X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:15

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 22:14

Speranza :), MagicznaNuta, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Tak, jestem bardzo. Ten gaz, który trzeba do tego kupować jest bardzo wydajny, a i można sobie samemu dostosować "nagazowanie" za pomocą ilości kliknięć. Ja osobiście lubię mocniej. 😃 ostatnio, jak patrzyliśny to starczył nam na 3 miesiące, a też naładowanie go to nie jest jakiś majątek. 😊
    W pn zamówię im-dziekuje❤️❤️❤️

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    No upierdliwe strasznie… a dodatkowo oczywiście znowu coś się dzieje przed samą owulką, od czasu starań non stop tak jest, w każdym miesiącu coś 😂

Robiłaś dzisiaj tylko proga czy dorzucałaś coś jeszcze? :)
    Tylko proga zrobiłam. Na ten moment nic więcej nie chciałam badać. Jak dostanę 🐒 to chyba zbadam sobie estradiol, progesteron, LH, FSH,TSH, prolaktynę
    Zobaczę na jaką zmianę mi wypadną te dni

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Tak, jestem bardzo. Ten gaz, który trzeba do tego kupować jest bardzo wydajny, a i można sobie samemu dostosować "nagazowanie" za pomocą ilości kliknięć. Ja osobiście lubię mocniej. 😃 ostatnio, jak patrzyliśny to starczył nam na 3 miesiące, a też naładowanie go to nie jest jakiś majątek. 😊

My też mamy to cudo do gazowania wody i jesteśmy bardzo zadowoleni 😊 Na początku kupiliśmy głównie ze względu na to, że Mąż uwielbia gazowane, ale właśnie ta możliwość dostosowania nagazowania sprawia, że ja też popijam bąbelki, tylko że w lżejszej wersji 🤭

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ale to chyba dopiero w poniedziałek pójdę do swojej przychodni, bo mam alergię na te nocne i świąteczne przychodnie… będę siedzieć 5h na korytarzu 🫣
    Nie wiem jaki ból ucha Ci doskwiera, ale mi często pomaga kompres z soli😊( do bawełnianego woreczka/ skarpetki wrzucamy podgrzana sol na patelni lub w piekarniku) to jest bardziej na przewianie lub delikatnie sączę wacik amolem i przykladam go👂

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Długo byłam fanką gazowanej. Później zmieniłam na lekko gazowaną, bo zwykła była za mocna, no i ostatecznie piję tylko niegaz 😄
    Ale kupuje butelki, mam dzbanek filtrujący, ale jakoś nie umiem się przełamać, aby pić odrazu taką wodę kranową, po przefiltrowaniu..wydaje mi się, że to nie do końca oczyszcza, hmm sama nie wiem 🤔
    Natomiast wszystko robię na przefiltrowanej wodzie, gotuje zupę, makarony, ziemniaki, kawe, herbatę itp ☺️

No krew oddana, wynik ma być dziś, mimo że sobota. Myślałam, że w poniedziałek 😁

Ja długi czas piłam wodę przefiltrowaną - jeśli ta woda z kranu jest dobrej jakości w Twoim regionie, to nie ma się czym martwić 🙂

Teraz totalnie mnie odrzuciło, zresztą nawet widzę, że aktualnie woda filtrowana mnie tak dobrze nie nawadnia - nawet jak pije jej dużo, to na drugi dzień i tak jestem jakaś taka opuchnięta. Dlatego piję mineralną i też mam wyrzuty sumienia z powodu plastiku 🥴 Prezesoowa podsunęła fajny patent, żeby kupować w szklanych butelkach 😉

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dobry ten prog i beta, sny jak po dobrym zielsku 😃😂 😘

Chciałam zaznaczyć, że nie ćpiem 😂 Ale fakt, ostatnio moje sny są naprawdę interesujące 🙈😅

Zbuntowana, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam test i nic nie ma, więc chyba jednak nie ciąża. No, ale luz to był dopiero pierwszy cykl po biochemie

Przytulam 🫂 A robiłaś tej samej firmy?

Speranza :) lubi tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia kochane! Ja właśnie dotarłam na fitness, lubię te poranne zajęcia w sobotę. Mam po nich powera na cały dzień :) w nocy miałam idiotyczne sny, szkoda nawet pisać

MummyYummy, Zaczarowan, Paima, MagicznaNuta, Prezesoowa, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Dobrego dnia kochane! Ja właśnie dotarłam na fitness, lubię te poranne zajęcia w sobotę. Mam po nich powera na cały dzień :) w nocy miałam idiotyczne sny, szkoda nawet pisać

Polubiłam za fitness! Niezmiennie podziwiam wszystkie z Was za mobilizację do aktywności fizycznej ♥️

Speranza :) lubi tę wiadomość

• Platynova55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @NiedoszlaWielodzietna tule 🫂 ale może jeszcze ten cykl nie jest stracony
    Ja dziś zaczne dzień od nieplanowanej wizyty u optyka, bo moje okulary wczoraj postanowiły się rozwalić 🙄 soczewki też akurat mi się skończyły, więc generalnie jestem ślepa jak kret dzisiaj 😆 ostatnio mam wrażenie że w moim życiu wszystko idzie nie tak albo się psuje, aż się boje kolejnych dni bo to jakiś obłęd 😐

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Tylko proga zrobiłam. Na ten moment nic więcej nie chciałam badać. Jak dostanę 🐒 to chyba zbadam sobie estradiol, progesteron, LH, FSH,TSH, prolaktynę
    Zobaczę na jaką zmianę mi wypadną te dni

Albo 🐒 nie przyjdzie i nie będzie takiej potrzeby… 😁
    To czekamy na dzisiejszego proga 🤞🏻

Majlen lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Nie wiem jaki ból ucha Ci doskwiera, ale mi często pomaga kompres z soli😊( do bawełnianego woreczka/ skarpetki wrzucamy podgrzana sol na patelni lub w piekarniku) to jest bardziej na przewianie lub delikatnie sączę wacik amolem i przykladam go👂

Właśnie nie jest to taki typowo zapalny ból, bo przy zapaleniu ucha środkowego to raczej bym normalnie nie funkcjonowała… obstawiam, że mogło mnie przewiać gdzieś 🙄 Spróbuję koniecznie z solą, kiedyś już o tym słyszałam, ale zapomniałam, dziękuję za pomysł :*

Gregorka lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dziękuję za miłe słowa, może i fajna, ale przytyłam.
    ALE tłumaczę sobie to trochę tym, że jestem spuchnięta, zebrana woda w organizmie, wzdęcie..wiecie, te sprawy 😆 no na ten okres 😅
    Mam dokładnie to samo ;)

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    @NiedoszlaWielodzietna tule 🫂 ale może jeszcze ten cykl nie jest stracony
    Ja dziś zaczne dzień od nieplanowanej wizyty u optyka, bo moje okulary wczoraj postanowiły się rozwalić 🙄 soczewki też akurat mi się skończyły, więc generalnie jestem ślepa jak kret dzisiaj 😆 ostatnio mam wrażenie że w moim życiu wszystko idzie nie tak albo się psuje, aż się boje kolejnych dni bo to jakiś obłęd 😐

Gdzieś kiedyś czytałam, że nieszczęścia nie chodzą parami tylko galopują niestety stadami 🙄
    Mam nadzieję, że to ostatnie podrygi złych zdarzeń u Ciebie, jeszcze chwilka i będzie już tylko pięknie. Zasługujesz na to 🫶🏻

Platynova55 lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Oj u mnie podobnie - ból gardła i poczucie chorobowe... Muszę przełożyć dwa badania od immunologa na kolejny cykl przez to, bo niestety choroba zafałszuje wynik. Jak nie urok to sra... A chciałam mieć to z głowy. Cóż, tak musiało być. 😑 Dużo zdrowia Ci życzę. Dobrze, że mamy weekend na wykurowanie. 🥰
    Dużo zdrówka

Majuna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dzień dobry! Odmeldowuję się do poniedziałku bo nie znajdę czasu na pewno na nadrabianie. Życzę Wam wspaniałego weekendu! :*
    Dla Ciebie również :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Weekendowe dzień dobry! 😃

Oficjalnie pobiłam jakiś rekord w spaniu. Wczoraj poszłam „na drzemkę” i spałam 3h, po czym się wykąpałam, zjadłam, popiłam Fertistimem i poszłam dalej spać o 22 😂 Chyba nie obejdzie się bez lekarza z moim uchem, bo wczoraj zrobiłam się lekko przygłucha i cały czas mi w nim szumi 🙄

@Majlen @Majuna @NiedoszlaWielodzietna, będę dziś odswiezac wątek dla waszych wiadomości 🤞🏻🤞🏻
    Polubiłam za sen :) nie lubię za ucho, zdrówka

notsobadd lubi tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Polubiłam za fitness! Niezmiennie podziwiam wszystkie z Was za mobilizację do aktywności fizycznej ♥️

O tak, a tym bardziej z rana w sobotę 😃
    Szacuneczek !

MummyYummy, MagicznaNuta, Speranza :) lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ