Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
MummyYummy wrote:Kochana, to może rzeczywiście warto wywołać 🐒, a z dalszymi krokami jeszcze się wstrzymać do wizyty u Twojej gin? Ja wiem, że do Bożego Ciała jeszcze kawałek, ale leki zadziałają po kilku dniach, później okres, może jakoś zleci...
I tak zrobię...
-
Suzie wrote:Nie, poszlam w Luxmedzie, ale miał nawet ok opinie. Zależało mi na czasie.

No jasne, rozumiem, jednak sporo Ci się spóźnia okres.
Ja też się średnio znam, ale moim zdaniem lekarz ma jednak za mało danych, żeby tak sobie stwierdzić PCOS. Rozumiem, że miał wyniki, ale tak jak pisały Dziewczyny: w styczniu miałaś piękną owulkę. W dodatku wcześniej w obrazie USG było czysto, to kolejny argument za tym, że gin mógł wyciągnąć trochę przesadne wnioski.
PS. Na pocieszenie dodam, że ja też usłyszałam od lekarza, że mam PCOS, nie ma co zwlekać ze staraniami, a bez leków i tak nie znajdę. Trzy miesiące później byłam w ciąży 😉
MagicznaNuta, Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MummyYummy wrote:No jasne, rozumiem, jednak sporo Ci się spóźnia okres.
Ja też się średnio znam, ale moim zdaniem lekarz ma jednak za mało danych, żeby tak sobie stwierdzić PCOS. Rozumiem, że miał wyniki, ale tak jak pisały Dziewczyny: w styczniu miałaś piękną owulkę. W dodatku wcześniej w obrazie USG było czysto, to kolejny argument za tym, że gin mógł wyciągnąć trochę przesadne wnioski.
PS. Na pocieszenie dodam, że ja też usłyszałam od lekarza, że mam PCOS, nie ma co zwlekać ze staraniami, a bez leków i tak nie znajdę. Trzy miesiące później byłam w ciąży 😉
Wrócę pewnie do dawnego życia, treningów, supli, śluzu itp., ale na razie zbyt duży szok. Muszę poczekać aż mi przejdzie. Teraz to chyba nie ma sensu badać prolaktyny jutro.
-
nick nieaktualnyi tego samego życzymy SuzieMummyYummy wrote:No jasne, rozumiem, jednak sporo Ci się spóźnia okres.
Suzie, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
MagicznaNuta wrote:Suzie zrób tak jak Dziewczyny radzą, dupek weź a ze stymulacją czekaj na wizytę u swojego lekarza.
A masz czasem bóle głowy?
Już nie. Miałam jak za mało piłam.
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypo takich przejściach, stresie zdecydowanie nieSuzie wrote:Wrócę pewnie do dawnego życia, treningów, supli, śluzu itp., ale na razie zbyt duży szok. Muszę poczekać aż mi przejdzie. Teraz to chyba nie ma sensu badać prolaktyny jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 11:01
-
To odwołuję jutrzejszą prolaktynę, a w niedzielę idę się wyżyć na squashu.
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Ja poległam z piciem siemienia lnianego.. skleroza 😜🙈Majlen wrote:A właśnie co do tego glutka, to kto jeszcze wyrwał w postanowieniu? 😁
Ja nadal sączę, przypuszczam, że też dzięki temu, w końcu miałam ten płodny śluz. I jednak zaczęłam mielić przed zaparzeniem i pije tą breję 😄 ale smakuje mi bardziej. Do tego jeszcze parzę sobie pokrzywę, bo super działa na włosy, tak samo jak i siemie lniane, a że jestem na etapie zapuszczania, to wszystko się przyda 😊 -
nick nieaktualny
-
Też je miałam i na pinku było widać wyraźnie kreskę druga jak byłam w ciąży a na testeo chyba dopiero był widoczny cień moze z 16 dpo.. Także nie polecam 😬🙉Majlen wrote:A ja zrobiłam w nocy zamówienie na testy ciążowe. Tanio, można się obkupić dziewczyny 😁 np testy po niecałe 3zł ! 🥳🥳
A przesyłka też tania, orlen paczka 4zł
Tu ma tej stronce :
https://www.wapteka.pl/testeo-test-ciazowy-plytkowy-hcg-1-sztuka-51711,p -
Siostra mnie pocieszyła, że zna osobiście dużo kobiet z PCOS i wszystkie mają dzieci, i to więcej niż jedno
notsobadd, MagicznaNuta, MummyYummy, Dropsik, Paima, Platynova55, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
MagicznaNuta wrote:mogę iść z Tobą?

Chodź
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
Oczywiście, że tak 😊 Jeżeli będzie taka potrzeba, to zajrzyj sobie koniecznie na Akademię Płodności. Ja nie byłam świadoma, jak wiele spraw hormonalnych można ogarnąć dietą. 😊Suzie wrote:Siostra mnie pocieszyła, że zna osobiście dużo kobiet z PCOS i wszystkie mają dzieci, i to więcej niż jedno
Suzie, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Jutro już nad morze!!! Ale sie ciesze.
A po za tym, to słuchajcie sciągnełam sobie apke do ćwiczeń i wybrałam ten trening dla początkujących, 15 min. I jestem załamana, mam zero kondycji... Myślałam, że się posram w trakcie..
Muszę się za siebie serio wziąć, bo to jest masakra.
Aż wstyd się przyznać
grazka0022, Prezesoowa, MagicznaNuta, Zaczarowan, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Siostra mnie pocieszyła, że zna osobiście dużo kobiet z PCOS i wszystkie mają dzieci, i to więcej niż jedno
Kochana.. spójrz w nasze stopki, ja mam okropne PCOS i co…? W końcu pyklo ;* U was też tak będzie ❤️😘 O a w squasha dawno nie grałam, baw się dobrze! ;* Ty to nasz sportowy swirek jesteś haha
Suzie, Prezesoowa, MagicznaNuta, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Z dobrych wieści to chociaż powiedział, że estradiol i progesteron 7dpo jest ok
Prezesoowa, MagicznaNuta, Liyss🧚🏻, Dropsik, Gregorka lubią tę wiadomość