Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
A Ty Suzie przed staraniami brałaś AH?Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
notsobadd wrote:Suzie tulę Cię mocno, ale koniecznie to jeszcze skonsultuj! Badałaś kiedyś testosteron? Bo faktycznie Twój stosunek LH i FSH nie był jakiś wybitnie wysoki jak na PCOS. Jakie leki na owulację dostałaś?
Dostałam Clostilbegyt, a z inozytolem brać mam Ovarin. -
elektro96 wrote:A Ty Suzie przed staraniami brałaś AH?
Tak -
Przepraszam za chaos w wypowiedziach, ale się trzęsę. Musiałam do męża dzwonić po kasę, a potem jeszcze roztrzęsiona dzwoniłam do mamy i też powiedziała, że mam iść na konsultacje jeszcze.
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Tak, w jednej i drugiej dużo pęcherzyków.

A dostałaś skierowanie na badanie tych pozostałych hormonów, by je powtórzyć?
A na co konkretnie dostałaś receptę jeżeli mogę spytać? -
Suzie wrote:Dostałam Clostilbegyt, a z inozytolem brać mam Ovarin.
Ovarin jest drogi i ma za mało inozytolu, zaraz poszukam Ci rozpiskę odnośnie supli
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Suzie wrote:Dostałam Clostilbegyt, a z inozytolem brać mam Ovarin.
Wstrzymaj się z Clo do wizyty u swojej lekarki.
Czytałam tu na forum i też moja lekarka mówiła, że przy PCOS lepiej sprawdza się letrozol. Poza tym nie wiemy czy to na pewno trafna diagnoza, chyba trochę za szybko na stymulację tym bardziej ze starasz się krótko i jesteś świeżo po AH. Ochłoń troszkę, umów się do swojej lekarki i ułóż plan działania :*
MagicznaNuta, Prezesoowa, MummyYummy, Gregorka, Speranza :) lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Zaczarowan wrote:A dostałaś skierowanie na badanie tych pozostałych hormonów, by je powtórzyć?
A na co konkretnie dostałaś receptę jeżeli mogę spytać?
Clostilbegyt -
nick nieaktualnyjestem tego samego zdaniaPrezesoowa wrote:Kochana moja
uważam, że mama ma rację. Jeśli jesteś przekonana do wywołania krwawienia dupkiem to tak zrób, ale może z tym lekiem faktycznie lepiej się wstrzymać do konsultacji z Twoją lekarką? Kiedy ostatnio byłaś na usg? Wtedy nikt nic nie mówił o ilości pęcherzyków?
Dostałaś teraz opis do USG? Jest tam opisana objętość jajników? -
Prezesoowa wrote:Kochana moja
uważam, że mama ma rację. Jeśli jesteś przekonana do wywołania krwawienia dupkiem to tak zrób, ale może z tym lekiem faktycznie lepiej się wstrzymać do konsultacji z Twoją lekarką? Kiedy ostatnio byłaś na usg? Wtedy nikt nic nie mówił o ilości pęcherzyków?
Dostałaś teraz opis do USG? Jest tam opisana objętość jajników?
Ale ja nie chcę czekać kolejnych 2 tygodni na wizytę jak nie mam okresu i nie przyjdzie. Niestety nie dostałam wydruków, sama się nie upomniałam, bo mysli miałam gdzie indziej.
usłyszałam tylko przy jednym jajniku "12" a przy drugim "9". I nie, wtedy nikt nic nie mówił.
Badania z 3dc i tak powtórzę. -
notsobadd wrote:Ovarin jest drogi i ma za mało inozytolu, zaraz poszukam Ci rozpiskę odnośnie supli
A na IG polecano w tej rozpisce 🤔 kazał brać dwie tabletki. -
Prezesoowa wrote:To fakt, no i żeby wziąć te minimum 2g inozytolu trzeba wziąć 4 tabletki, a nie 2 jak sugeruje producent
Ja jeszcze mam alliness w domu, może tym uzupełnić? -
Suzie wrote:Ale ja nie chcę czekać kolejnych 2 tygodni na wizytę jak nie mam okresu i nie przyjdzie. Niestety nie dostałam wydruków, sama się nie upomniałam, bo mysli miałam gdzie indziej.
usłyszałam tylko przy jednym jajniku "12" a przy drugim "9". I nie, wtedy nikt nic nie mówił.
Badania z 3dc i tak powtórzę.
Jeśli endometrium jest fakty cienkie to chyba duphaston bym wzięła, żeby jednak wywołać tą małpę, bo możesz na nią czekać i czekać… z clo bym poczekała na decyzję swojej lekarki
elektro96, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Wstrzymaj się z Clo do wizyty u swojej lekarki.
Czytałam tu na forum i też moja lekarka mówiła, że przy PCOS lepiej sprawdza się letrozol. Poza tym nie wiemy czy to na pewno trafna diagnoza, chyba trochę za szybko na stymulację tym bardziej ze starasz się krótko i jesteś świeżo po AH. Ochłoń troszkę, umów się do swojej lekarki i ułóż plan działania :*
Ahh, czyli to jest to clo. Zawsze się zastanawiałam co to jest. 😅 -
notsobadd wrote:Jeśli endometrium jest fakty cienkie to chyba duphaston bym wzięła, żeby jednak wywołać tą małpę, bo możesz na nią czekać i czekać… z clo bym poczekała na decyzję swojej lekarki
Chyba właśnie tak zrobię.
elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
A czy to możliwe, żeby AH po prostu wyciszała te objawy PCOS, a teraz po odstawieniu po prostu zaczęło się ujawniać? Nie wiem, nie znam się na tych przypadłościach kobiecych… głośno myślę.
Tak czy siak, myślę ze dziewczyny mają rację i warto byłoby jeszcze skonsultować tą diagnozę z Twoim zaufanym lekarzem…
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Tak, ale finansowo wychodzi nieopłacalnie. +zeby inozytol miał szansę dobrze działać musisz przyjąć dziennie 4g, a tu 2 tabletki nie wystarcza. Jeśli już kupiłaś to oczywiście zużyj, po prostu wiem że każdy grosz się liczy kiedy wydajesz jeszcze pieniądze na lekarzy i badania i szkoda przepłacać
Prezesoowa lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
grazka0022 wrote:Dziewczyny, Hejka w piąteczeeek

Jutro już nad morze!!! Ale sie ciesze.
A po za tym, to słuchajcie sciągnełam sobie apke do ćwiczeń i wybrałam ten trening dla początkujących, 15 min. I jestem załamana, mam zero kondycji... Myślałam, że się posram w trakcie..
Muszę się za siebie serio wziąć, bo to jest masakra.
Aż wstyd się przyznać
Zawsze się zastanawiałam, co czuję podczas próby treningów, ale teraz już wiem 😂 U mnie też kondycja dramatyczna i to już od dwóch lat, także...
Kibicuję Ci mocno 💪✊ -
elektro96 wrote:A czy to możliwe, żeby AH po prostu wyciszała te objawy PCOS, a teraz po odstawieniu po prostu zaczęło się ujawniać? Nie wiem, nie znam się na tych przypadłościach kobiecych… głośno myślę.
Tak czy siak, myślę ze dziewczyny mają rację i warto byłoby jeszcze skonsultować tą diagnozę z Twoim zaufanym lekarzem…
Może tak być. AH jest często przepisywana przez lekarzy, zeby „uciszyć” PCOS, każdy jeden mi to proponował w przeszłości
tylko maskuje problem, bo nie ma cyklu, nie tworzą się pęcherzyki, więc problemu nie widać. Po odstawieniu wszystko wraca do punktu wyjścia i dlatego to nie jest rozwiaznie.
Ale u @Suzie to wcale nie musi być to. Koniecznie trzeba kolejnego lekarza, tym bardziej że wyniki z krwi nie wskazują jednoznacznie na PCOS. Może to być np samo PCO… Prezesowa popraw mnie jak źle prawie 🙈
elektro96, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Suzie wrote:Ahh, czyli to jest to clo. Zawsze się zastanawiałam co to jest. 😅
A powiedziała Ci chociaż, że przy clo musisz się monitorować? Clo może powodować hiperstymulację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 10:45
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻