dowiedziała że już jestem w ciąży to też mówiła że za szybko a nawet mnie nie zbadała 🙉 więc te 3 miesiące to chyba taka teoria u niektórych 🤷‍♀️

Prezesoowa jak tata ? Bo chyba przegapiłam info 😬

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Platynova55 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek będzie dwa tygodnie odkąd wiem, ale ciąża obumarła kilka dni wcześniej.
    Czuję się w sumie normalnie, czasami lekko coś mnie zaboli, ale to chyba o niczym nie świadczy, żadnych plamień ani nic. Betę robiłam we wtorek i było coś koło 14 tys, dziś powtarzałam i wyszło 8,5 tys. więc spada. Staram się funkcjonować normalnie, chodzę do pracy, ale i tak myślę tylko o tym czy i kiedy się zacznie.

@NiedoszlaWielodzietna beta wskazana, ale ewidentnie coś tam widzę 😊

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova 🫂🫂

Pati ja mam mocne siniaki, od dziś sobie przykładam coś zimnego ale ogólnie ja zawsze miałam problemy z siniakami, po pobieraniu krwi też mam zawsze siniaki.. jak komuś pokazuje brzuch to ludzie przerażeni 😂 za niedługo będę musiała w te siniaki robić bo nie będę miała gdzie wbić. Dobrze, że Ty nie masz z tym problemu 🥹😘

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:36

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynowa, jest mi bardzo przykro, że musisz przez to przechodzić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nie dam rady, ale może jutro skoczę na betę… jeszcze kupię sobie jednego facellaka i zobaczę czy będzie jakaś wyraźniejsza krecha jutro
    trzymam kciuki, żeby ciemniała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Kochana bardzo mocno Cię przytulam i życzę dużo siły❤️

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna ja robię rano

Vienna lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Prezesoo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 22:11

Prezesoowa lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie wiem co ten okres u mnie nie pojawia się. Zrobiłam dzisiaj test i ja widzę cień cienia… aż mnie zamurowało. Może oszukaniec jakiś

IMG-6545.jpg
    Widać kreskę 🥰❤️❤️❤️🤗

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 22:12

Platynova55, Prezesoowa, MagicznaNuta, elektro96, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja przed pierwszą ciążą byłam na grupie staraczek, z którymi mam wciąż kontakt na grupie na FB ❤️ Dla pocieszenia dodam, że każda miała różną historię i czas starań, były straty, były inseminacje, in vitra, były badania i zabiegi...ale na 17 dziewczyn to 16 doczekało sie maleństwa lub nawet maleństw, bądź tak jak ja są w kolejnej ciąży. Ta jedna dziewczyna miała mega trudną historię, wiele przeszkód zdrowotnych, trzy procedury in vitro nieudane. Dzisiaj jest po rozwodzie z mężem i w związku z nowym partnerem i deklaruje, że ona jednak nie chce mieć dziecka 😮 Totalna zmiana u niej zaszła. Nie drążyłyśmy, ale wydaje się być szczęśliwa tam gdzie jest. Obserwowałam ją na IG i pochłonęła ją totalnie nowa pasja.
    Więc konkluzja jest taka, że to całkiem spoko wynik i prawdopodobnie gdyby ta jedna dziewczyna podchodziła dalej do prób to w końcu by się udało. Pamiętam, że miała do kolejnej procedury podchodzić za granicą,ale wyszło inaczej.
    Prędzej czy później zobaczymy dwie kreski u każdej z was 💕 oby prędzej niż później, bo niecierpliwe z nas staraczki 😆
    Potrzebowałam dziś to przeczytać, to bardzo pokrzepiające statystyki 🩵

notsobadd, Prezesoowa, MagicznaNuta, elektro96, Pati2804, Majuna, MummyYummy lubią tę wiadomość

‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ