X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dobranoc dziewczyny, które już dziś idą spać 😴

Majlen czasami takie samotne wieczory są wskazane 🥹 może kup sobie coś dobrego oprócz wody!

U nas też spokojny piątek, leżę już wykąpana, tv w tle i czekam na męża, który pewnie zaraz przyjdzie i będzie grać w Fifę 🤪
    Kupiłabym, ale jak to u nas bab, czasem bywa ,od wczoraj wpadły mi głupie myśli do głowy 😅, że żre te chipsy i jakieś przekąski i źle wyglądam 🙈 i czuję się brzydko 😆

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 22:13

Majuna lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Ja ogólnie nie lubię słodyczy. Nawet owoców nie lubię i po tych m&msach tylko się utwierdzam w zasadności moich preferencji. Wolę czosnek.🤣

O kurczę.. szok! 😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Liyss, ja bym poważnie rozważała skorzystanie z propozycji lekarki 🙃
    @Prezesoowa, winochlej, podoba mi się to określenie 🤭 W takim razie ja zdecydowanie jestem winochlejem, jak już piję alkohol (a dawno nie piłam 😅), to nic innego.
    @MagicznaNuta, u nas spontan, wszystko zależy od pogody, bo na razie deszczowo 🌧️
    @Zaczarowan, śpij na zdrowie! 🙃
    @elektro, bardzo się cieszę, że już po 💪 No i że jajowody są drożne ♥️ Współczuję tego, że było to dla Ciebie trudne doświadczenie 🫂 Na szczęście jest już po!
    @Dropsik, ale budująca historia 🥺
    @Vienna, cieszę się, że jesteś już w domu ♥️
    @NiedoszlaWielodzietna, wooow! Czekam na jutrzejszy test ✊💪♥️
    @Platynova, mocno przytulam 🫂 Jesteś bardzo dzielna!
    @notsobad, nie mam słów 🤬🤬🤬🤬
    @Prezesoowa, nutlove są przepyszne ♥️ Uwielbiam je, ale też uprzedzam - ja się kiedyś przed 🐒 dorwałam do słoika, opędzlowałam sporą część i okazało się, że taka ilość słodzików działa lepiej niż najlepsze środki przeczyszczające 🥴 Teoretycznie doskonale o tym wiedziałam, ale u mnie pokusa była silniejsza 🤭 Trzymam kciuki, żeby Cię jednak nie rozwaliło ✊
    @Pati, odpoczywaj 😘
    @Zaczarowan, no cudny syneczek 🥰🥰🥰

Ja też się na dzisiaj żegnam, spokojnej nocy i udanego weekendu - będę zaglądać, co tam u Was ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2024, 21:29

Zaczarowan, MagicznaNuta, NiedoszlaWielodzietna, Majuna, Prezesoowa, elektro96, Liyss🧚🏻, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana slodziuki synek 🩵😊 i jak profesjonalnie zapozowal-model 😁😎🩵

Zaczarowan, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Od początku roku miałam cykle stymulowane, w miarę ogarnęłam hormony i jestem pod opieką dobrego ginekologa także z zajściem w ciążę może być łatwiej, ale widocznie jest coś co może przeszkadzać w donoszeniu ciąży. Na pewno pod tym kątem będę poszerzać diagnostykę, więc pewnie jak będę na tym etapie to chętnie się tu podzielę wynikami i będę korzystać z rad tutaj, bo wiem że jesteście mega skarbnicą wiedzy 😉

Trzymam kciuki Platynova.. 🫂🫂 Dobrze, że z Nami jesteś 😘

Platynova55 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny! Do juterka, śpijcie dobrze 🥰😘

Speranza :), MagicznaNuta, Majuna, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ciężki dzień dzisiaj. Dużo pracy, a po tym urlopie mam wrażenie, że jestem jakaś mniej efektywna. Nie umiem wrócić do poprzedniego rytmu. Po pracy jeszcze opony w moim samochodzie ogarnialismy jeszcze z narzeczonym. Potem poszliśmy na pyszne lody rzemieślnicze, dwie gałki wleciały, ale było warto🤣 wróciliśmy do domu i zasnęłam na kanapie, całe tygodniowe zmęczenie ze mnie wyszło. Wczoraj wieczorem jeszcze podzialalismy, a wczoraj pewnie owulka była. Niby jakoś dużych nadziei nie mam, skoro ma być biopsja za 10 dni, ale zawsze człowiek się ludzi... Postanowiłam przed pójściem na te biopsję zrobić test, może akurat coś wyjdzie :) ale bym chciała... Widziałam że dzisiaj zdjęcia bobo się pojawiło, cudnie 🤩. Ściskam Was wszystkie dziewczyny, mam nadzieję że miło spędzacie wieczór!

MagicznaNuta, Majuna, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Idę spać, taki oto piątek :D chociaż gary umyłam :P od godziny się bujam się na boki i zasypiam na siedząco, obawiam się, że coś mnie bierze, bo i gardło lekko pobolewa i strasznie mnie suszy :/

Śpijcie spokojnie moje dziewczynki <3 - i chłopcy w brzuszkach też :D
    Dobrej nocy Kochana :) a przeziębienie po obu to moze byc dobry znak :) nie życzę choroby, ale na forum pełno ciąż w czasie przeziębienia :)

Speranza :), Prezesoowa, damrade lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja też dzisiaj jestem jakby mnie ktoś obuchem uderzył 🙈 susze włosy I idę spać bo nawet kanapka z pasta jajeczna mi nie wchodzi dzisiaj.. 🙄😴🛌 dobrej nocy i zdrówka! 😘
    Spokojnej nocy:)

Pati2804 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    A my wieczór jak dorośli ludzie ❤️
    Madagaskar i chipsy 😍
    Super :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    @Zaczarowan
    Ovuciotki witają synusia, czekamy na ciebie 🥰

Mi ten Tortex też nie podchodzi jak u @Prezesoowej 😄
    Zdecydowanie
    1 miejsce - Pudliszki ostry
    2 miejsce- Heinz ostry
    3 miejsce- Kotlin ostry

Pytałam o tą drożność, bo właśnie zastanawiałam się czy to bardziej zależało od was prywatnie czy badania np na to wskazały, żeby sprawdzić. Będę mieć to na uwadze, gdy dojdę do siebie po antykoncepcyjnych i sprawdzę jak stan moich hormonów, lub poprostu gdy nasze starania będą zbyt długo trwały.

Jutro lecę zbadać tego proga. Ale nie ukrywam, że trochę się boję wyniku 😟
    Tzn tego, że jeśli wynik będzie wskazywał na to, że nie było drugiej owulki, to ta 🐒 przedłuża mi się z niewiadomo jakiego powodu , ah ta wredota 😤

Aktualnie chilluję przed tv, niestety samiuśka, bo mój pojechał do pracy, chociaż piesek mi towarzyszy w leżeniu. Włączę chyba " Akademia Pana Kleksa", bo wrzucili na netflix, ale jeszcze muszę skoczyć do sklepu zanim zamkną, bo ani kropli wody mineralnej w domu 🥵
    Miłego seansu i wieczorku :)

Majlen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dobranoc dziewczyny, które już dziś idą spać 😴

Majlen czasami takie samotne wieczory są wskazane 🥹 może kup sobie coś dobrego oprócz wody!

U nas też spokojny piątek, leżę już wykąpana, tv w tle i czekam na męża, który pewnie zaraz przyjdzie i będzie grać w Fifę 🤪
    Nadalby się z moim synem z Fifa :)

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Liyss, ja bym poważnie rozważała skorzystanie z propozycji lekarki 🙃
    @Prezesoowa, winochlej, podoba mi się to określenie 🤭 W takim razie ja zdecydowanie jestem winochlejem, jak już piję alkohol (a dawno nie piłam 😅), to nic innego.
    @MagicznaNuta, u nas spontan, wszystko zależy od pogody, bo na razie deszczowo 🌧️
    @Zaczarowan, śpij na zdrowie! 🙃
    @elektro, bardzo się cieszę, że już po 💪 No i że jajowody są drożne ♥️ Współczuję tego, że było to dla Ciebie trudne doświadczenie 🫂 Na szczęście jest już po!
    @Dropsik, ale budująca historia 🥺
    @Vienna, cieszę się, że jesteś już w domu ♥️
    @NiedoszlaWielodzietna, wooow! Czekam na jutrzejszy test ✊💪♥️
    @Platynova, mocno przytulam 🫂 Jesteś bardzo dzielna!
    @notsobad, nie mam słów 🤬🤬🤬🤬
    @Prezesoowa, nutlove są przepyszne ♥️ Uwielbiam je, ale też uprzedzam - ja się kiedyś przed 🐒 dorwałam do słoika, opędzlowałam sporą część i okazało się, że taka ilość słodzików działa lepiej niż najlepsze środki przeczyszczające 🥴 Teoretycznie doskonale o tym wiedziałam, ale u mnie pokusa była silniejsza 🤭 Trzymam kciuki, żeby Cię jednak nie rozwaliło ✊
    @Pati, odpoczywaj 😘
    @Zaczarowan, no cudny syneczek 🥰🥰🥰

Ja też się na dzisiaj żegnam, spokojnej nocy i udanego weekendu - będę zaglądać, co tam u Was ♥️
    Dobrej nocy :)

MummyYummy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Kupiłabym, ale jak to u nas bab, czasem bywa ,od wczoraj wpadły mi głupie myśli do głowy 😅, że żre te chipsy i jakieś przekąski i źle wyglądam 🙈 i czuję się brzydko 😆
    To zdecydowanie głupie myśli: :) bo na bank fajna Dziewczyna z Ciebie:)

Majlen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dobranoc dziewczyny! Do juterka, śpijcie dobrze 🥰😘
    Dobranoc Kochana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Ja miałam ciężki dzień dzisiaj. Dużo pracy, a po tym urlopie mam wrażenie, że jestem jakaś mniej efektywna. Nie umiem wrócić do poprzedniego rytmu. Po pracy jeszcze opony w moim samochodzie ogarnialismy jeszcze z narzeczonym. Potem poszliśmy na pyszne lody rzemieślnicze, dwie gałki wleciały, ale było warto🤣 wróciliśmy do domu i zasnęłam na kanapie, całe tygodniowe zmęczenie ze mnie wyszło. Wczoraj wieczorem jeszcze podzialalismy, a wczoraj pewnie owulka była. Niby jakoś dużych nadziei nie mam, skoro ma być biopsja za 10 dni, ale zawsze człowiek się ludzi... Postanowiłam przed pójściem na te biopsję zrobić test, może akurat coś wyjdzie :) ale bym chciała... Widziałam że dzisiaj zdjęcia bobo się pojawiło, cudnie 🤩. Ściskam Was wszystkie dziewczyny, mam nadzieję że miło spędzacie wieczór!
    Kochana intensywny dzień za Tobą, miłego wieczorku:)

Speranza :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2024, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowalam postów, zamiast wszystko w jednym zawrzeć :)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kolację po pracy rzuciłam się na ogórki małosolne i zajadłam czekoladą. Przyłapał mnie mąż i mówi : przecież Ty w ciąży jesteś jak nic. Nie trzeba robić testów żeby widzieć że jeszcze ovitrelle w krwi krazy:)

Zbuntowana, Majuna, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Ja na kolację po pracy rzuciłam się na ogórki małosolne i zajadłam czekoladą. Przyłapał mnie mąż i mówi : przecież Ty w ciąży jesteś jak nic. Nie trzeba robić testów żeby widzieć że jeszcze ovitrelle w krwi krazy:)
    No niecodzienne połączenie smakowe 😆😆😆

Zbuntowana lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ