Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Narazie bez, dziś mam 14dpo i w sumie to obstawiałam dopiero na dziś lub jutro nadejście @ .
    Cykl mi się wydłużył przez drugą owulację 3go maja, a w poprzednich cyklach, @ nadchodziła 2 tygodnie po owulacji, zobaczymy, wczoraj wieczorem i w nocy miałam takie bóle miesiączkowe
    Kochana jak ma przyjść to niech już przychodzi, żebyś mogła zacząć nowy cykl, a jak ma się spóźniać to niech ma dobry powód :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 07:37

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Hejka w piąteczeeek <3
    Jutro już nad morze!!! Ale sie ciesze.
    A po za tym, to słuchajcie sciągnełam sobie apke do ćwiczeń i wybrałam ten trening dla początkujących, 15 min. I jestem załamana, mam zero kondycji... Myślałam, że się posram w trakcie..
    Muszę się za siebie serio wziąć, bo to jest masakra.
    Aż wstyd się przyznać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 07:42

notsobadd, nick nieaktualny, nick nieaktualny, elektro96, Malinowysorbet, MummyYummy, Pati2804, Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę spać 😴😴
    Ehh mam nadzieję, że dziś będę miała wolne i ta piątkowa nocka mnie ominie, około 17:00 mam mieć info czy mamy wolne czy jednak nie.
    Nie ukrywam, że mocno liczę na wolne, bo mam w planach czerwone winko, zapieczony ser camembert, grzanki z bagietki i do tego łososia 😋
    chill z TV i z moim starym 🥰😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 07:46

notsobadd, Gregorka, nick nieaktualny, CoffeeDream, elektro96, MummyYummy, Pati2804, Dropsik lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Hejka.

Stan na godzinę 6.23: okresu brak, test negatywny, 3h do wizyty u lekarza i nadziei na rozwiązanie mojego problemu. Chociaż w luxmedzie to może być różnie, ale póki co nie mam innych możliwości 🥺
    Będę z razem z Tobą pod gabinetem tuptac🤞❤️
    @Prezesoowa dobrze podpowiada, Koniecznie usg 🤞

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    👼👼
    FET 🩵🤱
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry 🌤️

@Suzie 🚂 gotowy na 9:30 :) jedziemy z Tobą i będziemy czekać pod gabinetem :*

U mnie nadal nie wiem co, test bielszy nie będzie, więc nadal czekam na @. Został mi ostatni pink, więc jeśli się nie rozkręci to jutro siknę i koniec zabawy. Już nawet owu zmieniło mi termin miesiączki na niedzielę:P

Będzie to dla mnie ciężki dzień, bo nadal odrabiam to wczorajsze wyjscie, a jeszcze mam kilka spraw do załatwienia:)
    Czyli okres się nie rozkręcił? Wytwarzanie hcg do 48h, beta może być jeszcze na tyle niska,że test tego nie wylapuje 🤞❤️

notsobadd, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    👼👼
    FET 🩵🤱
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! 😁
    Obudziłam się właśnie po 8h snu, do roboty nie trzeba, na dworzu sloneczko, ptaszki ćwierkają… mogłabym się przyzwyczaić do niechodzenia do pracy 🤭
    Muszę zapytać męża czy nie chce mnie czasem utrzymywać 😂🤪

@Suzie mam nadzieję, że wizyta coś rozjaśni, czekam już na pociąg 🤞🏻
    @Majlen życzę Ci tego wolnego i winka, piątkowe nocki powinny być ustawowo zakazane 🤪 przypomniało mi się, jak jako małolat też pracowałam na nocki i zawsze jak mi wypadał piątek to tak kombinowałam, żeby tylko nie przyjść że w końcu wylądowałam na dywaniku u głównego kierownika 😂
    @Prezesowa rozumiem, że plamienia i 🐒 brak? Mocno trzymam kciuki, żeby to wczoraj było zagnieżdżenie 🤞🏻

nick nieaktualny, Gregorka, nick nieaktualny, elektro96, Chmurka21, Zaczarowan lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Najważniejsze, że zdążyłaś :) ja to nawet jak się nie spieszę to jeżdżę za szybko :P Smacznego pączka :D

Ja mam do siebie żal, bo u mnie wszystko psuje insulina i wiem, że jak będę pilnować diety to wszystko będzie ok, ale niestety moja skłonność do kompulsywnego obżerania się (chociaż już i tak o niebo mniejsza) psuje wszystko, a w momentach dużego stresu nie jestem w stanie się pohamować :P

mojej jazdy to lepiej nie komentować ;) wczoraj przy skręcie w lewo do Castoramy pojechałam pod prąd - nie ominęłam wysepki ;) choć nie pierwszy raz tam jechałam, już miałam w myślach jak sobie inni kierowcy myślą - za co to babsko ma prawo jazdy :D

a pączka właśnie zajadam z herbatką :) moje cukry też pewnie oszaleją :)

rozumiem z insuliną, jesteśmy tylko ludźmi i czasem tak się zdarza, ze zjemy coś czego nie powinniśmy, zwłaszcza, ze ostatnio nie masz łatwo

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Prezesowa nie rób sobie wyrzutów, że zjadłaś coś niezdrowego, na pocieszenie Ci powiem, ze dziś na śniadanie mam pączka :D bo zaspałam, a później nie mogłam znaleźć kluczy do auta :) przypomniało mi się, że syn wyciągał kwiatki z bagażnika i zostawił tam kluczyki . Całą noc auto otwarte :) Wyjechałam z domu 6.54 a od 7 ma być otwarte biuro. Na moje szczęście był małych ruch i nie było policji na drodze, bo mogłabym zarobić mandacik :D dojechałam 7.01 :)

Już sobie wyobrażam ten rajd z rana 🙈 najważniejsze, że zdążyłaś 😁 no i też fajnie, że masz mimo wszystko blisko do pracy, bo ja choćbym złamała wszystkie przepisy świata to 15-20 min minimum mi trasa zajmuje 😃

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    A po za tym, to słuchajcie sciągnełam sobie apke do ćwiczeń i wybrałam ten trening dla początkujących, 15 min. I jestem załamana, mam zero kondycji... Myślałam, że się posram w trakcie..
    biorę się razem z Tobą :) podejrzewam, ze u mnie byłoby to samo tylko widzisz Ty już coś robisz a ja obżeram się pączkiem :D

ale Ci pozytywnie zazdroszczę tego wyjazdu, i tego burgera :D

grazka0022, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Lecę spać 😴😴
    Ehh mam nadzieję, że dziś będę miała wolne i ta piątkowa nocka mnie ominie, około 17:00 mam mieć info czy mamy wolne czy jednak nie.
    Nie ukrywam, że mocno liczę na wolne, bo mam w planach czerwone winko, zapieczony ser camembert, grzanki z bagietki i do tego łososia 😋
    chill z TV i z moim starym 🥰😁
    trzymam kciuki za wolne, bo zapowiada się cudowny wieczór :)

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka🤗
    Ja od rana na nogach, dziś w domku,bo o 10 ma być pan od światłowodu,lecimy na firmowym męża internecie,ale tak często się zacina,że mój prywatny z telefonu nie wystarcza. Mąż dodatkowo dokupił kanały sportowe, bo wykupywanie co chwilę dostępu nieźle.daje po kieszeni 🙈
    Dobrego dnia ❤️

3×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    👼👼
    FET 🩵🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Już sobie wyobrażam ten rajd z rana 🙈 najważniejsze, że zdążyłaś 😁 no i też fajnie, że masz mimo wszystko blisko do pracy, bo ja choćbym złamała wszystkie przepisy świata to 15-20 min minimum mi trasa zajmuje 😃
    najbardziej mnie martwiło czy już ktoś będzie stał pod biurem, ale na szczęście nie :) mam blisko około 4km rano jest w miarę ok, po południu potrafi być niezły korek ;)

notsobadd lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejka🤗
    Ja od rana na nogach, dziś w domku,bo o 10 ma być pan od światłowodu,lecimy na firmowym męża internecie,ale tak często się zacina,że mój prywatny z telefonu nie wystarcza. Mąż dodatkowo dokupił kanały sportowe, bo wykupywanie co chwilę dostępu nieźle.daje po kieszeni 🙈
    Dobrego dnia ❤️
    hejka :)

dziś w domku, ale pewnie będziesz zarobiona ;) dobrego dnia :)

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🌸 Miłego dnia Wszystkim 🌞

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

A jaka to apka? :)
    Ja jak już się wezmę za ćwiczenia to mam taki jeden ulubiony pilates na YT, trwa niecałe pół godziny, a ja po 20 min już walczę o życie i spazmatycznie oddycham 😂 Więc luz, na pewno trochę poćwiczysz i kondycja się poprawi 😊

grazka0022, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, cieszę się, że już piątek 🌞🌞

Miłego dnia dziewczyny!

I oczywiście wsiadam do pociągu i trzymam kciuki za to, by lekarz był sensowny 🤞🏻

nick nieaktualny, CoffeeDream, nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego dnia! Już piątek chociaż dla mnie ostatnio dni tygodnia w ogóle nie mają żadnego znaczenia 😅

Krew spuszczona! Pierwsze badania w ciąży za mną
    Udało mi się w luxmed wszystko załatwić więc się cieszę.

Suzie ✊🏻

grazka0022, notsobadd, nick nieaktualny, CoffeeDream, elektro96, Chmurka21, Zaczarowan, Paima, nick nieaktualny, Malinowysorbet, MummyYummy, Pati2804, Dropsik lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

preg.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    A jaka to apka? :)
    Ja jak już się wezmę za ćwiczenia to mam taki jeden ulubiony pilates na YT, trwa niecałe pół godziny, a ja po 20 min już walczę o życie i spazmatycznie oddycham 😂 Więc luz, na pewno trochę poćwiczysz i kondycja się poprawi 😊

To jest na apce dieta oxy :D Z diety to korzystamy sporo czasu ze starym, od nowego roku chyba i mi smakuje jedzenie :D A z ćwiczeń dopiero wczoraj skorzystałam

notsobadd lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażka ja kiedyś włączyłam trening na YT i na początku była rozgrzewka 10 minut po której odpadłam 😂😂 i miałam tydzień zakwasy!

Notsobad korzystaj z wolnego 🥹 ja Wam powiem, że może źle się czuję ale czuję taki spokój psychiczny, że nie muszę myśleć o pracy mimo, że ja bardzo lubię swoją pracę. Ale taki chill mam w głowie jak nigdy wcześniej 😂

Majlen trzymam kciuki, żebyś miała dziś wolne 🤩

nick nieaktualny, elektro96, Gregorka, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Grażka ja kiedyś włączyłam trening na YT i na początku była rozgrzewka 10 minut po której odpadłam 😂😂 i miałam tydzień zakwasy!

Notsobad korzystaj z wolnego 🥹 ja Wam powiem, że może źle się czuję ale czuję taki spokój psychiczny, że nie muszę myśleć o pracy mimo, że ja bardzo lubię swoją pracę. Ale taki chill mam w głowie jak nigdy wcześniej 😂

Majlen trzymam kciuki, żebyś miała dziś wolne 🤩

Taaak, zazdroszczę Ci tego luzu 🙈🙈
    Powiedz jak się czujesz dzisiaj, mdłości troszkę odpuściły jak bierzesz tabletki? :)

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ